Старши треньорът на Локомотив (Пловдив) Любослав Пенев и неговият щаб ще продължат да изпълняват професионалните си задължения, въпреки турбуленциите в клуба от последните дни и неясното бъдеще. Това стана ясно от официално изявление на специалиста до БТА.

Членовете на Борда на директорите на “черно-белите” и спортният директор Илко Пиргов подадоха оставки във вторник, а в последствие собственикът Христо Крушарски също обяви, че си тръгва, но иска 5 милиона лева за акциите на тима.

“Извинявам се на футболистите и на истинските феновете на отбора, които винаги подкрепят Локомотив (Пловдив) . Бях предвидил всичко това да го съобщя след мача в събота. Но спрямо цялата създала се ситуация в клуба, искам да споделя някои факти, датиращи от няколко седмици. С уточнението, че с Христо Крушарски не сме приятели, а само далечни познати и няма да позволя, и да толерирам некоректно отношение към мен, треньорския щаб и футболистите на Локомотив (Пловдив).

Искам да кажа неща свързани с работата ни. Това, което се случва, е един долен сценарии, в който сме въвлечени треньорския щаб и отбора. Но за това накрая.

Относно темата “трансфери” – от клуба ми предложиха много футболисти, като някои от тях неколкократно, въпреки че не ги бях одобрил преди това. Бях харесал петима футболисти – двама нападатели, двама полузащитници и един защитник, които не бяха привлечени, най-вероятно поради липсата на финанси. И както сам си призна в интервю пред медиите г-н Крушарски – няма да помага за картотекирането на чужденци в отбора. (Цитат : Няма да помагам с картотекирането на новите състезатели, които ги искат треньорите“ Х.Крушарски)

Което означава, че не гледаме в една посока и не вървим по един и същ път! Поради тази причина лятната селекция е наполовина направена. Пресен пример е Хуан Переа, който е гледан от една година и не е привлечен. Освен Переа, бразилецът Марсилио Силва все още няма документи и не може да бъде в полза на отбора. Все едно го няма.

Продаваш, за да купуваш, така не се гради отбор. Аз съм играл в чужбина и знам, че в един клуб чак на пето или шесто място са приходите от трансфери в годишната издръжка. При Крушарски е обратното. Чакат се парите от дадена продажба, за да се запълни бюджета за определен срок.

Да не говорим за инфраструктурата: основният терен 8 години не е подменян, даже и частично ремонтиран. Предстои строеж на нова трибуна и ако тази трибуна се строи 5 години, този терен ще изчезне. Една градинка от междублоково пространство е по-добра от нашия официален терен. (Цитат от Крушарски: – “Може да ми дожалее само за децата. Защото тези деца аз ги издържах през цялото време, докато не бях в Локомотив“.)

Всички наши таланти тренират в момента на два терена – един с маломерен размер и един със стандартен размер, и двата с изкуствена настилка. Настилката на терена със стандартния размер не е подменяна откакто е направено игрището и е много опасно за здравето на подрастващите футболисти и е в трагично състояние.

Това ли е любовта към децата от школата и респективно към първия отбор. Така ли мисли за Локомотив и така ли ще развива професионалния футбол. За да си начело на клуб като Локомотив (Пловдив), се иска да имаш финансови възможности, а не празни приказки.

Не е сериозно да говориш едно, а фактите и истината да са съвсем различни. Ако толкова го е грижа Крушарски за децата от ДЮШ, можеше да осигури нормални условия за тренировъчна дейност. Сега е опасно за здравето на младите играчи и всеки може да види с очите си проблемите с терените и цялата “база” (нарочно в кавички).

Всяка седмица се започва с вкарване на напрежение в съблекалнята – ще се сменя треньора, 8-часов работен ден за треньори и футболисти, после това се отнасяло само за треньорите, два дни преди мач се казва за спиране на финансирането на отбора. Ежедневно излизане на информация за начина, времетраенето и организацията на тренировъчния процес.

Когато ме покани за треньор, моята програма и тренировъчен план му бяха изгодни и нямаше оплаквания. След три месеца не му харесва. Защо се обърна на 180 градуса Христо Крушарски в поведението си и създава всеки ден напрежение?

Да се върнем към сценария на Крушарски. Почти на сто процента съм сигурен, че той не ме искал за треньор, но за да може да осъществи една много важна мисия, трябваше да участвам аз и отбора. Каква му е идеята – той има проблем от много години с феновете, привлича Любо Пенев и по този начин иска да тушира напрежението. Целта му според мен е да си оправи отношението с феновете, а треньорският щаб и футболистите да бъдем изкупителните жертви.

В момента треньорите работим по план за следващите седмици. Локомотив не е фабрика за ракети, а футболен клуб и навсякъде старши треньорът определя работното време на играчите и екипа си, съобразно тренировъчната програма.

Моето решение и това на екипа ми е категорично и много ясно – ние ще продължим да работим за бъдещето на Локомотив (Пловдив), защото сме професионалисти и си обичаме работата. В тима има добра атмосфера, млади и талантливи футболисти, с малък опит, но с ежедневна работа ще дойдат и положителните резултати. Огромно уважение към феновете за подкрепата. На тях искам да им кажа да не вярват в манипулативните интервюта на Христо Крушарски и да подкрепят винаги отбора си, защото Локомотив е институция в българския футбол с история и традиции”, се казва в официалното изявление на Любослав Пенев до БТА.

75 КОМЕНТАРИ

  1. СТОЙЧО ГЕНЪ СПЕРМОЯДА ЩЕ СЛАГА КРАЙ НА МЪКИТЕ СКОРО ХАХАХАХА ВЕЧЕ СЕ Е КАЧИЛ НА СТОЛА . НО ,НЯМА СТРАШНО. СТИКСЪ ЩЕ ГО КЛЕЦА И ИЗСТИНАЛ 🤣😂🤣🤣😂😂
    НА САПУН . ВАШТЪ МАМЪ ЦИГЪНСКЪ ! КАЗА ВОЖДЪ НА КОМПЛЕКСАРИТЕ

  2. БЕС ИНТИГРАЦИА, СПАДЪМИ ВЪФ В ГРУП!!!!!! С КИСТИНДИЛ ПРИКЛЮЧИФМИ………….ДА УПИТЪТ СЪС СУФИЙСКИТИ БУФЕРЛЯЦИ???? И УНИА СА ТАНТЕЛИ, АМА АКУ СЪ УБИДИНИМ ДВАТА КАТУНА, СТАВЪМИ СИЛА!!!!!!…………………ПЪК И АПАПИТИ УТ КОНДОФРЕЙ ША УДАРЪТ ИДНО РАМУ! ПУФ, ПАФ!!:)))))))))))))))))))))))))))))))))))
    СЪДЕ КЛОАКОМОТИФФ!!!

  3. БАТ ВИ ФЕКАЛ БУФЕРОФ ПОТОМСТВЕНИА КЛОАКОМОТИФЕЦ:))))

    ВЪН КРЪВУЛОЦИТИ УТ СТУЛЮПИНУФСКИА УТБОР!!!! ША ЗБИРЪМИ ДЖУЛЯЗУ, АЛУМИНИУМ, ТНЕКЕ И БАКЪР И ША ДУКАРЪМИ НАШТИ БЛАГУДЕТИЛИ ЗЕКИ БЕЙ И ЛИВЕНТ АГА УТ АНАДОЛА!!!!!! СЪДЕ КЛОАКОМОТИФФ, ПУФ, ПАФ!!! НАПРЕШ АПАПИ!:))))))))))

  4. Жал ми е за Любо, беше легенда а докъде изпадна, бахти съдбата.

    Стойте далеч от казината, деца, кажете НЕ на хазарта!

  5. 1
    7

    При последното погребение на Локомотив се взе купа с Пета и приятелите от ПАОК убиха онова “нещо” в Солун. Очакваме продължението…

    • 4
      1

      Говори, говори урод плешив майка ти дейба, е затва ше получаваш кур след кур от живота, щото си гнусен плужек и когато и да пукнеш все ше е късно, йахахах…

  6. 5
    1

    Така ни е добре.
    Какви новини летят от Лаута
    Защо не направим филм за Локо. ще изкараме луди пари
    Какъв сценарии.
    Какви развръзки. Кариоки отвсякъде.
    Турски сериал с цигански ритми. Фентъзи ..
    Жълто “чудовище” разбива черно бели цингета
    Феновете на Локо като гъсенки пасят тревата на стадиона. Чисто. Навсякъде.
    Трибуни празни
    Т.е две и половина. Една не започната, втора окрадена…
    Доктори търсят купувач, искат покрай зъболекарски стол да пробутат стадион.
    Треньор източва клуба . Цял ден…по скоро в светлата му част..или най-точно 8 часа …седи и дъвчи дъвка…а до него циганче тропа на една обърната кофа песен на Азис.
    …..ех….какъв филм ..
    Без край…

  7. Що стърчите така къртицииииии???!!!!
    Новини ли чакате ..
    Петък еееее…
    Ама…за сега нищо…
    Ай, по дупките ….
    Не е ставало явно за този петък….
    ….почивайте си…
    След.седмица пак изскачайте…

  8. Имаме вече имената на новите собственици. Това са двама шейха. Имената им са:
    Бин Мангал Ал Буфер
    Ал Кърт Бин Лаут
    Честито!

  9. Какво става къртици ? Кой е новия собственик уж днеска щяхме да го научим и да умрем от яд . В едно сте прави умираме наистина , но от смях . Много ви благодарим за шоуто .

    • Има още време…
      Нека изчакаме.
      Сигурно в 12 без десет ще кажат ..
      Да е по драматично.
      И повече да заболи феновете на другите отбори.

  10. 1
    10

    Злобеете против локомотив а всичко се стоварва върху нас

    Отиваме при аматьорите с приятели като вас врагове не ни трябват

    • Тва ли измисли Станиславчо? Нещо за гъбите в междублоковата градинка няма ли?

  11. Честно да ви кажа, не ми пука,тъкмо вече ще ходя във В група да си гледам отбора.
    Между другото: Някой знае ли колко е билета за В група?

    • Билета за Локото е половин лайно на мач. За наторяване на картофената нива и поддъжане миризмата на ебан гъз. Нали Лаута арми са си педали.

  12. Айде бе кво става, нали в петък в 19:26 щяхме да научим новината за новия собственик на Ювето, която новина щеше да ни накара нас ботевистите да режем вени от мъка и завист?

    19:26 мина и замина а новина няма. Да не би случайно някой, може би, евентуално…да е излъгал? 😱😱

  13. Преди мислех, че Скрита Сила(Мъдрево) е най-смешния отбор, но буферите стъпиха здраво на първото място. Няма такъв цирк на света, няма такава гавра!
    С такива култови имена:
    Крушарски
    Супата, чичовото
    Говедарци
    Къртици
    Кучета пред касапница
    Няколкостотин фена
    Нямат пари за билети
    Междублокова поляна
    За мангали(цигани) няма да говоря, това им е запазена марка.
    Какъв спектакъл!
    Каква забава!

    • 2
      7

      Цигани в публиката на Локо имаше преди 20 години,когато циганите бяха навсякъде из града.През последното десетилетие циганите изчезнаха от града съответно и от стадиона на Локо.Това говори,че не публиката на Локо е циганска,а наплива,нашествието на циганите Навсякъде беше осезаемо,а когато е толкова осезаемо в малък европейски град като Пловдив това ще рефлектира и по стадионите.Това е.Останалото е една БГ простащина в която фенове на Ботев обиждат Българи на цигани (публиката на Локо).

      • Нямаш абсолютно никаква представа за какво говориш. Осемдесетте почти целия В сектор на Лаута беше запазен за Столипинци и се тресеше от кючеци и гюбеци. Има клипове, виж сам, хаха.

        ЦИГАНИ, ЦИГАНИ!

  14. Дайте да се съберем да направим една маса и каквито пари са останали в клуба да ги изпием пък после…има и други отбори и първенства

  15. Алоууу мингяни кво стана нали уж днес щяхме да вием на умряло,къде ви е новия благодетел? Аааа ся сте тихи нали? Там по дупките къртици слепи хьахьахьа

  16. Къртици, не че нещо, ама какви са тези панаири
    Аааааа…да техническия сега е в Пловдив .
    От там сте прехванали…
    ….нищо ..ще отмине.
    Скоро чакаме Цирк Балкански …и там да се включите ..

  17. 6
    2

    Такъв инакаъв, Факта е един:
    Крушарски ви издържаше!
    При това не бяхте лош отбор.
    Как – на мускули… Негова си работа…
    Но фактите са неопровержими. Имахте частични успехи. Да не кажем за вашата паничка че беше пълна.
    Човекът ви пускаше по трима на мач с един билет .
    Всичко беше изрядно.
    Но вие му писнахте.
    Няма как да интегрира цигани

    • 5
      3

      То не бяха декларации !
      Не беше оплюване.
      Какво искаме повече от Президента ни, искахме да си маха, е – маха се!

      • Дано да се махне, защото без него изпадате и ще дишаме спокойно, че увоняхте града ни, дейба и миризливите, кюстендилски, цигани!!!

    • Ти защо не си гледаш жълтата кочина,ами се бъркаш при големите?
      Аре у Коматево.

      • А ти господин циганин аре у дупката…къртицо вмирисана! 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  18. Мале че забавление
    Вие наистина изтрещяхте всички
    Докторчета, тренери, собственик, агитка…
    Всички в къртичината бяхте ..и изведнъж си показахте слепите главици
    Къртичетаааа…

  19. КРУШАРСКИ ТИ СИ ИСКАЙ 5те милиона,пък те нека си се правят на интересни. Да видим как ще свърши всичко. До сега се изказват само хрантутници които и една стотинка не са дали за отбора

  20. писна ми , аз и още 118 души вадим 5000000 и купуваме . да нахраним коня ,стига само сме го доили

  21. 13

    Новият собственик на “Локомотив”Пловдив е фирмата “Братя Къртеви”ООД село Радиново!!!Напред КЪРТИЦИ мои!

  22. 11

    Хаха шизофренията на плешивия травестит РЕЗКО се изостри. Не знае вече накъде да си завърти гъза: към Г-н Крушарски ли, към Любо Пенев ли или към Думанов. Отвсякъде дебнат КУРИЩА, ахахахах еба му се майката на психиката тотално.

    А представяте ли си кво ше е когато мангалите обявят фалит? 😂😂😂

  23. 12

    Станислав Мърков Стикса вече не може да чете какво се случва с “любимия” му клуб, и вероятно е отишъл за въже, наблюдавайте тази вечер около Колежа, току виж… да стане работата!

  24. Хубавите новини за “пловдивския” любимец нямат край…😂🤣😂

  25. всички буферляги си ги слагам на куро и не ми дреме!

  26. До истината да през на майкати путката го чухме а нашият купо носител госин круша не им се подават на къртици те единствено могат да ти дават на клон на пияният кур винаги ще те обичам мой купоносител Дон крушо и ще ти позволя да правиш с мен и моето тяло това което даже и баща ми който преди това беше майка ми не е правил с мен обичам те крушо твоята незаменима куртизанка стикс

  27. 7
    4

    супа що не се махна с достойство а сега ревеш като циганин в районно? ЗАРАДИ НЕУСТОЙКАТА !!! да си оправиш бакиите от хазарта!!!

  28. 7
    6

    Едномъдов нещастник с Крушата и двамата чезвайте от Пловдив само парата си търсиш Пенев нищо друго не те вълнува затова и те гонят от сума ти отбори СВОБОДЕН ЛОКОМОТИВ БЕЗ ТОТАДЖИИТЕ ЛЮБО И КРУША

  29. 12

    ААХАХАХАХАХАХАХАХАХАХХХХ….😂😂😂😂😂😂

    ЦИИИИИИИИИРК!

    ШИ-БАЙ БУ-ФЕ-РА В ГЪ-ЗА!

  30. 12
    1

    Шибай ги Любо! Шибай ги! Докато не ти платят всички пари по договора няма да ходиш никъде. Имаш дългове, семейство.. трябват пари!

    • 2
      1

      Има и едно мъдо има и голяма празна тиква. Груб шоп, но от селата, същия тъпак като чичо си, невъзпитан, с огромно его и посран гъз. Кеф. Точния треньор за мангалите. Отивам за пуканки! Шоуто на живо да продължи!

  31. 11
    1

    Любо Пенев се гаври брутално с лаутарите, а те му се радват. Прочетете внимателно, какво ви е написал Пенев. Недейте да четете само края, а другото да го скролвате… краят е казан, за да си бетонира 200-те хиляди, които има да взима.

  32. 5
    1

    писна ми , аз и още 118 души вадим 5000000 икупуваме , цял живот яздим коня без да го храним вместо това ние добре си полапвахме. време е и нещо да дадем

  33. 2
    13

    Любо е достоен човек! За разлика от жълтите цигани.

    • Прост лилав шизофреник, Едномъдий се натиска за неустойка от 200 бона и затова плюе Крушата с надеждата онзи да се ядоса и да го уволни. За лилавите лаутари го боли мъдото

  34. 6
    9

    Индианци, това интервю не е за вас, не го четете, защото най – много да ви стане лошо и довечера да не спите. Айде със здраве.

  35. 4
    11

    Локомотив е институция!!! И Любо не е първият който го казва.
    За турците от ботяф да сте чули нещо подобно?!!!
    Няма и да чуете.

    • 6
      1

      Никой не ги знае къде се заравят и къде излизат

  36. 7
    9

    Тези думи ще дадат още сили на феновете. Респект Любо.

    • Ето малко за сила

      “Сега е опасно за здравето на младите играчи и всеки може да види с очите си проблемите с терените и цялата “база” (нарочно в кавички). “

  37. 10
    1

    Пенев: Няма никакъв шанс да си тръгна без да си взема неустойката.

  38. 8
    1

    Любо,ама ти наистина ли! Хапеш ръката,която те храни! Срам и позор!

  39. 11

    Оле майко… Любо е сипал с големия черпак!!

    “Една градинка от междублоково пространство е по-добра от нашия официален терен.”

  40. 7
    6

    И ние не те искаме,двамата с Крушарски ръка за ръка и аут!

ОТГОВОРИ

Моля напишете коментар
Моля въведи име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.