Определени са треньорите, които ще водят сборните отбори в тазгодишното издание на турнира „Преглед на талантите от Трета лига“.

Валери Свиленов (настоящ треньор на Ботев Ихтиман) ще е начело на селекцията от Югозападната Трета лига. Атанас Апостолов (настоящ треньор на Розова долина Казанлък) ще води тима от Югоизточната Трета лига.

Ивайло Георгиев (треньор на Ботев II Враца и ДЮШ на клуба) ще оглави състава на Северозападната Трета лига. Деян Дончев (настоящ треньор на Черноморец Балчик) и Деян Дечев (настоящ треньор на Доростол Силистра) са наставническия тандем на Североизточната Трета лига. Турнирът ще се проведе от 23-и до 25-и август тази година. Мястото е Национална футболна база „Бояна“ в София.

Според регламента, право на участие имат състезатели от навършили 19 години (родени преди 01.05.2005 г.) до ненавършили 40 години (родени след 01.05.1984г.). Състезателите не трябва да са имали професионален договор и никога да не са играли в мач за първенство на Първа лига. Допълнително ще бъде оповестена програмата с часовете за провеждане на мачовете.

Турнирът ще помогне за селектирането на състава на аматьорския национален отбор на България, който ще участва в квалификациите за световно първенство през октомври.