Организирани фракции Bultras публикуваха изявление в официалната си facebook страница по повод случилото се на дербито с Локомотив:

“Уважаеми Ботевисти !
Ние сме общност, която се стреми винаги и в максимална степен да спазва законите на Република България.
В тази връзка в нас буди силно недоумение оповестеното в медиите изявление на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов. В него последният изказва благодарности на хора от местната полиция в Пловдив, които опорочиха напълно организацията на пловдивското дерби. “Професионалната” им намеса се изразяваше в охрана от 4 /четири/ цивилни полицейски служителя на единствената улица зад стадион „Христо Ботев“ в Пловдив, на която е възможен сблъсък между публиките на „Ботев“ и „Локомотив“. Дали напълно „случайно“ са оставени група лица от градския съперник да провокират нормални и неагресивни привърженици на „Ботев“ ще оставим вие да решите. Последвалите грозни сцени от сблъсъка между двата фенски лагера са абсолютно нормална реакция, когато твои приятели са застрашени. За пореден път ставаме свидетели на опит министър Калин Стоянов да „замаже“ очите на хората с лъжи, след като колегите му са реагирали тотално неадекватно на създалата се ситуация.
Също така е абсолютно недопустимо хора от нашата общност да бъдат привиквани по районните управления в малките часове на денонощието и разпитвани от служители на реда, които са с отявлени фенски пристрастия за нашия градски съперник- „Локомотив“ – видно от различни плакати и календари в служебните им кабинети, с цел отчитане на дейност.
“Заловената” пиротехника СЛЕД края на дерби срещата е била просто скалдирана на стадион „Христо Ботев“, но не и употребена по време и след футболния мач или предназначена за него.
Интересно е какво мисли министър Стоянов за влизането на голям брой привърженици на „Локомотив“ без билети на стадиона? Каква е била реакцията на полицията? Защо човек, изпълняващ служебните си задължения, свързани с проверката на билети, е получил удари от фенове на черно-бялата агитка пред бездействащите органи на реда? Не е ли полицията на стадиона именно, за да запази живота и здравето на хората? Как са допуснати фенове със спрейове, с които са надраскали външната фасада на стадиона? А как са допуснати фенове с бомби и други пиротехнически изделия? Защо полицията е бездействала при увреждането на тоалетните в стадиона? А каква е била реакцията на полицията при кражбата на феновете на „Локомотив“ от кетъринга на клуба?
Имаме още много въпроси, които будят недоумение. Все пак живеем в модерна, правова държава, където „правосъдието трябва не само да бъде раздадено, но и да се види, че е извършено“, а не просто то да служи за „отчитане на дейност“ по милицонерски.”

52 КОМЕНТАРИ

  1. Треньорите направиха мелето!
    Бяха подготвили хора от ЛБ да правят провокаций и така спретнаха цялия скандал.
    А знаете ли че треньорчетата,от 2 месеца работят за буфера Петлешков?
    Въртят му черното тото сред нашите групи и прокарват буферските му интереси.
    Нека да не се правим че не знаем къде се крие зайчето

    • Братле, не ти се разбира много, обясни за какво става въпрос на нас, по-простите. Какви 2 месеца черно тото, като мачовете сега започнаха? Кои “треньорчета”?! Керкез да прокарва интересите на някой си буфер, ти чуваш ли се???

  2. Аз съм Валентин Чобанов и каня Цецко кьоравия,където и както пожелае.Цецко Кьоравия ще го шибам
    Чакам те пикльо!Забрави много бързо,на седмия месец,как искаше да се бесиш в затвора.
    Ще има яко секс!
    Обещано!!!

  3. Защо не засегнахте стюардите в декларацията?
    Защо тези нещасници влезнаха в южната трибуна да вадят хора?
    Защо не влезнаха в източнота или централната и там летяха бутилки?
    Защо влезнаха без жилетки Ицо,Цецо,Красьо и Стоичо?
    Защо раздаваха тукати на нашите фенове?
    Защо Ицо-наркодилара си беше сложил боксове и на двете ръце?
    Защо ,,добрите файтъри” единия съден за убийство,другия съден като наркодилар а третия с намерена марихуна в шкофвче на местоработата му в КЦМ изобщо са стюарди на нашия стадион.Това са маргиналите.
    Клуба и той.мълчи нали!
    Но това е в техен интерес.
    Нека си казваме нещата с истинските думи!
    Страх ви е от тия престъпници и затова не ги споменавате.

  4. 4
    1

    Хамза ела при нас ! Мани ги тия жълтити ! Ела ще чупим тоалетни заедно !

  5. Кристияне ! Хамза ! АКО ПАК ВА НАБИЯТ В ЧЕТВЪРТАКА ВИ СПИРАМ ЗАПЛАТИТЕ ! АЗ ЗАКВО ГИ БОЯДИСВАХ ТЕЗ РЕЙСОВЕ БЕ МАЛОУМНИЦИ ?!

  6. Според вас колко жалби ще пусне хамзата след като неговите приятели изядат пак боя в Четвъртък ? Приемането на залозите започва сега !

  7. Имам планирана колоноскопия без упойка при д-р Борисов в четвъртък, след това пак съм тук.

    • Д-р Борисов , завеждащ психиатрично отделение

      Халката ти е като попски ръкав

  8. 10
    1

    Откривателите на хулиганизма в България пробиха кордона жандармерия и се спряха на 2 метра от 16-годишните жълто-черни лапета и почнаха с “ари уе ари уе ари уе”, а подскачащите им покемони не спряха да хвърлят камъни и бутилки отзад. Нито един черно-бял мангал не посмя да влезе в бой с наш, въпреки уж първата дето направиха и пробития полицейски кордон. За сметка на това после се сбиха с тоалетните чинии и диспенсърите за сапун, но най-голям отпор им даде бойлера. Да не споменаваме и как окрадоха цял палет с минерална вода тия жалки унтерменшени. Ама иначе по сайтовете и форумите сте топ хулиганите на България, безсмъртните терминатори дето мачкат всичко живо, а в реалността сте винаги ще си останете джуджета-мегаломани с комплекси към Гранда Ботев Пловдив и неговите фенове. За цял мач се чуха два пъти при двата им гола, ама в социалните мрежи били надпели 12 000. С кво бе, мангали? С 3-те ви песни, две от които са за жАлтити ли?

    • 7
      1

      мангусти, всичко това го има ДОКУМЕНТИРАНО НА ВИДЕО!

      • Да има го “ Ари уа ари уа пУлицая иди” дейба твоята майка лъжлива кривоглава

    • 1
      2

      ЗАЩО ЛЪЖЕШ БЕ БОКЛУК НЕЩАСТЕН.ШЕСТВИЕТО СИ ВЪРВЕШЕ НОРМАЛНО С КОРДОНА ОТ ПОЛИЦАИ ДОКАТО НЕ СТИГНАХМЕ ТРИУМФА И ОТ УЛИЧКАТА “СЛУЧАЙНО” НАМИРАЩИ СЕ ТАМ 300-400 ИДИОТИ ЗАПОЧНАХА ДА ХВЪРЛЯТ КАМЪНИ И ФАКЛИ И ТОГАВА НАШИТЕ ТРЪГНАХА.ИМА КАМЕРИ НА ТРИУМФА И ТОВА ЩЕ СЕ ДОКАЖЕ.И КОИ СА “ДЕЦАТА”-БОЖО ЛИ ,ЧОБАНА ЛИ…….?!И КОЙ Е КАЗАЛ НА МАЙКИТЕ С ДЕЦАТА ДА СЕ “ПРИБИРАТ,ЧЕ ЩЕ ИМА БОЙ”НИЕ ИЛИ ВИЕ, КОИТО СЕ БЯХТЕ СЪБРАЛИ ДА НИ АТАКУВАТЕ?!ЦАРЕ СТЕ НА ЛЪЖИТЕ И КОНСПИРАЦИИТЕ! СЪЖАЛЯВАМ ПОСТРАДАЛИТЕ ХОРА И ТЕЗИ НА КОИТО БЯХА ИЗПОЧУПЕНИ АВТОМОБИЛЕ,НО ВИЕ ПРОВОКИРАХТЕ ВСИЧКО КОНКРЕТНО В ТАЗИ СИТУАЦИЯ!

      • Ау миличките мангусти пак ни лук яли, ни лук мирисали. Сигурно полицая от жандармерията дето му забихте тротоарна плочка и му отворихте главата и него “божо” и “чобана” го пребиха, а? На уличката ако имаше 300-400 идиоти почти сигурно щяхте да оставят трупове след вас, паляк.

      • 1
        1

        Този е най меката китка,хвърля ДОМАТИ по жени и във форумите е много ербап

  9. 11
    1

    Потрошили 2 тоалетни, откраднали няколко стека вода, полицията ги оставила да нападнат няколко слючайни зрители от противниковия отбор, едно полувреме лежане, чуха се два пъти, след изравнителните голове и накрая – най-великия отбор, постигнал равенство, ама то било равно на победа, защото Ботев били много силни. Накратко – цигани!

  10. 3
    11

    Доматаджии, ако ботевЪ е по- голям клуб от Локомотив, защото има повече успехи, то Лудогорец е по- голям клуб от Локомотив и ботевЪ. А лудогорец е селско отборче.

    Един клуб е голям заради феновете му. А феновете на ботевЪ са известни с Всички ВЪН ! Със събличане и стригане, с МАХАЙТЕ се, с домати. Срам и позор!

    Феновете на Локомотив Пловдив са най- качествените в България. Няма по-добре голям отбор от Пловдивския любимец.

    • 12 хиляди към 2 хиляди. Точно 6 пъти по-голям клуб.

      • 1
        4

        Взимай домата и ракията, не се излагай с кретенски сметки!

        • 3
          1

          Малкия, аз ракия не пия. Позволявам си само хубаво скъпо уиски, а то както знаеш се пие с малко вода, а не със салата.

          • 1
            1

            В коптора който живееш вода няма,той уйски пиел,помак скапан мечтите са безплатни

    • 6
      1

      Какъв голям клуб сте бе, магали прости? Голям клуб от калибъра на Берое и Етър сте! Купи ви наркомана една титла и забравихте, че бяхте шепа чайвета, присъединихте още толкова комплексирани бити и ебани по това време тийнейджърчета, които сега се мислите за голямата работа.

    • Еми пич Разград отдавна е минал всички отбори в БГ иначе да тяхното не е любов, а пари… Иначе Локомотив през годините е имал доста проблеми и във управление и във фенска основа, вие също сте имали сериозни изцепки, разследване за черно тото, вашите ултраси искаха да бият пенсионери, заради накъв бойкот, дори има клипче в нета и вие бая сте се насирали, така че недейте много се подигравайте… Боя на мача тоя път не стана заради Плейна, друга беше причината…Та да продължим искам само да ми отговориш без да се заяждам как може да твърдите, че сте отбора на Пловдив при положение, че имате повече фенове от нас само в 2-3 макс квартала, еми финала колко бяхте вие, колко ние!??!?! Да, вярно е имаше и неутрални фенове в нашия сектор, но това не променя факта, че 80% от града подкрепя Ботев… Няма смисъл да се спори, колкото и да обичате отбора си и да ни мразите, вие сте си вторият отбор в Пловдив…

  11. 3
    10

    Собственния им треньор ги нарече селяни, правете си сметката за какво племе става на въпрос.

    • 5
      1

      Май на теб така ти се иска. Ама така е, на цинго му се привижда и 1926…

    • Явно английския и сръбския не са ти сила. Керкез каза, че само в България и Сърбия стават такива неща, защото тук всички сме селяци. Аз, ти, самият той – всички.

  12. 2
    8

    Най – големите крадци и мушенници в България реват, какъв артисцизъм, какъв спектакъл. Няма по долно племе от жълтите цигани.

    • “мушенници”, “артисцизъм”, да та еба в кухото циганче, ходи в час, да понаучиш малко български, вместо акъл да ръсиш!

  13. мама ви дейба, жълти крадци, лъжци и просяци
    4
    11

    “Ние сме общност, която се стреми винаги и в максимална степен да спазва законите на Република България.” … затова ли задигнахте народна пара за цял ламаринен стадион??
    Затова ли нападате деца и жени да им вземете фанелките?!
    Имате късмет, че Булгаристан е собственост на мафиота, който по една “случайност” притежава и вас…
    Затова ли половинатая ви ръководство е в затвора за рекет?!

    • Я да видим.От коя година и защо. Кога сте създадени,кой ви е бащата планински беси Помаци,цигани,арменци,католици,като задници в аналният на Аграрният

      • Всичко това си е отнася за вас жълт олигофрен така че не преписвай вашата действителност на другите

    • Затова ли всички президенти са ви под земята – мангал , накрая Альоша ще ви стане президент

  14. 11
    7

    Така Ботевист съм, истината е, че имаме много страхлива агитка, дадохме задна на циганите, макар, че бяха предимно деца, но буферите бяха по организирани наистина и наще си дадоха назад няма спор… окей приемаме това, приемаме, че взехте равен окей, не можеме да ви затворим устите, добре доволни сте, но как ще промените факта от това, че Ботев е властелин във всяко едно отношение на Пловдивското дерби – повече титли (Ботев 2, Локомотив 1), Ботев има повече победи в дербито макар и разликата да е малка, Ботев има повече фенове и е по-обичаният и подкрепян отбор това се видя, буферите никога не могат да закарат 14 000 на мач, Ботев е по-известният клуб, Ботев има повече мачове в европа 80+, Локомотив има 54, Ботев има повече победи над Левски и ЦСКА отколкото Локомотив, Ботев е бил в тройката многократно за разлика от Локомотив, който е бил едва 3-4 пъти и още и още няма смисъл да продължавам… Така, че колкото и да спорим факта е все един и също просто Локомотив е по-малкият клуб с по малка фенска база, защо си мислите, че държавата построи по бързо стадион на Ботев от колкото на Локомотив??? Защото именно Ботев е по-важният клуб за българският футбол от колкото Локомотив. И има още много истина, но тя наистина е много… Абстрахираме се от боя в нашия сектор, наистина имаме доста изцепки в последно време, но и вие през годините сте се излагали многократно има много бисери из интернет ако напишете канала 6ibaibufera ще видите малка част от издънките ви и не само… Та мангали, Стикс, колкото и да пишете и да злобеете Локомотив е вторият отбор на Пловдив във всичко (успехи,публика, мачове в ЕКТ), нищо не може да промените, не може да пренапишете историята, просто Пловдив си е градът на Ботев и областта… И една пета и едно 6-0 не може да изтрият всичко друго споменато горе, дори и наща агитка да се избие 😀 Тва е положението… 🙂

    • 2
      6

      Къде ги видя тия повече победи в дербито ве салкъме, чети има статистика, даже водим по голова разлика. И ако не беше Белградския крадец с 5 милиарда цункана държавна пара щяхме да ва водим с 10-на победи. А що се отнася до петата ще я сънувате докато сте живи, в най-важния мач изплякани, за бахурите ще си замълча не искам да те унижавам чак толкова. И запомни 80% от фенската ви маса са селяни от крайпловдивските села.

      • 5
        1

        Пендьо, това с головата разлика е за първенство, общо 132 мача за всички турнири 47победи за Ботев, 46за Локомотив голова разлика 164 на 161 в полза на Ботев…

        • 1
          7

          Забивай питътъ до сливиците, 6-те бахура рязко в дивия и за Стряма салкъме.

          • В момента малките ви хулиганчета повечето са от селата между другото, не знам за Рогош и Стряма, ама там ония села Крумово всичкото е буфери, дори и в коматево ви се развъдиха

      • А ваще от къде са многознайко??? От забилите райони на тракия скобата, гагарин и тук таме смирненски горе долу, всичко друго от малките ви е от крумово, ягодово, катуница и там онея села… Из големите квартали сте по единички…

      • 2
        1

        Мангал, ако не беше Жоро Наркомана още щяхте да сте в Б група и агитката ви да е тумба мангали с тартор Сандокана дето вместо тъпан млатеше една празна тенекиена кутия от сирене!

        • Много ти е къса паметта помак вмирисан.Сандокана до последно вдигаше вашата агитка с тъпан подарък от брокерите и фланелка на жълто -черни квадратчета.И много ми е интересно ако Георги Илиев беше станал ваш собственик дали щеше да е “наркоман”!Или вие щяхте да му скочите и да го изгоните?А да ти припомня вашите собственици искаш ли?Кой лежи в затвора в Гърция заради една лодка с кока-кола?Кои фалираха две банки и ограбиха парите на хората?Кой е реалния собственик на Ботев в момента?Чакам отговори!

  15. 1
    4

    Ава за мача с Пао жа вкарате ли по някоя щайга с домати да са омажем ва да гоейба. Ари уа въри ва ай уие

  16. 6
    1

    Локоциганската агитка от 19?26 фена нали беше ескортиран от полиция.От аналното отверстие на Лайнута до Колежа Кой,и как допусна всичките фенове на говедарите да се сбият със случайни привърженици в една улица около Колежа Не е тайна че милиционерите ,като служители на МВР са и фенове на градското Недоразумение по закона на недопустимостта.Как тази циганска пасмина беше допусната до инцидента Охранявате,пазите или имитирате.Опазихте ли ги сини лаици.

  17. 7
    2

    Хаха циганьорите майна крали и от кетъринга, взимали си един вид, майка вид дейба циганска другия път ше гледате мача от на майка си путката.

  18. 2
    6

    А в камионетките на мангалите в гробищата които са облепени със жълти плакати и знаменца не ревете, мама ви дейба селска. Ари уе, въри ва, айуе….

Коментарите са затворени