Буквално до часове Ботев Пловдив може да се сдобие с трето ново попълнение, научи ексклузивно PlovdivDerby.com. Става въпрос за нападателя на Интер Милано Никола Илиев. Канарчетата са изпратили официална оферта за играча, която по наша инфорация удовлетворява италианците. Наши източници твърдят, че в момента се уточнява още един малък детайл по трансфера и той може да бъде официализиран буквално до часове. Самият Коко Илиев е съгласен да се завърне в Ботев Пд. Това е втори опит на жълто-черните да си върнат Илиев. Те направиха такъв опит миналото лято, но бяха изпреварени от ЦСКА 1948, които договориха футболиста под наем за един сезон с опция за закупуване. Тази опия обаче не бе активирана от червените и сега Ботев Пд са твърдо решени да си върнат юношата.

Българският национал е на 19 години и приоритетно действа като атакуващ полузащитник.
Започва кариерата си в мъжкия футбол от Ботев Пловдив. Дебютира в българския футболен елит на 29 септември 2019, когато е на 15 години 3 месеца и 23 дни.

През юни 2020 преминава в Интер. На 31 май 2022 г. Илиев вкарва победния гол за формацията на “нерадзурите” до 19 г. срещу Рома. Този гол прави Интер шампион на Примаверата през сезон 2021/22.
За примаверата на Интер е изиграл общо 58 мача, в които реализира 16 гола и записва 14 асистенции. Има 9 мача в младежката лига на Уефа и 4 гола.

На 26 октомври 2022 г. отбеляза всичките 4 гола при победата на Интер с 4:2 срещу Виктория (Пилзен) в Младежката лига на УЕФА.
Никола Илиев получава първата си повиквателна за националния отбор на България на 5 септември 2022 г., за мачовете от Лигата на нациите срещу Гибралтар и Северна Македония на 23 и 26 септември 2022 г.

Дебютира в мача срещу Гибралтар на 23 септември, който е спечелен от България с 5:1 и се появява като резерва срещу Северна Македония, спечелен с 1:0 като гост. Дебютът му за “лъвовете” е на 18 години 3 месеца и 17 дни на 23 септември 2022 година. На 5 февруари 2023 г. е обявен за младежки футболист на България за 2022 г. Добрите представи на Никола Илиев му отреждат място в списъка на The Guardian “Следващо поколение” за 2021 г.

60 КОМЕНТАРИ

  1. Ивелин Попов, трикратният футболист №1 на България, за първи път направи изповед за цялата си кариера пред подкаста „Код Спорт“. Нападателят говори в продължения на две полувремена за всички успехи и проблеми в кариерата си. За проклятието на дузпите, което го преследваше в живота и защо се размина с трансфери в Англия.

    Кой има трикратен Футболист №1 в редиците си? Утрепки, колко има Митко Депресията?🤣🤣🤣🤣🤣

  2. Анонимният написал плиткоумният пасквил “камъкът” явно е превъртял до такава степен,че си е въобразил,че е написал нещо гениално и сигурно поради тая причина го е постнал навсякъде за да ни избоде очите с тази простотия без изобщо да си дава сметка,че с това показва само собственото си невежество и безсилие. Това което е направил прилича досущ на парен локомотив който стои на едно място обаче надува свирката колкото се може повече за да създава впечатление,че се движи..

    • Със собствените камъни, по собствената глава!

  3. КАМЪКЪТ (Истината за Локо и ботевЪ)…

    „Разсеяният се спъва в него. Насилникът го използва като оръжие. Строителят гради с него, а за децата е играчка. Давид уби Голиат, а Микеланджели извая от камъка най- красивата скулптура. Във всички случаи, разликата не е в самия камък, а в човека.! Не съществува по пътя камък, който да не може да използваш за собственото си израстване. Има обаче и едно място на Земята, Източен 10- там влезнаха багерите и не оставиха камък върху камък. Срутиха своя дом, за да играят на една поляна в бездомие. Проблемът не беше в камъка, а в бултрасЪ. Когато в камъка виждаш проблем, проблемът е, че нямаш умствен потенциял. Локомотив гради своя дом трибуна по трибуна и не може да остане без камък. БултрасЪ доказа, че е без капка мозък. ДЕСЕТ ГОДИНИ БЕЗДОМИЕ!!! Защо това не се случи на Локомотив??? В Локомотив има деца, разсеяни хора, строители, има Давид, има Микеланджело, хора, които непрестанно израстват. При бултрас има само наркотик и бутилка с алкохол- НЯМА ПО ТЪП ОТ бултрасЪъЪ, доказано от Източен 10. Това е място където има най- голямото скупчване на дебили по цялата Земя…

    • Все по-приказлив ставаш. Прикриваш факта че няма какво да кажеш?

    • Когато нямаш Крайъгълен камък, измисляш си история!

    • Камъка драги ми Швейк, можеш да го заобиколиш, както направихме ние, или да го прескочиш, както направихте вие. Разликата е че прескачайки камъка вероятността да се спънеш е голяма, както се случи с вас! Затова сега ще се връщате, ще препроектиране, ще събаряте козирки или пилони за осветление….защото искахте да прескочите камъка! Давид и Голиат, както и Микеланджело, можеш да си ги завреш…..

  4. Кюстендилеца Стикс пие наркоман от злоба ша са пръсне от яд тая гнида гурлива , треньорче нещо , Крушолин си би шута и ви ритна столчето, ава вие се надайте на уй , но той ще ви влезе само отзад , никой ви неще, само в кухите ви кратуни мислите , че някой ще ви вземе

  5. 11

    Мангелсън нямат треньор , нямат футболисти , нямат пара , обаче циганския гъз е отворен ли отворен ! Остана им един наклон , който да обслужват с уста и билетчета и карти за гей двойки , кофти е да си джанго зе от лаутарево !

  6. 4
    5

    Две прекрасни новини за Пловдивския любимец днес:

    1. Тревата на базата красавец в Тракия…внимание…седнали ли сте…поемете дъх…ПОНИКНАААААА! ВСИЧКО Е ЗЕЛЕНО даже лицата на мръсните жълтури, позеленели от яд.
    От тази трева ще излязат бъдещите Гочо Всилев, Бонев, Динев и Лазар Въчков, умрете от мъка жълтури!

    2. Готвача на жълтурите напуска-сигурен признак че те се разпадат.

    Прекрасните новини не спират, валят като из ведро!

    Да си жив купоносителю Крушарски, целувам ти ръка!

    • Лайна валят като из ведро – право в устата ти лилаво недоразумение.

    • 11

      Когато гръм удари!
      Безсилни са ракетите на нашия другар!

      Една, че две, че три години!
      О, Боже! Няма ли това да мине?
      За кой ли грях ръце всесилни
      издигна ти и ни наказа?
      Със тази циганска Проказа
      Да беше мор, да беше чума….
      А то, във Пловдив жълтите ликуват!
      Не стига че градушка ни удари!
      Останахме дори и без медали.
      Ами и жълтите спечелиха финала
      А ние пак ще гониме Михаля!
      Една, че две, че колко Декларации?
      О Боже! Написа нашата Формация!
      За Чий ли грях, с ръце всесилни
      Издигаш ти за нас Бесило?
      За Чий ли грях ти ни наказа
      Със тази циганска Проказа?
      Да беше шап, да беше СПИН…
      Ще вземеш някой аспирин!
      А то на Жълтите поредния терор
      Ще трябва да търпим със триста зора.
      Защото жълтите ще ритат във Европа
      А ние във Шикера, просто ще прехлопаме!

  7. Чудесен сезон в цска с доста голове и асистенции , добре дошъл момче

    • 3
      1

      Бъзикаш ли се? 1 гол и 0 асистенции. Единствено самочувствието му е голямо. В мъжкия футбол до тук – нищо.

    • Андрей, качи статията за Минков, че П24 ще я препишат от тук за нула време.

  8. Тодор Благов от П24, едно благодаря да вземеш да напишеш, че ти направих статията за Рогашка и новия словенец, преписана от мой анализ вчера тук и днес публикувана в П24 все едно ти си я измислил.

    Явно четеш коментарите. А дали не си и участник в тях?

      • Въобще знаеш ли какво е “рубашка”, без да ползваш гугъл преводач? В първи клас се ползваше такъв “хумор”. Явно си на това ниво.

        • 1
          2

          Разбира се ,че знам селсти тракторист -комунист

          • 3
            2

            По правописа си личи, че си от малцинствата.

            Иначе рубашка е риза на руски. Аз руски не ползвам от хигиенна гледна точка. Толкова за “комуниста”.

        • Нима не ви карат да скандирате -Шайбу при гол , е затова пак ще ви бият батальон 12 , , строителя и величие

          • 2
            1

            Нито някой ни кара да скандираме каквото и да е, още по-малко на руски, нито Величие имат нещо общо с клуба, още повече, че те заявиха, че са твърдо за НАТО и ЕС. Това, че трафик си направиха статия за кликове, си е тяхна работа. Никъде другаде няма подобни внушения.

          • Андрей , кво се праиш на луд ,„величие му приличали на Натовци

      • Рубашка, рубашка
        ебат Стиксова майка
        на задна прашка!

  9. Любо & син дойдоха ли? ГГ и ХК подписаха ли договора? Тренираме ли?

  10. 15

    Ахахах, еби му майката тва е некъв тройно критичен период за лаутарите. В БОТЕВ трансфер след трансфер а в Лалута кур след кур, направо им се еба майката на циганската психика, заеби.

  11. Никола Илиев е от русенско – с. Юделник. До 2016 година играе в Аристон Русе, като има кратки престои в Лудогорец и Левски. Трифон Пачев го привлича в школата на Ботев през 2016 година. През 2019 година на 15 години го пускат в мъжкия отбор на Ботев, за да може да не го изпуснат без пари. За мъжете има 2 мача за първенство и 1 за купата и то не съм сигурен дали са пълни. 2020 лятото го продаваме на Интер за 500 хиляди евро, където играе в тяхната примавера. Миналият сезон в числото има 1 гол, срещу Славия в последния мача от сезона. Има и 1 гол за втория отбор на числото. В повечето мачове влиза като резерва, като играе малко минути или въобще не влиза.

    Илиев има мачове при Кръстаич за националния отбор, но сега Илиян Илиев не разчита на него и играе в националния U21, където има и 2 гола.

    Коко Илиев беше голяма звезда при U17, където бележеше гол след гол. В примаверата на Интер също играеше редовно и даже стана шампион. В мъжкия футбол обаче до момента не е показал нищо, а е вече на 20 години.

  12. 1
    8

    Хандрьо, пече ти се кухата лейка.

    • 5
      1

      Единствения цирк, Ел Гранде Крушолини Циркус Максимус се намира в Лалута. От там не спират с номерата всеки божи ден, ахаха плешив помияр.

  13. Младостта на “Коко” не е оправдание за някои негови необмислени постъпки и остри думи за отбора който му подаде ръка и го изгради като футболист в големия футбол. Човек трябва да е признателен,и е длъжен да цени това което е получил в годините когато е бил просто един талантлив анонимник. В живота не всичко е цветя и рози! Важното е да имаш цел и да вървиш по верния път.

    • Абе у аз на Тошо му разправях да не се
      кълне ама….

      • Поне женкя му е дашна…почти толкова, колкото и Лъчковата.

  14. 8
    1

    Коко трябва да се Извини за едни свои думи и да благодари на Ботев за откриващата му се възможност да играе в Лига Европа!

    • Да играе в ЛЕ за да го видят отбори като Интер ли?

  15. Друго си е Интер да ти обиграва юношите, преди да ги ползваш!

    • 4
      2

      Хаха последно май беше в цска 1948 и почти
      Не игра

  16. 4
    3

    Къде ще играе Коко Илиев при нас? Та той в числото беше твърда резерва.

    • Един пък твърдеше, че вътре в земното кълбо има друго, много по-голямо от външното.

      • Всички знаем истината, че земята е плоска, поставена е върху 4 слона, които са стъпили на една голяма костенурка. 🙂 🙂 🙂

        • Всички от Аналния двор на Аграрния? Браво!

          • Личи си, че не четеш книжки… ако четеше, щеше да заеш, че това е на Тери Пратчет.

          • Хаха, Бонке, пак ти го вкараха фо сливиците…

            Но все пак на село не книгите, а козите са важни..

        • Не не, нека ме размиваме тезите си. Тук говорим за това как като налееш на Гочо Василев примерно 200 грама сливовица в муцуната,той така се оживява, така се сприятелява с всички, че можеш ако искаш да го продадеш на Бекъм в Интер Маями.

          Нека все пак се придържаме към основната линия на разсъждения в метафорите си. 😂😂😂

          • Гочо , през живота си не е пил алкохол , селянино

  17. 15

    Когато гръм удари!
    Безсилни са ракетите на нашия другар!

    Една, че две, че три години!
    О, Боже! Няма ли това да мине?
    За кой ли грях ръце всесилни
    издигна ти и нас наказа?
    Със тази циганска Проказа
    Да беше мор, да беше чума….
    А то, във Пловдив жълтите ликуват!
    Не стига че градушка ни удари!
    Останахме дори и без медали.
    Ами и жълтите спечелиха финала
    А ние пак ще гониме Михала!
    Една, че две, че колко Декларации?
    О Боже! Написа нашата Формация!
    За Чий ли грях, с ръце всесилни
    Издигаш ти за нас Бесило?
    За Чий ли грях ти ни наказа
    Със тази циганска Проказа?
    Да беше шап, да беше СПИН…
    Ще вземеш някой аспирин!
    А то на Жълтите поредния терор
    Ще трябва да търпим със триста зора.
    Защото жълтите ще ритат във Европа
    А ние във Шикера, просто ще прехлопаме!

    • Когато гръм удари
      Горките железничари!

  18. Botev P❤️div 2024
    Beauty Faith and Struggle

    Get together yellow/blacks!
    Fly with pride your yellow flags!
    We are Botev P❤️div team
    We are Beauty, Faith and Dream!
    Keep on fighting Bultras boys!
    Keep on ruling Ultras Choice!
    We have raised from the tomb
    We are mighty as a bomb!
    Our Fortress is the “College”
    We Will defend, with bravery and courage!
    We have lay the “corner stone”
    On the “walls of Babylon”!!
    As the mighty God of light Apollo,
    We Lit the path, the rest to follow.
    We held the torch up in the air
    And led the way without a fear!
    So, stay united yellow/blacks!
    Fly with pride your yellow flags!
    BOTEV P❤️DIV is Religion
    We have made the right decision!
    Our motto – Beauty Faith and Struggle!
    We don’t tolerate a haggle!
    Freedom, brotherhood unites
    Hristo Botev Never dies!
    Those who fell for our Freedom.
    We remember and will need-’em
    Hristo Botev lives forever!
    He is our Endeavour!

    • “Лайно”, каза Швейк колкото да завърже някакъв разговор.

    • 3
      1

      Рашо ,добре се храни може пък и добре да готви

    • Локото нямат готвачи Там са на сух пакет и говедарска водица

Коментарите са затворени