Марица Пловдив е в безпрецедентна ситуация, след като собственикът и финансов благодетел напусна. Под заплаха е оцеляването дори на детско-юношеската школа.

„Ситуацията наистина в момента може да се нарече бедствена!“, каза президентът на клуба – Йордан Влашки.

От няколко седмици тече кампания за набиране на средства. С тях са платени разходите за ток и вода за месеца.

„Даже една случка – онзи ден един човек в 08:00 ч. сутринта бързаше с работни дрехи… Разбрал, че финансовотото състояние на клуба е доста лошо. И каза, че иска да дари 150 лв… Хората, които имат по-малка възможност финансова, сякаш имат по-големи сърца.“, разказа Влашки.

Великият Христо Стоичков – носител на „Златната топка“ за 1994 г., започва футболния си път от школата на Марица.

„Той е една легенда, която ние много уважаваме. Той през годините е помагал много със своите контакти.“, заяви Влашки.

“Жълто-сините” съобщиха, че са платили електроенергията и водата на стадиона за последния месец благодарение на даренията от започналата преди седмица кампания. Преди седмица клубът не успя да събере средства за гостуването на Димитровград, като войлейболният клуб предостави автобуса си за да пътува футболния тим.

От Марица допълниха, че вече е наличен и нов метод за изпращане на средства.

Ето и пълното съобщение:

Благодарим на всички хора с големи сърца, които се включиха в кампанията за набиране на средства за Марица! С тях ще бъдат платени електроенергията и водата на стадиона за последния месец. Вече е наличен още един начин, по който можете да помогнете на клуба. А банковата сметка на клуба можете да видите ТУК!

3 КОМЕНТАРИ

  1. Хочу поблагодарить команде “ЭТАЛОН КУХНИ” за профессионализм. Оформляли мебель для гостиной. Проект полностью соответствовал нашим идеям. Впечатлила точность исполнения. Установка прошла без проблем. Будем и дальше сотрудничать. Контакты: г. Казань, пр. Альберта Камалеева, д. 8, тел. 8 (843) 258-86-66.

  2. Общината не да строи на шепата кюстендилски гости ,които никога през жалката си история няма да напълнят джамията . А , да отпусне пари на пловдивски отбор .

    • Глупаво изказване!!!Трябва всички да се обединим и да помогнем на Марица.Без значение от пристрастията!Стига с тази омраза!!!

Коментарите са затворени