Асоциацията на фен клубовете в Северна Ирландия публикува яростна декларация след двубоя с България, игран на стадион “Христо Ботев”.

Феновете на “зелено-белите” се оплакват от затваряне в сектора за гости и жестока атака след мача, за което са сезирали нужните органи да продължат разследването.

Ето какво се казва в пълното изявление:

Станахме свидетели на срамното и напълно недопустимо отношение към нашите фенове в Пловдив по време на мача с България.

Затварянето ни в нашия сектор не само отказа на феновете на Северна Ирландия достъп до основните права на вода и тоалетни, но и създаде сериозен проблем с безопасността.

Свързахме се със служители на ирландската футболна асоциация, които от своя страна разговаряха с делегата на УЕФА и в крайна сметка вратите бяха отворени.

Някои от нашите фенове също бяха подложени на жестока атака, докато се връщаха към центъра на града, а един фен беше хоспитализиран.

Отношението към феновете на Северна Ирландия, които се държаха добре както винаги, беше в ярък контраст с липсата на стюарди на домакинските фенове, някои от които многократно хвърляха предмети в нашия сектор до средата на второто полувреме.

Открихме, че отношението на полицията в Пловдив става все по-трудно с напредването на деня и решението им да не поканят PSNI (Police Service of Northern Ireland) в България беше безполезно.

Имаше редица информация и решения, които се промениха през деня и ние направихме всичко възможно да управляваме ситуациите, когато възникнаха.

Вече се свързахме с Ирландската федерация и PSNI снощи и ще предприемем други стъпки, за да гарантираме, че този въпрос е правилно докладван.

И накрая, благодарим на нашите доброволци от Фен посолството и други приятели от подкрепата на Северна Ирландия, които ни помагаха през целия ден, и на останалите фенове на Северна Ирландия, които се държаха много добре, както винаги, въпреки обстоятелствата.

36 КОМЕНТАРИ

  1. Жестока атака? Като онова дето направиха на италианчетата след финала на Еврото ли?

    Жестока…колко британски говняри са умрели че да е жестока?

    Тия нещастници са по-лицемерни и лъжливи от Станьо Тъпото, бахги в уродите.

  2. Типичните английски лайняри, на които света им е длъжен. Кур за тех!

  3. 5
    5

    Стоян канара се е похвалил пред съселяни в Стряма, че е взел от ирландците цигари с филтър и нес кафе ва да гоейба.

  4. 5
    4

    Жалки лилави разпоретини, пак се чува цигански вой от Джамията. Беззъбите мастии ходиха при ирландците да просят цигари и бира на Каменград, сигурно в храстите са им правили федероси за няколко паунда, Срам за България сте лилави амеби!!!!

  5. 2
    4

    Срам сте за Пловдив жълти фенчета селски , срам за Пловдив и България са и жълтите директорчета

  6. 6
    2

    Кое ви кара да мислите, че това са били фенове на Ботев? Има ли някакви доказателства? Най – изявените “бойци” (хулигани) са феновете на Локомотив Пловдив. По време на мача имаше опити за навлизане на фенове от трубуна Север към сектора за гости. На трибуна север бяха настанени феновете на Локомотив Пловдив.
    Освен това са винаги ангажирани да мислят за Ботев Пловдив …..как да засегнат репутацията на клуба, на феновете. Господин Крушарски не се страхуваше да присъства на мача, а скоро лъга це са му хвърляли предмети…?

    • 2
      3

      Фенове на Локо не скачат на жени и възрастни хора бе селски бек

      • 3
        2

        попитах има ли някакви доказателства…..кажи бе …

          • така ли? има публикувана снимка на нападателите с отнета фланелка от гостуващте. на тази снимка се виждат бойците а също и техните татуировки. могат да бъдат разпознати

  7. 4
    3

    ЗАЩО НАПРАВИХА ЖЪЛТУРИТЕ ТАЗИ ГАДОРИЯ С ИРЛАНДЦИТЕ И КАКЪВ ЕФЕКТ ТЪРСИХА!?ЗЩО БЕ КРИВОГЛАВИ ОЛИГОФРЕНИ!?ЕЛА ТЕ ДА СЕ СБИЕТЕ С ЛАУТА АРМИЯ,ИЛИ ВИЕ СТРАХ ОТ ТЯХ!

    • Комплексарите с малките пишки…и веднага да си ги примерят!!!
      Илиев ли си,незнам какъв си, ама гледай да не се срещнем някъде, че ще има:беж крачета да ви няма!!!
      Когато през 90′ години ние обръщахме трамваи на Орлов мост вие се насирахте в гащите и се надявахте да не се случи и на вас това!!!
      И винаги ще си останете едни дребни смърфове с дребни атрибути!!!
      САМО БОТЕВ ПЛОВДИВ!!!!
      ПЛОВДИВ Е ЖЪЛТО-ЧЕРЕН!!!!

  8. 6
    6

    Това беше първия, но според мен трябва и да е и Последния мач на Националния отбор на Колежа! Нито терена е на ниво, нито полицията е на ниво, нито знаем и можем да организираме мач на такова ниво. То е ясно че българина е озверял, но като че ли в Пловдив нещата са извън всякакъв контрол.

    • Чудесно! Никога повече нещастниците от терена и сбирщината по трибуните на “Колежа”!

    • На стадиона не се идва в последния момент, сяда се там където пише сектор, ред, място, и се подкрепя истински, от душа и сърце!!!!!!!!

  9. 6
    5

    ТИПИЧЕН РЕВ НА АНГЛОСАКСОНСКИ ПРОСТИТУТКИТЕ.

    • 2
      1

      Тебе те знаем. Можеше поне по тази тема да си замълчиш, или да кажеш нещо без да крещиш врели-некипели. Фекалски простотии както винаги!

    • 3
      1

      Проститутките сме ние, че позволяваме селтаци и простаци да ни управляват, че не си знаем правата и не воюваме за тях, че се залъгваме с псевдопатриотизъм, а в това време шкембе воеводи ни крадат!

      • 1
        2

        Правата всеки си ги знае, проблема е в задълженията, тях Всеки иска да ги заобикаля, да си плати рушветчето, да намери приятел или шуро-баджанак и да си реши проблемите със закона.

      • 1
        2

        ….и да, тази патриоТарщина е другия препъни камък, и всеки “политик” го знае и използва.

  10. 2
    3

    Пуказафми на цял свят българщината да са знай отивам да ям лайна

  11. 3
    4

    Каквито им директорите , такива са им и феновете-селски тъпаци

  12. 2
    1

    Селски момчета , много глупави и не разбиращи големият град , вън наркоманчета гадни отивайте си по родните места

  13. 1
    1

    Какво трябваше да доказват големите хулигани на ботяб

    • Това ли са жАлтите бе господа цигани?
      imgur.com/a/0IEKG8L

Коментарите са затворени