Ботев (Пловдив) ще срещне Марибор в първия квалификационен кръг на Лига Европа.

Това отреди жребият, който се тегли в Дома на футбола в Нион, Швейцария.

В първия мач, който е на 11 юли, “канарчетата” ще са домакини, докато реваншът е седмица по-късно (18 юли) в Словения.

Точната програма с началните часове на двете срещи ще бъде обявена от УЕФА до 21 юни.

В утрешния ден ще бъде изтеглен жребият за втория предварителен кръг на Лига Европа.

58 КОМЕНТАРИ

    • подаръците са за вас манго вашата купена титла е за учебник по корупция да кажат узунов и врайков за щтедроста на главния както се изразява пластмасовата глава тогава шеф на съдииската комисия за стадиона ви всичко е подарък а Ботев беше вложил 10 милиона отделно 1.2 милиона проект и отделно общината взе 500000 концесиона такса от вас какво взе на вълчо черния хуй отдлно от това ви дадоха подлеза на гарата и не платихте концисионата такса 10 години само взимахте наеми типично по мангалски

  1. 2
    3

    Стоян канара след като се изпърдя и уригна на чесън каза: Всичко бих изтърпял само да ний с питъ ва да сейба.

  2. 1
    2

    Botev P❤️div 2024
    Beauty Faith and Struggle

    Get together yellow/blacks!
    Fly with pride your yellow flags!
    We are Botev P❤️div team
    We are Beauty, Faith and Dream!
    Keep on fighting Bultras boys!
    Keep on ruling Ultras Choice!
    We have raised from the tomb
    We are mighty as a bomb!
    Our Fortress is the “College”
    We Will defend, with bravery and courage!
    We have lay the “corner stone”
    On the “walls of Babylon”!!
    As the mighty God of light Apollo,
    We Lit the path, the rest to follow.
    We held the torch up in the air
    And led the way without a fear!
    So, stay united yellow/blacks!
    Fly with pride your yellow flags!
    BOTEV P❤️DIV is Religion
    We have made the right decision!
    Our motto – Beauty Faith and Struggle!
    We don’t tolerate a haggle!
    Freedom, brotherhood unites
    Hristo Botev Never dies!
    Those who fell for our Freedom.
    We remember and will need-’em
    Hristo Botev lives forever!
    He is our Endeavour!

    Стикс да го научи наизуст!!!

    • 2
      1

      С толкова грешки няма да стане, по добре дай на цигански ве Рамзи.

  3. Чета и не мога да повярвам!! Стикс, това ти ли си го писал, или е някой гениален Ботевист, правещ си гаргара с теб?? Ако си ти……не знам какво да кажа, нямам думи! Защо не откриеш една рубрика или направо Ю туб канал където ще ни разказваш личните си драми, гарантирам ти ще си много успешен. Аз лично ще се абонирам за канала ти и ще се наслаждавам на интимните ти излияния и терзания. Ахахахххххххайй…..Наполетоебанииииио, елате да си го приберете на тати момчето възпитавано от офицер в БНА!! Елате преди да е изпаднал в някой нов емоционален срив!

  4. Абе ,не се плюйте и карайте,да има значение това как ще се представим,но и каквото и да стане такова удоволствие не съм изпитвал от години,да направиш така,че най омразните отбори да доиграят сезона за здраве,да вземеш купата,да се насладиш на празненствата,невероятно,уникално,казал съм и пак ще го повторя,всичко се връща на този свят,колкото и да злобеете,сега сте долу и там ще бъдете,където ви е било мястото винаги!

  5. Мърков, сега да идваме ли на мача с Арда да те навестим на Бесика или ти вече не можеш да отидеш там, за да не ядеш шамари от своите?

    • 1
      4

      Четете ме, водете си записки, радвайте се, че израствате. Така може и да не съборите пак Източен 10.

      Купете си тениски на Локомотив и елате на Бесика.

      Колкото и да съм зает, ще присъствам на първия мач на Пловдивския любимец.

      Както не веднъж съм казал, когато искам да кажа нещо смислено, го казвам на Локомотивци. Когато искам да се забавлявам- идвам тук.

      • Ше присъстваш ако не те изгонят като мръсно коте останалите мангали, защото както сам каза, си ТЪП.

        Ахахахахаха, абе ти си уникален комиксов герой бе.

      • Отзад зимаш ли го черно бял пед…ст комик ще ти обявя гей джихад! 19???????????6

    • Дори да паднем от тези, ще играем в следващия кръг на ЛК. Радостта за момента е излишна.

      • 10

        По-добре! За да паднете от 17 Нъндури от Албания или подобен…

        И тогава – не прихгоди, а само разходи! Да не мислите, че случайно Крушата се отказа от турнирите тази година?! Или пък Гришата…

        Ама вие бавно загрявате, в което няма нищо лошо – просто СРАМА ви е голям!

        • 9
          1

          15 хиляди по 20 лева по 2 мача = ??

          Отделно има над милион награден фонд. Така че тия басни за крушата на някой друг…

        • Пфафафагахахахахаххахахаха тва в неква нова циганска басня от чудния измислен свят на Ювентина 26-че те едва ли не нарочно не са се класирали за ЕКТ, ахахахаххаах абе вие не сте нормални бе.

          • Вече няма смисъл ние да ги гаврим. Те сами се правят за резил.

            Станислав, миличкия, феновете на Локото вече са му вдигнали мерника.. абе, циганска история.

    • Напълно преодолим отбор. Само името му е останало, както и на ЦСКА, които отстранихме за купата.

  6. Стиска - хулигана, който пътува в рейса без билет!
    2
    4

    ПРЕЗ 2011 УЛТРАС ОТ ЛАУТА АРМИ МИ ЗАБРАНИ ДА ПИША В ЛПОРТАЛА. Отказах да се съобразя с тази забрана и се стигна до заплахи с пребиване. Реших да разкажа тази опасна история, защото такива неща не бива да се случват на фенове на Локомотив, от фенове на Локомотив. Не ми трябват проблеми с ултрасите на Локо, но наскоро имаше инцидент на Бесика с бой, ако не се казват нещата те няма и да се спрат.
    Мнението ми в ЛПОРТАЛА беше без никакви обиди, просто лично мнение, същото както пиша тук. На лични съобщения , получих забрана да пиша защото съм ТЪП. И аз на лични се извиних на ултраса, че се е почувствал засегната по някакъв начин от мен, но няма да спра да си казвам мнението. Извиних се без вина. Последваха псувни от негова страна към мен(пак на лични и все на лични)каза че другите мога да излъжа, че съм умен, но не и него, аз имитирам ум. Намерих сили в себе си още веднъж да му се извиня, дори след всичките обиди. Извиних се за обидите, които ми нанесе. Но пак ме напсува. Тогава вече, на третия път, му заявих обидни думи и аз. И ми се разясни, че с мен е свършено., аз му казах че съм учил право и не ми трябва адвокат ако ме пребие… Хубавото на нашите ултраси е, че като заплашат си изпълняват заплахите, не са като жълтите, които ме заплашват 15 години без последствия. Разбира се, това беше много зле за мен. Наложи се няколко месеца да не ходя по мачове. А после си мисля че Бог ме спаси. Отидох на мач в Бургас срещу Нафтата и се засякох с ултраси на Локо на плажа. Дочух какво си говорят и само многото свидетели на плажа ме спасиха от саморазправа. А на мача, за мое щастие, стана масовия бой с феновете на Нефтохимик. Аз също се включих- възпитаван съм от офицер, стане ли бой на стадиона с нашите ултраси и аз участвам. От тогава нямам проблеми с ултрасите на Локо…
    Не вярвам да има много Локомотивци, които да сметнат подобно поведение от ултраси на Локомотив за правилно. Вината не беше в мен. Не трябва така. Странно е и че Вчера критикувах декларацията на ОТС, за мен в нея има грешки. Господин Веселин Николов ми каза, че само се правя на интелигентен. В коментарите под декларацията поне само обиди, без заплахи. От 2011 до днес аз се правя на умен и интелигентен, така излиза. Изучавал съм правната наука в ПУ „Паисий Хилендарски“, българска филология в ВУ „Св. св. Кирил и Методий“. Прочел съм вагон и половина с книги, ето така се правя на умен и интелигентен. МОЯ ПРИЗИВ Е ДА НЯМА ОБИДИ МЕЖДУ ЛОКОМОТИВЦИ, КАТО НЕ ТИ ИЗДЪРЖАТ НЕРВИТЕ ПИШИ НА ЛИЧНИ, ОБИЖДАЙ И ПОСЛЕ СИ СТИСНЕТЕ РЪЦЕТЕ С ДРУГИЯ ЛОКОМОТИВЕЦ. Аз така правя. Пиша на лични. И
    РАЗБИРА СЕ, УЛТРАСИТЕ НИ ТРЯБВА ДА ПРИЕМАТ ПОНЕ ИЗВИНЕНИЕ БЕЗ ВИНА. Никой не би тръгнал срещу Лаута Арми Доброволно, никой здравомислещ човек. Но каква „работа“ бих имал аз на стадион Локомотив, ако ме пребият Нашите ултраси след като съм се извинил два пъти, че съм изказал човешка позиция??? Ако трябва да опиша живота си с една дума- тя е Локомотив, но нямаше да стъпя на стадиона…п.п. Писал съм няколко много положителни статии за ултрасите на Локо, те са нашата “авиация” и “танкова бригада” в нашите редици. Тази статия е градивна критика към тях…

    • 11
      2

      “ На лични съобщения , получих забрана да пиша защото съм ТЪП”

      😂😂🤣🤣😂🤣🤣😂😂🤣

      Е значи не сме ние единствените които мислят по този начин за плешивото лайно, ахахх

    • То беше ясно, че Стикса накрая своите ще го пребият. Рядко просто момче, неудачник, който се е помислил за фактор. В неговия си свят е велик водач, а в действителността е посмешище.

  7. 13
    2

    Марибор в момента е отбор от средно ниво, те могат да бъдат преодолени!

  8. 3
    12

    С тези дали ще може да уговорим мача като с правоверните братя от Лудогорец?

    • 11
      2

      Вторият мач от новото първенство също ще е огуворен на полувремето,защото Ботев водил със 3:0 срещу ЛОКУТУ(любимица на всички ци_ани от Пловдив)

  9. 2
    14

    НАЩИ ЧЕРНИ АНТИЛОПИ ЖЪ ИЗПАСЪТ ТРЕВЪТА АМА ЖЪ БЙЙМ МОЖИ И ДА ПАДНИМ КАНАР АКБАР 💩 НАЙ МНОГО ДА НА НАЕБЪТ АЙЙЙЙ КЪНАРЯЯЯЯЯ

  10. 8
    11

    До преди два-три сезона,Марибор бяха страшилище и мачкаха наред.
    Сега са един средняшки отбор,който определено не попада в категорията “тежък жребий”,дори и за жълтите помачета от източен.Друг е въпроса,ако списвача иска да оправдае едно евентуално отпадане от тях,и от сега си вързва гащите представяйки ги за нещо изключително!
    Успех на отбора представящ този сезон Пловдив в ЕКТ!

    • 2
      5

      Много точен коментар а и да не забравяме , че за калсирането си пребихте Лудогорец

      • 1
        4

        “пребихте”???!!!

  11. 13
    1

    Напълно преодолим отбор, ако сме си спретнали нашата къщичка. Във втори кръг идват сериозните отбори. Ако Марибор наричаме тежък съперник,какво да кажем за Аякс примерно. Респект да, страх – не !!!

  12. Ако отпаднем от марибор отиваме ли в лигата на конференциите !

  13. 3
    4

    Марибор беше купен от турския милийонер Аджун Иладжипреди 1месец .Също така е собственик на английския отбор на Хъл Сити и има дял в Фенербахче той докара в Фенербахче треньора Моуриньо.

    • 10
      1

      Това е добре за тях, но до първия мач с нас няма никакво време и можем спокойно да ги преодолеем. Както за нас така и за Марибор мачовете в ЛЕ ще са първите официални такива за новия сезон.

    • 2
      6

      Неграмотник жълт,пише се милионер а не милийонер!

      • Никой писал се даскалЪТ нема право да дава акъл по правопис, ефенди.

        • 3
          4

          продължаваш да доказваш, че си неграмотна, жълта мутресо

  14. 8
    1

    Миналата година Марибор играха в ЛК. С голям зор елиминират Биркиркара от Малта 1:1/1:2 и Диферданж от Люксембург с 1:1/4:3 с продължения. След това се паднаха с Фенербахче и загубиха и двата мача 3:1/0:3. Стартират и лошо сезона, като успяват да наваксат в края на първенството и са втори след Целие.

    Имат насрочена контрола на 04.07.2024 с ЦСКА 1948. До момента нямат нови попълнения.

  15. 9
    1

    Ботев Пловдив взима вратаря на Одензе – Дания. Вратаря е подписал 2 + 1 година договор .

  16. 12
    1

    Не е идеално, не е мегазле. Квот такоа. излизаме играем, бием 3-0 първия мач и те така.

    • 10
      1

      Кажи че ше им носиш пясък, плешив педерас, та да е сигурно че ше ги праснем.

      • 2
        5

        Още един жълт олигофрен-неграмотник!След кажи има запетая и не се пише педерас ,а педераст!

        • 4
          1

          А мое ли да смучкаш на баба си Набиде провисналите нянки и да си ебеш майката, а лаутаро?

        • 1
          4

          Те всички са такива.. Гатьо, Бареков, Андрей…

    • 6
      2

      Тоз пък. По-добре си мълчи вместо да пожелаваш успех на чужд срещу български отбор. Ние сме наясно, че от сега ще стискате палци за словенците.

      • африканци собственост на долнопробен руски перач
        1
        6

        “български отбор”??? сериозно?

    • 7
      1

      Манго, аре гледай си отборчето и не се занимавай с Ботев

  17. 9
    3

    Не е чак толкова лош жребият. Имаме и няколко словенци при нас, които да ни помогнат – новото попълнение от Рогашка, както и новия треньор на втория отбор. Словенското първенство в момента е в някаква криза, от която може да спечелим ние. Избегнахме Пакш, Тобол и Пафос. Аз лично исках Шериф или Висла.

    • И кое му е тежкото? Крумовград ли, да ни се падне, които ни биха два пъти? Тия идват, бием ги и чакаме следващия! И да паднем, сценария е същия. Колкото до Стикс? Не знам от къде му идва самочувствието на този олигофрен, но предполагам, че е от крана. Бързо го демонтираха и нещастника развърза сиджимката. Проблема му е, че Локовците си го онождат на смени, а от крана го е шубе. А, и задника му започнал да изпуска. Изобщо: Мъка!!!

Коментарите са затворени