Ръководството на Спартак излезе с позиция след изиграните 4 мача от Югоизточна Трета лига, в които тима записа едва една победа и отпадна от турнира за Купата на България на свой терен. Публикуваме я без редакторска намеса:
Изминаха пет кръга от старта на първенството в Югоизточна Трета лига, в които Спартак изигра 4 мача, а заради тенденциозно отношение на съдии, пратени от СК към БФС-Пловдив, ни бяха отнети четири точки.
Още в срещата с Атлетик Куклен от първия кръг Спартак бе скандално ощетен, след като страничният съдия от Бургас Васил Шавов ни отмени гол в 86 минута, след като единствено и само той видя засада след удара на Пламен Цончев. Главният съдия Иван Петров от Ямбол се съгласи с решението на страничния съдия, а срещата завърши 1:1 и така Спартак загуби 2 сигурни точки.
Във втория кръг – домакинството на Черноморец – СК на БФС – Пловдив изпрати имащия се за елитен рефер – Радослав Гидженов, свирещ в Европейски турнири. Същият не отсъди 100-процентова дузпа срещу Свилен Щерев в началото на срещата, а през целия мач се държа нагло спрямо нашите играчи.
В гостуването от третия кръг на Розова долина главният съдия Николай Николов от Хасково не отсъди две стопроцентови дузпи за Спартак – очевидна игра с ръка в наказателното поле и нарушение срещу нашия нападател Давор Илиев. Срещата завърши 1:1, а категоричното ни становище е, че отново ни бяха отнети 2 точки.
В последната ни среща този петък Спартак победи с 2:0 отбора на Созопол, макар че реалният резултата трябваше да бъде много по- изразителен, незнайно защо съдията от Бургас Светослав Лазаров изгони наш играч с директен червен картон за фал в средата на терена, като дори не даде жълт картон за подобно нарушение на съперника. Най- странното беше, че Владимир Айтов получи жълт картон при борба за висока топка, след която той бе със спукана и превързана глава.
Фактите след тези 4 мача показват, че Спартак Пловдив трябваше да бъде не с 5, а с 9 точки. От ръководството се обръщаме към президента на БФС Георги Иванов и към председателя на ЗС към БФС-Пловдив Огнян Златков с искане за спешни мерки в съдийската комисия, защото се наслушахме на безумици като “Нямаме съдии” и подобни нелепи твърдения. Изиграли сме само четири мача, а тези четири точки няма кой да ни ги върне.
Ръководството на Спартак Пловдив

10 КОМЕНТАРИ

  1. За това футбола ни е на такова ниво заради такива ОГНЯНОВЦИ И ЗЛАТКОВЦИ.

  2. Denis Hasan ti si nai golqmata podloga i drugiq put kogato doidesh v krichim shte badesh iznasilen na centyra na terena! Bokluk mrusen

  3. Крадеца вика дръжте крадеца,проблема не е в съдиите,а в треньора дето си няма понятие а ти си го сложил на хранилка, а цял ден звъниш на Огнян и Бозев за съдии,а сега се оплакваш от тях,на това се вика лицемерие

    • Всяка седмица си поръчва съдии ако не стане на неговата иска професионални съдии защото знае че ги е страх от декларации и пак му помага.ЕТО сега опитва да очерни Гидженов който е най-преспективния млад съдия на Балканите.

    • Спартак се оплакват от съдийството,голям смяххх.А пролетният полусезон как беше,нека изкоментират.

  4. Харчат парите на ДПС-то и няма резултати …. Много слабо ръководство въпреки близките контакти с Огнян Златков

  5. 1
    1

    Точно те да се оплакват от съдии е смешно. Защо не коментират дузпата в Созопол, която не бе дадена на домакините. Мислят си, че като е далече мача и никой не разбира. А спестените картони за псувни и реплики към съдиите? Десетки примери могат да се дадат за подкрепа на съдиите за Спартак. Просто търсят оправдание другаде. А причината е в ръководството и щаба, дори не е в момчетата.

  6. Хасан реве а сложил дядо си за треньор! Шуробаджанащина отвсякъде и отборът не върви !

    • Ся какво искаш и Златков ли да изгонят заради теб?.?Всеки ден му звънниш по 10 пъти а ся Гонзо ала бала

  7. Той Хасан си ги избира съдиите всеки ден се чуват с Златков по 5 пъти! Кой им е виновен че отборът им е слаб този сезон?

Коментарите са затворени