Президентът на Марица (Пловдив) Йордан Влашки сподели в интервю за Sportal.bg каква е ситуацията в клуба след напускането на доскорошния финансов благодетел Христо Христов. По думите му финансовата ситуация в отбора не е никак розова, но въпреки това в отбора полагат всички усилия да се справят и да гарантират достойното представяне на тима през новия сезон в Югоизточната Трета лига. Влашки призова пловдивския бизнес за подкрепа в този труден период.

Каква е ситуацията в Марица (Пловдив) след напускането на доскорошния финансов благодетел Христо Христов?

Не е розова. До момента Христо Христов поддържаше изцяло финансово клуба и никога играчите не са получавали със закъснение своите възнаграждения, но ето, че и това се случи. За съжаление, трудно се поддържа професионален футболен клуб без странична помощ. След оттеглянето му правим всичко възможно клубът да бъде стабилен и да запазим голяма част от играчите си. Разбира се, приоритетите са да даваме още повече път на млади играчи от школата. Марица винаги се е славела с това, че е люпилня на таланти и ДЮШ дава добри играчи. Сега те ще получат шанс и от тях зависи дали ще го използват по най-добрия начин. Над 10 юноши направиха своя дебют в първия отбор през миналия сезон.

Работите ли по привличането на нови финансови благодетели?

Водим разговори и провеждаме срещи, но е много трудно да намериш хора, които да дават пари за футбол. Тук е моментът да отправя апел към всички хора с бизнес в Пловдив, а защо не и в България. Марица е футболен клуб без никакви финансови задължения и с голям потенциал за развитие, стига да се намерят инвеститори. Ще бъде от голяма помощ за нас като клуб да ни бъде протегната ръка от пловдивския бизнес. В момента ориентировъчният бюджет за участие в Трета лига е между 250 хиляди и 300 хиляди лева.

Пречи ли финансовото положение в клуба на плановете ви за лятна подготовка?

Разбира се, няма как да не пречи. Има футболисти, които ще напуснат отбора и такива, които все още не са заявили категорично, че остават в състава. Има и такива, които разбират ситуацията, но вече категорично заявиха, че остават в Марица в този труден за нас момент. Работим и по селекцията, като се надяваме да получим финансова помощ, с която да обезпечим последващите разходи през сезона за хонорари, съдийски такси и така нататък.

Разрешихте ли проблема с треньорския пост?

Да, можем да обявим, че Стойчо Драмов е новият старши треньор на Марица. Той е страхотен човек и специалист, който се нае със задачата да води в отбора въпреки проблемите. Негов помощник ще бъде друг голям специалист, който до момента работи в ДЮШ. Става въпрос за Красимир Иванов. Трябват ни точно такива хора, отдадени на жълто-синята идея. Друга промяна е това, че Валери Домовчийски ще продължи работата си клуба и ще бъде играещ помощник-треньор, а също така ще работи и в школата.

Кои са футболистите, с които ще се разделите със сигурност през това лято?

Все още нямаме пълна яснота. Искам да благодаря на всички служители в клуба, както и на футболистите, които ще останат въпреки трудното положение. Тези, които са потвърдили своето оставане, са Георги Трифонов, Атанас Ташолов, Олджай Алиев и Валери Домовчийски. Искам да им благодаря от името на цялото ръководство.

Каква ще бъде целта пред Марица през новия сезон в Трета лига?

Целта ни е да завършим на горните места в шампионата и да дадем възможно най-много шанс на младите футболисти в състава и школата. Нашата идея е да върнем времената в Марица, когато клубът е изграждал играчи от своята школа. Нека не забравяме, че при последното ни влизане от Трета във Втора лига отборът успя да направи това с изключително нисък бюджет – около 100 000 лева. Когато в един клуб работят отдадени хора и не се създават интриги, всичко е възможно. Разбира се, факторът финансови средства излиза на първо място.

ОТГОВОРИ

Моля напишете коментар
Моля въведи име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.