Ботев Пловдив тръгна с победа в шампионата. Канарчетата се наложиха като гост на Ботев Враца, а наставникът на канарчетата бе направил няколко роатации в състава си, които обаче се оказаха сполучливи. Жълто-черните се наложиха с 1:3 над своя съперник.

Преди самото начало на срещата двата отбора запазиха минута мълчание в памет на легендарния български вратар Илия Вълов, който преди 8 дни почина внезапно. Още във втората минута врачани застрашиха вратата на противника. Бубакар Траоре проби отляво и стреля по диагонала, но топката премина встрани от целта. “Зелените” продължиха с активните си действия, но трудно достигаха до нещо по-опасно пред Матвей Игонен. В 20-ата минута Даниел Генов получи кълбото в наказателното поле на “канарчетата” и шутира от трудна позиция в аут. В средата на първото полувреме домакините изявиха претенции за дузпа, след като Браян Переа се свлече на земята след съприкосновение с Йонас Там, но Волен Чинков остана безмълвен. В 26-ата минута Укаки направи страхотен рейд по десния фланг и центрира към точката за изпълнение на дузпа, където Ален Корошец пое топката и стреля от въздуха, но опитът му премина над напречната греда. Три по-късно дойде и първият точен удар в мача. Нвачукву шутира опасно от границата на пеналтерията, но Федерико Бариос внимаваше и изби в корнер. В 38-мата минута Секулич засече центриране на Андрей Йорданов, но изстрелът му беше блокиран от Меси Биатомусока. От последвалия корнер се получи разбъркване в наказателното поле на Ботев (Враца) и топката попадна в краката на Кристиан Нвачукву, но изпълнението му беше много неточно. Малко преди края на първата част Никола Илиев надигра Давид Суарес в наказателното поле и шутира силно, но кълбото се отби в левия страничен стълб.

Гостите започнаха по-добре след почивката и в 54-тата минута откриха резултата. Нвачукву направи отличен пробив отляво, след което подаде към Секулич, който беше оставен непокрит в непосредствена близост до вратата и нямаше проблем да се разпише. Само 180 секунди по-късно Нвачукву беше изведен с дълъг пас, след което намери Секулич, а комбинацията помежду им и този път доведе до гол – 0:2. Малко преди да измине час игра от началото на мача Дилян Георгиев изведе по чудесен начин Даниел Генов зад гърба на “жълто-черната” защита, а нападателят технично прехвърли излезлия напред Матвей Игонен и намали резултата. В 69-ата минута Данило Кондраков се озова на добра стрелкова позиция, но ударът му от воле не намери очертанията на вратата. В 77-мата минута Ботев (Пловдив) вкара трето попадение. Йонас Там отклони топката, след ъглов удар, към Янис Карабельов, който нямаше как да сбърка от близко разстояние – 1:3.

10 минути преди края на редовното време Секулич пропусна страхотна възможност да оформи своя хеттрик. Той беше изведен очи в очи в Федерико Бариос, но стреля високо над вратата. В 85-ата Секулич направи нов пропуск, след като беше намерен отлично от Константинос Балоянис.

БОТЕВ (ПД): 32. Матвей Игонен, 4. Ехидже Укаки, 5. Йонас Там, 6. Андрей Йорданов, 9. Мартин Секулич, 10. Ивелин Попов (К), 21. Никола Илиев, 27. Сирики Диабате, 28. Янис Карабельов, 40. Кристиан Нвачукву, 88. Ален Корошец.

92 КОМЕНТАРИ

  1. Ужасно начало на мача, до 20-та минута бяхме трагични. Карабельов беше безобразен, не може да започнеш мач по такъв начин! Добре, че попето ги навика. Големи ядове ще берем с това вратарче Изгонен, още 1-2 грешки и ще сяда на пейката и зимата пак ще търсим вратар. Секулич вкара 2 гола, но направи 2 ужасяващи пропуска сам срещу вратаря. Кво са му виновни феновете на най-горния ред та ги целеше с топката? Как не го беше срам да се хили така не знам. Уджа му се смееше от пейката. Затова ще е резерва. Нвачукву е новата черна перла за която ще приберем 7-цифрена сума чиста печалба след 1-2 години. Корошец ми се понрави. Диабате също е стабилен. Нека отчетем и отвратителния терен, който не позволи на техничните играчи да покажат качествата си. Като цяло селски мач на селска картофена нива, но важното е, че си взехме 3-те точки с предимно резерви и гледаме смело към съдбовната седмица

  2. 10

    the best – Душан Керкез!
    предлагам трибуните да подхванат една към друга рефрена!!!

  3. 11
    1

    Стикс за половин час с пет коментара с различни никове.Е няма такова животно.

    • 1
      13

      Има, има, феновете на путеф – металик

  4. 2
    15

    Помаци, късмета е до време, ПЕТАТА Е ВЕЧНА!

    • 12

      вярваш ли си малоумник!
      петЪ има само в твоята глава, защо смяташ че някой толкова се вълнува от мач преди няколко години!?
      та чак за вечност пишеш. за теб може би е така!!
      то се вижда че живееш с темите за Ботев!
      и все пак, живей ДНЕС, иначе доста изоставаш от този забързан свят…
      разбирам те че нямаш повод за радост последната година и те топлят някакви стари неща, но прекаленото връщане назад изкривява съзнанието ти и се огорчаваш още повече и още повече….
      усмихни се, стикс!
      виж как последно време
      твоя отбор Ботев те затрупва с публикации и ти дава възможност за изява.
      ти си кукло

      • 1
        6

        Многото празни приказки, няма да те успоният от болката. Петата и 6те луканки винаги ще ви дранчат в кухуте лейки.

        • до истината:
          каква болка?! ти наистина ли вярваш, че някакъв мач, в миналото ни определя деня днес…
          умопомрачително за теб, ако ти е водещо.
          никога няма да бъдещ Щастлив, никога!
          всеки миг идва и отминава…на негово место идват безброй нови… живей за тях…
          Живота се живее сега!

        • БАТ СЕЛИМ УТ КОНДОФРЕЙ С КЛОАКОМОТИФ Ф СЕРСЕТУ!:)))

          МОЯАТА НАЙ-ГУЛЯМЪ БОЛКА Е, ЧИ УТБОРЪТ ПУДКРЕПЯН УТ СИЧКУТУ РОМ ПУ СВИТА, КЛОАКОМОТИФФФ, ГУ БАТАЛЯСАФА! ФТИДИ КОНЯ Ф РЯКАТА!!! УТИВЪМИ Ф КОНДОФРЕЙ ПРИИ АПАПИТИ УТ ДУРУГИЯ КАТУН! ПУФ, ПАФ!:))))

  5. 5
    5

    Никой не е казал ,че Секулич трябва да е супер нападател , но да излезеш сам срещу вратаря около теб няма кой да те притеснява и да е биеш три метра nad vratata

  6. 1
    13

    Иначе гостуващият сектор пръщеше от фенове хахха. Смешните. 20 селсяка с джапанки, ей такива сте всичките и на Гомнежа селски пръчки миришешти на
    обор и с картонени шапки.

    • 15
      1

      Пич, точно толкова хора имаше на Лаута на новата ви трибуна. По-леко с шегичките.

    • 9
      1

      Идиот,вие колко бяхте край селският институт.Мисли,после пиши недоносче.А колко щяхте да бъдете във Враца.

    • С джапанки бяхте вие циганите,когато нафтата ви мятаха телесата хахахахаха.

  7. 1
    11

    Защо в гостите от Пловдив имаше от малцинствата. От 40 човека, 20 бяха чернички

    • Защото ти стикс им гледаше родословното дърво и ги броеше,мизерен тъпак

    • В домакинската на лаутоглу 30 чаавета хахахаха кююююююрд

  8. Botev-Selski kurvi-Shitty yellow whores
    Uglyness betrayal and Fear

    Get together yellow shits!
    Fly with fart you yellow fag!
    We are Botev K❤️matevo team
    We are ugly, Fart and Scum!
    Keep on farting Sultras boys!
    Keep on running Ultras Go!
    We have raised from the toilet
    We are mighty as a gay sex bomb!
    Our Asshole is the “College”
    We Will defend, with dirty ass and shits!
    We have lay the “corner stone”
    On the dick of negro boy!!
    As the mighty God of light Azis,
    We Lost the path, the rest to follow.
    We held the torch up in the air
    And led the way with a lot of fear!
    So, stay divided yellow/brown
    Fly with fart your yellow ass!
    BOTEV P❤️DIV is vomited
    We have made the poor decision!
    Our motto – Ugly betrayal and Fear!
    We will tolerate a pederasty !
    Freedom, LGBT unites us
    Hristo Botev died!
    The one who vomits brandy and mastic,
    falls and poops in his pants from alcohol
    Hristo Botev died forever!
    Uglyness, betrayal and Fear is our moto
    The shit is in our mouth.

  9. 14
    1

    Новите попълнения от това което видяхме в тези три мача са много добри. Днес Йорданов и Корошец ми харесаха много. Няколко досадно грешни паса на Карабельов вбесиха Попето че и мен. Укаки има много даян, но му куца играта. Ако деня се познава от утринта, очаква ни много добър сезон.

  10. 2
    21

    Да си га кажем правичката Пао жа на шляпат здравата ама дано ний с питъ или бахур ва да гоейба.

    • 17
      0

      Манго, треперят ли мартинките? 28ми идва…

      • 2
        15

        28. 11.2020г. 6-0 ти тогава трепери ли? А за питътъ няма да те питам, беше сигурен за купата нали?

        • 19
          1

          Хаха тоя чак датите запомнил сиромаха, ма нормално тва са ви върховите постижения в цялата история на лилави кюстендилски изклесяци дейба ваште мамита нехигиенични.

          • 1
            9

            Ни са коси ва кво толкова, една питъ за вечноста и бахур ей така за кадем ва да тейба.

    • 12
      1

      Точно така ни подари победата над Марибор, с джедайстване. Продължавай! После ще те черпя с млеко от пърле.

  11. 16
    6

    Днес имам чувството, че по грешка съм попаднал във форума на феновете на Реал Мадрид или Ман Сити. Бием с три гола, централния нападател е вкарал два и го скъсват от критики, че пропуснал две положения. Ами той затова е резерва момчето, но все пак днес бием заради него. Ако беше безупречен, щеше да играе в по-силно първенство… хърватин е, а те се продават добре.

    Игонен бил за гонене. Да, той допусна голяма грешка при гола на Марибор в Пловдив, но другите 3 гола не са негови. Двата в Словения са на Перера, че допусна да го заобиколят и на Укаки, че не изчисти топката. Днес гола е на Диабате, който се остави да го прехвърлят по глупав начин и Генов да излезе сам срещу вратаря, който нямаше избор освен да тръгне напред и да скъси ъгъла на нападателя. Да, Ханкич беше много по-добър, но си тръгна и сега треньорът на вратарите е решил, кой е в най-добра форма и трябва да пази.

    Това е положението. Играчите ни не са суперзвезди, но играят със сърце и до момента са постигнали резултати, които едва ли някой е очаквал, че ще видим. Сега ако загубим от гърците се надявам, че няма да ги обявите за аматьори. Футболистите ни имат нужда от подкрепа, а не от критики в настоящия момент. Играят през 3-4 дни, което не е лесно.

    • 2
      12

      Амчи ний стрямалий сме по големи от тези на Реал и Сити така че Кот кайм туй става каза Стоян канара и заспа до козътъ ва да гоейба.

      • Стоян канара каза, че обича да ебе жената ти на задна, после да и се изпразни в устата и накрая да и се изсере на лицето ве да гоейба

    • 21

      Какъв Диабате, голът си е на Игонен! При положение, че двама футболисти са около каталясника Генов и го настигаха, да излизаш напред си е 100 % вратарска грешка- грешка точно в момента , в който Враца не знаеха къде са и бяха готови за разгром, с тази грешка ги връщаме от оня свят! По- добър отбор веднага би се възползвал от този подарък!

      • 1
        14

        Дядо попе, гледай си кандилото. Или си кьорав,или нищо не вдяваш от футбол!

  12. 13
    1

    Не сме отбор който може да победи без пълно себераздаване! Видя се че и врачани имаха своите шансове, и че в отбраната има неща за доизкусуряване. Хубавото е че в нападение нещата ни се получават. Сигурен съм че Секулич щеше да вкара и двете 100% положения ако терена беше с една идея по-добър. Тези бабуни и буци държаха футболистите в напрежение, не знаеш на къде ще отскочи топката. Това е трагедия а не терен! На Лаута и Коматево е същото. Футбол на такива терени не се играе.

  13. 5
    2

    Botev P❤️div
    Beauty Faith and Struggle

    Get together yellow/blacks!
    Fly with pride your yellow flags!
    We are Botev P❤️div team
    We are Beauty, Faith and Dream!
    Keep on fighting Bultras boys!
    Keep on ruling Ultras Choice!
    We have raised from the tomb
    We are mighty as a bomb!
    Our Fortress is the “College”
    We Will defend, with bravery and courage!
    We have lay the “corner stone”
    On the “walls of Babylon”!!
    As the mighty God of light Apollo,
    We Lit the path, the rest to follow.
    We held the torch up in the air
    And led the way without a fear!
    So, stay united yellow/blacks!
    Fly with pride your yellow flags!
    BOTEV P❤️DIV is Religion
    We have made the right decision!
    Our motto – Beauty Faith and Struggle!
    We don’t tolerate a haggle!
    Freedom, brotherhood unites
    Hristo Botev Never dies!
    Those who fell for our Freedom.
    We remember and will need’em
    Hristo Botev lives forever!
    He is our Endeavour!

  14. 1
    13

    АЙЙЙ КЪНАРЯЯЯЯЯЯ НЕСКЪ БИХМИ БЪЛГАРСКИЯ БОТЕВ С НАЩИ ЧЕРНИ МАЙМУНИ НКВАЧУКВУТУ И ДРУГИТИ ДА ЯДЪТ ДВОЙНО БАНАНИ КАНАР АКБАР

    • 7
      2

      Те хубаво да ядат двойно банани ама другата седмица ако тия банани отделят двойно повече енергия?

  15. 18

    Озадачен съм колко сме взискателни!
    Бием! Пропуски имахме. Правиха всичко с Усмивка!
    Какво повече да желаем.

  16. 17

    Едно е ясно!
    Във възход сме!
    Нека няма в нас съмнения!
    Мач за.мач, мачкаме.

  17. 19

    Въпреки молитвите ни към Всевишния и редовните петъчни молитви в Джумая джамия жалтити пак биха! Но ние няма да се откажем! Днес съм бесен като древен Бес и ще се возя цял ден в градския транспорт без да плащам защото съм хулиган от старото локомотивско поколение!

  18. 14

    Чета тук и не вярвам.
    Вече имаме претенции въпреки, че бием с разлика. Споменава се 5-6 гола в наша полза.
    Ехаааааа…
    Уникалнооооо…
    Браво Ботев!

  19. 5
    13

    Алоуууу Секулич вкара 2 гола. Какво точно недоволствате от неговото представяне, МЪРШИ? Кажете нападател които не изпуска и няма да сте МЪРШИ!!!

  20. 19
    1

    Прочетах по надолу някой да хвали Л.Пенев. Нека си имаме уважението момчета. Нима се страхуваме от тоз кавал. Както и да ги нареди – бием. Те са предизвикателство за нас!!!!
    Трябва да сме уверени.
    И да го предаване на футболистите и треньора ни.
    Всички сме една сплав!
    Всички за Ботев!

    • 3
      6

      Забравяте всички, че в четвъртък имаме мач в Атина и в неделя ще са изморени играчите ни. Малко по-скромно да го караме. Дерби е, Локото ще почиват цялата седмица, ще се затворят…

      В четвъртък е съвсем реално да не загубим, защото гърците нямат нито един официален мач, а отделно от това най-добрия им играч не е в състава, защото чака трансфер в Спортинг. Ако това се случи, то в неделя отново може да играем с резервите, а титулярите да останат за реванша на 1ви август.

      • 9
        2

        Така е да.
        Но нима Трябва да показваме страх предварително.
        Кой е Любчо Пенев чичовото????
        Нито като футболист го харесвахме нито като треньор. Да е ясно – Не заслужава уважение!

        • 3
          1

          Страх няма. Това е спорт, а не война. Просто искам да не летим в облаците. А уважението е въпрос на възпитание. Любо Пенев е правил много глупости, но е шампион и голмайстор на Испания и нелош треньор, който дори беше за малко и при нас.

  21. 12
    3

    “Ботев”Пловдив има два основни проблема ,играчите от които започва всеки отбор -вратаря и десния бек. След като отличния Ханкич вече го няма ,лично си задавам въпроса -кога заместника му ИГОНЕН ще бъде ИЗГОНЕН!!!Десният бек също е “тотал щета”…Въпреки старанието си нито Минков,нито Укаки са достойни за титуляри.Новината за привличането на Доминик Ороз ме зарадва, но засега пълен застой.Резерви на които може да се разчита и го доказаха в този мач са Ален Корошец и Андрей Йорданов.Акере трябва да бъде продаден час по-скоро.Ние може да правим анализи и собствени мнения,но Душан Керкез е човека който решава!!!Само “Ботев”и достойно представяне в гостуването на “Панатинайкос”!!!

    • 14
      4

      Братле, донякъде си прав, но е престъпно да се говори срещу Минков. Човекът освен, че влага цялото си сърце, вече му се и получават нещата, въпреки, че е крило, а не защитник. Малко повече вяра в нашите момчета! Ботев напред!!!

      • 3
        1

        Вече имахме един подобен “сърцат”- “Даната”.След което дойде “Паната”който си покриваше добре зоната което е най-важното за бека !!!И рима има и е верно!

    • 6
      2

      До Накратко
      Не съм много съгласен с мнението ти. Да не забравяме, че не сме Реал Мадрид. Трудно идват читави футболисти в България и то за не много пари . В момента разполагаме с тези. Добре играят. Важното е че има хубав климат в отбора.

  22. 16

    Наздраве, фенове.
    Днес пак имаме повод.
    Забавляваме се, не треперим като друг път. Просто знаем че съумеят да победят.
    Имаме си свестен треньор.
    Прекрасно ръководство.
    И футболисти, които се шегуваха по между си в процеса на игра.

  23. 11

    Трябваше да пусне Бернат в този мач Керкез да го видим.

    • 7
      1

      Може и да не е готов. Нямам друго обяснение да пуска вратаря “двата отбора да вкарат”.

  24. 11
    1

    С локУто може да излезем и с дублиращия отбор.
    Техните леваци бягат като мухи без глави, направлявани от главния мухар-Пенев.

    • 3
      6

      Не подценявайте отборите на Любо Пенев. Миналата година Хебър ни биха в Пазарджик, а в Пловдив се измъчихме за 1.0. Отделно Хебър играха полуфинал за купата, като елиминираха Левски.

      • 6
        1

        Мани го тоя лехмар . Именно защото се има за голям специалист, ще ги бием с разлика.

  25. 14

    На по късен етап, няма да има кой да ни спре с футболни качества. Сработват се идеално.

  26. 16

    Браво момчета.
    Липи си вече класа в клуба
    Най-важното, нашите се забавляваха и бяха вяха в добро настроение!
    Дори при пропуските се шегуваха, все едно играха на тренировка.
    Уникални сме като тим в момента за българските стандарти.
    Нека се радваме!

  27. 1
    6

    Добре че в лигата има и отбори,като врачани и нашите софийски адаши,че си е ебало майката иначе!

  28. 12

    Играеха на 36 градуса. Беше си жега. Нека не сме максималисти.
    Състава от 7-8 резерви + И(з)гонен. Отлични сме.
    Имаме стабилен отбор.
    Секулич ще се отпуши. Вече се блъска по добре в защитата. Наля и малко крака. Още 3-4 мача и ще е машина…играе и добре с глава .
    Проблем имаме с вратаря, той пък добре играе с крака, ама му “куцат” ръцете, отделно не знае някой път какво да прави. Да излиза ли, да се връща ли?! Много се кани. Размишлява като шахматист. А, все пак играе футбол. Да се взима в ръце. Ако не един от другите двама.

    • 3
      2

      Как разбра че играе добре с крака?!?!!!?!?!Нито може да изчисти някоя точка нито е спасил някакво положение?!?!?!

      • Играе като защитник. Последен . Излиза. Когато му върнат назад и е по земя въобще не се притеснявам. Имам чувството че е полеви футболист. Ама във въздуха ли е топката и трябва да се извисява, страх ме хваща..да ме говорим ако има удар към нашата врата.

  29. 15

    Секулич игра хубаво този мач, раздаваше се. Терена му направи лоша шега
    Когато трябваше вкара.
    Днес имахме нужда от него, прояви се. Той нека вкарва всеки мач по два гола, пък да го хулим.
    Ама ..вратарчето… Игонен е за ГОНЕНе. Явно другите двама явно също не са във форма… След като държим тоз мишок.
    Този мач, на този терен – толкова!
    Ботев и Лудогорец имат двата най-хубави терена в Бг

  30. 17

    Добре е като за мач със 7 резерви в стартовия състав. Другата неделя няма да има такава промоция.

    • 4
      8

      Секулич е същия.
      Да ги подаряват на някой и двамата.

  31. 6
    5

    Тоя Секулич е за бой….да изтървеш две 1000% положения и да се смееш като идиот е обидно…. за мача….на ходом ги бихме тия и ако Секулич си беше вкарал положенията още от първия кръг щяхме да сме със супер голова разлика….добре като за начало

      • Никаква засада! Ако беше вкарал чист гол- е разбира се да не начертаят криви линии.

  32. 13

    Ийзи-пийзи…на нормален терен с титулярите тея барбарони отнасяха петица минимум, то не че и сега не можеше но Секулич си е Секулич.

    Ай да вървим ся да борим гърчолята

    • 12
      1

      Игонен..за него какво ще кажеш?,това е тиктакаща бомба…

        • 4
          1

          Изгонен е за гонене, толкова слаб вратар не сме имали от Мишо Иванов, а за Секулич нямам думи. Тоя бастун не спира да ме изумява, направи и невъзможното. Тотален некадърник. Хубавото, е че тръгваме с победа и то, като гост, а на тея баберици, трябваше да им вкараме пет гола. Но си имаме Секулич и Игонен и въпреки тях пак победихме. Тея са брутални негодници. Ако пази пак тоя некадърник, гърците ще ни вкарат пет гола Тоя нещастник е пълен провалл, всеки мач пуска такива смешни голове, че могат да влезнат в класацията най куриозни голове. Не доумявам защо не пуска Бернат, защо го взехме тогава, защо не пуска Кайзер, ами постоянно да почваме с 10 човека.

          • 4
            2

            Игонен и Секулич проблемите им са ментални, трябва им психолог. Аз мисля че треньорът знае какво прави. И двамата имат качества! Няма нападател който да не изпуска, за вратар е фатално, се оправят момчетата.

        • Игоненн как не става за нищо напротив става за манакен

          • 1
            2

            Ти ако си ботевист, нямаше да слагаш напрежение на футболистите,ако не знаеш и те четат тука. Повечето от вас са били освободени от физическо възпитание и не сте обличали спортен екип. Да ба Ева,че се ядосах!

  33. Аку имаше кранъ жа са убесъ

    • Аку кура ми беши голям жа зи гу смуча сам и зътва смуча на жалтурити

Коментарите са затворени