Д-р Константин Думанов бе посочен от собственика на Локо Пд – Христо Крушарски – като човека, предизвикал кризата в клуба от последните седмици. Крушарски обяви, че се оттегля и прикани Думанов да поеме ръководството на клуба.

Припомняме, че Думанов бе изпълнителен директор на Локо в средата на миналото десетилетие и лично той предаде акциите на клуба в ръцете на Крушарски през 2015 година. Ето какво сподели той в интервю за “Мач Телеграф”.

Г-н Думанов, вие ли сте големият виновник за кризата в Локо, за оставките в Борда на директорите, за лошите резултати и за недоволството на публиката?

-Не, разбира се. Нещата са много прости и ясни. Проблемът на Христо Крушарски не съм аз, а самият той. Той просто няма пари, няма средства, с които да покрива бюджета на Локомотив. И сега си търси врагове, с които да оправдае собствения си провал в управлението. Нямам представа защо е посочил моето име. Аз нямам никакво отношение към Локомотив в момента, освен като запалянко. Нямам участие в управителните органи, нито имам желание да влизам тях. А глупостите, че съм искал да участвам в строежа на трибуната, дори не искам да коментирам. Аз се занимавам с внос на стоматологична техника и нямам нищо общо със строителството. Дори не знам кои фирми участват в обществената поръчка. Това е работа на общината.

-Как ще коментирате сегашната ситуация в Локо и защо се стигна до нея?

-Пак опираме до парите. Понеже Крушарски ги няма, нормално е да има срив. Преди около 9 години, Локо беше в много тежко положение. Аз и още 18 човека се събрахме, дадохме общо 330 000 лева, с които просто съживихме клуба. Дадохме ги, за да има изобщо Локо Пд. Аз лично предадох Локо Пд в ръцете на Крушарски с подписани 19 декларации, че нямаме никакви финансови претенции. Крушарски взе Локо за 0 лева! Вижте, няма нищо лошо и укоримо, ако Крушарски излезе честно и почтено пред хората и каже: “Нямам повече желание, нямам възможност, нямам мотивация да издържам клуба. Дайте заедно да намерим изход.” Вместо това, той си търси врагове в мое лице. Четох, че съм го бил обиждал. Нека да излезе и да каже кога е било това, как съм го обиждал, с какви думи! Няма да го направи, защото не се е случило.

-Как оценявате реакцията на феновете, които искат оставката на Крушарски, а и тази на Любо Пенев?

-Феновете винаги са прави, защото те правят Локо истински отбор. Те публикуваха редица декларации и казват нещата такива, каквито са. Напълно реална позиция. Аз не видях някого да са обиждали, ругали. Още повече, че запалянковците на Локо са едни от малкото в България, които са толерантни към ръководството на клуба и дават сериозен аванс за управлението. Какво да кажем за феновете на Левски и ЦСКА в такъв случай? Привържениците искаме само Локомотив да е добре, да играе добър футбол, да радва публиката. И е нормално да реагира, когато вижда, че нещата не вървят.

-Не е ли куриозно, че кризата в Локо идва на фона на сравнително доброто финансово състояние? Отборът има авторитетен треньор, добри футболисти…

-Това е истински парадокс. И затова смятам, че няма основателна причина Христо Крушарски да се отказва точно в този момент. Просто той си търси начин да се измъкне от Локо и да снеме от себе си всякаква отговорност. Затова и посочва мен като големия враг.

-Как ще завърши цялата тази драма в Локомотив? Оптимист ли сте?

-Винаги нещата завършват добре. Рано или късно ще се намери решение. Сигурен съм, че нещата ще се стабилизират. Клубът ни често е изпадал в подобни кризи и винаги е излизал по-силен.

83 КОМЕНТАРИ

  1. ФЕКАЛ КЛОАК БУФЕРОФ-С КЛОАКОМОТИФ Ф СЕРСЕТУ!:)))

    БЕС ИНТИГРАЦИА, СПАДЪМИ ВЪФ В ГРУП!!!!!! С КИСТИНДИЛ ПРИКЛЮЧИФМИ………….ДА УПИТЪТ СЪС СУФИЙСКИТИ БУФЕРЛЯЦИ???? И УНИА СА ТАНТЕЛИ, АМА АКУ СЪ УБИДИНИМ ДВАТА КАТУНА, СТАВЪМИ СИЛА!!!!!!…………………ПЪК И АПАПИТИ УТ КОНДОФРЕЙ ША УДАРЪТ ИДНО РАМУ! ПУФ, ПАФ!!:)))))))))))))))))))))))))))))))))))
    СЪДЕ КЛОАКОМОТИФФ!!!

  2. Ф ТОЗ ТЕШЪК МУМЕНТ ЗА НАЗИ РОМИТИ КЛОАКОМОТИФЦИ, ТРЕБВА ДА УСТАНИМ СПЛУТЕНИ И ДАН СЪ ДИЛИМ НА ФРАКЦИИ, ГРЕБЕНАРИ, ВРЕТЕНАРИ, КОШНИЧАРИ, КРУШОВЧАНИ, КОПАНАРИ,…………………….И Т.Н.!!!! ПРУДЪЛЖАВЪМИ ДА СБИРЪМИ ВЕЛПАПЕ, АЛЮМИНИУМ, ДЖУЛЯЗУ И БАКЪР И ГЛЕДЪМИ НАПРЕШ!!! СЪДЕ КЛОАКОМОТИФФ!!! ДА ЗАПАЗИМ РОМСКЪТА ЧЕС, ДУСТОЙНСТВУ И КРИСТАЛНУ ЧИСТЪ ДУША! ДА СИ УСТАНИМ ЗА ПРИМИР НА УПШИСТВОТУ!!! ПУФ, ПАФ, КЕНЦ!:)))

    • БАТ СЕЛИМ УТ КОНДОФРЕЙ С КЛОАКОМОТИФ Ф СЕРСЕТУ!:)))

      ТАКА Е БРАТЕ МАХМУТЕ!!!!! АМА МЛОГУ СТАНАФА МАМУНИТИ НА БАНИЦАТА? ДУМНЕВИ, ПЛАСМАСИ, СВИНАРЕВИ, ТОМНЕВИ, МОМНЕВИ…………………………КРУШЕВИ…………..И НАКРАЯ ЧЕП!!!! НИКУЙ НЕ ВАДИ ПАРОВОЗА УТ ГУВ НА ТА!!!! ПУФ, ПАФ:))))))))))))))))))

  3. Коце Думанов има аура на истински Локомотивец, железничар, всички му вярваме, че той ще подобри бъдещето на Локото

  4. 5
    5

    НЕ ОБИЖДАЙТЕ ДУМАНОВ ЗАЩОТО ТОЗИ ЧОВЕК НЕ СПИРА ДА МИЛЕЕ И ДА ТЪРСИ БИЗНЕСМЕНИ, КОИТО ДА ПРИДОБИЯТ СОБСТВЕНОСТТА НА ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ И ДА СЕ РАЗВИВА В ПЕАВИЛНА ПОСОКА.И ДА ЗНАЕТЕ,ЧЕ Е ДАЛ ОТ ДЖОБА СИ В ГОДИНИТЕ НАД 300 БОНА БЕЗ ДА ГО АФИШИРА НИКЪДЕ.ПРЕСТАНЕТЕ С НАПАДКИТЕ КЪМ ХОРА КАТО НЕГО И ОЩЕ МНОГО ДРУГИ, КОИТО МИЛЕЯТ ИСТИНСКИ ЗА КЛУБА!

    • 6
      2

      …този ще ви ебе мамата, глупави буфери. Няма кой да ви вземе, защото сте ненужни на никого.

      • Истината е,че си тъп злобен помак,който скоро ще пукне от яд… Скоро,мнооого скоро

    • 2
      3

      Никой не го е молил , Локомотив го е имало и преди него и ще го има , Локомотив си има собственик , който е най успешния в историята на клуба

  5. Тоя е истински мръсник не мога да го понасям , противяр !

  6. 11
    1

    Смешник! Крушарски виновен? А като спечели купи и медали? Колко пъти ви каза.. ЕЛАТЕ И ПОМОГНЕТЕ! ДАААА, ама не.. Искате да мътите водата и да лапате..КЪРТИЦИ

  7. 10
    1

    Андрей, качи изявлението на Любослав Пенев пред БТА. Забавата с бай мангау е тотална!

  8. 9
    1

    Чувате ли лаутари??? Любо Пенев – “Една градинка от междублоково пространство е по-добра от нашия официален терен.”

  9. 5
    4

    Любо Пенев е сипал гореща супа на Крушарски

    “С уточнението, че с Христо Крушарски не сме приятели, а само далечни познати”

    “Аз съм играл в чужбина и знам, че в един клуб чак на пето или шесто място са приходите от трансфери в годишната издръжка. При Крушарски е обратното. Чакат се парите от дадена продажба, за да се запълни бюджета за определен срок.”

    “Да не говорим за инфраструктурата: основният терен 8 години не е подменян, даже и частично ремонтиран. Предстои строеж на нова трибуна и ако тази трибуна се строи 5 години, този терен ще изчезне. Една градинка от междублоково пространство е по-добра от нашия официален терен.”

    “Локомотив не е фабрика за ракети, а футболен клуб и навсякъде старши треньорът определя работното време на играчите и екипа си, съобразно тренировъчната програма. “

    • 4
      1

      Всички наши таланти тренират в момента на два терена – един с маломерен размер и един със стандартен размер, и двата с изкуствена настилка. Настилката на терена със стандартния размер не е подменяна откакто е направено игрището и е много опасно за здравето на подрастващите футболисти и е в трагично състояние.

      Ако толкова го е грижа Крушарски за децата от ДЮШ, можеше да осигури нормални условия за тренировъчна дейност. Сега е опасно за здравето на младите играчи и всеки може да види с очите си проблемите с терените и цялата “база” (нарочно в кавички).

  10. 9
    1

    Ако се гледа фенската маса Локото е отбор за В Група.

  11. 11

    Значи казва,че крушо няма пари и гледа да бяга,а малко по-надолу на въпрос че фин.състояние било добро казва,че е така и затова се чуди защо крушо искал да се маха било парадокс! Хахахаха ебах го циганина.
    А на тоя зъбар вяра да му нямаш! Едно време открадна парите за екскурзията до София с/у Локо СФ

    • именно Думанов винаги се е облажвал. (без да смятам ветераните и звездите)

  12. 7
    4

    Не разбирам защо не се извиним на президента ни и да вървим напред!
    Какво толкова ще стане.
    Нали е важен Локомотив

      • 8
        2

        Кого наричаш мангал, като точно вие циганите с татусите прогонихте г-н Крушарски.
        Защо не вадите вие всеки месец по 300 000 лв за отбора си?

  13. Леле колко кюстендилска мука има тук .
    Излезнал някакъв да им обеднява след 10 Г. какво е станало и те амебите му се радват на “интелекта”
    Е наистина няма по жалки .
    Ами е господа столипеновски вишаги къде бяхте до сега ? Или ви беше много гот на тото мачовете и подарените победи ?

  14. 3
    10

    Моето решение и това на екипа ми е категорично и много ясно – ние ще продължим да работим за бъдещето на Локомотив (Пловдив), защото сме професионалисти и си обичаме работата. В тима има добра атмосфера, млади и талантливи футболисти, с малък опит, но с ежедневна работа ще дойдат и положителните резултати. Огромно уважение към феновете за подкрепата. На тях искам да им кажа да не вярват в манипулативните интервюта на Христо Крушарски и да подкрепят винаги отбора си, защото Локомотив е институция в българския футбол с история и традиции”, се казва в официалното изявление на Любослав Пенев до БТА.

    РАЗБРАХТЕ ЛИ КРИВОГЛАВИ ПОМАЦИ!!!

    • Нищо не разбрах. Какъв е призива на Супата? В Какво да не вярваме? В Крушарски?

    • Пенев: Имам да взимам 200,000 лева неустойка!! Ще дъвча дъвка по 8 часа всеки божи ден!

      Разбра ли, къртицо???

    • Институция заради 200 палки , които си иска пък ти лапаш на гола кука , боли го мъдото за нас ! Иска си мангизите Пенев

  15. 7
    1

    Куриозен случай сме Локомотив.
    Отбора що горе вървеше, но заради някой като този, сега незнам какво ще стане

  16. Питали радио Ереван:
    Къде могат да се видят буферни къртици?
    Последвал бърз отговор:
    Няколкостотин са, черни и миризливи, заравят се в Говедарци, излизат в Лаута.

    • Ааа,не е вярно! При нас също излизат и щъкат напред-назад по улиците.

  17. 1
    6

    Ний путевистите сми по красиви и по умни от буфирите

  18. 2
    9

    Срещу Коцето Думанов трябва да излезнат поне 10 индианеца за да му отговарят на интелекта!!!

  19. Мангали,първо внесете 3,000 лева в касата на “Локомотив”Пловдив !!!За навлизането на терена на петимата малоумници не трябва да плаща собственика на клуба.

  20. 3
    7

    Подкрепям напълно Думанов. Крушарски е виновен за всичко. Останал е без пари и сега ние сме виновни за всичко. Собственик ще намерим. Идват избори. Спокойно!

    • Оп саааа Оп саааааа.
      Качила се Радка
      на мойта патка.
      Да си подруса
      путката руса!
      Яж хуй, въшкар!

  21. 5
    4

    разцепихме се!
    не трябва така.
    вразумете се.
    имаме още време.
    г-н Крушарски, ще реши проблемите, трябва да му вярваме.

    • ПРАВЕЩ СИ РЕДОВЕН, ТЪНЪК, РАЗТОВАРВАЩ, ПАЛАВ, ВЕСЕЛ И НЕПРИНУДЕН ТАШАК С КЛОАКОМОТИФ:)49,12:)))

      КРУШОНЕ ИСКА ПЕТ БАХУРА? УТ КЪДЕ ДА ГИ ВАДИМ????
      КУ НИ МУ ДАДЕМИ, БАХУРИТИ ША СТУЯТ Ф КИСТИНДИЛСКИА АНАЛ И СПАДЪМИ…..

  22. ДОФТУРЕ КАЖИ КЪК ДА ГИ ИВАДЯ ШЕСТЕ БАХУРА ОТ ГЪЗЪ УА ЩОТ НИМОА ДА СЕДНА

  23. СГИНАФМИ! ФТИДИ КОНЯ Ф РЯКАТА…..
    КОФТИ БРАТЯ РОМИ УБИЧУШТИ КЛОАКОМОТИФ СЪС СЯЛУТУ СИРСЕ!!!! МЛАТЯТ НЪ КЪ ТЪПЪНА НА ОСМИ УЗУНДЖОФСКИ ПОЛК!!! КОЙТУ НЪ ФАТЯ, ЛАШКА КЪТ ЗА ПУСЛЕДНУ! РАСПАДЪМИ СЪ СЪС СКУРОСТА НА СВИТЛИНАТА! ДАЖИ Ф КОНДОФРЕЙ НИ НЪ ИСКЪТ ВЕЧИ!!! ТОТУТО Е РАСКРИТУ!!! МЛОГУ СА РАЗМИРИСА УТ КЪМ СТУЛЮПИНУУ!!!ПУФ, ПАФ!
    СЪДЕ КЛОАКОМОТИФФФ!:)))))

  24. 7
    1

    Заглавието на новата декларация на фен клуб Локомотив:

    “Круша,обирай си крушите!
    Любо,духай супата!”

  25. 5
    2

    ПОРЕДНАТА ЖАЛКА КОМПЛЕКСИРАНА АМЕБА . 🤣😂🤣😂🤣😂😂🤣ОТ ДРУГАТА СЕДМИЦА ВАДИ ПАРАТА И УПРАВЛЯВАЙ

  26. 2
    8

    БРАВО КОЦЕ, ИСТИНСКИ ФЕН, ИСТИНСКИ ЛОКОМОТИВЕЦ. НА МИШКИТЕ И ИНДИАНЦИТЕ, НЕ ИМ ОБРЪЩАЙ ВНИМАНИЕ.

  27. 4
    8

    Ето още едно доказартелство, локомотивците какви умни, възпитани и интелигентни хора сме, не като кривите глави само идиоти, мушенници и селски тарикати. Абе саму му кажи жълтур и хората веднага се сещат с какъв простак си имаш работа.

    • 8
      1

      Криви глави казваш.. я погледни на този убавец устната! Бая крива си е! Значи е фен на Ботев по глупавата ти логика! По написаното личи, че не си от умните, възпитани и интелигентни хора. Вероятно и ти си ботевист.

      • 1
        5

        Устната ме е така от катастрофа, аз като ви казвам, че сте идиоти…

        • Все тая е от какво е. Крива ли е? Крива е! Ерго.. от Ботев е момчето.

    • 5
      1

      И “красиви” и “красиви”…Да ти е.а майката,циганска,проста!!!

  28. 12
    1

    Като чуя че някой доктор се занимава с търговия, става ми ясно що за човек е! Ами махни си по е това д-р пред името след като вече си търговец и не практикуваш!

  29. 11
    2

    “Проблемът на Христо Крушарски не съм аз, а самият той. Той просто няма пари, няма средства, с които да покрива бюджета на Локомотив.”

    Ето това е ядката, която не разбира българският фен, включително и Думанов. Собственикът не трябва да дава пари на клуба! Клубът трябва да изкарва пари, за да си покрива разходите. Ако това не се случва, то има два пътя – да се намаляват разходите или да се търсят нови възможности за приходи. Защо трябва Зингаревич или Крушарски да вкарват пари в клубовете си, ако няма от тях да получат възвращаемост? Какъв е смисълът да го правят?

    Футболът е бизнес. Когато един бизнес е губещ, той се преструктурира или директно се ликвидира. Във футбола приходите идват от хората, от феновете – билети, магазин, реклама… отделно има и съпътстващи приходи – тв права и покупко-продажба на футболисти. Като има хора по трибуните, които са си купили билети, ще има пари и силен футбол.. като няма хора по трибуните, то футболът фалира.

    Разберете веднъж завинаги… важните хора за футболните клубове не са ултрасите, а хората, които плащат скъпите билети и вип местата. Те носят парите, с които се издържат клубовете. Да викаш силно и да можеш да се биеш, не помага… ултрасите в България са минус за клуба си, защото купуват евтини билети, фалшиви фланелки и носят здрави глоби, с които приносът им е често отицателен!

    • 1
      2

      Пич,добре си го написал,но със сигурност не живееш в България,тук реалностите са други,няма как един ФК да се самоиздържа без бащица,и държавата.
      Хъмпи докато пълнеше сутиена от ОП-ТАТА на Бойко беше добре,сега света му е крив.
      Само заради просташкото си държание,и начина на говорене няма място в Локомотив.Като не му харесва,има цивилизовани начини,има и закони,има и съд,защо трябва да създава интриги,и да разбива отбора?Не е далече времето,когато ще осъзнаете,че той е вреден за Локомотив.

  30. тоя тарикат ли ще поеме издръжката на клуба ,с него сме шампиони

    • 6
      1

      14,000 души отивате по 20 лева билет и готово. С 200 човека, половината от които гратис, не става!!!

      • от къде да съберем 14 000??????
        Папагалите са прави че нямаме фенска маса.
        Трябва да си го признаем, ние с кански мъки събираме едва 2000 (две хиляди) при това само за важни мачове.

        • Какъв е смисълът тогава да се харчат по 5 милиона на година за кефа на 2000 души? Според мен няма смисъл. Трябва да се редуцират разходите до 100-150 хиляди на месец и тогава всичко ще е ок и няма да се изпада в истерия, че поредни собственик – измамник напуска.

  31. Пиша до локомотивчето, което е на амбразурата: Момче не си наред с главата.

  32. 7
    4

    От такива като теб г-н Крушасрски се отказва.
    Трябва да наведеш глава. да му се извиниш, и не само ти, а и всички останали.
    Друг проблем е че запалихте много цигански глави да негодуват срещу нашия президент. Не биваше така.
    Имаме още време нека се извиним.

    • 4
      4

      Какво да се извиняваме, бе!!!!!!!!!!!!!!!! Ти в час ли си ?????
      Да, Коцето Думанов е мишка и използвач, обаче е факт че сега отбора не върви.
      Да, и ние имаме грешка – не ходим на мачове. Какво да им гледаме слабата игра.
      Истината е че наистина сме 500-800 човека които милеем за Локо П-в.
      Имаме още най-много 500 кибика които чоплят семки.
      Трябва с добра игра да запалим децата в града ни, а такава липсва.
      Само Локо

      • 5
        1

        По тази логика само Лудогорец трябва да имат фенове. Любимият отбор се подкрепя в добро и зло! А най-нужни са хората, когато клубът не играе добре… какво стана със ЗАВИНАГИ С ВАС??? Стана виц!

  33. бат коки идвай с белия кон!!! ша го храня в банята…айшето ша праи на теб сиганска филия с шарлан и много кармазъ пипер!!! ким ако трябва ша крадна ама идвай че докуто не можи без теб

    • 6
      0

      Защо се представяш за Стикс.
      Аз, съм истинския Зрънков.
      Не се притеснявам да го кажа. Срам ме е от всички цигани в Локо.
      Нека се обеденим, но без столипеновци. И да вървим напред.

  34. 10
    1

    Само му вижте на този гадната физиономия и заешката устна и ще разберете за каква гадинка става дума !!!

  35. НАЙ-УБИЧАНИЯ УТБОР ОТ РОМИТЕ В БЪЛГАРИЯ- КЛОАКОМОТИФФ😉😃😂😂😂

    ВЪН КРЪВУЛОЦИТИ УТ СТУЛЮПИНУФСКИА УТБОР!!!! ША ЗБИРЪМИ ДЖУЛЯЗУ, АЛУМИНИУМ, ТНЕКЕ И БАКЪР И ША ДУКАРЪМИ НАШТИ БЛАГУДЕТИЛИ ЗЕКИ БЕЙ И ЛИВЕНТ АГА УТ АНАДОЛА!!!!!! СЪДЕ КЛОАКОМОТИФФ, ПУФ, ПАФ!!! НАПРЕШ АПАПИ!:))))))))))))))ПУФ, ПАФ!:)))

ОТГОВОРИ

Моля напишете коментар
Моля въведи име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.