Ботев Пловдив постигна победа с 0:1 в софийския квартал Надежда, като гост на ЦСКА. Интересно е, че това бе втори пореден мач на Александър Томаш срещу Ботев Пд, само в рамките на седмица. Новият треньор на армейците сломи жълто-черните в Пловдив с отбора на Спартак Варна, но сега канарчетата взеха реванш и развалиха дебюта на специалиста. Друг интересен факт е, че това бе първа победа за пловдивчани като гости на ЦСКА-София от цели 38 шампионатни мача.

Първата опасна атака бе пред вратата на домакините. Окаки се възползва от грешка на Петров във втората минута, отне топката от централния защитник и се озова под ъгъл очи в очи с Бусато, но стражът на “червените” спаси. ЦСКА – София отговори с шут на Коялипу в гредата. Таранът се възползва от разбъркване в наказателното поле на съперника, овладя с гръб към вратата, завъртя се добре и от 7-8 метра, но сантиметри не му достигнаха, за да вкара в горния ляв ъгъл на вратата.

В 17-ата минута Укаки бе изпуснат отляво и центрира към Мараш. Таранът на пловдивчани отправи удар от въздуха на 3-4 метра пред голлинията, но в аут. В ответната атака Скаршем стреля от 18-19 метра в ръцете на Бернат. Домакините организираха още една добра атака в 26-ата минута. Тя завърши с извеждащо подаване за Хайнц и удар под ъгъл на норвежеца в аут. Към края на първата част ЦСКА – София спечели корнер след изстрел на Коялипу и рикошет. Последва центриране към национала на ЦАР, който засече с глава на сантиметри покрай дясната греда. В заключителните секунди на полувремето силен шут отдалеч на Линдсет излезе над вратата.

Четири минути след началото на втората част много активният Коялипу преодоля с едно докосване Там, озова се сам срещу Бернарт и пусна топката покрай стража на “канарчетата”, но я извади в аут. В 58-ата минута Ботев откри резултата. Укаки се възползва от грешка на Карасо, който подаде наизуст към Петров, който изрита спорната топка в бързоногия футболист на “канарчетата”. Това негово действие изведе Укаки сам срещу Бусато и футболистът реализира с хладнокръвен изстрел покрай вратаря. Малко след попадението в рамките на 180 секунди двата отбора претендираха за втори жълти картони съответно първо на Етоо, а след това и на Турицов, но реферът Валентин Железов реши да не ги отстрани от игра, макар че имаше основание за това.

ЦСКА – СОФИЯ: 1. Бусато, 19. Турицов, 4. Петров, 13. Кордоба, 15. Вион, 26. Кареасо, 7. Скаршем, 8. Шопов, 10. Линдсет, 14. Хайнц, 77. Коялипу

БОТЕВ (ПЛОВДИВ): 1. Бернат, 4. Укаки, 5. Там, 10. Попов, 15. Етоо, 17. Минков, 19. Конте, 20. Калдерон, 38. Балоянис, 40. Нвачукву, 99. Мараш

86 КОМЕНТАРИ

  1. Братя буферляци, бургуджии, кошничари,турлукчии, демирджии, вретенари, гребенари, калайджии, калдараши, копанари, артъкпъртъци и сичкия катун!!! ИНТРИГАНТИ! ИБРИКЧИИ!!! ГЕЙОВЕ!! АБИТА! КЛОАКОМОТИФЦИ!!!!!
    СЪДЕ КЛОАКОМОТИФФФ!!
    ПУФ, ПАФ!:)))))())))))))

  2. 12
    2

    БРАВО, КАНАРИ! Голяма победа! Гонячите на треньори и собсвеници май се покриха нещо? Душан след няколко дни прави 1 година при нас, още няколко да направи! Още няколко гостувания поред, никъв проблем! Ние като гост играем по-добре май. И после като дойде домакинството на Левски 18 000 на стадиона ареее

    • “…И после като дойде домакинството на Левски 18 000 на стадиона ареее…”
      Колега, казваш го чудесно- ето така трябва да говори истинският ботевист! Но – не само на дербитата – а на всеки мач трябва да изпълваме стадиона.
      Само Ботев!

  3. 1
    17

    От 1985, Селяндурите 40 години няма ли победа над ЦСКА в София, смятайте къв селски и нещастен отбор са.

    • На отдавна бяха бити в София, после на Колежа!

      • Не отдавна, бяха бити в София, после на Колежа!

  4. 8
    4

    Изобщо не си прав !
    Понякога може да загубиш и когато играеш добре. Футболът е такава игра !
    Една част от “ботевистите” плюят при всяка загуба …
    И мълчат когато отбора побеждава !
    Що за привърженици са това ?
    Живеят жалък и безсмислен живот – само за да плюят !
    Но ги разбирам – просто са грешка (бъг в системата ) на природата !
    Добре, че има и положителни привърженици !

  5. 3
    5

    Ня път за Варна ще направим два бързи тека на Гомнесика

  6. 1
    16

    Ботев бил казал , че биткойна ще ни освободи , да го ева. Тва значи , че петата и бахурите ще ни олекнат узаде. Пък можи и сестрата пак да почне да ми дава, че нещо спря , да я го туря на майка и .

  7. 2
    19

    Ботев е обезличен, Ботев няма бъдеще с руснака. Много ботевисти си го казват в прав текст Това не е моя Ботев!! Та те не познават и не могат да научат на 80% имената на играчи, треньори и ръководители. След години едва ли някой ще помни името на играча вкарал гол снощи – Укаки!!?? Кому е нужно това обезличаване на идентичността на Ботев. Ясно е, но защо се допуска?

    • 7
      5

      Срам

      Единствената дума, с която може да опишем чувствата ни спрямо ръководството на любимия Локомотив. До вчера в групата ни се обсъждаше да съберем средства и да купим препарати и уреди, с които клубът да поддържа трибуните, днес виждаме за пореден път пълната безстопанственост и тотално нежелание да се развива Локомотив!

    • 8
      3

      Плешиво Квазимодо, гледай си потъналата в лайна и гняс Джамия

    • Да, Ботев беше обезличен по пътя от Козлодуй до Околчица, от мишките- българи, криещи се в дупките си за да добруват под властта на султана. А, ти днешна мишко-българска що не доведеш 20 двадесет годишни, здрави момчета, българчета, които не са педали, наркомани, дискотекаджии, грамотни – ако не могат да четат, поне да разбират какво им говориш, които искат да се раздават, а не като ги пуснеш в първия отбор, след два мача да мислят за чужбина….. Доведи ги! Освен на дядо си увисналите шишарки, друго българско не можеш да доведеш!

    • 2
      1

      А кой е твоя Ботев, Истино- на Христолов, на Чандъров, на Самуилов, на Сдружението? Кой е твоя Ботев и по какво се различава от днешния? Като не идваш на мачове как ще знаеш имената на футболистите, с кой си много личен – а помниш ли имената на футболистите паднали с 6:0 от мангалите от Лаута? А помниш ли хората с чанти диагоналки, които влизаха при футболистите и казваха, че няма пари? А помниш ли фланелките на Рома с тиксо на рекламата? Ако ги помниш тези неща ще замълчиш завинаги!

  8. 7
    3

    Когато “Ботев” загуби някои ” ботевисти” изпълзяват от дупките и плюенето започва!
    А когато спечели се крият и сумтят разсърдено.
    Това ли е смисълът на живота ви “мишлета с малки пишлета ” ?
    Съвременният свят дава възможност на “малки душици да се правят на “големи ” във виртуалното пространство!
    А всъщност са едни такива невидими и незначителни!
    Пример : плюнката ReZo…

    • Изобщо не си прав. Когато трябва да се критикува се критикува, когато отбора играе прилично се казва браво.

  9. 3
    9

    Стоян канара каза, по голямо порно не бях гледай даже и в Стряма няма такова съвъкупление ва да гоейба.

    • 9
      1

      Мюмюн Смърфа не е съгласен, още си спомнял с умиление 30 сантиметровия винервурст на Шейх Диаманка, след който на всички чернобели курви им бил предложен договор от Порнхъб.
      Кандидат кметицата на Момин проход още цъкала завистливо и викала: Еее така и мен не са ме ебали.

      Не че оня порнак с Ники Жадното миналата седмица беше лош де, ама с Шейха беше ненадминато.

    • Гнустните от Гнуселика харесват това , секиш с шпалирите праят

  10. 11
    2

    САМО БОТЕВ ПЛОВДИВ ГОСПОДАРИТЕ НА ПЛОВДИВ…

    • 1
      9

      ХАХАХАХХАХАХАХАХА какво общо имате с Пловдив?

      • 7
        1

        Пак те сърби гъза, а плешив хемороид спукан? Пк се въртиш тук като гарова проститутка? И днес ше има шутове в лилавата зурла пълна с жълти зъбки.

  11. 1
    11

    Даването за купата беше миналият сезон. 4:0 срещу продължаване за купата, не се правете на луди. Вчера беше ТОТО.

    • Да, старта на Керкез беше 0:4. И от тогава 1:0, 2:0 и 1:0 като две от победите са в София. Стана ли милионер от това “тото”, урод черно-бял с насран задник за цвят?

    • И викаш ЦСКА ни пуснаха за да се задълбочи кризата при тях още повече ли,тъп мангал.Та те са в изпадащите Вместо ние да им пуснем и да ги реанимираме,кое е по логично при уреждане на мач.Искаш да кажеш че тези от ЦСКА са кретени и се самоубиват умишлено.Особено и при дебюта на Томаш,сигурно е бил съгласен с уреждането,сигурно е мазохист.Точно победата на Ботев опровергава тотото и двата полуфинала.Та купата осмисляше сезона за ЦСКА ,бе идиот лаутарски

  12. Не ми върза с ВАР да си еба майката гнусна , отивам да кендзам на Гнуселика и да страдам чи жълтити победиха

  13. 5
    12

    А-ва, вярно ли Христо Ботев казал да купуваме биткойнти , ва ? Що не казахте по-рано , да продам кошарата и овцето, да са освободя и щях да са съм гледал мача с Аяксите.

    • Ахаха гнусния плешив урод му еба майката Укаки вчера и сега се върти тука като бито куче и се чуди ква умност да си изрови от лилавия гъз, помияр

      • Кой кой Уаки ли да ва ебъ и измисления черен сбирщайн. Питай някой нормален фен ако ти каже две имена на футболисти от катуна!?

        • А то тва в лесно бе: Митко Мюезина, Ефе Али и тва тоя..как беше…Ляскуф на негу…ей го-три имена от катуна.

  14. 2
    15

    НАЩЕ ШЕБЕЦИ СА НОМИР 1 🍌 БАНАНИ ЖЪ ИМА ЖЪЛТИ ЗА СИЧКИ АЙЙЙЙ КЪНАРЯЯЯЯЯ

    • 8
      1

      Педалче, това за бананите не касае нашите негърчета, а такива българи като теб! Които, за да ядат целогодишно банани, ебаха мамата на една развита индустриална държава, каквато беше България!

  15. 37
    1

    Не ми станаха ясни няколко неща:
    1. Успяхме ли да реанимираме ЦСКА?
    2. Върнахме ли им жеста за подарения ни полуфинал за купата?
    3. Успяхме ли да съхраним Джеймс Етоо за предстоящия му трансфер?
    4. Кога Джеймс Етоо ще премине в ЦСКА?
    Хайде в дивия на всички глупаци, в това число и на някои “фенове” на Ботев, които не знаят къде се намират и вместо да подкрепят отбора си се поддават на внушенията на недоброжелателите ни.

    • 18
      1

      Отговори:
      1. Ренамирахме ги като ги бихме само с 1-0 и ги накарахме да мечтаят за точката до самия край на мача.
      2. От уважение към противника за дадения ни полуфинал за купата отборът на Ботев се задоволи само с 1-0 и не пожела да вкарва още голове за да не вгорчи съвсем дебюта на Томаш.
      3. Джеймс Етоо изигра днешния мач без да се напряга, защото срещу умряло куче не се вади нож. Съхранихме го и е готов е за трансфер стига някой да извади 2 млн. евро.
      4. Джеймс Етоо ще премине в ЦСКА на върба в петък или казано на по-прост език – когато цъфнат налъмите на село.

      • 1
        6

        Ф3кале, хаоченцата и в леглото

  16. 14
    3

    Критикарите на Керкез казаха ли нещо, че не ми се чете от самото начало? За мангалите и без да чета знам какво ще кажат, мангалската логика е ясна.

    • 12
      1

      Знам какво ще кажат и Пимкаджийчетата, бием само с 1:0 и бием отбор от дъното на таблицата. На кантонерско ниво са тези дебили.

  17. 3
    13

    Само томаш не знаеше, че мача е уговорен

    • Не стига що , че си срал на Гнуселика ами сереш и тука ! Пий нещо за диария ве гнусен

  18. 1
    20

    На тези двете кочини им стана навик да се уговарят.
    Дали пък Пеевски не е истинския собственик и на Литекс?!

    Мафуята вече дори и не се крие в Булгаристан

    • 15
      1

      Дано поне да си заложил, щом имаш информация за уговорката.

      За неделя нещо? Пак ли обръщалка и над 4.5 или бай Крушарски е измислил нов пиниз?

      • А ти кяк мислиш, Бонке

    • Левски ва ебът постоянно в ролята на булката си

  19. 14
    1

    Сега очаквам червените журналя да ореват света, защото неможачът Железов свири 4 секунди преди края на 5-те минути, които даде.

  20. 1
    15

    Абсолютно тото мач.
    Погледнете коментарите в темата за тревата.

    Честито на печалившите

    • 20
      1

      Ма как.. разбира се. Щом Ботев бие, значи е тото. Падне ли, значи сме слаби. Абе ние Марибор уговорихме, ти тук за вътрешен мач.

      Развалихме ви малко вечерта, лаутар… случва се. След Спартак имахте силни моменти, сега почивка.

    • 14
      1

      Идиот,те ЦСКА изпадат ,ти за уговорен мач говориш ,шматка.За двата полуфинала за купата,нали щяхме да им даваме,какво стана.Зависта е голяма болест

  21. 9
    2

    Както беше прогнозирано в другата тема от днес, имаше сериозно унижение в София. Укаки играч на мача. Забавни неща. Вижте само, какви движения направи преди гола.. Бусато въобще не разбра, с кой крак я ритна във вратата Ехиджието.

    • 2
      9

      Чудя се колко ниско ще падне тази държава?!

      Хора, как живеете още там??

      • 16
        1

        Идеално. Прекрасна природа, супер климат, море, планини, хубави момичета…

  22. 7
    2

    Браво момчета, но… Ако, не беше грешката на буферчето, гол не можем да вкараме и до следващия септември. Сега си починете, съберете се и само напред! Но, на атаката и голът, трябва да се намери решение.

    • 10
      1

      Мараш отново изпусна от 2 метра първото полувреме, а преди това Укаки сам срещу вратаря.

  23. 1
    12

    Шуши купи мача.Локото е сам срещу всички.

  24. 17

    Мангал АГБАР наще цигани и турци и негри биха Майката Свиня отиваме да защищаваме Глиган Пеевски нашият главатар даде БОТЕВЪ даде ДПС НН

  25. 4
    3

    Разбра ли се, каква е кунтузията на Акере и колко време ще отсъства? Днес не беше въобще в групата.

  26. 16
    1

    Чудя му се на Сашо Пътя, как може да си зарежеш подредения отбор, да си плюеш на мъжкото достойнство и да отидеш в този хаос, който в момента е ЦСКА. Ако не изкарва нечовешки пари, значи е много спрял. От червения отбор са останали само четирите букви, сезонът им вече е провал, а има точно два дни до края на трансферния прозорец.

    • 1
      7

      Той е юноша на ЦСКА и предполагам това му е голямата мечта. Достойно е за уважение.

      • Не,не е достойно,да си тръгнеш от днес за утре.

  27. 17

    На Томаш предния мач му се изчерпа целия късмет – отменен гол, греда, Попов от малкия пенал в аут и супер късметлийски гол накрая.

    Днес ни се върна – греда, Укаки и накрая Бернат извади чист гол.

    • 23

      Бернат с всеки мач задобрява все повече, много ме радва.

  28. 12

    Нещо ми е лошо.Кран да ви се намира?

  29. 11

    Мило дневниче,кък ма е яд ся и ни знам кфо да нъпиша! А чай малко сетий се жа пиша за стадиона за бултрас чи са тъпи,за гъби ейй кък ни са сетих пу рано.

  30. 16

    Сашко Томаш е симпатяга но направи тактическа грешка, трябваше да остави Манчев да обере пешкира и след тва щеше да има две седмици да си тренира отбора, маааа….да се оправя бе хаха

  31. 16

    Керкез: Свини са играли добро, али немали са шансу. Укаки ги йебал с превелика черна паламарка, честитам на фанови, сега идемо да плякамо маруличи. 😂😂

  32. 13

    Ако имаме малко класа отпред,ще можем да си решаваме такива мачове!Много важни 3 точки….и Попов много му спадна формата!!!Сега малко да си починем и гледаме напред към следващото 2-ро от 4-те гостувания!

    • 10

      Днес не играхме лошо, малко повече средоточие напред и можехме още да вкараме.

  33. 8
    1

    Как свърши мача бе жАлти хахаха паг въ ибахъ

  34. 11
    1

    А Домуса продължава да купува мачовете на жълтурите. Само лукомутиф играе честно и почтено.

  35. 14

    Честито!Обещах победа преди мача и ето победа!

    • Шефе, убъркал си са на негу. Нашея мач е ф ниделя

  36. След цялата вакханалия днес в сайта, естествено че бием. Винаги така става.

    Наздраве на всички! Укаки малко да се центрова и ще стане приличен футболист.

  37. 17
    6

    Гол от засада, пак. Чиста дузпа за червените не дават. Поне два червени картона за жълтурите спестени. Цялата държава работи за жълтите. А ние от локото сме сами срещу всички.

  38. 20

    Eхиджето майна едно не може да му се отрече-въобще не е гнуслив. Ебе мангалки, ебе свини, ебе наред, бахти железния момък. 😂😂

Коментарите са затворени