Ботев Пловдив победи като гост Хебър, но срещата заради лошия терен в Пазарджик се игра на Колежа. Иронично в случая бе, че канарчетата предоставиха също много лош терен за този двубой, като тревата на стадион Христо Ботев бе далеч от това, което трябва да е.

В 12-ата минута удар на Набил Макни от далечна дистанция прелетя високо над вратата на Ботев. Канарчетата бяха много близо до гола, но късметът, а и точността не бяха на страната на Нвачукву. Алекса Мараш проби мощно по левия фланг, влезе в наказателното поле и подаде успореден пас към втора греда, където Кристиан Нвачукву от няколко метра прати разтресе горната греда. При добавката Балоянис стреля в аут.

И пред Хебър се откри стопроцентов шанс за гол в 32-рата минута. Защитата на Ботев заспа при центриране от левия фланг и позволи на Уилям Фонкеу да се освободи. Нападателят постави своя крак на пътя на топката, но стреля право в стража Бернат. Веднага Ботев реагира с удар на Балоянис, при който Дебърлиев се намеси отлично. В 35-ата минута Мараш се обърна добре с лице към вратата и потърси удар към обратния ъгъл на вратата. Топката профуча покрай страничната греда.

В 51-рвата минута Ботев поведе в резултата след много хубава атака, при която Коко Илиев изведе Кристиан Нвачукву сам срещу вратаря. Бързоногият футболист преодоля стража Петър Дебърлиев и не сбърка с удара си към празната врата.

В 54-ата минута Мараш влезе с лекота в наказателното поле на Хебър, но отново показа неспособност да завърши атаката с гол. В 60-ата минута удар на Никола Илиев от движение премина много опасно покрай гредата. Мачът влезе в доста бавно темпо, в което футболистите на двата тима допускаха много грешки при разиграването.

Две минути преди края на редовното време Вини Трибуле, появил се преди това от резервната скамейка, беше близо до своя дебютен гол. За негово съжаление ударът му беше блокиран от защитник.

57 КОМЕНТАРИ

  1. 3
    1

    Стоян канара пита докога ще сме наказани без публика ва да гоейба.

  2. 2
    1

    Мараш, Н.Илиев ми харесаха. Икономична победа, но важни са 3-те точки. Терена е ужас, да, скоро може и нашия стадион да затворят. Дали са гъбички пренесени от базата, дали е некачествено направен, дали е поддръжка не знам. Да разследват. Иска и да се поправи възможно най-скоро. Така е като “най-модерните” стадион в България струва 35 млн. Евро ли, колко там излезе с всичкото крадене? Хората в Европа правят наистина модерни стадиони за 500 млн.-1 млрд. Сега Горан Брегович като дойде представям на какво ще прилича след него

    • 2
      1

      След Горан Брегович ако пуснат хората да ходят по тревата, направо могат да сеят картофи майна. Или да бучкат луковици от лалета-поне да е красиво като не става за игра, да ги еба в мизерниците тея от поддръжката.

  3. Ето как е избрана фирмата за терена – отстранени са другите участници. Доколко и те са били реални или са дали “подкрепящи” оферти на договорилия се кандидат. С такива процедури – такива пътища и терени.
    “Община Пловдив отстрани от участие три от четирите фирми, участвали в обществената поръчка за тревното покритие на стадион “Христо Ботев”, съобщи пред БТА Тодор Тодоров, директор на Дирекция “Обществени поръчки” към Община Пловдив. Причината за отстраняването е, че офертите им не отговарят на условията.
    По този начин за победител е обявен софийският консорциум ДЗЗД “Уни Грийн”. Офертата на компанията е на стойност 265 900 лв. без ДДС (319 080 лв. с ДДС). Решението не може да бъде обжалвано.”

    • 1
      1

      Благодаря Ви, г-н Петков. Има изпълнител, респ. и отговорен! На ход е само и единствено Община Пловдив!

  4. Нашата чест се нарича вярност.С Ботев завинаги!

    Този терен беше правен преди около 12 години от Ц.В. Основно от бултраси след полагането на тръбите за оросяване.После ,ако не се лъжа,гръцка фирма слага чимовете.След умишленият фалит на КТБ,беше изоставен.В днешно време,след повече от 10 години,предполагам,че полагането на новото покритие не е съгласувано чрез специалист.Нещо се пука по поддръжката и си личи,явно.Разследване има,това не е нива.Непрофесионално е.Както и оправдание с времето.В Херцеговина какво му беше на терена Три стадиона в Родината не се оплакват,а другите намират причина,температурите.Не е нормално.

  5. 4
    1

    Първото нещо което се направи при възстановяването на отбора от чумата “Христолов”, бе терена на стария стадион. С тръби за отопление и тревно покритие, което не мръдна, вкл. след като стадиона беше разрушен. Доста време, терена се поливаше и косеше, докато стана ясно, че заточението “Коматево” скоро няма да приключи. Някой, който знае, да излезе и да каже: Коя фирма и за колко пари направи тогава терена и коя фирма и за колко пари направи терена сега. Предполагам, че втория път е било след т.н. “обществена поръчка” от Общината. Аз, ще си позволя да кажа само едно лично мнение от скромен опит. Няма по-голям източник на корупция от Закона за обществените поръчки.

  6. И в Португалия, Испания, Италия, Гърция е топло, но там терените не са затревявани с нагласени или некадърно направени общественни поръчки и давани за ползване на руски тарикати.

  7. 3
    2

    Какъв терен бе юнаци?
    Купувайте биткойни,!
    Ботев развива криптото и прехвърляне на черни футболисти в ЕУ.
    Кой от русначетата го ебе за терена,като не са дали и една стотинка за него.
    Терен трябва,когато играеш футбол.
    А за беткойна,не им трябва.
    Всичко върви към разруха

    • 1
      2

      Бесен бес,обеси се.Помогни си.Кранове много.

  8. 3
    1

    П.С.Няма да се учудя ако някой пак “подлива вода” на руснака,все пак сме в БГ!!!

  9. Преди 2-3 седмици писах че терена е леш и никой не обърна внимание,даже имаше коментари,че било от жегата …не,не е от жегата,има нещо друго,защото само на места все едно играеш в пясъчник,прекалено мек е,като забиеш бутонките и става направо дупка…..това е някакъв друг проблем.Не мисля че е болен,защото е само на места и най вече пред вратите и около пенала…аз лично за първи път виждам такъв проблем по терените,но не е от жегите!Същата жега е и в Стара Загора,но там тревата си е супер…и в Разград не е по хладно,но тревата е супер,проблема със сигурност е някъде другаде,но не и в поливането!!! Колкото до Секулич,да е жив и здрав,но аз се радвам така,както той когато изпускаше срещу Враца, Крумовград и Зрински….смееше се все едно е Роналдо….това показва най малко неуважение към феновете и отбора и даже неуважение към себе си …прав му път,да е жив и здрав,с нищо няма да запомня престоя му в Ботев,освен че вкара на финала,това е!!!

  10. Диверсия има ,буферите хвърлят хлорна вар на тревата.

  11. Все пак да не забравяме, че Хебър също е отбор на ДПС…

    • Ние тото играе само с курви от Столипино. Аз им го подава ма уста 123минута, вчера Ботев нас ебе чесно.

  12. 3
    7

    Ботев да не е наказан най-после заради изцепките с Локо?
    Затова ли се игра мача без публика?

    • Майка ти даваше на промоция. Каза, че първо на теб дала.

    • Станьо,елементарен си,резноеаоизаваем,чу
      вачоквадратоглав.Кривокрак,плешив грозник Гумената кукла на Ерол,манафа с четвъртитият уй.

  13. Някой завчера хвърляше вината за Ужасния терен, върху климата в България и сезоните през които се играе….Видяхме терена на Разград, там където се работи професионално всичко е наред, терен, футболисти, тренировъчен процес, възстановителен процес….Общината като собственик на стадиона носи отговорност, но у нас всичко което е общинско, е пълен провал!

    • 1
      5

      А приходите от билетите в Общината ли отиват?
      Кур вече народни пари за грабливите папагали!!

      • Кур на тебе, кур на майка ти, кур на дъщеря ти, кур на сина ти от баща ти.

    • 6
      1

      Тва са глупости за Общината брат, тоя стадион е даден за стопанисване на клуба, нашто ръководство носи пълната отговорност за състоянието на терените.

    • Не гледай Разград. Спомни си какъв терен направихме, преди да започне строителството на самия стадион.

  14. Пичове, не ви ли се струва че това е диверсия, за терана говоря де. Не може с такава скорост терените и на Ботев и в Коматево да стават кендзвайс, ежесекундно се скапват, въпреки че съм сигурен че се поддържат и поливат редовно. Даже неподдържана трева на ливада не би се скапвала с такава космическа скорост. Това е ДИВЕРСИЯ, не знам от кого икаква е целта.

    • По-скоро некадърност. Не че няма място за саботаж, то от нас всичко може да се очаква.

  15. Като имам предвид заглавието:
    1. Кой е възложител, конкретно за терена?
    2. Кой е изпълнител, конкретно за терена?
    3. Кой поддържа терена и по чия поръчка?
    4. Собственика да възложи експертиза за състоянието и да чуем, кой е отговорен и кой трябва да поеме отговорността и разбира се – масрафа?

    • 1
      6

      Ами нали уж стадиона в ваш, мангал!
      Пак ли искате да се плаща с народна пара
      Мамицата ви крадлива комунистическа!

      • Ква народна пара ве СМОТ плешив да ти еба майката ТЪПА

      • Болен нещастник, нито разбираш написаното, нито можеш да кажеш нещо смислено!

    • Попитай Артур Антунеш Коимбра-Зико, който се е покрил в миша дупка!!!

  16. АЙЙЙЙЙ КЪНАРЯЯЯЯЯ МАЛКУТУ ДПС НИ СА НАДУУПИ ОХ КЪНАРЯ ОХ КЕФ

    • Станьо, не гледай на старшината в канчето ми замивай гъзната фуния че идват една група натопорчени морячета да те плякат.

    • Миризливото циганско лайно пак замириса на МЪРША.

  17. 2
    8

    Тото мастии в действие,по да ви еба майката помашка

  18. 7
    1

    Да, отговорните за поддръжката на терена трябва да бъдат изхвърлени от клуба на секундата, тва е абсолютен срам, заеби

    • 4
      3

      Терена се поддържа от външна фирма, а не от работещи в клуба.

    • Ами той си го събра вече и замина за Русия!

      • Така ли? Тва съм го пропуснал…доживях бахти…черпя пи една виртуална ракия всички присъстващи включително Станьо Тъпото, днес е празник.😂😂 🥃🥃🥃🥃🥃🥃🥃🥃🥃😂😂

    • 1
      8

      Голям трън Ви беше Секата сега в Русия, там първенство е по слабо ще знаеш. Да ва еба и разбирачите, Ари уа, Ари, селяндури!

      • Плешив травестит, яж му уя на Секата и се потапяй тиебамайката малоумна

        • 1
          4

          Смени дилъра, плешиви са само мъдете ми, защото ги бръсна! Аз съм най големия поддръжник на Секулич от първия ден, Вие го прогонихте, селските разбирачи които навремето бяха освободени от физическо.

  19. 7
    1

    Терена е за тотална смяна. Леш! Струва ми се, че когато сме с десет човека на терена играем по-смислено, например в Мостар след изгонването на Конте, отбора заигра по-добре. Тази тактика с безцелно държане на топката, дори при условия за БЪрза контра атака, направо ме вбесява!!!

  20. 10
    1

    Важните неща след този мач

    1. Три точки
    2. Трето място в класирането

    • Мястото е второ. Трябва да сме преди Спартак, защото при равни други показатели имаме мач по-малко

  21. 11
    1

    Единственото хубаво в мача е резултата.

    • 8
      1

      По-добре грозна победа, отколкото красива загуба…

    • ТРИ ТОЧКИ…мъката е за зложелателите.Само “Ботев”!!!Тези които отговарят за терените на “Колежа” и базата трябва да бъдат изритани ДИСЦИПЛИНАРНО на секундата !

Коментарите са затворени