Ръководството на Марица проведе среща кмета на града Костадин Димитров, Бойко Борисов, председателя на общинския съвет г-н Атанас Узунов, зам. кмета с ресор “Дигитализация, европейски проекти, бизнес развитие и образование” г-н Владимир Темелков, заместник кметове, депутати, както и великият български гимнастик Йордан Йовчев. Събитието бе организирано по инициатива на Христо Стоичков и Атанас Узунов. Ето какво информираха от клуба:
В неделя, на спортната база до Английската гимназия и в последствие на стадион “Марица” се проведе среща между ръководството на ПФК Марица 1921 Пловдив и най-успелият български футболист за всички времена Христо Стоичков, г-н Бойко Борисов, кмета на град Пловдив г-н Костадин Димитров, председателя на общинския съвет г-н Атанас Узунов, зам. кмета с ресор “Дигитализация, европейски проекти, бизнес развитие и образование” г-н Владимир Темелков, заместник кметове, депутати, както и великият български гимнастик Йордан Йовчев. На срещата, освен президентът на клуба Йордан Влашки, присъстваха почти всички треньори от школата на клуба, както и много деца, трениращи в нея. Събитието бе организирано по инициатива на Христо Стоичков и Атанас Узунов.
Гостите разгледаха новата спортна база, чиито първи етап на изграждане е към своя финал. От страна на Община Пловдив клубът получи уверението, че ще използва базата за нуждите на ДЮШ и представителния тим.
Стана ясно, че проектът за нова централна трибуна на стадион “Марица” вече е задвижен и се чака ход на процедурите. Кметът на Пловдив г-н Димитров заяви, че вече е пусната поръчката и се очаква до седмица да е ясен победителят, след което да се пристъпи към работа. “След стадиона на “Ботев” и след стадиона на “Локомотив”, да не ни гледат накриво хората на “Марица”, ще им направим стадиона, ще струва към 10-11 млн. Досега нямам неизпълнено обещание, ако Господ е дал…“, заяви Борисов. “От “Кършияка” са излезли големи спортисти и хора. Например великите Динко Дерменджиев и Йордан Йовчев. Данчо искахме ляв бек да го сложим да играе, ама не, вика – ще вървя да вися на халките и ето го – шест олимпиади направи. Ако имат характери и имат самочувствието, едно от тези деца, които тренират, може да достигне до висоти. Вярвам и на треньорите на тези деца, те с тях всеки ден и са им като бащи, майки и дядовци. Поели сме ангажимент, за да може децата да има къде да се развиват, тренират и да учат”, заяви от своя страна Христо Стоичков, като поздрави всички деца от школата на клуба и техните треньори. “Тук това си е местна работа, която ние ще подкрепим. И Ицо, щом си дойде, да води децата, по една тренировка на месец, да те пипнат на живо“, каза още Борисов.
Г-н Владимир Темелков лично се ангажира да осигури финансиране за клуба от своите бизнес проекти в областта на информационните технологии. 300 000 лв. ще бъдат осигурени от г-н Темелков, заяви самият той. Средствата са за следващата година, за да продължи да съществува футболният клуб. 100 000 лв., отново лични пари на г-н Темелков, ще бъдат осигурени до края на тази година. “Средствата са от моята фирма за целия клуб на “Марица”. Абсолютно е нелепо този отбор да не съществува. Доброто винаги побеждава! Каквото е предоставил г-н Стоичков като нужди, сме задоволили”, заяви г-н Темелков.
Ръководството и екипът на ПФК Марица 1921 Пловдив  изказват сърдечни благодарности на легендарният Христо Стоичков и предстедателя на общинския съвет г-н Атанас Узунов, за инициирането на тази среща и за тяхната инициатива в подкрепа на вековния клуб! На Костадин Димитров – кметът на Пловдив, г-н Бойко Борисов и служителите на общината, за работата им и изпълненото обещание за изграждане на новата спортна база! На г-н Владимир Темелков – за поетия ангажимент за финасиране на клуба!
Доброто винаги побеждава! Благодарим ви!




11 КОМЕНТАРИ

  1. Срам!!! Позор!!!
    Жалки отрепки!!! Роби!!!
    Тъп народ – гастарбайтери и слуги на мафията!!!
    Помия!!!

  2. 1
    1

    Как сте, Г-да Електорат? Пак идват избори и Боко пак “дава”!

  3. 2
    4

    А бе жълти шалвари , ако не беше Боко щяхте още да сте в Коматево и Гомнежа да си мирише на фекалий .Парите които попиляхте другаде щяха да направят два стадиона за по 20 000 х. Седалки. Видяхте че който и да играе , поне една четвътр ще е празна . Абе какво да обясняваш на Шлюхи .

    • Ти и къща за птици не си правил. Леко с 60 милиона ( колкото са дадени за Колежа) да направиш 2 стадиона за по 20000. Малоумник. Само вашата централна трибуна на Лаута ще е 40 милиона. Кой ви даде парите на вас ? Не е ли пак Борисов ,мангал !

  4. 5
    5

    СРАМ!!! ПОЗОР!!!
    Ицо – и ти ли се продаде на Тиквата /Буда/???
    Жалки отрепки!!!

  5. 2
    5

    Бокиач и веднага е направил план как да “усвои” някой милион . Няма равен

  6. 4
    4

    ЖАЛКИТЕ КЮСТЕНДИЛКИ АНОНИМНИЦИ ВЕДНАГА ДА ОТИВАТ ДА СИ ПРИБИРАТ МАЙКИТЕ ОТ СКОБАТА . БОКО ИДВА С ДЖИПКАТА И ЩЕ ГИ РЪПКА .
    МАМЪ ВИ ДЕЙБЪ ЦИГЪНСКЪ !
    КАЗА ВОЖДЪ ЗОЛУМ

  7. 2
    5

    Жълти помаци що не си евете мамата циганска

  8. 7
    2

    За циганите от Лаута финансирането е спряно поради злоупотеби. Цигани!

  9. 2
    6

    Само Марица и Локомотив несе надупиха на Костадин Гявуров, ботев, Спартак, и Академик =Тракия.
    Тракия закрит, пришълците от Сопот се родиха 2010 .

Коментарите са затворени