Уважаеми Ботевисти,

Уважаеми Пловдивчани,

Днес станахме свидетели на поредната голяма манипулация на хора, криещи се зад името на гражданския съвет, провокирайки разделение на ботевистката общност. За това искаме да отговорим точка по точка на големите лъжи, публикувани в страницата на сдружение ПФК Ботев Пловдив:

1. На срещата, проведена в Община Пловдив на 14.06.2024 г. в 14:00 ч. по покана на кмета на града, Костадин Димитров, присъстваха Рашко Стоянов – член на гражданския съвет и подписал меморандума с Община Пловдив от името на гражданския съвет. Живко Стамболиев – член на гражданския съвет, а Иван Шопов – също член на гражданския съвет, остана извън залата, тъй като кметът на града разпореди срещата да бъде в намален състав. На срещата кметът на града, Костадин Димитров, предложи да се сключи анекс за определени помещения и тяхното въвеждане в експлоатация. По този повод ДЗЗД “Колежа“ и кметът на общината са провеждали няколко срещи. За това казваме, че на тази среща се водеше диалог за тези помещения и ние отново бяхме категорични, че те НЕ попадат в обхвата на подписания договор между Община Пловдив и ДЗЗД “Колежа“, както и последвалия анекс за СМР-та в етап 1 и етап 1.2.

2. На срещата бе коментирано писмо от БФС до Община Пловдив за използването на стадион “Христо Ботев“ за международни срещи. Искаме да кажем, че стадион “Христо Ботев“ разполага с необходимия лиценз за провеждането на футболни срещи на ПФК Ботев в Лига Европа и Лига на конференциите.

3. Гражданският съвет, с подписания меморандум с Община Пловдив, изисква препроектиране на помещения, включени в етап 2, да бъдат прехвърлени към етап 1.2 – включващи скайбоксове, спортен бар, асансьори, магазин, за да могат те да бъдат въведени в експлоатация, когато етап 1.2 получи разрешение за ползване.

4. ДЗЗД “Колежа“ заявява, че единственият начин за цялостното завършване на стадион “Христо Ботев“ е обявяването на общинска поръчка от Община Пловдив за етап 2, на която могат да се явяват неограничен брой фирми и спечелилата да завърши изцяло стадиона. Съответно, той да получи разрешение за ползване в цялостния си вид. Така тезата за индексация и искане на още пари е напълно неоснователна, като искаме да кажем, че има постановление на Министерския съвет за индексации на договори през периода, който се извършваха строителните дейности на стадион “Христо Ботев“, а това е единственият проект в Пловдив, който не е индексиран.

5. ДЗЗД “Колежа“ няма никакво отношение по подписания меморандум между Гражданския съвет и Община Пловдив.

6. Относно възможното забавяне на строителните дейности в точка 2 от меморандума, гражданският съвет иска от кмета на града, Костадин Димитров, препроектиране, което има следната хронология:

• За да бъде възможно препроектиране, трябва да бъдат осигурени средства от общинския бюджет – срок поне 1 месец;

• Възлагане и договор с главния проектант след осигуряване на средства от бюджета – срок 1 месец;

• Превеждане на аванс и започване на работа на главния проектант, който вече е предоставил оферта за това – 3 месеца;

• След предоставяне на препроктирането от главния проектант, предстои добавянето им към строителното разрешение и изготвяне на ново КСС – срок 2 месеца;

• Възлагане и изпълнение от Община Пловдив – срок 1 месец;

• Общ срок на забавяне – 8-9 месеца;

Видно от споразумението от МРРБ и Община Пловдив, за да се оплодотворят всички средства на стойност 33 583 400 лв с ДДС, всички СМР-та трябва да бъдат завършени до октомври 2026г, а до декември 2026г да бъдат въведени в експлоатация. Нормалните срокове за изпълнение на оставащи СМР-та са поне 20 месеца и при исканото препроектиране и последващо забавяне, това може да доведе до загуба на средства и неизпълнение на подписаното споразумение.

ДЗЗД “Колежа“ до този момент е изпълнил СМР-та на стойност 48.570 млн лв без ДДС. Относно твърденията, че ПФК Ботев Пловдив разполага със строителна площадка, терен, седалки, фасада, искаме да кажем, че ПФК Ботев Пловдив е получил приход от всичко това над 4 млн. лева за изминалия футболен сезон.

Относно твърденията, че стадион Христо Ботев изглежда като построен в час по трудово обучение, искаме да кажем, че над 20 държавни институции са приели извършените СМР-та от ДЗЗД “Колежа“, без нито една забележка и всеки, който внушава в обществото различно твърдение ще бъде подведен под отговорност за уронване на престижа на компанията.

4. ДЗЗД “Колежа“ публикува споразумението между Община Пловдив и МРРБ, в което е видно, че отпуснатите средства на стойност 333 583 400 лв с ДДС са единствено и само за изпълнение на строително монтажни работи по чл.2 ал.2 от споразумението.

5. ДЗЗД “Колежа“ отново заявява, че единственият начин за довършване на етап 2 и оползотворяването на всички средства, отпуснати от републиканския бюджет и включени в споразумение между МРРБ и Община Пловдив от 29.03.2024г е провеждането на нова обществена поръчка, документите за това се изготвят не от строителя, а от възложителя. Всички критерии, технически специфики и КСС-та се изготвят, съвместно Община Пловдив и главния проектант на стадиона.

В заключение, ДЗЗД “Колежа“ пита защо при наличие на целия финансов ресурс за етап 2 и при наличие на пълен проект за категория 4 на УЕФА, входиран в Община Пловдив през ноември 2022г. и допълнен в строителното разрешение, гражданският съвет се опитва да прави нова етапност и препроектиране?

За да стане ясно на всички ДЗЗД “Колежа“ има сключен договор и анекс с Община Пловдив за етап 1 и етап 1.2, които са обособени с решение на ОБС по решение на общински съвет. ДЗЗД“ Колежа“ няма никакво отношение към етап 2.0 и за това апелира Община Пловдив да не губи време, а да пусне нова обществена поръчка.

47 КОМЕНТАРИ

  1. 2
    1

    Пинко е казал на ушенце на Стоян канара, че тия кавали жълтите селяци ги закрива ва да гиейба.

  2. 5
    5

    Истината е следната:
    Гиздачето Рашко,Живковци и други такива скъсани сдруженци при едно управление от бг бизнесмен никой няма да ги пита какво мислят ,няма да дават интервюта като миноритарен собственик ,няма скай боксове няма безплатни карти,няма някой лев ,стават същите незабележими и нещастни хора които са в реалния си живот!!!!!!
    Руснака знае какви са руснака ги мрази ужасно!!!Санята не веднъж го е казвал на глас ,но руснака е измамник той има нужда Гиздака да мисли че е важен има нужда от някакво фенско положително мнение за себе си!Нуждае се от подкрепа за да ви лъже всяка година че догодина ще направи отбор за да може да си играе тото и да продава някой друг негър и съответно някое друго билетче биричка тв права….
    Така и двете страни се използват една друга а ние чакаме отбор…
    Бъдете будни ,пазете сдружението!

    • 2
      2

      Мангалските съчинения на Лаута! Хайде в дивия!

      • 3
        3

        Няма докато смешното сдружение и неговите членове не мирясат и да спрат да искат да са фактор …Няма да оставим разни гадове да трупат дивиденти на гърба на любимия ми отбор.
        Не може не къпан от седмици индивид без чорапи(той знае кой е) да бъде някакъв фактор в този клуб.Не може чичко от ДС да върти цял град на глава и да е от интрига в интрига и ние всички да му чешем егото…Не може дебел селянин от Стара Загора да върви и да гледа лошо и строго и да се изказва за строежи само защото видиш ли имал багер…Не може сдружение съставено от няколко хитреци и откровенни нещастници и лузъри да определят дневния ред на хиляди!
        Не може!!!!

          • Всички които не искат да вадят пари от Ботев а просто го обичат

    • 2
      3

      НА ПИНКО ПОМАКА ЛИ ДА ГО ДАДЕМ КОЙТО СЪС ЗИКО И РАЙЧЕВ ОКРАДАХА ПАРИТЕ ЗА СТАДИОНА И СЕ Е СЪБРАЛ ПРОТИВ БОТЕВ СЪС НАЙ-ДОЛНИЯ БУФЕРЛЯК ПЕТЛЕШКОВ ЗА ДА ЗАГРАБЯТ ИМОТИТЕ ОКОЛО СТАДИОНА.НА ТОЯ БОТЕВ НЕ МУ ТРЯБВА ТРЯБВА МУ ТЕРЕНА ДО СТАДИОНА ИЛИ СЕЛСКИЯ 2 ПЛАЩА НА БОЖО И ХАМЗАТА И НА ОЩЕ 50 НАРКОМАНА ОКОЛО ТЯХ КАТО СЕЛСКИЯ ЗА ДА НЯМА ЕДИНСТВО .РУСНАКА НЕ Е КИТКА НО ЗА СЕГА Е ПО ДОБРЕ ОТ ПИМКО.

    • Глупаче, откакто е руснакът президент имаме едно трето място и една купа! С изключение златното поколение на великия Чико, никой, никога не е правил нещо повече. А колкото до продажбата на мачове, ами това го прави и Барцилонътъ. Или викаш селянинът Филипов има вродена селска чест и няма да продава мачове😄😄😄

      • В момента никой не говори за селянина Филипов говорим за гладните въшки от сдружението…май и ти си от тях…умниче😄

        • Напротив, АКО СДРУЖЕНИЕТО СЕ ОТВОРИ, ЩЕ СЕ НАПЪЛНИ С ПЛАТЕНИ ПОДЛОГИ НА ПОМАКА ФИЛИПОВ, КОИТО ЩЕ САБОТИРАТ ВСЯКО РЕШЕНИЕ НА РУСНАКА и великият Ботев тръгва надолу, капиш???

          • А тия в Сдружението какви са не ме интересува, стига да подкрепят БОТЕВ ПЛОВДИВ!!! Всеки педер, който всява разединение, в случая Филипов, не е добре дошъл на стадион Христо Ботев!!!

    • Какво да бъдем будни,бе измамник.Не виждаш ли каква селекция правим.Руснака ни бил лъгал ,то правенето на отбор и бизнеса навсякъде вървят ръка за ръка.Бил продавал,всички нормални отбори продават.Играем в Европа и спечелихме купа,не са ни подарили,а е спечелихме и това било измама.

  3. 6
    7

    Никой не коментира самата статия и поредната лъжа на Гиздаков и сие.
    Гс не ходили на среща уж при кмета,но Рашо и Живко са на срещата.
    Какво правят там,като не са представлявали ГС?
    Глупаци,престанете с вашите интриги!
    Какво още трябва да подарим на Зингаревич,за да направи най-после боеспособен отбор?
    Колко трансферни прозореца още трябва да минат за да разберем,че никога този човек няма да направи отбор зо топ 4.
    Всеки който се появи в Ботев и покаже някакви качества,се пуска веднага на пазара и който и да даде някакви пари се продава веднага.
    10 години чакахме стадион,сега 20 години ще чакаме Зингаревич да направи отбор.
    Живота ни премина в чакане,приятели.

      • 3
        6

        Трол е майка ти.
        А баща ти,като е правил да беще се изпразнил на килимчето,а не в майка ти.

    • 4
      5

      Да ама сега Рашко спира пред стадиона влиза горе по офисите,Гиздачето и Стафунски гледат горе от скайбоксовете като римски императори на Колизеума …Велизарчо е получил безплатна карта ит.н.
      А ние останалите за които да гледаш Ботев е най голямото удоволствие и не искаме да вадим пари от това гледаме тъпо селекцията от футболисти от изпаднали отбори и се чудим пак ли ще се борим да не изпаднем….

      • 3
        2

        Мангал! Гледай си столипиновския катун и не се бъркай където не ти е мястото!

    • 4
      2

      Ей такива мангали като започнат да ми се правят на Ботевисти, са ми най-смешни.

  4. 6
    4

    Пинко е депесарска подлога и не е сътворил нищо хубаво! Максимума му е крумовград!

    • 5
      4

      Нищо общо няма с Крумовград! За един месец направи и наговори куп глупости и от 8.08. 2023г всякакъв достъп до Крумовград му бе отнет!!!

      • 5
        2

        Може да питаш Серкан или Митко Тонев,дали е така.Със сигурност знаят по добре от теб.
        Но на теб,явно ти е кеф да живееш в лъжа и няма значение истината.

        • 2
          3

          Питай ги ти, а и не само тях! Илиян Филипов няма нищо общо с Крумовград!!!

          • Глупакожж,аз дъм говорил и с двамата.
            А ти си говориш само с Рашка и Сашка.

  5. 7
    6

    Когато дойде руснака да взима акциите Рашко и Гиздачето са гласували против(100% проверено инфо) а сега са техни подлоги …защо ли?
    Отговорете си сами, бъдете будни,пазете сдружението!

  6. 5
    4

    Имаме най хубавия стадион в България.
    На някой хора не им омръзна да плюят по дома ни.
    10 години чакахме и какво стана?
    Вместо да се радваме на това което имаме,някой хора от така наречения ГС не спряха да плюят.
    Защо ли?От кой са зависими тези хора?
    Кой ги подстекава да плюят собственния си дом?
    Явно наистина зависимостите на тези хора са доста тежки или са тотални олигофрени.

    • Аз не разбирам от строителство, но знам само, че козирката тече ужасно. Може би това е за прохлада, помакът Пинко ги разбира тия работи.

  7. 9
    9

    филипов, вън от Ботев. Да възложат довършването на стадиона на някоя читава фирма и тоя крадлив селянин да се разкара окончателно. Кой провокира разделение, бе бауш?! Ти и купените ти фенове! Обирай си крушите и марш при делян!

    • 3
      6

      Филипов не е в Ботев,за да излиза вън.
      Да възложат общественната поръчка на този който даде най добра оферта и кратък срок.
      Бауш е баща ти,че те е направил.
      А ти мършо,марш при Гиздака(дъртото ДС )и при руснаците!

      • Хамза,ще ти пръсна муцуната ,ибрикчия на Илиянчо

  8. 12
    9

    Пинко помак никой не ти вярва освен Божо Хамзата който взимаха и от селския и наркоманите около тях

    • 2
      4

      Момчиле ти ли си???
      Май пак ще влизаш под домашен арест!
      Не знам зо Божо и Хъмзата,но вие станахте курвите на Гиздьо и Сашка.

      • 1
        2

        Вън Платените фенове и ибрикчии на Илиян Филипов!

  9. 7
    10

    Естественно, че ПИМКО няма да си признае, че стадиона изглежда като правен по трудово убочение, много хора неутрални го казват. Индианци много се изложихте с тази автогара, ама като за селяндури като вас бива.

  10. 11
    8

    ФИЛИПОВ = ЛЪЖЛИВОТО ОВЧАРЧЕ = СЕЛЯНИН С РОЛС РОЙС = ДПС!!!

      • 2
        3

        Да, за разлика от вас, нещастни буфери: Ние сме кретени, Е-О, в нашта дива орда, Е-О, всеки има глас!!!

    • 3
      3

      А ти си прост,колкото не можеш да си представиш.
      Още щеше да си на Коматево,ако не беше Филипов.
      Но на теб явно не ти пука,защото не ходиш на мачове.

      • Пука ми, само не искам като дам 25 лв за билет и от козирката да ме залива проливен дъжд, вашата майка пимкаджийска продажна и помашка!!!

  11. 12
    10

    Какво разделение бе бауш! Гиздаков и Рашо ли плащат на Хамзата и Очиларката? Защо не каза кой повика на срещата в общината Васко Мамата? Стой далеч от Ботев, довършвай козирката и се пръждосвай и от стадиона!

    • 4
      1

      Ама сега Рашко от ГС ли е или не нали нямали представител онзи чикиджия от банката той от кои е?
      Само не мога фа разбера как жадни за власт никакви хора са ни се качили на главите и ни правят на маймуни вече години.
      Д и вчера Саша плюеше и псуваше сдружението и техните представители даже в очите..
      Те пък от своя страна бяха против руснака а сега са се прегърнали защо ли?

      • Заради шефа платени фенове ,които искат да влезнат в сдружението и да го завладеят с пари дадени от И.Ф. за членски внос…. Ехх как чакам да се махне тоя селски бек и тия с жълтите лентички и тогава какво ви чака хамзут ,очиларка и ония продажник Божил … бедна ви е фантазията ,ама като казвам бедна ,не можете и да си го представите

    • 3
      2

      Аве глупак,защо лъжат ГС че не са били на срещата,като Рашка и Живко(руските свиркаджий),са били там?
      А после като ни фалират измамниците,ти първи ще ходиш при Филипов да ни спасява.Нещастник.
      Ходи да лапаш и ти на измамните руски помияри

Коментарите са затворени