България победи Северна Ирландия с 1:0 в среща от Лига на нациите. В герой за “лъвовете” се превърна Кирил Десподов, който намери мрежата в 40-ата минута след подаване на Александър Колев. Мачът на стадион “Христо Ботев” в Пловдив се игра пред 12 000 зрители, които не спряха да подкрепят трикольорите. Така нашите продължават без загуба под ръководството на Илиан Илиев, като със спечелените три точки станахме водачи на групата заедно с тима на Беларус, победил по-рано през деня Люксембург.

Българският наставник направи две промени спрямо тима, с който излезе преди три дни в унгарския град Залаегерсег срещу Беларус. На мястото на наказания Филип Кръстев излиза Мартин Минчев, а Георги Костадинов сменя Валентин Антов в ролята на център-халф.

Под рамката на “лъвовете” отново застава Димитър Митов, а защитното каре пред него остава непроменено: Виктор Попов, Алекс Петков, Живко Атанасов и Фабиен Нюрнбергер, за когото това ще бъде втори мач с националната фланелка. Тризъбецът в атака включва: Радослав Кирилов, Александър Колев и капитана Кирил Десподов.

На трибуните на стадиона на Ботев (Пловдив) се стекоха около 13 000 зрители, които аплодираха бурно националите при излизането им на терена. Въпреки спешните дейности по обновяването на тревната настилка на “Колежа”, игрището изглеждаше в лошо състояние.

Още в началото нашите пропуснаха да открият резултата. Завърналият се след прекаран вирус Георги Костадинов засече с глава центриране от корнер, което принуди вратаря Бейли Пийкок да спасява. Последва меле във вратарското поле, Живко Атанасов чукна топката, до него беше и Алекс Петков. След това кълбото се удари в темето на Бейли Пийкок и се спря в страничната греда.

Последваха няколко добри акции на българския тим по фланговете, но до възможност за удар на нападателите не се стигна. В 22-ата минута Кирил Десподов шутира опасно от средна дистанция, но топката премина покрай целта. Българският капитан записа мач номер 51 с националната фланелка, с което изравни по този показател легендарни фигури като Георги Найденов, Борис Гаганелов и Ивайло Йорданов.

В 30-ата минута за грубо нарушение срещу Радослав Кирилов “лъвовете” получи право да изпълнят фаул на границата на наказателното поле. Кирил Десподов стреля технично, но крилото на ПАОК не сполучи да намери мрежата – отново дясната греда на рамката на Бейли Пийкок попречи резултатът да бъде открит.

В 35-ата минута България осъществи бърза контраатака, преминала през краката на Кирил Десподов. Топката достигна до централния нападател Александър Колев, но голмайсторът на Левски не съумя да прехвърли на скорост вратаря на Северна Ирландия.

В 39-ата минута гостите от Северна Ирландия създадоха първа сериозна опасност пред вратата на Димитър Митов. Далечно подаване намери пред наказателното поле Айзък Прайс, след което последва шут на нападателя в аут.

В следващата минута България поведе в резултата! Момчетата на Илиан Илиев пресираха отбраната на Северна Ирландия, топката се озова у вратаря Бейли Пийкок, който реши да комбинира със свои съиграч наблизо, но сбърка сериозно. Александър Колев овладя подаването към Даниъл Балърд, последва пас към Кирил Десподов и капитанът на “лъвовете” моментално намери мрежата – 1:0 за българския състав!

През второто полувреме гостите заиграха по-настървено, макар че в дълъг период не стигнаха до нищо съществено пред българската голлиния. В 68-ата минута Живко Атанасов изпусна Шейн Лавъри пред пеналтерията на нашия отбор. Нападателят на Кеймбридж Юнайтед се откъсна срещу Димитър Митов и стреля, но българският страж спаси с една ръка и предотврати изравняването.

42 КОМЕНТАРИ

  1. 3
    2

    Не спряха да излагат , Пловдив и България , главният им биткойнър ръси тъпотии за които още не се е извинил на България , малките им педали налитат на готини Британски граждани , това не е нашият град , красиви Пловдивчани , много жалко ,че още приемаме пришълци от селата , те са грозни хора ,Пловдив не и импонира

    • Ай стига ва от Стряма довадяйми цял омнибус юрдечки, лично бат Стоян канара даде по една куромела ва да гоейба

  2. 2
    2

    Малките селяндурчета , що скачат на тия готини фенове на Северна Ирландия

  3. 3
    4

    ” Аз ако някога стане стадион Христо Ботев ще се обеся!”

    Тревата на стадион Христо Ботев не става и няма да става! Имаше идиотски призиви да се беся заради Източен 10.Явно напълно неоснователни призиви от същества без умствен капацитет!

    НЯМА ПО ТЪП ОТ бултрас.

  4. 4
    3

    Треньорът на Северна Ирландия: “Не съм виждал толкова лош терен от доста време. Не мисля, че е приемлив за международен мач с голямо значение.”

    “И това бе причина единоборствата да са недобре преценени, което пък доведе до доста жълти картони. Не бяхме груби, просто играчите нямаха стабилност.”

    • 3
      3

      От години нямаме зоологическа градина, а теренът на Източен 10 е прекрасен за много животни, обичащи слама, дупки и неравности.

      Сурикатите ще се чувстват уютно, ровейки из дупките на Източен 10 за насекоми.

      Дивите прасета обичат гъби, а Източен 10 се прочу с гъбите си до Северна Ирландия.

      Ламите обичат сено, а Източен 10 е рай за сеното по терена.

  5. 4
    4

    Здравейте , селяндури, как са гъбите на Източен 10??? С тази трева всеки месец ще играете в Коматево. Поредното доказателство, че няма по- тъп бултрас- събориха стадион за да играят в Коматево, което беше дебилизъм, но сега счупиха всички тъпомери в света. Построиха стадион за десетки милиони, за да играят пак на Коматево! Да си бултрас е диагноза, наказание на Бог…

  6. 5
    8

    Трагичен национален отбор, трагичен
    терен, трагични фенове ( нормално като няма отбор) и пари хвърлени на вятъра за грозен стадион.

    • 9
      3

      Освен мразещ жълтото, явно си и мразещ българското.

  7. 2
    3

    Тия простаци ,няма ли да спрат да излагат Пловдив като културна столица на Европа?

    • 2
      2

      Та те да не са от Пловдив бе пич кво им пука, правят проблеми и се прибират по селата си

    • 2
      1

      Да и нападат само от засада в съотношение 5 към 1 , не по малко

  8. 3
    6

    Селяните пак се проявиха , има бити запалянковци на Северна Ирландия , цяла Европа си радва години на ред на добродушните фенове на зелената армия , само жълтите решиха да избиват комплекси наложени им през годините от Локо Пловдив , срам сте за Пловдив ,паплач ,селска , жълта

    • 1
      1

      Ухааа аре ся виж циганите как нападат дядо и му свалят фланелата

    • Еее на мача не се ли правехте ,че ще се биете с ирландците през плексигласа? Бахти филмарите сте и вие ,и нашите псевдо ултраси…

  9. 5
    4

    Здравейте, искам защо никоя “обрктивна и независима ” медия в Булгаристан не споменава изказването на възмутения треньор на гостите, че на такъв терен би трябвало да е забранено да се играе футбол?

    Позор и срам за Булгаристан!! Само балони надувате, х-да подложни “журналисти”.

    • 3
      5

      То не трябва, но на Гомнеж, гомняна трева и Фекални фенове…

  10. 3
    6

    В Пловдив е пареща жега, теренът на Гомнежа няма да издържи- пак ще изсъхне и ще стане с кратери. Да ви е честит домът ви, индианци: “домът на сухата трева”…

  11. 4
    2

    На следващия мач едва ли ще има и 3000 човека. Свършено е с футбола у нас. Най-лошото е, че и с държавата нещата вървят натам. Ще внасяме не само футболисти, но и хора за работа, за обработване на земята, за разплод….

  12. Кога беше последната победа на наште национални футбалерчета, някой помни ли?

  13. 5
    1

    ЧЕСТИТА ПОБЕДА БЪЛГАРИ !
    НАЙ НА КРАЯ МАЛКО РАДОСТ .

    • Абсолютно скопен отбор- ако не бе детинската грешка на северно ирландците няма как да вкараме гол с тези лимитирани футболисти!

  14. 7
    1

    Какво ни обединява в трибуна Изток селенията след мача беше на ниво ! Чаши,семки,цигари,опаковки от чипс ! Без значение на кой отбор сте фенове бива ли такива мизерници да сте ?

  15. 5
    1

    Много ме радва и съм щастлив когато има нещо което да ни обединява!!!Празник за очите и ушите беше този ден!!!България над всичко!!!

  16. 3
    2

    А ти чешеш ли на майка ти путката, олигофрен скапан…

    • На твоята чеша, само че дивия. И твоя мога да почеша. Измий се с водостуйка , потъкай се с телена четка, да паднат лепезяците от циганското туловище и се обади.

  17. 3
    2

    Андрьо, терена е леш. Задай въпоси на кмета, освен да чеше на майка си путката, какви ги върши?

    • Терена наистина е леш- нищо не са направили, само ни лъгаха две седмици как са го възстановили, а реално нищо не са направили- иска се пълно обновяване и напълно нов терен!

      • 1
        4

        Ами на този стадион НЯМА КАК да има хубава трева. Тябва да се бутне и да се построи отново – ПРАВИЛНО!!

    • 1
      4

      Ами оправете си го, нали стадиона е “вашия дом”!
      Докога ще муфтите от народа, жълти селяндури?!

      • Щях да те питам ти на юветината терена виждал ли си, но се сетих че сте по 500 човека на мач и тревата на жАлтитИ е по-важна. Общината ви плаща тока, строи стадион с капацитет 14 хиляди за макс 5 хиляди сектанта на мач с жълтите веднъж годишно. Въпроса който си задал е крайно малоумен. Клуба на малцинствата не заслужава да има стадион преди Левски и ЦСКА

Коментарите са затворени