Словенският Марибор има сериозни проблеми преди гостуването в Пловдив за първия мач от Лига Европа срещу Ботев. Според медиите в страната, треньорът Анте Шимунджа се е хванал за главата заради кадровите проблеми.

В последните две контроли – срещу Рапид Букурещ и ЦСКА 1948 – не игра опитният полузащитник Блаж Върховец, който има проблем с бедрото. Халфът изпитва постоянна болка, а медицинският екип на Марибор не може да разбере каква му е контузията. Очаква се Върховец да се подложи на ядрено-магнитен резонанс, което със сигурност го вади от състава за мача на “Колежа“.

“Процесът на неговото възстановяване ще бъде малко по-дълъг. Не е ясно колко време ще продължи, но да се надяваме, че ще е за кратко“, заяви Шимунджа.

В негово отсъствие бившият треньор на Лудогорец е принуден да прави вътрешни рокади, като сложи капитана на тима и централен защитник Мартин Милец в халфовата линия.

Още двама играчи са под сериозен въпрос за двубоя с “канарчетата“. Хилал Судани и Ян Репас са с травми, а националът Йосип Иличич е получил почивка заради участието си на европейското първенство. Иличич няма да пътува за Пловдив, докато надеждите са Судани и Репас да се възстановят./ “Мач Телеграф“

4 КОМЕНТАРИ

  1. Това е добре. Те нямат много добри резерви. А може и да кьорфишек. Ние пък си продадохме най-добрия играч точно преди първия мач. 2 отбора които няма да стигнат далеч в Европа…

  2. 1
    1

    Напред , мой Ботев!
    …тази година е.нашата…
    Догодина повече…
    Победи…
    Първи мач за Европа…
    Втори за първенство…

  3. Нашата чест се нарича вярност.С Ботев завинаги!
    4
    1

    Ще се види на двубоя.

Коментарите са затворени