Авантюрата на Танчо Калпаков като наставник на Спартак (Пловдив) продължи точно 13 дни. По-рано днес от пловдивския клуб съобщиха, че специалистът няма да води тима, въпреки че беше назначен преди около две седмици. Sportal.bg се свърза с бившия старши треньор на Марек, за да потърси гледната му точка за тази изненадваща раздяла.

“Все си мислех, че съм виждал всичко в българския футбол, но явно и през това трябваше да мина. В петък имахме последна среща, на която да изясним някои неща и днес трябваше да изведа отбора за първа тренировка. Приготвих багажа си и пристигнах в Пловдив, като трябваше да взема ключа за квартирата от Иван Площаков, който е мой бивш футболист. Само че на днешната среща присъстваше друг човек, близък до ръководството. Той беше в ролята на вестоносец и ми съобщи, че двамата финансови благодетели на Спартак – Денис Хасан и Динко Миленчев са се изпокарали и на практика няма кой да ми плаща това, което сме се били разбрали. Казах, че разбирам ситуацията. Двамата благодетели ги нямаше и с тях не сме говорили. Просто трябваше да ми кажат по-рано и да не се разкарвам. Болно ми е, защото отделих доста време да гледам мачове на отбора и да изучавам футболистите, които са млади, но много талантливи и качествени. Смятам, че трябва още малко опит, за да може отборът да се бори за промоция. Вижданията ми за футбола пасваха добре с качеството на отбора и можеше да направим нещо голямо. Явно и това трябваше да изживея, но всичко вече е минало и гледаме напред“, коментира Калпаков пред Sportal.bg.

27 КОМЕНТАРИ

  1. Спартак няма нито един фен, ако има той не стъпва на мачовете им

  2. А КАКВИ ПРЕКРАСНИ ВРЕМЕНА БЯХА ИСТОРИЯТА ПОМНИ 4 РИ ПЛОВДИВСКИ ОТБОРА ВЪВ А ГРУПА КАТО ГЛЕДАШ ДНЕШНИТЕ УПРАВНИЦИ КАК ДА НЕ ЖИВЕЕШ СЪС ХУБАВИТЕ СПОМЕНИ

  3. 1
    4

    Неверни данни по-горе.През м.юни 1967г.Ботев стана шампион и веднага се обедини с Академик и Спартак под името Тракия.От Спартак се вляха най- добрите Дишков,Момин,Убинов,М.Георгиев.Трябваше да дойде и Бонев,но той отказа.

  4. 3
    1

    Денис и Динко ще се разберат. Два остри камъка дано няма тъпотии!

  5. 9
    7

    Що занимавате обществото с един футболен клуб, който е приключил жизнения си цикъл . Да, Спартак е бил голям отбор в далечното минало. Но в настоящето няма нито фенове, нито стадион, нито силно ръководство, нито визия за бъдещето. Прогнозата е повече от ясна – въпросът е не дали, а кога ще бъде закрит Спартак Пловдив.
    За съжаление, това очаква не само тях, а и много други клубове в страната.

  6. 4
    19

    Спартак беше закрит благодарение на комунстическата селска жълта сган в града. Някъде 1982 год.на миналият век решиха да правят отбор който да е конкурентен на любимецът на Пловдив Локомотив.
    И създадоха изчадието Тракия (Ботев + Спартак)

    • 14
      1

      Даже не знаеш историята и дрънкаш глупостите и мантрите на клоаката от лаута!!! Спартак, Ботев и Академик са обединени насилствено през 1968 година, за да се създаде някакъв си според Кочо Гяуров “супер отбор” въпреки, че през 1963 година шампион на България е Спартак Пловдив, а през 1967 година Ботев Пловдив е шампиона на България!!! Глупак, решението разбива два изключително силни отбора, тези на Спартак Пловдив и Ботев Пловдив!!! А вас никъде ви няма на картата по това време! Спортклуб ли сте, Торпедо ли сте, или не знам си какъв Пуф-паф там!
      И за твое сведение през 1982 година се възстановява Спартак Пловдив, като самостоятелен клуб!!!

    • 1
      4

      Спри да излагаш Локомотшв с невежеството си мръсен руски боклук

    • 10
      1

      Дрън дрън мангал смотан , вие не рзабрахте ли че сте от Кюстендил бе ? От 2001г няма Доко , има Левски Кюстендил. Така че ти точно миризливецо да говориш за закриване , марш в Столюпеново. Ерол Париж Париж

    • 3
      2

      Станиславе,полиран мозък,до кога ще ти преподавам.Тракия е създадена по образец вследствие на недоразумение.Най великият двубой във футболното първенство и купите през сезона 1962- 1963 г и е между двата най популярни и титулувани отбори в Пловдив.Ботев- Спартак.Спартак печели първенството с победа На Ботев е нужен равен.Това никога не трябва да се повтаря БКП.Правят проба с отбора на севера Марица и отборчето на БДЖ,пощите ,транспорт и Жилфонд.Обединението трае 1 г. Кършакалии се отказват след година,заради неравностоен брак БКП решава проблема през чрез слагане на фуражки.През 1968 година се създаде Тракия чрез шампиона Ботев и отървалият се от изпадане Спартак В новосъздаденият отбор има само един футболист.Тобия Момин.Отговора е създаването на вашият гуру,снабдител и сводник Левски Спартак,на Ботев ляв ташак,и вечен конкурент за второ място по принос за национално съперничество.Стикс,полиран мозък,къде си тръгнал за насоченост,след като Ерол те обича,на задна прашка и празнене в устата.Посмешище,чакам те с двата Ника в Пловдив де числа Може и като мулето Марк 19?6, защо, в Гонг.Полиран мозък,олигофен,ти си не само на мен социален отдушник.Кенеф или чикия,нещастник.

  7. 9
    3

    Абе глупаци, ако ги няма тея двамата пак няма да имате отбор. Ще ви бутнат стадиона, ще ви вземат базичката и сте за никъде. Радвайте се, че има някой да дава пари, че ще ви видя без Хасан и Миленчев кой ще ви е треньор. Таню тъпото панагюрско селянче да каже как искаше да му се вдигат условията през 2 дни, и защо искаше да гони “младите талантливи играчи”, за да си вземе дърти курви.

    • 4
      1

      Нека да си дават парите за Спартак , но нека вземат човек който малко от малко му е ясно как се управлява един отбор.
      Те всяко решение им е смях на тия.
      Миленчев даже на тема футбол нз дали е на ясно с правилата напълно.
      Стадиона си е бутнат и то от него

  8. 8
    6

    Превърнахте Спартак в посмешище! ОСТАВКА на Хасан, Миленчев и цялата им клика! Върнете Спартак на спартаклии, омитайте се вднага от където сте дошли, да не ви ометем ние!

    • 5
      1

      Дълго време Спартак го нямаше и всеки спартаклия който желаеше и имаше възможността можеше да поеме кормилото

    • Когато Спартак, беше на спартаклиите, къде се намираше

    • 2
      1

      Нали бяхте зад Хасан и Динко ???
      Какво стана сега ?

  9. 12
    2

    “Благодетели” – олигофрени, които си мислят, че с един треньор могат да се отнасят, като с оборотната им курва от село.

    • 2
      9

      Умнико, нямаш 2 стотинки в джоба. Вземи си отбор, давай пари и покажи как трябва да се държат с треньорите. Като си беден и тъп ще мълчиш.

      • 4
        0

        Тъпанарино, футбола не е благотворителна кампания за социално слаби, а бизнес. Така, че не само няма да мълча, а ще ти го заявя в очите, въпреки миризмата от посрания ти задник – като имаш “пари за даване” дай ги за някой детски дом или болница, а не се захващай с нещо, за което кратуната ти няма мозък.

    • 1
      3

      Ти извадил ли си една стотинка за този отбор, че си мислиш че можеш да изразяваш мнение, как да се управлява отбора? Колко мача посети през сезона? Купил ли си един билет за да посетиш мач на “любимия” си отбор? Най обичам хора с 50 стотинки в джоба, да коментират кой как трябва да си харчи парите

      • Нямам нищо против, Вие да сте “разбирачи”, а аз бедняка без една стотинка в джоба. Без една стотинка за смешното отборче, създадено през 1947 година за да имат отбор милиционерите на Пловдив. Аз, за моя отбор имам достатъчно пари – в семейството ми има 4 карти за 24-25 г, всяка по 390 лева, огромен брой клубни артикули, да не говорим за присъствието ни на мачове и пътувания в страната и дай Боже в чужбина. Изразих едно мнение по принцип. Наемаш треньор и за две седмици го отпращаш. И другото, не говорим за “собственик”, а за “благодетел” ? И за това ще се повторя: Такина “благодетели” да вървят на майната си! Един отбор се управлява с акъл и с пари, а не с благотворителна дейност. Толкоз.

        • 1
          1

          Тогава отивай да изразяваш мнение за отбора, на който си купил картата. Недей се бута при мъжете да даваш акъл, като не си посетил един мач на отбора. С какво помогна ти на Спартак, че ще даваш акъл как да се управлява?

Коментарите са затворени