Бившият вратар на Ботев (Пловдив) Хидайет Ханкич даде интервю за сайта legalbet.ru. В него стражът обявява една от причините за трансфера му в Ростов.

“За мен е удоволствие и голяма чест да работя с такъв треньор като Виталий Кафанов (б.р. треньорът на вратарите в Ростов). Той е една от основните причини да се преместя в Ростов“, каза Ханкич пред руското издание.

Мениджърът на играча – Тимур Дагуев, също разкри подробности за трансфера на вратаря, който изигра много силни мачове с екипа на “жълто-черните” и спечели Купата на България.

“Хидайет Ханкич направи страхотен сезон за Ботев. Той беше признат за най-добрия вратар на сезона. Той счупи рекорда в 110-годишната история на клуба за серия сухи мрежи подред – седем поредни мача в лигата и два за Купата.”

“Ботев спечели Купата на страната този сезон. На полуфиналите клубът победи два пъти ЦСКА София и победи Лудогорец на финала. Ханкич стана главният герой на тези срещи.”

“Още през зимата донесохме на клуба опция от MLS. Топ оферта за нас. Но Ботев отказа. В този момент имаше малък конфликт с ръководството на тази основа. Разбрахме се Ханкич да остане, но в договора бе записан символичен откуп. През лятото се възползвахме от тази опция. Предложих на Ростов вариант, ден по-късно Виталий Кафанов (треньорът на вратарите в руския клуб) даде положителен отговор и пристъпихме към сделка. За самия Хидайет въпросът беше приключен веднага, той наистина искаше да стигне до Кафанов“, каза Дагуев пред медията.

17 КОМЕНТАРИ

  1. Когда я узнал о ситуации с ‘Бест Вей’, я был шокирован. Кооператив, который столько лет успешно помогал людям приобретать жилье, внезапно оказался под следствием. Аресты счетов и активов кооператива не только наносят ущерб организации, но и ставят под угрозу будущее тысяч семей, которые рассчитывали на помощь ‘Бест Вей’. Такое ощущение, что следственные органы действуют не в интересах правосудия, а в интересах группы лиц, которые хотят захватить активы кооператива. Взять хотя бы тот факт, что аресты проводятся на основе сомнительных заявлений, а кооперативу отказывают в праве на ознакомление с материалами дела. Это грубое нарушение прав и свобод граждан, которые честно и законно приобрели жилье через кооператив. Важно, чтобы это дело было рассмотрено справедливо и объективно, чтобы защитить права пайщиков и восстановить справедливость.

  2. 11
    1

    Много цигани в темите за Ботев Комплекса тресе,яко

  3. 4
    1

    Да разкарат треньора на вратарите Дилян Илиев тоя книжен тигър … не може един треньор да пие и пуши и да очакваме да дава пример на футболистите ! Професор по всичко обаче на вратата хич го няма !

    • 4
      2

      Точно така е!
      Всички проблеми около вратарският пост идват заради треньора на вратарите.
      Колкото по-бързо го разкарат от клуба толкова по-добре!

  4. ФЕКАЛ КЛОАК БУФЕРОФ-С КЛОАКОМОТИФ Ф СЕРСЕТУ!:)))
    10
    1

    Братя буферляци, бургуджии, кошничари,турлукчии, демирджии, вретенари, гребенари, калайджии, калдараши, копанари, артъкпъртъци и сичкия катун!!! ИНТРИГАНТИ! ИБРИКЧИИ!!! ГЕЙОВЕ!! АБИТА! КЛОАКОМОТИФЦИ!!!!!
    ВАЖНУТУ Е ДА СНЕ УБЕДИНЕНИ УТ СТУЛЮПИНСКУТУ ДЕПЕСЕ!! САМУ РОМСКИА НЕСЛУМИМ ДУХ И ДЕПИСЕТУ ША НА ПРАВЪТ ШАМПОАНИ И САЯ ГУДИНА! СЯЛА БУЛГАРИА НЪ ПУСРЕШТА С ЛЮБИМИА ВЪЗГЛАС ” ФРАНЦУЗИ, ФРАНЦУЗИ”!:)))))) ПУФ, ПАФ!:))))))))))))))))))))))))))))))))))))

  5. 1
    8

    УТРИ С БИЛЕТЯ ЖЪ ДАВАТ ЛИ ДУМАТИ УА

  6. 3
    12

    НИЕ СМЕ СЕЛЯНИ ЗАЕВИ ПИНОКИО УТРЕ РЕЙСА ОТ СТРЯМА ТРЬГВА ВЬВ 7 ПОСЛЕДНИЯ АЙ КАНАРИИ АЙ ИДВАЙИ ЛААА АЙ БОЖОООО

  7. 8
    1

    Добре. Играл Ханкич за Ботев квото играл, няма го вече. Отишъл в Русия да го тренира някой си мужик Виталий. Закъде ще го тренира, не е ясно !?
    Да е юноша, разбирам да търси добър треньор да го развива, но Ханко си е завършен вратар на 30 години. Ок, решил е да играе до 45 и иска да се развива момчето, няма лошо. Ако реши след 5-6 години да се завърне в Ботев, съм сигурен, че всички ще го приемем на крака и с аплодисменти.Заслужил си го е с играта.
    С две думи, тоя мотив, е ЛЪЖА ! Изсмукана от пръстите.

    Това обаче, което много ме притеснява, е че нямаме план Б за толкова важен пост като вратарския. Лично за мен , най-голямата треньорска школа в Европа, е италианската.
    Сигурен съм, че който и вратар да хванеш за ушите даже и от Серия-Ц, ще се представи на ниво в нашата А група. Научени са просто. Ако си спомняте 2009-та в Ботев игра едно вратарче Лука Бриньоли, взехме го от световнонеизвестния отбор Равена, и пазеше прилично момчето. Висок, сигурен, не правеше груби грешки. Е, няма как да не помните , де…Емануеле Морини и 86-та минута, както и смълчаните гъзове в черно-бяло 🙂

    Обаче….сега, нали сме интернационални….вратарчета от Естония, Дания… все големи школи в тоя занаят. Очаквам да вземем и някой юношески национал на Гибралтар, примерно.

  8. 3
    2

    “Още през зимата донесохме на клуба опция от MLS. Топ оферта за нас. Но Ботев отказа. В този момент имаше малък конфликт с ръководството на тази основа.”

    Сега се изясни всичко. Причините са две.

    1. Мениджърът на играча. Живее за едната комисиона човека. Нормално, мениджър.

    2. ДНК-то на играча. Все пак е босненец Ханкич, нищо че е с австрийски паспорт. А босненците са известни в цял свят с чепатия си нрав, инат и твърдоглавие. Знам какво говоря, работил съм с босненци по проекти в Африка. Много докачливи, бе !

    Той и Златан уж е швед, ама по нрав си е чисто босненско чики-рики !

  9. 2
    10

    Тъпчеха ма със свинско месо и банани за туй са махнах от тези цигани

  10. 8
    1

    Ханкич миналата година имаше оферта от MLS, но американците го искаха като свободен агент. Проблемът тогава беше, че той подписа 3-годишен договор и взе едни 50 хиляди евро транш. Тогава от клуба първоначално искаха трансферна сума, а след това поискаха само да върне парите, но Ханкич отказа и трансферът му там се провали. Докато се случваше това Ханкич беше извън отбора. След това са се разбрали с клуба да се върне, да се извини и при добра оферта да си тръгне лятото срещу символична сума… както и стана!

    В Русия му плащат в пъти повече от колкото при нас и е съвсем нормално да отиде там. Дали е резерва или титуляр няма никакво значение, заплатата си върви.

  11. 8
    1

    Треньора го искал, пък стои резерва? Ей, хора, Поета го е казал: “Човек за парата, си изяда и г….а” /”месата” е нова версия, че не било удобно да се твърди, това което наистина поета е написал/.
    Ханкич, няма нищо срамно, че отиваш някъде за пари. Всички работим за пари!

    • 8
      1

      Ханкич не се срамува, просто казва защо е напуснал. Много ясно, че за повече пари ще избере друг отбор.

Коментарите са затворени