ОТВОРЕНО ПИСМО
от ръководството на
СК Bultras Fight Club
Отворено писмо от Сдружение „Бултрас ФайтКлуб“
До кмета на Община Пловдив г-н Костадин Димитров
Уважаеми, г-н Костадин Димитров, кмет на Община Пловдив,
Уважаеми, г-н Николай Бухалов, зам.-кмет „Спорт и младежки дейности“ на Община Пловдив,
Уважаеми, г-н Атанас Узунов, председател на Общински съвет – Пловдив,
Уважаеми, пловдивчани,
Уважаеми, Ботевисти,
За пореден път ставаме свидетели на опит да се раздели не само „жълто-черната“ общност, а и целия пловдивски спорт. От месеци се натрупва излишно напрежение между спортни клубове, само и само определени личности да покажат превъзходство и възможности, както и да демонстрират своя патологичен егоцентризъм.
Над 200 трениращи в един от големите и успешни клубове по кикбокс в България – „БУЛТРАС ФАЙТ КЛУБ“са заплашени да останат без зала, в която да тренират. Клубът ни се нарежда в челната тройка на годишното класиране на Българската Конфедерация по кикбокс и муай тай, а освен над 100 картотекирани състезатели, в него тренират и над 120 деца.
Клубът ни се нарежда сред тези с най-много спечелени спортни награди за 2023 г., а през 2024г. му предстои да организира и Европейската купа.
Въпреки всички успехи, противно на логиката – сме изправени пред ситуацията да останем без място, на което нашите състезателни ежедневно и необезпокоявано да провеждаме тренировките си, за да може да защитим завоюваните до момента титли и да се представим достойно на държавни и международни турнири.
Причината – друг спортен клуб, който е част от голямото „жълто-черно“ семейство, спря достъпа ни до залата по бокс и бойни спортове в спортната зала на бул. „Източен 10“, на метри от нашия дом – „ Колежа“. Сдружение „Спортен клуб по бокс и бойни спортове Ботев Пловдив“с председател Васил Боснешки, готвят да реализират ремонт на залата, на която са наематели, а след това недвусмислено се дават заявки, че достъпът на „БУЛТРАС ФАЙТ КЛУБ“ до нея ще бъде преустановен.
Досега по график и договор двата клуба използваха безпроблемно залата, но явно нещата са се променили. Искаме да подчертаем, че отношенията между състезателите и трениращите в двата клуба винаги са били приятелски и отлични, като не в тях е проблемът за опитите за изгонването ни от залата.
Сдружение „Спортен клуб по бокс и бойни спортове Ботев Пловдив“ взима по Закона за спорта залата с площ 696 кв.м през 2017 година с наем за 10 години, като заплаща според него по 15 ст./кв.м.
След основаването на Сдружение „БУЛТРАС ФАЙТ КЛУБ“ се подписва договор със „Спортен клуб по бокс и бойни спортове Ботев Пловдив“ за ползването на залата, като всеки месец се заплаща наем към втория клуб. Договорът бе за 5 години, като досега необезпокоявано състезателите и трениращите в „БУЛТРАС ФАЙТ КЛУБ“използваха залата. Всичко това обаче се промени през юни 2024 година.
Ние смятаме, че в основата на тази промяна стоят председателят на Боксовия клуб г-н Васил Боснешки, който има бизнес отношения със строителя на стадион „Христо Ботев“ г-н Илиян Филипов.
Последният неведнъж е демонстрирал, че е готов да разделя „жълто-черната“ общественост само и само да извлече лична полза. Сега чрез своите съдружници той се опитва да „отмъсти“ на „БУЛТРАС ФАЙТ КЛУБ“, тъй като те са изразявали позиция за конфликтите случващи се в ПФК „Ботев Пловдив“, които явно не са му се нравили.
Вендетата на Илиян Филипов показва и двойните му стандарти – той се бореше за това всеки глас от „жълто-черната“ общественост да бъде чут и уважаван, а сега се опитва да „затвори“ устата на тези с различно мнение чрез нормативни и процедурни хватки. В негова помощ, освен г-н Боснешки, са и бившият зам.-кмет на Община Пловдив – г-н Пламен Райчев, който сега се подвизава като „главен инженер“ на ПИМК.
Искаме ясно да заявим, че ние конфликт нямаме с нито един от спортуващите и трениращите в Сдружение „Спортен клуб по бокс и бойни спортове Ботев Пловдив“. Напротив, в него имаме и приятели и съмишленици. Ние сме твърдо против това, бизнесмени и определени икономически кръгове, да се опитват да всяват раздор сред спортните клубове, които още повече се бият под един флаг.
Но тъй като срещу нас се пускат „нормативни хватки“, ние също ще бъдем и докрай прецизни. На практика досега спортната зала по бокс и бойни спортове на бул. „Източен“ 10, се е ползвала в разрез с нормативната уредба на Община Пловдив. Причината е, че наемателят от „Спортен клуб по бокс и бойни спортове Ботев Пловдив“ не могат да отдават на други клубове или организации залата срещу наем. Очевидно обаче, те са го правили в продължение на 4 години, като са взимали наема от „БУЛТРАС ФАЙТ КЛУБ“.
Това е основание за прекратяване на договора, но ние не искаме да се стига до подобен край. Ние сме убедени, че залата е достатъчно голяма да побере и двата клуба.
Уважаеми, г-н Димитров, ние не искаме да противопоставяме два спортни клуба, носещи „жълто-черни“ цветове. Не искаме и да и изтъкваме в двата клуба колко реални състезатели и трениращи има.
Нашето желание е да не допуснете определени субекти да всяват раздор в пловдивския спорт, за да задоволяват и чешат егото си.
Г-н Димитров, Вие сте спортен човек – прекарали сте стотици часове в същата тази сграда. Познавате чудесно спортните клубове и базата вътре. Молим Ви да намерите решение, с което да не се оставят стотици спортисти и трениращи деца на улицата. Знаете колко трудно е те се вкарват в залата, а след това и колко лесно се губят.
Ние от „БУЛТРАС ФАЙТ КЛУБ“ сме в протестна готовност, а дори не изключваме гражданско неподчинение, ако не се вземе адекватно решение, което да е в полза на спорта.
Ние разчитаме на Вашето далновидно решение, за да предотвратите конфликт между клубове, което ще в ущърб на спорта и Пловдив.
С уважение: „БУЛТРАС ФАЙТ КЛУБ“
16.07.2024 година

65 КОМЕНТАРИ

    • Най големите палячовци са Плейна и целия му антураж тия момчета ще ги сдъвкат

  1. Илиян и Васко обраха целия резил в града тоя път удариха дъното.

    • Тия две мишлета от много време копаят дъното

      • Тия не са играли физическо през живота си

  2. 3
    2

    Няма как да се очаква нещо хубаво от Плейна,отрепката си е отрепка.

  3. Където се намеси (намести) Пртлешков-трева не никне.
    Бившия полицай, а сега-гангстер уона би иска да си направи частна армия и затова подмами наивните момчета от ръководството на Бултрас (те си знаят какви “аванти” им е пуснал), но всичко ще излезе наяве, вече ви работят, момченца 😉

    • Дон Петел играе подмолно,след като го натири Илиян,иначе се го играе мутра.
      Пълен паляк!

  4. 3
    1

    Хамза и неговата чета от малки, чалга наркомани в колаборация с дебел анцунг, трафик подлога и други гладни гниди тровят обстановката. Въпроса е до кога? Всички в новия автобус и от моста на Марица!

  5. 1
    2

    Илияне как спиш спокоино след всичките излъгаци коино направи .

  6. 4
    1

    Срам и позор …оставете момчетата да тренират 🙏😡

  7. 4
    1

    Примати! Колкото малко читави хора останаха в страната, пречите и на тях! Оставете момчетата да тренират!!

  8. Тия двамката Илиянчо Плейна и Васко Козата са рядко смешни създания….и пък мафиот мераклии!абе жалка картинка

  9. Боснешке жена мръсна ще се наиграеш и ти , Петлешков те остави но Жоро Самуилов ще те разчекне.

  10. 5
    1

    Мършавелов помниш ли манчора как ти чупи зъбите пред Санто пак си беши повярвал, шпиони и дилъри ,пълен смях.

  11. 3
    2

    Пимкоооо тоя път ще ви паднат главите , ще спрете и по кафетата да се събирате , Боснешки тепърва ти почват проблемите , воиска да наемиш няма ти помогне , самй си го направихте кучета умрели.

  12. 3
    1

    Давайте да даваме на Илиянчо и Козата Боснешки и залите и отбора. Първоначално да дадът залите на Коцетата К2 ( нищо, че от тяхната зала никога не са направили 1 шампион), от трафика на наркоти да направят “Тауър бизнес зграда” както те се изразяват, Ботев в Б група отново като при селския, но нищо важното е , че Хамзата, Очиларката и Божо продажниците ще са тарторите. Направо ще вържем 😂😂😂

  13. 2
    1

    против Илиян Филипов Пимка, Васил Боснешки и вземането на залата не пипайте залата или ще стане бунт или ще има последици

  14. 2
    1

    Вместо да направят нещо за хората , гледат само парите. Дай утре да вдигнем и на анфитеатъра един блок , че има хубава гледка. Оставете залата , за да има къде да тренират децата.

  15. 3
    1

    Илиян пимка и боснешки
    Да събориш детска зала за да построиш поредното общежитие си е като да погребате спорта на българските деца
    Не се ояде тази държава

  16. 4
    1

    Няма да има просто отпор,а намачкване на тези псевдо бизнесмени.Илияне ,само с пари не става смешник

  17. Алчността ви край няма. Илияне, може ли да имаш 50 построени згради и да искаш да бутнеш залата заради още 1. Козата подлогата на Илиян и трафикант на наркотици президент на боксов клуб. Добре, че са момчетата от файт клуба, поне някъв отпор да има на тези. Досега и Ботев щеше да е като по времето на другия селски бек.

  18. 5
    1

    Като майка на дете, което отдавна тренира в Bultras Fight Club ще организирам такава секта от майки и деца , и ще спим пред залата, но няма да Ви я дадем! Цецо, Ицо и Краси правят децата ни мъже! Качествени мъже! Никой няма техният подход и техните знания, и личен пример!
    Няма да строите и нищо! Няма да вземете единствения качествен клуб.

  19. 6
    1

    Хамза и твоито време идва, Пинко ще те даде курбан за да излезни чис от лаината които забърка.

  20. 5
    1

    Сина ми тренира в файт клуба , треньорите знаят какво правят, детето е корено проминено и ги поткрепям те създават качесвени мъже.

  21. Чак такова разделение във феновете, не помня!
    Защо му е на този олигарх, да разделя и да съсипва, защо си мисли, че всички са му длъжни
    Той е на принципа,
    “който не е с мен е против мен”
    В крайна сметка феновете са “душата” на един отбор, не може да притежаваш “душата”
    Файт клуба не е “ала бала”, ще му дадат отпор
    П.П
    Да би мирно стояло, не би чудо видяло

  22. Васко дилъри ли ще правиш от балонажите, или искаш структора която трениьорите създадоха .

  23. Хайде малко по-сериозно,човек приличащ на плешива коза-Васил Боснешки ,да е лице на боксов клуб,носещ името на един от най-достойните българи!!!

  24. Май Васил Боснешки, се гласи да направи София запад с антуража си от наемници от КА 2 и банда Кичука ,за това му е важна трибуна юг.

  25. Пимка и Васко-Измисления Брендо не разбраха ли ,че с платен антураж не могат да превземат залите,стадиона и трибуна юг.Ботев е много по голям от тези анимационни герои!!!

  26. Тези момчета помогнаха на Хамзата за делото което имаше взеха брат му и Никито от тяхната група на работа .
    Направиха клуд който издигна Бултрас , оправиха задълженията на боксовия клуб който имаха ,така един ден ще плюете и Пинко .

  27. Опа троловете на Илиян се разписаха нещо,хайде щом ще споменаваме дилъри да видим антуража на Васко и Илиян , Коцето дилър, Коцето 2 дилър ,Милен дилър
    Айде новото ръководство на боксовия клуб ОПГ

  28. 0
    2

    Сега какво ще правя, кой ще ви плаща задълженията и втората ще ме изгони

  29. Те за това си сменят колите, аз ги оправям в нап, но сега като ме изгониха не знам какво да правя

  30. 4
    5

    Бухала,няма ли да се включи и той в декларацията
    Май ви изчезват приходите и взехте да ревете.
    А като взимате пари за всичко от децата беше ви добре.
    Айде наслушахме се на вашите простотйй
    Ботев е над всичко и не ни занимавайте с вашите измислени схеми

    • Абе продажник умрял. Детето ми плаща 50 лева на месец такса, всички състезания,пътни, нощувки (дори и международни състезания) се поема от клуба, като не си запознат недей да говориш. За един купен рейс от Илиян и някой лев даден на Хамзата се продадохте. Един мач отидохте гости без файт клуба и се збихте (по скоро се драскахте като момиченца де). Вчера си говоря с футболистите, викат срамна работа

      • Бате не знам защо си тръгвал да обясняваш как стоят нещата във спорта на някъв балонаджия от на хамзата бригадата . Тези хора са телепортирани в някъв техен си свят и са невменяеми . Няма да се очудя ако половината живеят в рейса на Илиян

  31. 3
    7

    Цецо-лежал за убийство.
    Ицо-дилар на забранени субстанций.
    Вие ли милеете за децата и за спорта?
    Пази боже.

  32. 4
    5

    Тези не участваха ли в побоя над фенове с Въльовците???
    Сега са онеправдани.
    Няма да ви мине номера!
    Познаваме ви добре интересите.

  33. 4
    3

    Айде бе момчета,кажете колко пали лапате от Ботев!
    Къде бяхте преди сегашното ръководство,като нямаше пари в клуба???
    Защо ви нямаше по трибуните тогава???
    Айде не играйте жертви!
    Всички ви знаят какво и как въртите.

    • 5
      4

      Къде беше Илиян преди сегашното ръководство ? Защо не искаше да помогне на клуба като нямахме една стотинка ? Цецо си е в тая зала то 20 години . Земи се стегни филмар

      • 3
        1

        Какъв Илиян бе?
        Интерисува ме Ботев да върви напред и нагоре и не ми се четат глупости на файтърите.Много се филмираха и те

  34. 8
    5

    Линч за Пимка и компания, те съсипват всичко до което се докоснат.

    • 4
      4

      Той затова има империя,защото съсипва всичко до което се докосва.
      Иванчооо вземи построй една къщичка за птички,тогава говори срещу успяли хора

  35. 7
    1

    Искам на Пинко ботушите преди да го пратите на село.

  36. 7
    3

    Искам момчетата от фаит клуба да се развъртят и да видите какво ще стани със тия мутри.

  37. 4
    2

    Какви мутри са тия две Ж класи ,тия от Левски имат 22 и не парадират .

  38. 8
    3

    Не е истина просто! В клуба тренират предимно деца и младежи, които и без това е трудно да бъдат мотивирани към тежки физически тренировки! Ако останем без зала, тези деца ще тръгнат по лесния път на забавлвния с телефони, наркотици и шляене! Това не трябва да се допуска!

  39. 8
    2

    Някакви шматки спрени от физическо искат да се домогнат до място, където се коват шампиони. Ще видим кога шампионите ще им го наковат!

  40. 5
    3

    Татко ще вземи целия град , той е ненаситен

  41. 6
    1

    Пинко не знае ли че тия момчета могат да му ебат майката,заедно със тоя Боснешки.

  42. 9
    2

    Цецо е сериозно момче познавам го от състезател ,на никой няма да даде задна поценявате го много но повярваите има сериозни хара зад него.

  43. Каковы риски лазерного удаления папиллом?
    Риски лазерного удаления папиллом минимальны, но включают возможность инфекции, образования рубцов, изменения пигментации кожи и аллергических реакций на анестезию. Соблюдение всех рекомендаций врача и правильный уход за обработанной областью помогают минимизировать эти риски.
    What are the risks of laser removal of papillomas?
    The risks of laser removal of papillomas are minimal but include the possibility of infection, scarring, changes in skin pigmentation, and allergic reactions to anesthesia. Following all doctor’s recommendations and proper care of the treated area help minimize these risks.

  44. 8
    1

    Спокойно момчета !

    След като шефа ми изгони Цецо , аз ще направя НОВ спортен клуб !
    Ще има щафетно бягане около Лаута и пушене на балони !
    Който иска да се записва може да го направи във “ресторанта” на феновете за който не плащаме наем на Колежа 🙂
    А после като изгоним руснаците бат Илиян ми е обещал че ще ни върне на село и там ще можем да мутреем по селата .

  45. 2
    4

    Нали трябва мол да се прави,питайте Рашко по този повод

    • 2
      1

      Рашко си гледа заплатката от 5 000 лева и не го интересува нищо

      • Е той в НАП с ДМС е взимал повече сигурно на месец…

    • 9
      2

      Абе Боснешки е взел залата и сега се опитва да ги изгони бе . Боснешки работи за Илиян 🙂 Буквално е управител във фирмите на Илиян 🙂 Какъв Рашко те гони? Рашо се опитва да спаси и залата и отбора от Илиян и Балонаджийте които са на заплата при него 🙂

  46. 4
    5

    не им е нужна само бягат платени мишки от 2г станали жьлти на заплатка

  47. Ами момчета, поиграйте си с ганСтерите от трибуната подкрепящи таксиджията…

    • 8
      2

      Само не разбирам как може човек ,който не е слагал спортен екип ,като Васко Боснешки да бъде президент на боксов клуб
      Ясно е че неговия началник Филипов иска да изгони момчетата от кикбокса от залата ,така както иска да изгони някои от независимите фенове от трибуна Юг но този път ще ударят на камък,няма как да стане с “гангстерско”присъствие от пишман мутри и наемници от ПИМК

      • То това е ясно . Хванал е Коцето Маршавелов (ка-2) за личен шофьор и сега мутрее на хората . Има тялото на пясъчен часовник тоя . Повече от ясно е че клуб по бокс не може да ръководи . Дори не е гледал боксов мач

Коментарите са затворени