Спартак Пловдив изненадващо уволни старши треньора Христо Телкийски. Оказа се, че Телкийски е помощник треньор на Владислав Вутов в националния тим на България до 15 години, който днес загуби от Испания с 0:9. От пловдивския клуб изтъкнаха, че „заради ангажимента си към националния отбор на България не могат да бъдат изпълнявани двете длъжности“. Телкийски престоя на горещия пост в Кючук Париж само 38 дни.

Ето какво се казва в съобщението на Спартак Пловдив:

Христо Телкийски от днес няма да може да продължи да бъде старши треньор на ПФК Спартак заради ангажимента си към националния отбор на България и невъзможността двете длъжности да бъдат съвместявани.

За нас винаги е приоритет националния отбор на България и затова ПФК Спартак пожелава на Христо Телкийски много успех в работата с националните гарнитури.

Искаме да му благодарим за всичко, което направи за ПФК Спартак и шестте поредни победи под негово ръководство!

В утрешното домакинство с Ямбол Спартак ще бъде воден от Димитър Иванов!

Ръководството на ПФК Спартак

Всъщност решението на клуба е доста любопитно, защото едва ли ръководството не е знаело, че Телкийки е част от щаба на националния отбор. Христо Телкийски пое Спартак Пловдив в началото на месец септември и остана на поста малко повече от месец.

В последните две години Спартак смени един куп треньори, като Танчо Калпаков дори не води официална среща.

marica.bg

3 КОМЕНТАРИ

  1. Незабавна оставка на цялото аматьорско ръководтво! Превърнаха клуба във пародийна група и съсипаха честта и достойнството на клуба и всички спартаклии! Вън!

  2. Давор ще има зелена светлина за титулярния отбор. Сега ще вкарва всеки мач

ОТГОВОРИ

Моля напишете коментар
Моля въведи име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.