“Родопа” (Смолян) победи “Гигант” (Съединение) с 1:0 в последната контрола от лятната си подготовка за шампионата на “Трета лига” – Югоизточна група. Единственият гол в срещата бе дело на Михаел Кисьов в 87- та минута. Нападателят, който игра с контузия реализира с глава, след центриране на Елмир Мустански от корнер.

Гостите има за какво да съжаляват в срещата, след като през първото полувреме имаха възможността да открият резултата чрез дузпа като в една от атаките уцелиха и греда. До 11 метровият наказателен удар се стигна в 36 – та минута за непозволено спиране на Милен Николов от страна на Марин Чаушев. Зад топката застана голмайсторът на “Гигант” Аурел Мусай, но вратаря на домакините Алекс Василев успя да усети посоката на удара и изби. Стражът на “зелено-белите” определена бе в добра кондиция и спаси още няколко сериозни ситуации пред вратата на домакините, които също имаха няколко добри положения през първата част. При едно от тях, Борислав Семетски нямаше късмета да реализира, отново след асистенция на Мустански. В 12 – та минута не бе зачетено попадение на отбора от Съединение, заради засада.

“Хубав мач срещу един много добър отбор. Победата си е победа, дори и в контрола. Не си затварям очите и за грешките, които допускаме, но трябва да имаме търпение, все пак са млади момчета и тепърва ще напредват”, коментира след срещата старши треньорът на “Родопа” Данаил Бачков.

Тимът от Смолян записа положителен баланс в приятелските си срещи през подготовката. Тимът има три победи, едно равенство и една загуба.