Наставникът на Ботев Пловдив Душан Керкез остана много доволен от успеха на “канарчетата” срещу Крумовград с 1:0 в двубой от третия кръг на efbet Лига.

“Труден мач, но искам да честитя на играчите си за победата. Много е тежко да играеш с европейски мачове така. Крумовград е добър и тежък съперник. Искахме да контролираме събитията на терена и мисля, че заслужихме победата”, започна той.

“Не беше лесно, беше трудно. Върху това работим много – да бъдем фокусирани. За нас е много важно да сме фокусирани през всички 90 минути. Можехме да отбележим и повече голове, не е лесно да играеш срещу Крумовград, играят силен и физически футбол. Смятам, че бяхме по-добрият отбор и заслужено победихме”, продължи Керкез.

“Много съм тъжен за Уджа, защото ще е аут за дълго време. Има проблем с глезена, Никола Илиев е болен и не бе на линия за този мач. Искам да поздравя играчите, дадоха всичко от себе си и бяха фокусирани от първата минута. Това е отборът. Притесняваме се, когато не отбелязваме и имаха така и те шанс. Контролирахме мача, но искам да поздравя Крумовград, моя колега и съм и сигурен, че ще имат добър сезон”, добави специалистът.

“За мен е много важно, че виждам, че сме добре физически. Сменям играчи, давам свежест, но всички разбират, че отборът е над всички. Първият пример е с капитана Ивелин Попов. Той е много важен за нашата съблекалня. Лидер е, помага на всички и има страхотни качества. Когато имате подобен играч, всичко става много лесно”, коментира наставникът на Ботев Пловдив.

“Всяка следваща среща за мен е най-важна. Казах, че ще бъде труден следващият сблъсък. Опонентът е силен. Имат опитни играчи и трябва да бъдем заедно с нашите фенове. Благодаря на привържениците и днес бяха тук и ни подкрепяха. Трябва да сме фокусирани. Каквато и победа да е, за нас е важна. Трябва и в двата мача да сме изцяло фокусирани”, завърши Душан Керкез.

15 КОМЕНТАРИ

  1. Не съм от разбирачите! Подкрепям си отбора и толкоз! Радвам се на победите и хубавите неща и ме боли от загуби. Боли ме и от неадекватно поведение. Например Секулич, колко пъти пиленцето му кацва на рамото, макар и заради контузии на други и той вместо да го грабне и полети се държи като човек, който за първи път вижда топка. Има няколко великолепни гола, има и добри прояви, но това не е достатъчно. Или си лидер на нападението и страшилище за противника, или не ставаш за централен нападател.

  2. Фенове, перфектна сплав сме в момента (с малки забележки).
    Продължаваме по този начин.
    Резултатите ще дойдат.

  3. 1
    1

    Големи сме!
    само Ботев!
    …имаме класа…
    и най-вече РАЗДАВАТ СЕ!!!!!!!!!!!!!!!!
    няма значение как ни се получава…важното че вървим в правилна посока…

  4. 1
    2

    Стана много модерно напоследък схемата 5:3:2 да я броят 3:5:2, за мен незнайно защо. Имахме срещу гърците 3 централни и двама бека. Това е схема на по-малките и страхливи отбори, а не на колоси като Байерн Мюнхен, не знам как си ги представяте тия работи. Не че и големи отбори като Барселона не са я прилагали, но никой не е станал шампион с нея!!! Хем е супер дефанзивна, хем отборът ти почти винаги губи с нея😄Керкез мислих, че я е изкоренил от Ботев, дано поне за в бъдеще да не я прилага.

  5. 2
    1

    Ние не сме Байерн Мюнхен и нямаме играчи за схема три пет две!

  6. 3
    3

    До тук душане направи две грешки , първата не отложихте мача с локомотив и втората схемата три пет две с Панатинаикоис и контузията на централния ни нападател !

    • Да допълня, но плюсовете са много повече Душане и всеки ботевист ти дава своята подкрепа!

  7. 5
    2

    Нека да минат мачовете в Европа и пак ще си говорим с някой хора. Сега отбора има нужда от пълна мобилизация, както те, така и ние феновете. Подкрепа до последната минута, себе раздаване от всички, концентрация и здраво стъпили на земята. Само така ще можем да отстраним, босненците. А колкото до мача с Крумовград, много е трудно да се играе пред пълен стадион, уникална, дори невиждана никъде по нашите ширини подкрепа на отбора и в един момент… Крумовград. Да има много грешки за отстраняване, както в нападение, така и в защита, но трябва да има такива мачове, разберете. Трябва да се погледне всеки детайл от играта ни с ПАО и с Крумовград и да и се направи обстоен анализ. И на мен ми идва да влезна и да му забия два шута на Секулич, ама не е сега момента, а и не трябва, Алекса Мараш е същия, даже и походката му и начина на бягане и той същия. Кой го гледа, кой го удобри, кой даде съгласието си за този трансфер, не знам, но този е брат близнак на Секата. Но по тези теми по нататък, сега трябва да сме всички заедно, отбор и публика, като един. Подкрепа за момчетата и Душан до последен дъх, до последния съдийски сигнал, както с ПАО. И не забравяйте, в четвъртък всички на стадиона.

  8. 4
    1

    Десен бек Минков, ляв бек Балоянис, в средата на защитата Конте и Йонас Там, защитата е много добра, забравете тази схема срещу Панатинайкос! !

  9. 11

    Имам чувството че някои фенове нямат угодия…..вие и за фенове на Реал не ставате….очаквахте да отстраним с лекота ПАО,искате всеки мач да бием с 5+ гола а не виждате че в момента отбора има нужда единствено и само подкрепа!!!И аз съм бесен на Секулич,но за момента (надявам се) е той….този какво прави на терена,онзи що не играе…..разбирачи големи сме….отиди ти и смени Душан като ти е ясна тази игра ….запомнете,че това е 7-ми мач за 20 дена и отбора изобщо не стои зле….може би няма друг отбор на балканите който да е изиграл толкова мачове…..ХВАЛА ДУШАНЕ!!!

  10. 6
    15

    Много било тежко….ма ако искаш да не играем европейски мачове бе.
    Попето кво продължава да прави на терена след 50тата минута? Секулич какво още прави в отбора?

Коментарите са затворени