Секирово стигна до равенство 1:1 при гостуването на Димитровград. Мачът бе от 10 кръг в ЮИ Трета лига. С оглед на развитието на резултата гостите могат да съжаляват, но ако се има в предвид, че домакините доминираха и с 10 човека на терена, то равенството все пак е успех.
Още в 20 минута Иван Гендов се измъкна зад защитата на домакините и бе фаулиран, след което димитровградчани останаха с човек по-малко, заради червен картон. Въпреки това домакините играха добре и създадоха ситуации, в които вратарят на Секирово Йордан Костадинов се намесваше перфектно.
През втората част нещата не се промениха особено, но все пак гостите бяха малко по-активни и благодарение на вратаря на домакините резултатът оставаше непроменен. В 85-та минута играч на Димитровград игра с ръка в наказателното поле и съдията отсъди дузпа, която беше реализирана от Илиян Йорданов. Домакините се вдигнаха на финален щурм и след лоша ориентация на защитата на гостите се стигна до изравнителното попадение. В 92-та минута Мартин Стоянов центрира, Андреан Стоянов свали топката за Дамян Чаушев, който насочи топката в десния ъгъл на гостите за 1:1.
Двама от основните футболисти на Секирово не взеха участие в този мач – Петър Райков и Запрян Запрянов.
От щаба на гостите благодариха на вярната си публика: “Публиката ни беше по-многобройна от тази на домакините, а това говори много”.
Домакините пък изразиха явно възмущение от съдийството на главния съдия Тодор Тодоров. Според тях червен картон на Вълчан Чанев е бил пресилен. “В средата на първото полувреме главният съдия Тодор Тодоров пропусна да изгони левият краен защитник на гостите Ириней Айлов, който въпреки жълтия картон който имаше, препъна цинично в гръб Стоян Вергиев. Протестите на нашият отбор не бяха уважени, а играчът на гостите беше сменен веднага след ситуацията, като при напускането на терена, изрита топката на тъчлинията.” 

ОТГОВОРИ

Моля напишете коментар
Моля въведи име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.