Група ветерани, играли в ДЮШ и мъжкия отбор на „Марица“, както и бивши деятели на „жълто-сините“ се събраха в петък, 20 септември, в пловдивския ресторант „Хитър Петър“, за да отбележат и честват 103-та годишнина от основаването на клуба. Подобна среща се провежда за пореден път и се превръща в традиция.
На срещата присъстваха:
Марин Ленгеров – юноша на клуба, бивш председател на УС на „Марица“ в периода 2011-2013, заедно с членовете му – Огнян Андонов, Никола Колев, Иван Кесов и Иван Чалъков, също минали през ДЮШ. Иван Чалъков е и бивш капитан и голмайстор на представителния тим.
Стойчо Димитров и Никола Филипов – бивши служители на клуба и също част от школата.
Владимир Фатов – бивш футболист и капитан на „Марица“, а в последствие и треньор на отбора, също кадър на школата на маричани.
Атанас Узунов – бивш състезател на „жълто-сините“ и треньор в ДЮШ, един от най-добрите съдии в историята на футбола ни, включително международен такъв. Понастоящем Узунов е председател на Общинския съвет в Пловдив.
Иван Стефанов – кадър на „Марица“ и бивш играч на мъжкия тим. Започнал като вратар, а в последствие централен нападател, той е голмайстор на „Б“ група през 80-те години на миналия век.
Спиридон Зарков – бивш треньор на повечето от присъстващите ветерани.
Огнян Атанасов – бивш треньор в ДЮШ на клуба, както и на мъжкия тим. Атанасов е треньорът с най-дългогодишен стаж в „Марица“ и първи наставник на най-великия български футболист Христо Стоичков.
Юлиян Ангелов – спортен журналист и бивш служител на клуба.
Присъстваха още: Христо Кайряков, Райчо Пролков, Васил Киров, Игнат Клявков, Стоян Монов, Никола Козарев и много други.
Срещата бе емоционална и изпъстрена с общи спомени от футболни срещи и незабравими моменти на стадиона в северен Пловдив.
Почетен бе и покойният историк на „Марица“ Димитър Христев, написал в трудни времена няколко книги, посветени на клуба.
Присъстващите заедно изразиха благодарност към учредителите на „Марица“, които през далечната 1921 година обединиха сили и дадоха началото на клуба от „Кършияка“.

ОТГОВОРИ

Моля напишете коментар
Моля въведи име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.