Стадион “Локомотив” ще има изцяло ново осветление, като прожекторите ще бъдат монтирани на всички козирки. Изграждащата се в момента Трибуна “Спортклуб” ще бъде въведена в експлоатация за първия официален мач на отбора през 2025 година.

Това заявиха от фенклуба на черно-белите след среща с екипа на Община Пловдив. На нея бяха обсъдени също така ситуацията с обществената поръчка за изграждането на централната трибуна, която в момента е спряна заради обжалван:

Уважаеми Локомотивци,

След няколкоседмично прекъсване срещите с екипа на Община Пловдив на тема “КОМПЛЕКС ЛОКОМОТИВ” се възобновиха. На проведената среща днес (б.р. вчера) се обсъдиха следните теми:

1. Статусът на обществената поръчка за избор на изпълнител на Етап 2 на изграждането на комплекса:

– Как жалбите и предстоящите административни процедури влияят на графика за стартиране на строителство, определен в началото на годината, а именно – стартиране на строителни дейности през месец септември 2024? Какви са възможните сценарии и срокове? Каква е готовността на Община Пловдив за бързо възобновяване на процедурата след приключването на процедурите по обжалване и произнасянето на Върховен административен съд?

– След проведено обсъждане и дискусия в различните хипотези: Сроковете зависят изцяло от начина и срока на произнасянето на Върховен административен съд по различните производства. Община Пловдив има готовност и е планирала процедурата по възобновяване на поръчката, кандидатстване, избор на изпълнител, сключване на договор и документи за стартиране на строителството, в случай, че решението е в полза на град Пловдив. Има хипотеза, технологична възможност и документална готовност строителството да стартира в началото на месец октомври. Съществува и неблагоприятната хипотеза да се навлезе в няколкомесечна съдебна процедура. Риск за загуба на финансирането на обществената поръчка към момента няма.

2. Графикът за завършването на Етап 1 – Трибуна “Спортклуб” и въвеждането й в експлоатация:

– Очаква ли се забавяне по графика, съгласуван в началото на годината, а именно – първият мач на трибуната да е откриващият мач за календарната 2025-та година? Какъв е актуалният график за завършване по сключения Договор за завършване на строителството? До къде е стигнало развитието на казуса с осветлението и съобразено ли е то при строителството на Трибуна “Спортклуб”?

– След проведено обсъждане: Не се очаква забавяне и Трибуната ще функционира за първия мач за календарната 2025-та година. През месец септември се очаква да се завършат основните строителни дейности по козирка и седящи места. Ще се изпрати допълнителен списък с конкретни въпроси, относно сроковете за завършване на строителството и подготовката за Комисия за въвеждане в експлоатация. Новото осветление ще бъде разположено на козирките – има решение от проектанта част “Конструктивна” и е съобразено при изграждането на козирката на Трибуна “Спортклуб”. По идентичен начин ще се извърши монтажът и на построените вече трибуни. В момента текат съгласувателни процедури.

3. Обсъден беше начинът на ново електрозахранване за Комплекса и решението за отделяне в отделна обособена позиция.

4. Обсъдени бяха отново действащите финансови рамки за Комплекса.

За елементите от “КОМПЛЕКС ЛОКОМОТИВ”, които не са включени в Етап 1 (действащо строителство) и Етап 2 (процедура по избор на изпълнител), ще се проведе отделно обсъждане след приключване на процедурата по Етап 2.

Междувременно стана ясно, че привърженици на Локомотив Пловдив ще нареждат седалките на Трибуна Спортклуб. Това ще стане тази събота (27 юли) от 9,00 часа. От “черно-белия” фенклуб призоваха за съдействие към инициативата. Ще се започне от южната част на трибуната, която вече е покрита с козирка, а парапетите и редовете са боядисани.

Ето какво информираха по темата от фенклуб Локомотив Пловдив:

Скъпи привърженици,

Дойде моментът, който предвещава скорошното завършване на трибуна “Спортклуб”, а именно времето за поставяне на седалки, с които ще изобразим цветовете и емблемата на клуба!

В събота, 27.07.2024 г., в 9:00 ч., се събираме пред трибуна Спортклуб, за да помогнем с нареждането на седалките.

Очакваме всеки, който е нетърпелив да усети магията на любимата трибуна, да се включи в инициативата!

Само Локо!

5 КОМЕНТАРИ

  1. 2
    1

    Те една трибуна не могат да си напълнят, 4 ще правят. Хубава работа, ама циганска

  2. А козирките, изчислени ли са да носят товара на това осветление? Или отново ще ги доработваме?

    • Остави, човек, не се занимавай с това правено и преправено нещо. Просто не се строи така. Започваш с едни идеи и в течение на строителството променяш, кърпиш…

Коментарите са затворени