Общинският съвет прие днес напълно единодушно разпределението за неизползваните седалки от стадион „Христо Ботев“.

Към предварително заявената бройка бяха добавени още 300 седалки за нуждите на местния Спартак, като предложението бе направено от заместник-кмета по спорт и младежки дейности Николай Бухалов.

Резултатите от гласуването: 39 гласа „ЗА“, 0 „против“ и 0 „въздържали се“.

Според получените заявления желание за ползване на седалките има от:

ПФК “Ботев“ Пловдив АД – 3000 броя черни и жълти седалки за спортната база в “Коматево“ и 500 броя за тенис клуб “Локомотив“ – Пловдив за комплекса на Гребната база.

3000 броя – червени и черни искат от ПФК “Локомотив Пловдив 1926″ АД за тренировъчния комплекс за детско-юношеската база в район “Тракия“ и за помощното игрище на “Лаута“.

3000 броя жълти седалки искат от ПФК “Марица 1921″ АД, които ще бъдат поставени на стадиона на отбора, а 1100 броя черни и жълти искат от ПФК “Спартак 1947″ АД, които ще се поставят на тренировъчния комплекс, плюс още 300 седалки за гостуващия сектор.

Седалките ще бъдат предоставени с договор за заем, като към момента те се съхраняват на стадион “Христо Ботев“. Седалките бяха закупени още през 2013 година, но при продължаването на строежа на „Колежа“ през изминалите две години те вече не отговаряха на съвременните изисквания на УЕФА за стадион от четвърта категория и затова общината отпусна още 3,2 млн. лева за нови 18 700 седалки.

Седалките влизат също и в употреба на общинската политика по отношение на физическото възпитание и спорт.

22 КОМЕНТАРИ

  1. Цвят жълт ‘Насран-и шалвари .от Изгрев бойс Солопиново .

  2. Мангалите се хранят с Огризки! Втора ръка отбор, трети избор на Главния.

    • Това ли са огриските:7;3,0:1(пета в гъзъ),6:0шест хуя в курвинските ви задници?

  3. Що им ги давати ва дайти ги на нас ний жъ ги продадем и жъ раним чаветата в махлата

  4. 15
    2

    Помощ от гражданите на Пловдив за бежанците от Кюстендил. Благородно!

    • Какъв точно гражданин на Пловдив си ти,кривоглава пумо?

  5. 11
    1

    Супер. Нека се ползват за нещо полезно. Само прах събират в момента.

  6. 13
    1

    Стикс да целува ръка. НЕ на господин Крушарски, а на господин К.Димитров!

      • 14
        1

        Кюстендилски циганино,нали се сещаш че ако не ги бяха купили за стадиона на Ботев нямаше да имате и седалки. Помак непоръбен

        • Изгрев бойски изрод!Ти си бил и си оставаш непоправим кривоглав урод!

      • 12

        Ти п откога почна да плащаш данъци за набрания бакър бе мангал?

    • 1
      12

      Тия седалки са на община Пловдив. И вие кривоглавите индианци трябва да му целувате ръка на кмета и за ваща базичка дава седалки.

      • 5
        1

        Общината са хората,бе бунак не кмета и съветниците.Общинските пари идват от данъците на хората,включително и от феновете на Ботев,дори и на Локомотив,на Марица

      • 12
        1

        Каква изненада!!! “Неподвластните никога никому”горди беси от “Столипиново”се наредили на опашка за поредната АВАНТА…Този път за седалки от стадиона на омразния им враг ” Ботев”Пловдив…Е,няма толкова нагли мангали !

        • 1
          10

          Малоумник ,общински знаеш ли какво означава?Това са парите на всички ни ,не на руските матрьошки където ви клатят в момента

          • Мангал прост,по времето на Славчо Атанасов ,с кански мъки Пловдив получи около 30 милиона от депонирането на софийския боклук на сметището в Цалапица.Но…Бойко Борисов /Ларжа/за да се подмаже на феновете нареди по 1 милион да се дадат на “Ботев”и “Локомотив”вместо за всички пловдивчани!!!Защо не протестирахте тогава,че тези пари са за всички???Пу,да ви еВа майката циганска нагла и безочлива!!!

ОТГОВОРИ

Моля напишете коментар
Моля въведи име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.