Ботев Пловдив се сби много сериозно с Левски, за да не загуби на Колежа в мач, който канарчетата вкараха гол и който играха 30 минути с човек по-малко. Голът бе отменен – след намеса на ВАР. С човек по-малко канарчетата останаха, отново след намеса на ВАР! И така жълто-черните трябваше да сбият с всички сили за да оцелеят и да вземат поне точка! Момчетата на Душан Керкез на терена обаче направиха нещо чудовищно! В мач, който всичко беше срещу тях, те измъкнаха победа с гол на Трибуле в последните минути на редовното време, който хвърли Колежа в невиждан екстаз, а Боримиров… Реакцията на Боримиров можете да видите във видеото!

Ето и как протече мача:

Първата интересна ситуация в дербито от кръга дойде в осмата минута. Ивелин Попов изведе Кристиан Нвачукву, а той не се забави и центрира. Топката се отби в бранител на гостите и стигна до Вини Трибуле, който от много близка дистанция не пропусна да се разпише, но попадението бе отменено след преглед с ВАР поради засада при паса на капитана на Ботев.

В 15-ата минута “сините” направиха заучено изпълнение на корнер. Евертон Бала центрира по земя, а топката попадна в краката на Цунами. Капитанът стреля от добра позиция, но кълбото не попадна в целта. Секунди по-късно и Майкон пробва своя късмет. Крайният бранител шутира от воле, но Ханс Бернат се намеси на ниво.

В 21-ата минута Мустафа Сангаре отправи бомбен шут с десния крак, но стражът на пловдивчани отново се справи с изпълнението на футболист на гостите.

В 40-ата минута вратарят на Ботев се отличи с нова изключителна намеса. Получи се разбъркване в наказателното поле, а най-съобразителен се оказа Мустафа Сангаре, който отправи удар, но Ханс Бернат успя да отрази и този изстрел.

В края на първата част Мустафа Сангарен проби по левия фланг и центрира на първа греда към Александър Колев, но Антоан Конте се бе позиционирал на ниво и не позволи на стрелеца на “сините” да стреля с глава.

Гостите се впуснаха в бърза атака още в началните секунди на второто полувреме. Евертон Бала проби по левия фланг и центрира остро по земя, но нямаше негов съотборник, който да атакува подаването му.

В 53-ата минута Майкон се отличи с блестящ пробив, след което потърси съотборник в наказателното поле. Получи се разбъркване, а ситуацията завърши с изпълнение на Алдаир, но крайният бранител не успя да зарадва феновете.

В 63-ата минута домакините останаха с 10 души на терена. След преглед с ВАР централният защитник на Ботев Йонас Там бе изгонен с директен червен картон.

В 76-ата минута футболистите на Левски направиха бърза контраатака. Джавад Ел Джемили напредна с топката и пусна пас към друга резерва – Патрик-Габриел Галчев, но защитникът отправи твърде неточен изстрел. Малко по-късно отново крайният бранител бе в центъра на събитията. Той центрира към Кристиан Димитров, който отправи удар с глава, но не бе достатъчно опасен.

В 88-ата минута Ботев (Пловдив) шокира Левски. Ивелин Попов задържа топката пред наказателното поле и опита центриране, но топката бе избита. Кълбото обаче попадна в краката на Вини Трибуле, който изключително майсторски с левия крак матира стража на “сините”.

До края на срещата футболистите на Станислав Генчев се опитаха да стигнат до точката, но защитата на Ботев се справи и спечели трите точки.

80 КОМЕНТАРИ

  1. Ако не ме лъже паметта, разликата в точките щеше да е 12 в полза на Локото след нашите 4 гостувания. Сега е 10….. в наша полза, при мач по-малко и още две домакинства!?! Плешив, в час ли си?

    • ….дай една прогноза за следващите две домакинства. С колко “бахура” ще паднем?

  2. Само да припомня, 1985 година, мач на Ботев, най-добрия отбор в България тогава, срещу същите тия говеда на герена при 0:0 не се даваха точки, 90 минути тотално мачкане на говедата и гол така и не падаше, публиката им скандираше “дайте топката малко и на сините” и накраая с щастлив гол на сираков/раев/, биейки ни 1:0 говедата направиха марулите от бероя шампиони после подарявайки им 3:2 на герена. Е сега им се върна тъпкано, да отнесат спарчето от очевидно по- добрия отбор дето им го нахули с 10 човека.

  3. Футбола който практикуваме изисква отличен терен. Нещо трябва да се направи задължително!!!

  4. 11

    Никаква засада няма при първия гол. Голът е абсолютно редовен.

    Погледнете снимката от ВАРа. Вижте рамото на защитника на Левски. От него е линията на защитата, а не от обувката му, къдетопогрешное начертана. Засадата е покрита. Ръката на Нвачукву не се гледа, защото гол с ръка не може да вкараш, освен ако не си Марадона.

    Отделно абсолютно измислен червен картон.

    • Сера в устата на боклука Генчев!Кво стана бе подлого,нали щеше да биеш с лекота ,щото всичко ти е ясно?И с помощта на съдията срещу 10 човека пак не успя.Густо майна,така е най-хубаво!

  5. Левскарите се прибират тъжни.
    Мучат по магистралата
    Напасахме ги!

  6. Бате Коко
    …..Празнуваме победата сегааа…!!!
    Густо майна!
    Наздраве КАНАРИ-до дъно!!!

  7. На въпроса, къде е бай ви Станю а.к.а. Тъпуту, отговорът е – клечи в храстите, чете и не смее да мъцне. Утре не се подготвяйте за голям резултат, защото Лудогорец игра като гост в четвъртък в Лига Европа… 2-3 на нула за тези, които обичат залозите.

    Станьо, Тъпак, наздраве за победата днес!! Те’а в малоумника. Колкото повече акаш, толкова по-зле се омазваш.

  8. 1
    7

    Шиши купи мача за Ботев. Локото скоро ще покаже кой е господарят на Пловдив

  9. Талисманът на Ботев! – Стикс Станислав Мърков
    ….да запишем кой ни е талисмана на една от колоните под портрета на Ботев…
    ….и когато се обеси ..
    Ще е нашия герой !

    • Сипвам си един джин за негово здраве. Дано му поникне коса….на езика.

  10. Талисманът на Ботев! – Стикс Станислав Мърков
    ….да запишем кой ни е талисмана на една от колоните под портрета на Ботев…
    ….и когато се обеси ..
    Ще е нашия герой !

  11. Отсега казвам-Станислав Плешивия шизофреник ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да даде прогноза с колко ше ни бият Славия другия кръг. ЗА-ДЪЛ-ЖИ-ТЕЛ-НО!

    • Спокойно, ще стиска няколко дни, пък накрая ще клекне и ще се изока на висок глас.

    • От сряда го подканвах, но все мълчеше. Вчера обаче не издържа. Ахахахах…..

  12. ШИ ВИДИТИ ВИЙ УТРИ КЪТ ЛАШНИМ ЛУДУГОРИЦ ТАМ! ШИ СНИ ИЗНИНАДЪТА
    УМРЪЗНА МИ ДА НЪ ЛАШКЪТ КЪТ ТЪПЪНА НА 8 УЗУНДЖОФСКИ ПОЛК!!!! ПУФ, ПАФ!:)))
    ВРЕМИ Е ДА ПОРИМ. ВРЕМИ Е ЗА БАХУРИ…………….:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

    • Едно от най-смешните неща, които може да прочетете днес е форума на Левски в гонг с темата за мача.

  13. 10

    Това днес беше най-измисления червен картон, който съм виждал на нашия стадион… но съдбата ни го върна. Дано Укаки да не отсъства дълго време, че не остана никой отпред.

    А за човека, който пита, защо Никола Илиев не играе… днес дано да е разбрал. Каквото можа опропасти и нищо не направи в ролята си на офанзивен футболист. Жалко, че изсичане толкова пари да него. Сега можеше да ги вкараме в трансфер на Макни, но.. гледаме напред.

    • Деца беше само Ники Илиев. Всички наши момчета са потънали в някакъв омагьосан кръг. Първо Работов повлече крак, после Тонев, сега Илиев, Чернев-макар че в миналия мач ми хареса. Ужас! Какво става с тези иначе талантливи момчета?

      • 1
        1

        Аз имам повече надежда в Чернев,Видев. Мартин Христов който играе под наем в Септември, днес беше един от най-добрите срещу чорбата. Коко Илиев още като пишеха че ще го взимаме се чудех защо, сигурно да угодят на някои фенове за българските играчи. Поне в него има някаква надежда, обаче в моя любимец Карабельов има много слаба светлина. Дано се оправи момчето. Абе пратете го и него на психолог, може и да помогне.

        • Карабельов беше капитан на Славия и играеше отличен футбол. Има много потенциал в него, но доста яко е дръпнал ръчната.

          • Ами да я пусне тази ръчна вече! Аз имах големи очаквания от него, затова сега ми е любимец които ми къса нервите.

          • И ако Славия сравняваш с Ботев, те имат два рейса публика. Може публиката и напрежението да го мори, аз не знам.

  14. 1
    12

    братя жълтъци Локото как ни го сложиха 6 пъти и пета на финала ужас

    • 13

      Кога беше това бе чичо Манчо?? Знаеш ли коя година сме??

    • Бий си една злобарка и си лягай. Ако не помогне,лексотан пий.

  15. 7
    3

    Уджа днес беше на резервната скамейка. Доста накуцва още, но и той се раздаде. Забавно беше да го гледаш, как се вкарва във филма, наречен ефбемти лигата.

    Сега прескачаме Левски и после Лудогорец ни лягат за титлата. Няма какво да стане!

    • Ние им лягаме за Купата, те за Титлата….и така за кеф на Говеда, Чорбари, Кантонери и прочие паплач.

  16. Днес в сайта няма нито един бай мангау. Мирише страхотно. Дано да продължи все така до фалита на отбора на малцинствата.. а след това ще е все тая.

  17. 7
    1

    Начи пичове положението е следното: Винисиус е гигант, на наште сега ше им пораснат крила и като нищо ше отнесем последователно ВенциСтефановата и ИлианИлиевите чети.
    Може би.

    Ако тва стане, програмата ни е такава че точки ше загубим чак декември в Разград, дотогава ебем наред.

    Не изглежда зле.

  18. 7
    3

    СЛЕДВАЩИЯТ МАЧ НА НАЦИОНАЛА СХВАСТИКА И НАЦИ СКАНДИРАНИЯ.
    СМЪРТ НА ГОМНЬО И БФС

  19. 12
    1

    Утре Лудогорец съсипват буферите, а в отложения ни мач лежерен Х. Ей така за кеф на кантонерите.

  20. 15

    Не мога да разбера Левски за каква титла бълнуват. Нямат никаква игра. Само едно блъскане напред и та квот’ стане. Сангаре супер измислен, днес Конте тотално го надигра. Алекс Колев никой на стадиона не разбра, какъв го играе. 23 удара и нито един от тях не затрудни вратаря. Само едно меле беше по-опасно.

    Играч на мача за отбора гост – Колю Попов.

    • 10

      Антоанчо е много кадърен централен защитник, не е толко лесно да се играе срещу него.

  21. 11

    Изгубихме всяка битка по терена…..но спечелихме Войната! На това се казва пълководец! За сведение, станахме шампиони през 1967 с най-резултатно нападение, тази година може да вземем титлата с най-пестеливо нападение!!! Пършивия плешивец помага. Грацие Пършивец!

    • Този кръг донесе много приятни емоции и резултати. Чорбата губи, Преките ни конкуренти губят, утре буферите им се изпразват в гладните човки.

  22. 11 срещу 16 играхме тоя мач, на Кольо и Вальо да им окапят мъдята им пожелавам.

    ААААААААААЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙ КАНАРИИИИИИИИИИИИИИИИ!

    Казах ли ви че Вини е великан веееееееееее!

  23. 21
    1

    Керкез е някакъв балкански гений. Извади си крилата при червения картон и пусна ВТОРИ ЦЕНТРАЛЕН НАПАДАТЕЛ. Генчев въобще не разбра, какво става. Заиграхме палава схема 6-1-2 отзад яко, отпред каквото стане… и то стана. Иначе всички по трибуните си бяхме стиснали ръцете за 0:0 и чакахме да свърши мача.

    Браво на всички, браво на Бернат, браво на Попето и браво на Трибуле.

    Никакъв червен картон нямаше за Там. Съдиите могат да си ЕПМ.

    • Имаше червен картон, съдията ги подпираше в спорните положения. Ама голямо густо да биеш говедата.

  24. 15

    Вар отмени гол, Укаки се контузи, Там си изкара червен картон . Бях изгубил надежда за повече от равен. Голямо густо!

  25. 18

    Генчев: Ако играем така като с Арда ще спечелим и то безпроблемно…

    Абе този ли е Стикса? Станислав му е първото име и е страшен карък в прогнозите…

  26. 14

    Мача е твърда двойка 1-4,1-5,1-6 най вероятно 1-7

    Позна бате, ама само за единия хааахаха

    • Да му се изцацам на сурата на Буфера ама е наш човек всяка клетва му се връща двойно

  27. БАТ ВИ ФЕКАЛ БУФЕРОФ ПОТОМСТВЕНИА КЛОАКОМОТИФЕЦ:))))

    ЗА МАЛКУ ПАК ДА ГИ ЯБЪТ, АМА ВЕЛИКИЯТ БОТЕВ ПЛОВДИВ ВЗЕ ТА ЯБА ЛИФСКАРИТИ!!!!
    СЪДЕ КЛОАКОМОТИФФФ, ПУФ, ПАФ:)))))))))))))))))))))))

  28. 1
    20

    БЛАГОДЪРИМ ТИ ГОСПОДИН ПЕЕВСКИ ЩЕ СЕ ОТЧИТЕМ НА ИЗБОРИТИ ВИВА КАНАРИ

    • 13

      Я! Правиш се на Ботевист но по миризмата си личи че си от един загиващ отбор в черно бяло!

  29. 29

    Браво Канари!
    Така се играе, до последно!
    Отборът в синьо се подигра с трудът на съдията !

  30. 25
    1

    Има Господ,тоя Попов е шибан БФС лизач и изпълнител на поръчки. Железов за него нямам думи за тоя доказан гей

  31. 28
    1

    Само Ботев! Такива победи се помнят вечно. Особено над рогатите!

  32. 21
    1

    Браво канари , браво керкез , на трибуле и кура му е футболист , имаме централен нападател !

  33. 22
    1

    АУ ВОДЕЩИТЕ И ГОСТУВАЩИТЕ В ДИЕМАТА ЩЕ СЕ РАЗПЛАЧАТ. ГЪЗОМИЙНИЦИ

  34. 20
    2

    Как ги излъгахме надъханите говеда,не е истина майна.Айййй канариии

  35. 16
    1

    Как ги излъгахме надъханите говеда,не е истина майна.Айййй канариииии

    • 13

      Шшшшшшт бе гладен циганин. Я марш да събираш хартия че заплати трябва да се плащат, иначе изчезвате.

    • 10

      Гадно ли ти е манго? Локото колко точни удара имаха, че Сангаре още ви желае?? Много му е харесало на Лаута.

    • Ахахахахахахаха плешоооооо ЕБИ СИ МАЙКАТА В ПРОГИЗНАЛАТА ПУТКА ПЛЕШОООООООООООО

    • успокоих се, като видях, че талисманът на Ботев е писал и е още жив

ОТГОВОРИ

Моля напишете коментар
Моля въведи име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.