Старши треньорът на Локомотив Любослав Пенев даде първото си интервю пред клубния сайт на Локомотив. Ето какво заяви той пред lokomotivpd.com:
1. Г-н Пенев, изминаха вече първите четири кръга от сезон 2024/2025. Каква е вашата оценка за представянето на отбора в изминалите срещи?
Отчитам представянето за много добро. Играхме със силни съперници, които се борят за челните места, 4 сериозни двубоя за нас, отборът израства с всеки изминал мач. С оглед представянето ни в тези срещи искам да дам една положителна информация за нашия тим от последния двубой. Спечелихме в Стара Загора срещу Берое – един труден съперник за „черно-белите“. Като домакин за последен път Локомотив побеждава Берое март месец 2022 година – преди две години и половина. Като гост не е печелил под Аязмото от октомври 2021 година. Почти три години. За първи път от 2010 година Локомотив не допуска гол в Стара Загора.
2. Доволен ли сте от адаптацията на новите попълнения?
Да, доволен съм от адаптацията на новите футболисти, но и не само от тях. Доволен съм от представянето на целия отбор в тренировъчния процес. За тях това е един период на адаптация към новите изисквания на новото ръководство и начало за поемане на повече отговорност. Ние в момента изграждаме нов отбор, защото през миналия сезон напуснаха основни футболисти като Динко Хоркаш, Матеус да Силва, Евандро, Георги Минчев, Джовани, Бабакар Дион. Това е половин отбор. Изграждаме нов отбор, като ние сме един от най-младите тимове в Първа лига, с футболисти, които тепърва ще показват най-доброто от себе си.

3. Да очакват ли феновете на тима още попълнения в следващите седмици?

Надявам се, че да. Наблюдаваме футболисти на три позиции.

4. Предстои домакински мач с Черно море. Какви са очакванията ви за този сблъсък?

Гостува ни вицешампиона от миналия сезон. Отбор, който години наред работи с един и същи треньор, с изграден стил на игра, запазиха си и целия състав. Не е случайно, че резултатите на Черно море, начело с Илиан Илиев, са налице.

5. От скоро сте в клуба, но имате ли вече някакви наблюдения върху втория отбор, както и школата?

Да, имаме наблюдения. В момента с първия отбор тренира вратарят Даниел Амбарцумян – перспективен млад страж. Разполагаме и с Мартин Хайдаров, който започна да получава своите първи минути в представителния отбор на Локомотив (Пловдив). Ще продължим да следим изявите и на другите състезатели от дублиращия отбор и школата на клуба.

6. За завършек: Да се обърнете към феновете на Локомотив?

Тяхната положителна енергия и нагласа ще бъде само в помощ на този млад отбор, който градим. Разчитаме на тяхната подкрепа във всеки един двубой – у дома или при гостуване, както беше до този момент! Тази подкрепа е най-важната за всеки един футболист и за отбора като цяло!
Може да бъде изображение с 1 човек, играене на американски футбол, играе футбол и текстово съобщение

3 КОМЕНТАРИ

  1. Завинаги втори черно бели приятели, всяка сутрин се събуждайте за великия Ботев, никога ама никога няма да сте фактор черно бели нещастни, Косьо Манчестъра направи тази злоби,тоя убитак селски,ей мангали винаги ,ама винаги гости в Пловдив

  2. До Христо Крушарски,

    Организация Трибуна Спортклуб настоява да се разделите незабавно с акциите си в АД “Локомотив”!

    Доверието във вас от страна на локомотивската общност е тотално изчерпано. С вашите действия и бездействия продължавате да ни убеждавате, че нямате финансовия, организационен и умствен ресурс да ръководите един от най-големите футболни клубове в страната. Всеки ден ни посрамвате с комичните си медийни изяви и безбройни скандали.
    Наслушахме се на лъжите и цирковете ви! Преди известно време в изтекъл запис обявихте, че рано или късно ще напуснете клуба – този ден настъпи! Благодарим ви за спомените, но е време да си кажем сбогом!”!

  3. 3
    1

    Г-н Пенев, вашите фенове не се интересуват от Вас или от водения от Вас отбор.
    На тях им дай конски каруци, жиляз, бакър, каменярка и да мразят жълтото.

    Искрено съжалявам че треньорския Ви път Ви доведе до такава окаяна дупка, надявам се следващия сезон да получите по-добро предложение.

Коментарите са затворени