Ръководството на Ботев Пловдив удължи контракта на спортния директор Артур Платек. Полският специалист остава на “Колежа“ за още две години – до лятото на 2026-а. Настоящият му договор изтичаше на 4 август. Малко преди дербито с Локомотив Пловдив двете страни са провели финални разговори и са подписали новото споразумение. Очаква се до дни клубът да официализира новината.

Бившият дългогодишен скаут на Борусия Дортмунд пристигна в Ботев Пловдив преди 12 месеца. Той веднага се зае за работа и резултатите не закъсняха. Канарчетата спечелиха Купата на България след победа над Лудогорец във финала на “Васил Левски“ с 3:2. Тимът се представя и на добро ниво и в евротурнирите това лято. Отстрани Марибор в Лига Европа, но после отпадна от Панатинайкос. Сега го очакват срещи с бонския Зрински Мостар в Лигата на конференциите.

Откакто Платек пое нещата, жълто-черните реализираха и доста силни входящи и изходящи трансфери, и то за сериозни суми. 19-годишният Уме Емануел бе продаден на швейцарския елитен Цюрих за близо 1,5 милиона евро.

54-годишният Артур Платек работи отлично със собственика Антон Зингаревич и старши треньора Душан Керкез, съобщава “Тема спорт”. Вижданията за спортно-техническата политика съвпадат с проекта на руския бизнесмен и двете страни засега умело работят за доброто на Ботев Пловдив.

Според запознати полският специалист е получил през тази една година предложение да се завърне в родината си. Той е бил желан от Висла Краков, но нещата не са се получили.

Платек е в основата и на идването на Керкез начело на канарчетата. Това лято и старши треньорът удължи своя договор с клуба. Той и екипът му също остават на “Колежа“ до лятото на 2026 година. Напоследък Артур е бил на скаутски мисии в няколко страни в Африка – Мали, Кот д‘Ивоар, Нигерия, Камерун и др.

Преди да дойде в Ботев Пловдив, полякът е изкарал 3 години като спортен координатор на Гурник Забже (2018-2021). Бил е скаут на Борусия Дортмунд цели 6 години (2012-2018). А преди това е заемал за кратко тази длъжност и в Кайзерслаутерн. В родината си е бил старши треньор на Варта Познан, Погон Шчечин и Краковия Краков.

Така че оставането му на стадион “Христо Ботев“ е един от най-силните ходове на ръководството на жълто-черния клуб.

15 КОМЕНТАРИ

  1. 1
    3

    Хубаво е този поляк…който не знам защо ми прилича на измамник това се затвърди и след нагласеното му интервю с предварително написаните въпроси преди няколко месеца да вземе истински футболисти!повтарям истински играли мъжки футбол в първенства от елитни дивизии!
    Юноши и хора от виста не могат да са основни футболисти!Не може да разчиташ на И Попов на 40 г.Сега като продадат Ето о(единствения ни смислен халф)и пак 9 то място и пак обещания …

  2. 1
    1

    Това е добре. Имам забележки към качеството на играчите които се привличат, но може би това е по нареждане на собственика. Този отбор има нужда от подсилване не като бройка, а като качество на играчите. Иначе ще си отпадаме някъде в предварителните кръгове в Европа, ако успеем да се класираме за там.

  3. ФЕКАЛ КЛОАК БУФЕРОФ-С КЛОАКОМОТИФ Ф СЕРСЕТУ!:)))

    СЕРСЕМИ, ПАК СТИ УБЪРКЪЛИ НУВИНИТИ!!! БИГОМ В ТЕМИТИ ЗА КЛОАКОМОТИФФ, ТАМ ЯЗ СЪМ САМ САМИЧЪК!!! КВО МИ ВИСИТИ ПРИ ВЕЛИКАНИТЕ БОТЕВ ПЛОВДИВ???
    НАЙ-ДУБРЕ, БИГОМ ПУ КАЗАНИТИ ЗА ДЖУЛЯЗУ, АЛЮМИНИУМ И БАКЪР!!!! ПУФ, ПАФ:)))

    • Ей Какво нещо е да те е срала майка ти няма оправия с такъв олигофрен вечно гледаш да се на Денис на някой чернилски х**

  4. Платек да мисли за нови попълнения в края на трансферния прозорец. В момента ни трябва ново крило на мястото на Уме, добър централен защитник, който да застане до Конте и заместник на контузения Уджа. Ако продадем Акере и Ето’о, както се говори напоследък, ще трябва да намери заместници и на тях. Много работа има полякът и се надявам да си я свърши перфектно. Има достатъчно опит, за да го направи.

    • 3
      1

      Още след продажбата Уме, Керкез е поискал крило. Взеха Маринов, който играе в дубъла и Д.Йодранов, който е с неясна позиция. И двамата младежи. Тема Спорт писаха, че ще взимаме бразилско крило, но май е кьорфишек. Не знам какъв е статута на Тонев и Колев, не влизат в групата нито за първия и втория отбор, нито ги преотстъпват или продават засега. В защита контузията на Чернев много се проточи, не вярвам да вземат някой, макар и да има нужда. На Ето’о сигурно ще му вземем над 1 млн. € веднага щом приключим в Европа. Затова взеха Пилоян, пак младеж който ще заеме мястото на пейката, а Карабельов или Корошец титуляр. Акере напоследък играе като че ли иска да остане. На Уджа най-добре е да му се прекрати договора и да се вземе нов нападател, макар че няма да е етично. Сигурно следващите 2 месеца ще сме със Секулич и Мараш, докато се върне Николов, а Уджа ще помага за щурма към Европа напролет. Може да се вземе свободен агент с договор до зимата, но едва ли ще стане. Най-вероятно няма да вземат никой. Явно амбициите са да се приберат максимално пари от трансфери и фенове, а в отбора няма да се влага. Ще се гони Европа с наличното, а там докъдето стигнем. Ако стигнем до ЛК случайно може да се привлече някой друг свободен агент да подсили отбора, но едва ли. Ще зареждат с нови африкански таланти и ще ги обиграваме.

  5. Днес битите като псе жълти, бити от другите жълти помияри, са излезнали с декларация. В нея разясняват , че побоите жълт срещу жълт ще продължат.

    Спасов, плешивец, пусни новината, за да се посмеем и тук!!!

    • Да те надвикат на собствения ти стадион гостите,
      да си гост на собствената си централна трибуна,
      да гледаш празната нова трибуна цял мач и претъпкания сектор гости,
      да те нае**т на терена брутално,
      да ти го вкара един голям черен момък заедно с гащите,
      да си тръгнеш 15 минути преди финала винаги верен,
      и в края да ти кажата истината, че сте ЦИГАНИ, ЦИГАНИ
      и да ти е до смях… не го разбирам това.
      Смейте се, щом ви е смешно!

      Ние чакаме мач със Зрински. Щом имат желание ултрасите на Ботев да се бият, да си решат проблеми като мъже и да се спрат… само да не пречат на отбора, както в дербито… вместо да мисли за мача, Попов се налагаше да укротява южната трибуна.

      • Селски, левскарите се чуха два пъти в мача. Локомотив не е бил гост в своя дом.

        Съвсем различно е положението с ботевЪ в Коматево. Там ботевЪ беше постоянен гост, надвикваха ви и 20 човека от Славия. Ето това е срам!!! А бяхте в Коматево, защото публиката на ботевЪ събори стадиона на Източен 10- това е срам и дебилщина!!!!

        • Скандирани Левски, Левски се чуваха постоянно чак на центъра. Факт.
          Винаги верните си тръгнаха 15 минути преди края. Факт.
          Онзи черния ви го наби заедно с гащетата. Факт.
          Чоната Драганов, обяви, че сте гости на собствената си централна трибуна. Факт. Нима Чоната лъже?
          След мача всички чуха истината – ЦИГАНИ, ЦИГАНИ. Факт.
          В Коматево играе Крумовград. Факт
          На Колежа всички мачове от новия сезон са пред минимум 14 хиляди зрители. Факт.

          Колкото и да отричате, фактите са си факти. И е добре да се събудите – 2024 година е, даже половината вече е история.

    • 1
      1

      Прочети още веднъж изказването на Чоната и тогава се смей? Плазмодий.

    • Феновете на Локомотив са проститутки на Лески.
      Курви.

  6. 10
    1

    Страхотна новина за Ботев Пловдив, може би един от най-важните хора в клуба е Платек

  7. 4
    2

    Да си жив купоносителю Платек. Целувам ти ръка!

Коментарите са затворени