Контузеният голмайстор на Ботев (Пд) Антъни Уджа ще влезе в щаба на Душан Керкез. Треньорът на жълто-черните вече е провел разговор за това с нигериеца. Шефовете на “канарите” също са коментирали темата с тарана, който бе привлечен през лятото.

Преди време спортният директор Артур Платек разкри, че взимането на Антъни е дългосрочно. И целта е един ден, след като окачи бутонките на пирона, да помага на младите африкански играчи в състава за по-добрата им и бърза адаптация.

Уджа ще бъде треньор на нападателите. И точно с това ще помага на Душан Керкез, твърди “Тема Спорт“. В момента за върха на атаката жълто-черните разполагат с Алекса Мараш и Вини Трибуле, а от травма се възстановява Георги Николов.

33-годишният нигериец показа отличен голмайсторски нюх в началото на кампанията. Той бе привлечен преди старта на сезона и веднага се утвърди в стартовата единайсеторка. В дебюта си за канарчетата Антъни вкара и направи асистенция срещу Марибор за победата с 2:1. След това се разписа и в реванша в Словения и помогна на тима да продължи във втория квалификационен кръг на Лига Европа.

Тежка контузия в домакинството на Панатинайкос на следващия етап обаче го извади за дълго от сметките на Душан Керкез. Нигериецът получи контузия в коляното и се подложи на операция.

Преди да пристигне в Ботев, Уджа бе направил име в германските Първа и Втора Бундеслига с екипите на Майнц, Кьолн, Вердер Бремен, Унион Берлин и Айнтрахт Брауншвайг. Именно от последния отбор дойде на стадион “Христо Ботев“.

11 КОМЕНТАРИ

  1. 1
    1

    Ами добре е да му се намали заплатата като на помощник треньор. Иначе той си даваше указания на Трибуле, макар и накуцвайки. ”Дойде ли топката, обръщаш се към вратата и веднага стреляш”. Кога обаче ще е, вероятно лятото? Дано го видим да поиграе още няколко мача, ама надали. Казаха, че 6 месеца минимум ще отсъства, а той 2 след операцията не може да ходи. Може и да са 9, което значи, края на Април/началото на Май. А може и въобще да не се върне. Тия дни гледах един свободен агент със същата контузия като неговата. 32-годишен, черен. 1 година и 2 седмици е бил извън строя.

    • Зингаревкч има школа за таланти в Дубай, където идват на проба млади момчета от Африка, които после заминават за Виста и след това към Европа, с междинна спирка Ботев Пловдив. На него му трябва човек като Уджа да подготвя тези нешлифовани таланти. Схемата е изпипана до последния детайл. Затова казвам че Зингаревич играе с два хода пред всички Президенти у нас.

  2. 1
    2

    Зингаревич мисли два хода напред. Оптимист съм.

    • 2
      3

      И 6 пети назад каза Стоян канара и заспа под стария турски мост в Стряма ва да тейба.

  3. 2
    1

    Перфектно измислено!
    Приемственост, съчетваме Опит и Младост.

  4. 2
    2

    Идеално РЕШЕНИЕ!
    ЩЕ ГИ МОТИВИРА!
    Нека им обяснява тънкостите на позиционирането, а не само да бягат.
    Платек си разбира от работата.
    Всички в клуба са една добре смазана машина.

  5. 2
    1

    Уджа е големец!
    Браво!
    Успех!
    И бързо да се възстановява!

  6. 2
    1

    супер решение!
    има мислещи хора в Ботев!
    ….Уджа може и знае….
    отделно е живял доста в Германия и знае как се тренира немски отбор

  7. От финансова гледна точка, добро решение! А, за евентуален резултат от работата, ще трябва малко да почакаме.

  8. 1
    5

    КАНАР АГБАР ГА Е ЧЕРЕН КАТ АСВАЛТ ИДЯЛЕН Е ЗА НАЗ САДЕ БОТЕВЪ САДЕ ПЕЕВСКИ АЙЙЙЙ КЪНАРЯЯЯЯ

Коментарите са затворени