Едва ли има по-удачен анализатор за двубоя Ботев Пд – Жрински (2:1) от черногорския специалист Желко Петрович. 58-годишният треньор е бил начело и на двата тима в своята богата кариера. Босненците са последният отбор във визитката му.

Начело е на Зрински от 5 януари до 20 юни тази година. Води ги в 22 мача, но губи битката за титлата с Борац Баня Лука, завършва само на 2 точки зад тях. Но ги бие във финала за купата и реално ги класира за Лигата на конференциите.

Начело е на Ботев в периода 1 юли – 10 октомври 2019 година, когато в Пловдив все още нищо не се говореше за идването на Антон Зингаревич. Записва 13 мача като предводител на жълто-черните.

Ето как Желко Петрович коментира пред “Тема спорт” ситуацията в двата клуба преди реванша в четвъртък:

Ботев Пловдив направи първата крачка. Тимът съумя да вземе победата над Зрински от трудна ситуация. След изравняването бързо поведе за втори път и доби увереност. Имаше надиграване, което остави дуела отворен за реванша. Новият стадион създава съвсем различна атмосфера в тези европейски вечери. Теренът обаче не отговори на очакванията, но явно с него има проблем, който клубът трябва да разреши.

Определено след мен Ботев Пловдив се развива в правилната посока и резултатите не закъсняват. Имат млад отбор с интересни футболисти. Зрински също не изигра лош мач, но нямаше късмет. Ботев успя да реализира своите ситуации, създаде още две-три опасни положения. Пловдивчани са хитри в предни позиции, контраатаката е едно от силните им оръжия, особено при гостуване. Така бе в Марибор, така бе и с Панатинайкос в Атина.

На чужд терен се чувстват добре.

Зрински ще трябва да напада на реванша, има да наваксва един гол, а Ботев е много опасен в такива ситуации. Жълто-черните бързо изнасят топката и развиват атаките си. Показаха, че знаят да играят футбол.

Мачът бе фин за гледане. Надиграване, дебнене, бързи атаки, но повече мисъл за играта в предни позиции. И този двубой обаче показа, че Ботев има проблеми в отбрана. Това е слабото му място. Но кой фен би искал да гледа затворен мач!

Победата с 2:1 дава предимство на пловдивчани. Шансовете им за краен успех се повишиха с 20 процента. Но Зрински има качествени играчи и Душан Керкез, който познава отлично босненския футбол, трябва да има едно наум, че първата битка може и да е спечелена, но войната още не е. Зрински не допуска лесно голове.

Реваншът в Мостар със сигурност ще даде много възможности на

Ботев да използва най-силното си оръжие – контраатаката.

Гледах ги и гостуванията на Марибор и Панатинайкос и не видях притеснение. Радвам се, че Ботев напредва както игрово, така и организационно. Нещата са много, много променени от времето, когато аз водих тима.

Клубът вече може да си позволи инвестиции – има нов стадион, заплатите са високи и се плащат навреме, а не както при мен – да се бавят с по 3-4 месеца. Ситуацията е много различна и всичко това, което бе направено, спомага за силното представяне дотук в Европа.

Все пак Жрински е трети съперник за тима това лято, а това не е никак малко. Босненският отбор обаче не се затвори, също предложи футбол на зрителите и стана много интересен и динамичен двубой. Ботев има бързи крила – Самуел Акере и Нвачукву, които дават дълбочина в предни позиции.

Но това предимство от един гол може и да е измамно,

защото във футбола понякога един корнер, един фаул или просто един далечен удар променят нещата. Както и Ботев стигна до победата след малко случаен гол за 2:1, но хубавото е, че бързо отново излезе напред в резултата. Босненският тим почти сигурно ще е в същия състав и за ответния мач в Мостар.

Билбия, който е основната фигура, ще е аут още два-три месеца. Не мисля, че ще има кой знае какви промени. Не зная дали Ботев ще играе по същия начин и в Босна, но видях, че умее да играе качествен футбол, особено в предни позиции.

На Жрински в реванша може да попречи само Жрински! Аз записах 18 победи, 3 равенства и само една загуба и не останах. Хората са различни, манталитетът им е такъв. А аз не съм треньор, на когото могат да нареждат какво да прави на терена, кои да играят, каква да е тактиката. Те обичат треньор, който слуша директора. А аз не бях такъв и в Ботев!

35 КОМЕНТАРИ

  1. Прякорът му е Фекала(Лайното), а бултрасите са тъжни, че го няма и пишат минуси. Фекал не е просто прякор на един бултрас, фекал е начин на живот на всички бултраси.

  2. ЧУКАЙ СТИКС.ЗА ГУСТО МАЙНА 24/7.

  3. 11

    Поредният успех на Локомотив е донесъл тежка новина на Източен 10. Видният бултрас Фекал Клоаков се е запекал отзад и се е пръснал. Умря така както живя- с фекалии.

    • 7
      2

      Ти въобще наясно ли си, що е то “пореден”?

      • 4
        9

        Пета, Бахури, стадион Локомотив се строи, бием Берое, това са успехи- поредни! Да не си ги забравил? Явно по- често е нужно да говорим за ПЕТАТА!!!

        • 8
          2

          И сред тях огромна нива от Курове.
          Курвите на първата шестица, ебани наред.
          Курвите на Лески.
          Малоумни мангали.

        • Малоумник,какви поредни пет победи Строите стадион,падате от сводниците и печелите тотомач.Равенството с нас в дерби мач е успех Смешки излагаш не само себе си.Грозен,кривокрак,ти си си срам плешивецо.Изруд.Плешив негодник.

    • 6
      3

      Станислав Мърков,училищен пазач 24/7 в темите за Ботев.Едни и същи лъжи през минути.Любимеца на манафа Ерол.

    • 5
      2

      Единствения циганин на сайта, който като един Матросов защитава циганската амбразура, само че с лилав гъз.
      Всеки го подритва, ебава му путката майна по най-разнообразни начини, бие му чимбери по плешивата тимберица и му се празни на редката брадица, обаче той не спира.

      Евала машина, уникален мазохиост, хахах. мри в лайна курво

  4. 5
    7

    Стоян канара каза, че жа на шляпат здравата само да ний с питъ и бахур ва да гоейба.

    • 8
      4

      Манго, извади ли си гащите от задника? Сангаре искал пак да се видите да му кажеш неговото дали е бахур или е пожарникарски маркуч.

    • 5
      1

      И един мармот завива шоколада в станиол…

  5. Пичове, поиграхме в Европа, видяхме до къде сме стигнали и скоро ще се съсредоточим в родната ни ебемтилигата. Дори да успеем да елиминираме Зрински, след това Гимараиш е невъзможно да преборим. При португалците нивото е твърде високо.

    Основен проблем в момента е изключително палавата ни защита… просто няма мач, в който да не сме допуснали поне един гол, а сега май и Конте ще е в бокса известно време, което съвсем ще ни отслаби. Гоним третото място в България (след Лудогорец и Левски), купата и да откриваме нови африкански таланти. Акере и Ето’о се говори, че ще бъдат продадени. Виждате обаче Нвачукву какви неща прави и много вероятно е и той скоро да потегли на запад. Чакаме бразилско крило и вероятно ще има още един трансфер до края на август в зависимост от продажбите.

    Ако продължаваме да държим ниво от поне 9-10 хиляди на мач, ще виждаме по-добри футболисти, ако не можем и се върнем до 5-6 хиляди, то това ще е положението.

    • 10
      1

      Зрински ги отстраняваме, пък като дойдат Витория Гимараиш ще ги мислим. Невъзможно не е, но много трудно. Чернев беше в групата, вероятно е готов, но надали ще се рискува с него в четвъртък. 3-то място е оптимална цел и гарантира поне домакински бараж, а ако играем и финал за купата на нашия стадион ще е супер. Бразилското крило се оказа…Трибуле според мен. Не вярвам да вземем нов играч там, даже и да продадем Акере. Скоро писаха, че преговаряме с Илиан Илиев, уж за заместник на Ето’о, но той е офанзивен халф. Всъщност и крилото може да покрива в определени схеми. Може би се търси заместник на Попето в дългосрочен план. На възраст е и представянето му доста спадна в сравнение с миналия сезон. Този сезон може и да му е последен. А за посещаемостта сигурно ще сме втори след Левски. 15 000+ срещу Левски, ЦСКА и Локо(Пд), 10-12 000 срещу Лудогорец и 5-6 000 срещу останалите. Пак е по-добре от 2-3 000. Отбора върви, касата се пълни от европучастие и трансфери. Целта трябва да е 2-3 години поред да участваме в Европа, 1 година да стигнем до лигата и да се привлекат 5-6 класни играча поне от класата на Трибуле (1 млн € стойност и нагоре) и след 2-3 години да станем и шампиони най-накрая. 60 години почти чакаме. Там ще е много трудно с тая Домусчийска мафия в БФС. Идеалното ще е и ако Керкез остане в целия този период.

      • Трибуле е свършил,от пет години е в Бг ако беше нещо щяха да го вземат я Левски я ЦСКА

        • 2
          1

          Ти не си добре, по-малко от 2 са, на 25 е, вкара 12 гола в 48 мача и си покачи стойността от 400к на 1 млн. Левски и ЦСКА не мисля, че са по-добре финансово от Ботев в момента, а може би не са търсили играч с неговия профил сега. Миналия сезон го искаха и 2-та отбора, но до трансфер не се стигна по една или друга причина. Също руския Пари даваха 1.5 млн € на Берое миналото лято, но трансфера пропадна.

        • Трибуле игра два сезона за Берое и им беше най-добрия футболист заедно с Вия бе льольо.

  6. По въпроса за Мостар-абсолютно нищо не се знае. С тая кекава защита при всички положения ше трябва да вкарваме и то поне 2 гола, деазнам може и да греша ма така ми се види на мене.

    Продължавам да не съм оптимист и да се надявам че ше ме опровергаят.

  7. Беройци с титанични усилия заработиха по някой лев от букитата. Трябва да се хранят семейства все пак. Като няма заплати, идва ред на “спортния тотализатор за спортни цели”!

  8. 3
    1

    Локомотив Пловдив победи Берое с 2:0 В Стара Загора, но това явно не бе достатъчно, за да зарадва клубния бос Христо Крушарски. Бизнесменът, който има и завод под Аязмото, бе бесен от играта на тима. След края на срещата той бе в компанията на своя съветник по спортните въпроси Чавдар Цветков. Двамата коментираха на глас с други около себе си слабото представяне на черно-белите.

    Видимо ядосан, той не влезе при отбора в съблекалнята, не поздрави и старши треньора Любослав Пенев. Христо Крушарски привика за кратък разговор спортния директор Илко Пиргов, който после на свой ред разговаря с наставника.

    Въпреки първата победа като гост, продукцията не се понрави на ръководните фигури на “Лаута”. Дали ще има някакви по-строги мерки, може само да гадаем, но типичното чувство за хумор у Крушарски се бе изпарило. Бесен той се качи в джипа си и отпраши от стадиона под Аязмото.

      • Те всички останали само по темите пишат… просто подсещане за Андрей да качи статията за дон Крушот де ла Говедаре.

    • Играл го е на по-голям резултат джуджето Дългоноско или как?

      • Може да е пуснал победа на домакина. Кой да знае???

        • Ахахаха е тея верно са му ебали майката ако е така

      • Не знам Крушарски как го е играл, но се видя Беройци как са го играли. Щеше да е шоу, ако Крушарски го беше играл за единица, а заралии за двойка.

        • Нашето първенство не става за игра. Само видни професионалисти като чичо Венци и бай Ицо Крушарски го виждат. Тази година има толкова много отбори, които са непредвидими, че след 6-тото място надолу въобще не може да се каже кой къде ще завърши.

Коментарите са затворени