Днес в зала “Пловдив” на хотел “SPS” в Пловдив се състоя традиционното съвещание с представители на клубовете от Трета лига – Югоизточна група.

От Зоналния съвет в Пловдив участие взеха Председателят Огнян Златков, Секретарят Милко Якимов и Георги Хаджийски – зам.-председател на Съдийската комисия.

От централата на БФС присъстваха Румян Вълков – президент на АФЛ и Марио Костурков – експерт по почтеността към БФС. Деян Спасов пък бе представителят на потенциалния спонсор на Третите лиги през новия сезон – ELITBET.

Присъстващите представители на клубовете от Трета лига бяха запознати с новостите в Наредбата и другите нормативни документи за новия сезон 2024/2025.

Президентът на АФЛ Р. Вълков предаде на участниците поздравите на Президента на БФС г-н Георги Иванов. На сбирката стана ясно, че в края на август ще се проведе преглед на 4-те Трети лиги, за селекциониране на Аматьорски национален отбор, който пък в края на годината ще участва в Европейски квалификации. Селекционер на отбора на Югоизточната трета лига ще бъде Атанас Апостолов от “Розова долина”.

Всеки клуб от Трета лига – Югоизточна група ще получи по 20 топки за подпомагане на тренировъчния и състезателния процес.

Беше изтеглен и жребият за изготяне на програмата за Трета лига – Югоизточна група, есенен полусезон. Първият кръг е на 3/4 август от 18,30 часа. Всички отбори пожелаха да домакинстват в събота, само Локомотив Пловдив ще домакинства в неделя.

Предстои изготвянето на окончателната програма.

3 август 2024 г., събота, 18:30 ч / I кръг:
Марица (Милево) - Димитровград 1947 (Димитровград)         - 
Локомотив 1926 II (Пловдив) - Карнобат (Карнобат)          - 
Гигант (Съединение) - Саяна (Хасково)                      - 
ФК Свиленград (Свиленград) - ФК Ямбол 1915 (Ямбол)         - 
Атлетик (Куклен) - Спартак 1947 (Пловдив)                  - 
Черноморец 1919 (Бургас) - Секирово (Раковски)             - 
Розова долина (Казанлък) - Асеновец 2005 (Асеновград)      - 
Загорец (Нова Загора) - Левски (Карлово)                   - 
Созопол (Созопол) - Родопа Смолян (Смолян)                 - 
Ботев III (Пловдив) - Марица 1921 (Пловдив)                - 
източникbulgarian-football.com