Гигант (Съединение) спокойно може да бъде пример за доста клубове не само в аматьорския, но и в професионалния футбол. От години се говори за развитието на подрастващите и особено за трудното им преминаване от юношеска в мъжка възраст, но за съжаление повече се говори и малко се действа…

В Гигант (Съединение) обаче и този път показаха, че класирането не е самоцел. Сигурността в клуба и шансът, който получават младите, е на първо място, информираха от третодивизионния тим.

В изминалия мач срещу Атлетик (Куклен), който завърши 1:1, старши треньорът на “Гигантите” Манол Георгиев пусна 7 (седем) футболисти до 23-годишна възраст в титулярния състав!

Това бяха: Атанас Стоименов – 2002 година, Милен Николов – 2003 година, Виктор Панеков – 2003 година, Стоян Митев – 2003 година, Георги Мавродиев – 2003 година, Атанас Стаболов – 2003 година и Александър Маджаров – 2005 година.

Единствените по-опитни в титулярния състав бяха Агоп Кочиян, Йълмаз Сюлейман, капитанът Аурел Мусай и Християн Казаков.

В групата за мача общо 11 футболисти бяха до 23-годишна възраст, като освен седмината титуляри, сред резервите бяха още:

Владимир Сулев – 2004 година, Недялко Вукадинов – 2005 година, Георги Цонков – 2008 година, Христо Груев – 2005 година.

Така 11 от общо 20-те футболисти за двубоя бяха под 23 години. Мнозина други говорят, а в Гигант (Съединение) работят, похвалиха се от клуба.

8 КОМЕНТАРИ

  1. Да питам само , до онзи ден мрънкахте че много кадрови проблеми. Онзи болен тоя контузен ау и в следващия момент имаме юноши в състава вижте ни .
    Какво се хвалиш тея юноши др ден ги няма Козарев ли си плъхарев ли си , 3 часа физическо имаш и голям професор стана и ти .
    Най мразя лизачите , ти си същия Лизко Близко плондер

    • Ей цървул недей обижда Добри ще ти кажа кой е лизач лайньо

    • Ей гнус , измет мръсен кво лошо ти е направил Добри калтак долен

    • Всички негативни коментари за отбора на Гигант ги пише един бивш служител на клуба една гнус наречена ПЛЪХ

  2. Не знам какво се хвалят , но групата на Марица със Спартак от 20 футболиста, 10 са 2006-ти набор и още петима под 23 г.. Това е най младият отбор в България. Като 18 футболиста са от школата.

  3. Питайте ги колко футболисти от тези са юноши на Гигант?

ОТГОВОРИ

Моля напишете коментар
Моля въведи име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.