Гигант (Съединение) победи Димитровград с 3:1 в мач от 5 кръг на Югоизточната Трета лига. Домакините изиграха силен двубой, въпреки че първи допуснаха попадение във вратата си.

„Започнахме мача много силно и още до 12-ата минута имахме няколко положения. Силен натиск от наша страна, но така и не успяхме да открием резултата в наша полза. Така се стигна до първия гол на Димитровград. Хубавото за нас е, че отново реагирахме подобаващо. Не се стреснахме, заиграхме отново, както можем и съвсем заслужено изравнихме. Притеснява ме, че за трети пореден мач сме догонващи в резултата – случи се срещу Марица (Милево), след това срещу дубъла на Локомотив (Пловдив) и сега срещу Димитровград. Във всеки от тези двубои обаче показваме характер и успяваме да върнем головете, а в случая с последния ни мач и да спечелим трите точки“, коментира пред официалния сайт на Гигант (Съединение) треньорът Манол Георгиев.

„Напълно заслужено победихме Димитровград, като можеше да вкараме още голове, защото пропуснахме доста положения. Няма как обаче да не поздравя и гостите за добрия мач и от тяхна страна“, добави още наставникът.

„В края на мача пуснах две от по-младите момчета в нашия отбор – Георги Цонков, който е роден 2007 година и Никола Вукадинов, който е 2005 година. Ние сме отбор, който постоянно дава шанс на младите и така трябва да бъде“, каза още Манол Георгиев.

„В следващия кръг ни предстои домакинство на Свиленград – добър отбор със солидна селекция и това, че имат по-малко точки от очакваното, не трябва да ни заблуждава. Те допуснаха две загуби у дома и на всяка цена ще искат да започнат да печелят повече точки, така че се подготвяме за тежък двубой“, завърши специалистът.

Футбол24