„Марица“ продължава напред в турнира за Купата на България, след като отстрани „Гигант“ (Съединение) в среща от 1 кръг на областния етап в надпреварата. „Жълто-сините“ постигнаха категорична победа с 0:3 на традиционно негостоприемния терен на Градския стадион в Съединение.

Двата тима изиграха изтересен, двуостър мач, въпреки горещото време. Всички играчи от състава на „Марица“ играха много добре и с оглед на това заслужаваха победата.

Домакините уцелиха гредата през първата част. Два удара на Теодор Фърков от близка дистанция бяха спасени от стража на „Гигант“. Александър Праматаров изведе „жълто-сините“ напред с попадение в 34-та минута. След хубава, многоходова атака топката стигна до Олджай Алиев. Последва комбинация с Теодор Фърков, който намери отлично Праматаров, а той завърши отлично.

В началото на втората част Теодор Фърков нацели напречната греда на домакините. Малко по-късно и Георги Трифонов удари гредата след техничен удар с левия крак. Добрата игра на младия нападател все пак даде резултат и до края на срещата той наниза два гола – в 72-та и 79-та минути. Първо Иван Кръстев отне топка в близост до корнера, освободи се и с отличен пас намери голмайстора. Иван Кръстев бе замесен и в третия гол. Той напредна по терена, подаде на влезлия в игра Валери Домовчийски, който от своя страна намери Трифонов, а той оформи класическото 0:3. Добър мач направи и вратарят Петър Начев, който и през второто полувреме се намеси вещо на три пъти при силни удари на домакините.

Така „Марица“ продължава напред в турнира, а в следващия кръг тимът воден от Стойчо Драмов ще гостува в Куклен на „Атлетик“. Също в сряда „баските“ надиграха с 0:1 „Спартак“ в Пловдив. В третата среща „Асеновец“ срази с 2:4 „Раковски“. Четирите тима, които продължават напред са „Марица“, „Атлетик“ (Куклен), „Асеновец“ и състезаващия се в „А“ ОФГ състав на „Металик“ (Сопот).

МАРИЦА: Петър Начев, Атанас Ташолов – капитан, Димитър Пройчев, Даниел Спасов (Радослав Мицев), Георги Михайлов, Александър Праматаров (Валери Домовчийски), Теодор Фърков (Наско Христев), Христиан Димитров, Олджай Алиев (Симеон Сираков), Филип Колев (Иван Кръстев), Георги Трифонов. РЕЗЕРВИ: Виктор Петков, Никола Кръстев, Даниел Беломачев, Емилио Макавеев. Треньор: Стойчо Драмов

1 КОМЕНТАР

  1. Браво на момчетата! Нов отбор се гради на практика и въпреки тежката ситуация в клуба, всички в отбора се раздават от сърце. Фирмите в Пловдив да вземат да обърнат внимание на Марица, защото няма по пловдивски отбор

Коментарите са затворени