България завърши 0:0 с Люксембург в среща от Лига на нациите. Двубоят се игра пред пълни трибуни на стадион “Христо Ботев”, където отново тревното покритие беше в много лошо състояние. След получения резултат “лъвовете” продължават без загуба под ръководството на Илиан Илиев, който записа седмо реми като старши треньор на националния отбор. Нашите имат вече пет точки в своя актив срещу точка за футболистите от Великото херцогство.

Българският селекционер очаквано заложи на Димитър Митов под рамката на вратата. Като десен бек започна Виктор Попов, а отляво беше Фабиан Нюрнбергер. Между тях като централни защитници действаха Живко Атанасов и Алекс Петков. Георги Костадинов и Валентин Антов пък се заеха с черната работа в полузащитата, като футболистът на Кремонезе замести контузения Илия Груев. Пред двамата в ролята на атакуващ халф беше Филип Кръстев, а Александър Колев поведе атаката. На помощ на тарана на Левски по крилата бяха Кирил Десподов и Радослав Кирилов.

Около 20 минути преди излизането на играчите на терена на “Колежа”, на стадиона на Ботев (Пловдив) звуча песента “Клетва” в памет на музикалната легенда Кирил Маричков, който почина вчера при инцидент. Този свят напусна и славният наставник на Локомотив (Пловдив) Атанас Драмов. Пълните трибуни на стадион “Христо Ботев” почетоха рок светилото и известния треньор със специално светлинно шоу по време на култовата песен от филма “Вчера”.

Мачът започна с остър сблъсък между Александър Колев и Сеид Корач. Двамата се дърпаха, след което футболистът от Великото херцогство падна на тревата. Гостите претендираха, че българският нападател е ударил умишлено защитника, а реферът Давид Шмаич показа жълт картон на звездата на Левски.
Първата възможност за гол се откри пред Филип Кръстев. В 15-ата минута вратарят на Люксембург Антони Морис си поведе силно топката, което позволи на халфа на Цволе да я овладее. Последва изстрел на Фуфо, който можеше и да подаде на Александър Колев или Кирил Десподов, но бранителите в тъмносиньо успяха да изчистят. В ответната атака Алесио Курчи изскочи пред Димитър Митов, след което централният нападател пробва да хвърли българския страж, но топката не намери целта.

Последваха минути без сериозни положения за гол, за да дойде 37-ата, когато Александър Колев можеше да засече топката на десетина метра фронтално срещу вратата на Люксембург. Българската деветка обаче не успя да шутира и така опасността за Антони Морис се размина.

В 58-ата минута хората на Люк Холц можеха да поведат след фаул отляво. Централният защитник Дирк Карлсон засече топката с глава на границата на вратарското поле, но не уцели седемте метра. Малко след това резервата в тима на Люксембург Жерсон Родригес влезе доста грубо в краката на Георги Костадинов, но словенският арбитър му спести изгонването. Скоро след това Илиан Илиев направи първите смени в българския отбор – Здравко Димитров и Мартин Минчев влязоха на мястото на Валентин Антов и Радослав Кирилов.

В 70-ата минута капитанът Кирил Десподов пробва своя мерник от фаул. Крилото на ПАОК насочи топката към долния ляв ъгъл на вратата на гостите, но Антони Морис плонжира и изби с една ръка. Последва корнер и разбъркване пред вратата на Люксембург, но ситуацията не прерасна в нещо по-опасно. Шест минути по-късно Георги Минчев замени хвърлилия много сили Александър Колев. В добавеното време Здравко Димитров можеше да намери далечния ъгъл с изстрел отдалеч “ала Джика Хаджи”, но стражът на гостите беше концентриран и успя да избие в ъглов удар.

Стартовите състави:

България: Димитър Митов, Виктор Попов, Живко Атанасов, Алекс Петков, Фабиан Нюрнбергер, Георги Костадинов, Валентин Антов, Филип Кръстев, Кирил Десподов, Александър Колев, Радослав Кирилов.

Люксембург: 1. Антони Морис, 18. Лорен Янс, 14. Сеид Корач, 13. Дирк Карлсон, 17. Мика Пинто, 8. Кристофър Мартинс, 9. Данел Синани, 19. Матиас Олесен, 16. Леандро Барейро, 4. Флориан Бохнерт, 5. Алесио Курчи.

40 КОМЕНТАРИ

  1. 2
    5

    Защо не извикаха в националния отбор Тодор Неделев??? Има гъби за бране, кал за чистене, хиляди изкочили чимове- работа точно за Неделев Тъпото. Скаран е с четенето, но земеделската работа се отдава и на умственоизостанали като Неделев…

    Вземете Тодор Неделев поне за следващото гостуване- има сакове за носене, вода за раздаване, конуси за редене, калеври за чистене,топки за гонене, кючеци за клатене…

  2. ЗА КАКВА БИТКА ГОВОРИМ ТАКОВА ПОНЯТИЕ ОТДАВНА НЯМА ИЛИ ИМАТЕ ПРЕДВИД ЧЕ СМЕ КАТО ДОН КИХОТ БИЕМ СЕ СЪС ВЯТЪРНИТЕ МЕЛНИЦИ СТИГА ГЛУПОСТИ ДА ПОГЛЕДНЕМ РЕАЛНО КОЛКО ФУТБОЛИСТИ ВЪВ НАЦИОНАЛНИЯ ОТБОР ИМАШЕ ОТ БЕЗКРАЙНИЯ ШАМПИОН ЛУДОГОРЕЦ ТЕРЕНА И ТОЙ ВЪВ СИНХРОН СЪС НАЦИОНАЛИТЕ ЗА НИЩО НЕ СТАВАТ ТАКА ЧЕ ТОВА НЕ Е БИТКА ТОВА Е ЕДНО БЕЗВРЕМИЕ ОТ КОЕТО НЯМА ИЗЛИЗАНЕ ИЛИ КАКТО СЕ КАЗВАШЕ ВЪВ ЕДИН ФИЛМ ОТ НИЩО ПРАВИМ НЕЩО И ВЕЕМ ЗНАМЕНА

  3. 10

    Като гледам в какви отбори (Бенфика, Спартак Москва…) играят национали на Люксембург и в какви нашите, май не е лош равния резултат.

  4. 5
    5

    КЪНАРЙЕ БРАТЯ ДЖЕНДЪРЙЕ ГУРДЕЯ СА ЧИ СЪМ КЪНАР ТАКЪФ СДАДЕОН НЯМА И В БУРУНДИ НАЩЕ ЛЪВЧЕТА ТЪРЧАА И СА ЗБИХА НА МИЦЕЛА УБАЧИ БЪРКАХА ТОПКАТА С ГЪБА ЗА ТУЙ НЕ МОЖАА ДА ФКАРАТ АЙЙЙЙ КЪНАРЯЯЯЯЯ САРСЕ ДОША ЗА БЪЛГАРИЯ

  5. 10
    6

    Стоян канара каза, че заради тази тревъ и козиркъ жа ни са смей цял свят ва да гоейба.

  6. 4
    1

    Стикс много си драматичен.
    Обърни гръб на жена си (ако има такива, де)
    ….и заспивай…
    Няма да оправиш футбола в Бг
    Още повече неразбориите в Локо.
    Само се измъчваш като гледаш ФК Ботев.
    Ако попива отбора ни, то националите играят и пак дават по телевизора Колежа
    ….ти си най-големия стажант на ФК Ботев…
    Все едно си на заплата при нас, ама евтено си нает.

  7. 5
    4

    След Острова ни се смеят и от Западна Европа за стадионът на Източен 10.

    СРАМ СРАМ СРАМ ЖЪЛТ СРАМ

    • 6
      1

      Опитваш да се израдваш на нещо което само ти уж успяваш.
      Ама така те гложди
      Сън не те хваща.
      Играе националния отбор, какъв срам и защо да е адреса на Ботев.
      ….БФС като искат по хубав терен да дойдат на вашия …
      Ама…не щат…
      Що…
      Щото там има картичини

    • 3
      2

      Що си слагаш сам плюс!!!!?????
      Радваш ли се на себе си.

    • 1
      1

      Направи си чикия и заспи.Ще се успокоиш стикс.Комплекса не престава,разпорен гъз.

    • 2
      1

      Или играят тото, щото и другия мач в нашата група завърши 0 на 0.

  8. 6
    10

    Лаута армия надвика папагалите на жълтата кочина

    • 7
      1

      Чия армия я пак!
      Вие нямате отбор бе, т.е няма как да водите войни.
      Лаута армия е пълен провал.
      Явно си играете с козалаци , ако знаеш какво е….

    • 5
      1

      Брато вие цял мач не знаете че сте на мача… Опитахте не стана… Почвате нещо ама стадиона пее друго… Няма нищо другия път повече от вас… Циганино тъп.

      • Колко да си жалък бе…ти къде беше на мача?? Целия стадион пее вие мишки даже и като става въпрос за България мълчите само и само от комплекси,че НИЕ почваме песен, опитвахте се вие да започнете нещо и разбира се насреща няма кой да ви подкрепи, ВЕЧНО ВТОРИ!!!!

  9. 3
    1

    В нашия футбол има инфекция.
    Ръководните органи участващи организирането на футболните дейности не струват и пет стотинки т.е хората в БФС не си вършат работата.
    В смисъл – всичко е опорочено

  10. 2
    5

    Брътя болтруси видехти ли гъбити на тиренъ?

    Набрахъ съ цела торбъ гъби в кълта. Бръву на ботевЪ за ГЪБИТЕ

    • 4
      1

      Абе малоумник, ти що не спиш?!
      Имаш нужда от сън.
      Какво клечиш винаги в нета

  11. 7
    1

    “Футболистите” ни имат връзки като малчугани и затова играят.
    Когато пораснат се вижда че никакви ги няма.
    А, през това време вече кадърните дечица са сложили край на кариерата си.
    Ето, от там идва всичко.

  12. 3
    5

    Тонколоните на стадиона се чуват само на официалната трибуна

  13. 3
    1

    Гонзо: Има прекалено много чужденци. Ще решиме след края на първенството.
    Какво ще решаваш ти? Държавата ще трябва да решава дали иска здрави деца, или чалга поколение. В белите държави няма училище без затревен терен, без физкултурен салон, и без Градско между училищно първенство по спортове с топка-волейбол, баскетбол, футбол….

    • 1
      1

      Това от кога го казваме че трябва да има между училищата съревнование и от там да избират деца.
      И това трябва да го инициират от БФС

  14. Като копирате заглавието копирайте го правилно!
    Битка, Кал, Пълен Стадион и точка за България.
    Терена трябва да бъде подменен изцяло! Незабавно!

  15. 4
    1

    Хубав мач с лош резултат.
    Играем ама кофти накрая завършваме .
    Иначе за стадиона и за феновете – суперлативи.

  16. 8
    2

    Поредния ПОЗОР за Булгаристанския футбол.
    Треньор джудже – дерби между футболни джуджета и комплексари на трибуните

  17. 3
    6

    Дано има бити бултраси след мача. Прошката е дар от Бога, а ние имаме животински страсти- време е да приложим похватите от Солун…

ОТГОВОРИ

Моля напишете коментар
Моля въведи име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.