Централният нападател на Ботев Пд – Антъни Уджа – ще получи предложение да заеме пост в клуба, след като окачи бутонките на пирона. В момента централният нападател лекува тежка контузия, която получи в реванша срещу Панатинайкос от втория квалификационен кръг на Лига Европа. 33-годишният футболист скъса сухожилие и бе опериран. Той със сигурност ще бъде извън игра до края на есенния дял на кампанията.

Антъни Уджа бе привлечен през лятото като свободен агент, след като бе освободен от втородивизионния германски Айнтрахт Брауншвайг. Голмайсторът започна по отличен начин кариерата си при жълто-черните. В дебюта си срещу Марибор (2:1) на “Колежа“ нигериецът вкара гол и направи асистенция. Той се разписа и в реванша със словенците и помогна на тима да продължи в следващата фаза.

Идеята на Ботев е Уджа да помага за приобщаването на младите африкански футболисти, които биват привличани в клуба, пише “Тема спорт”. Целта е тяхното развитие, а след това и продажба. Именно такъв модел се налага при канарчетата от идването на новия собственик Антон Зингаревич.

“Антъни е на ниво както на терена, така и извън него. Той показва на младите ни африкански играчи как трябва да работят. И какво е нужно да вършат, за да стигнат неговото ниво. Затова и може би ще остане в Ботев дори след края на кариерата си“, заяви спортният директор на жълто-черните Артур Платек в интервю пред goal.pl.

В момента полският шеф работи по осъществяването на още един входящ трансфер. Треньорът на канарчетата Душан Керкез иска флангови нападател, след като бе продаден Уме Емануел.

А до затварянето на пазара може да бъде осъществена сделка и за Самуел Акере. Ботев е набелязал за привличане бразилско крило, но няма да е никаква изненада да бъде взет африкански играч.

22 КОМЕНТАРИ

  1. БОТЕВЪ Ф ❤️ СЪРДСЕТУ И КЪНАРЕ НАПРЕТ

  2. 1
    4

    хахаха. аз казах ли ви че този е 100 годишен…

  3. 2
    6

    Едните имат циганин за капитан със съньо сърце и негър без сърце за директор. Другите имат за капитан юноша и легенда на клуба, както и легенда за директор.

    Това са отборът от Източен 10 и Пловдивския любимец. Малкото и Голямото, Злото и Доброто, Неможещото и Можещото, Негри срещу бели юноши…

    • Мърков, въжето чака…
      Но да не забравяме все пак, че ти си путка и няма да изпълниш това, което си обещал.
      Мангал, който цял живот е бил и ще бъде нищожество!

  4. 1
    3

    ОДЖАТА е нашият вожд той жъ ни води при бананата

  5. Ако Уджа отсъства 9 месеца, това значи че ще е готов за плейофите в топ 4 евентуално и след толкова дълго отсъствие ще му трябва време за опримална кондиция и форма. Пиши го бегал…Може да стане директор на негрите още от лятото. Той и Попето не се знае докога ще изкара…Не знам кой е източника, за бразилско крило се писа преди няколко седмици, после взехме Трибуле, който може да играе и крило и писаха, че преговаряме с Илиан Илиев. Дори и да продадем Акере, пак ще имаме по 2 играча на всяка позиция. Имаме 6 халфа за 3 позиции, дори и да продадат Ето’о – Перера, Карабельов, Попов, Корошец, Ремейкис, Пилоян(и може би Ил.Илиев), 2 десни крила-Трибуле и Маринов, 2 леви крила-Нвачукву и Н.Илиев и 2 нападателя-Секулич и Мараш. Николов се връща след 2 месеца. Достатъчни са за първенството, ако влезем в ЛК в края на месеца може да се потърсят още 1-2 нови. Ще видим. Да не забравяме и че имаме Димитър Тонев и Красиян Колев, които са напълно забравени. Също и Ван Хертъм в защита, който януари е преместен в дублиращия отбор и даже и не играе там. Само се води наш играч. Някой има ли информация за тези момчета?

    • АВА ТОЙ ЗА ДЕВЕТ МЕСЕЦА ЖЪ РОДИ УА НЕГЕРИ ТРИЗНАЦИ

      • Генчо, ти си ебан в главата селско-цигански биклук!

  6. 1
    5

    И най-умния си е мако прост . И какво печелиш че Уджа има милиони ? Те са от такива като теб трошляци , радващи се на чуждото

    • 4
      1

      Плешив шебек, предпочитам да се радвам на успелите хора, а не да им завиждам и да ги плюя, тва е ваш специалитет, завистлив прост циганин. Е за тва няма никога да имате кинти-щото сте некадърни, бездарни, безмозъчни, завистливи животни, които само могат да гледат в канчето на големите.

  7. 2
    6

    Идеята на Ботевъ е Уджа да подпомага на младите Африкански фудболисти за тяхното утвърждаване . А А А нашите майната им , важно бизнеса на олигарха да върви .Само да не стане като в Дания , още го търсят за фалита на последния му клуб .

    • Маймуни да има чичак те са българите на България

  8. 7
    2

    Личи си класа в него…и най-вече мислещ футболист….на терена веднга се забелязва присъствието му…
    Гледах интервю с Уджа…спокоен, уравновесен….

  9. 6
    1

    невероятен футболист!
    уникален характер!
    мъжкар!!!!!!!!!!!!!

  10. 1
    3

    Най-доброто което могат да направят кактоз а клуба така и за Уджа!
    Адмирации!

  11. Браво интелигентен и много професионален играч.

  12. 6
    1

    Умен ход. Уджа е лидер и ше набива канчетата на такива като Уме и Акере дето имат нужда от малко шутове у гъзо за да влязат в час.

  13. 2
    9

    Аз маймуна, аз иска да стане човек. Уджа мой баща, заедно се катерим по дърветата и ядем банани. Аз иска човек- не иска да аааа ууу аа уууууууууу

    • Майка ти не те е искала, ама турските тираджии са я напълнили с човечета на ганг банг.

    • 5
      2

      Ти си плешив хомлес, живееш с майка ти в панелка и нямаш 5 лева в джоба.
      Антъни Уджа е милионер.
      Разлика в класите.

    • 3
      1

      За най-подходящи сортове банани, моля обърнете се към нашите специалисти. Цитрусовите насаждения са в задния ни двор.

Коментарите са затворени