Днес на Герена феновете на Ботев Пловдив бяха подложени на обстрел с бомби, ракети и камъни. В продължение на 10 минути пловдивската агитка, сред която имаше и деца, доведени от родителите им на мач, бяха обстрелвани като на война пред погледите на бездействащите полицаи.

До PlovdivDerby.com фенове на канарчетата изпратиха снимки и видео материали, които показват случващото се. Фен на жълто-черните бе откаран в болница, след като бе уцелен с камък.

Позволяваме си да публикуваме написаното от един от феновете на канарчетата в социалните мрежи. Постът му прекрасно описва случилото се, както и неговата гледната точка и как се стига до тези сцени:

ПРОЧЕТЕ ЗА ДА ЗНАЕТЕ ОТ КАКВО ЩЕ БЪДАТ УБИТИ ВАШИТЕ ДЕЦА НЯКОЙ ДЕН

Не знам как да напиша следващите редове без да обидя някой от познатите ми тук. Не искам да засягам културата на феновете по стадионите, дрогираните, пияните и агресорите. Ясно, че в народа ни този тип съществува. Ясно е, че това е проблем и е ясно, че това не е хубаво! Ясно е обаче, че и органите трябва да намират начин да се справят с тези хора.

Това което ме вбеси е нещо друго. Същото онова което е причина в България да се убива всеки ден. Корупцията, нехайността и безочливостта убиват! Всеки ден!

Съжалявам за всичките ми познати които са част от структурите на МВР, знам, че много от вас сте читави и морални хора. Но МВР, корупцията по върховете, зависимостта на много полицаи с нарко канали и парични трафици е толкова силна, че са превърнали образа на полицаят в едно от най-големите посмешища на съвременна България!

И докато се чудите какво ме е накарало да напиша тези редове, с които ще засегна много читави хора, ще разкажа хронология на едно ПРЕДУМИШЛЕНО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ което днес извършиха органите на реда.

❗️ 45-та минута на двубоя между Левски и Ботев.
❗️ Отборите се прибират за почивка.
❗️ Идват няколко кордона полицаи които обграждат гостуващите фенове в клетката
❗️ В близкия сектор с домакински привърженици започват да прииждат облечени с качулки хора носещи павета, бомби и сигнални ракети
❗️ Кордоните с полицаите стесняват кръга около гостуващите привърженици.
❗️ Следва 10 минутен обстрел с бомби, камъни и сигнални ракети, като полицаите по никакъв начин не реагират и не се опитват да спрат хората които правят това.
❗️ След 10 мин идват няколко бабанки дегизирани като стюарди и симулират окротяване на домакинската публика!
❗️ Полицаите все още стоят безучастно докато се случва това.
❗️ Резултата е ЕДИН ПОСТРАДАЛ от гостуващите фенове изнесен на линейка и множество опърлени и уцелени фенове, сред които са жени и деца.
❗️ След 10 мин, полицията отива в сектора от където хвърчат бомбите и ракетите.
❗️ Качулките моментално се разрпъстват по тунели и изчезват
❗️ Полицаите НЕ КОНСТАТИРАТ НИЩО и НЕ ЗАДЪРЖАТ НИКОГО

Това дами и господа, е ПРЕДУМИШЛЕНО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ от страна на МВР! Защо ли?

Ясно е, че МВР и негови кадри са свързани с разпространението на наркотици и парични потоци и част от каналите са фен-клубовете в София.

❗️ Въпросните качулки са допуснати умишлено от органите на реда.
❗️ Умишлено органите на реда направиха кордон предварително по нас, за да може да бъдем подложени на този обстрел
❗️ Умишлено органите на реда оставиха 15 минути домакинските фенове да да хвърлят павета, бомби и ракети.

Чак когато се наложи да идва линейка за да изнася ранени фенове, полицаите се сетиха да поискат да се спре това.

Скъпи сънародници! Корупцията, нехайността, безочието в тази държава ни убива всеки ден. Ако се чудите що не живеем нормално, това е защото ние сме едни изплетени от жажда за власт и пари хорица! Ние сме дребен и нещастен народ!

А, обяснението на един полицай на който му исках сметка за случващото се, беше с налудничева усмивка да ми каже в лицето “Ние нищо не можем да направим” – ЧЕРВЕЙ ГНУСЕН!

Футболният клуб на канарчетата също реагира:

Уважаеми Ботевисти,

От името на цялото ръководство, спортно-техническия щаб и футболистите на „Ботев“ изказваме огромната си благодарност за неистовата подкрепа, с която за пореден път дарихте любимия си клуб в дербито срещу „Левски“ София.

Щастливи сме от факта, че представителният ни мъжки отбор успя да отговори подобаващо на вашето представяне, като сме убедени, че радостните мигове, които ще изживяваме заедно, тепърва предстоят.

И докато връзката между всички нас става все по-силна и мощна, то няма как да подминем с лека ръка поредицата от безобразия, които се случиха извън терена по време на футболния сблъсък.

На почивката между двете полувремена на срещата, привържениците на „Ботев“ бяха подложени на канонада с десетки сигнални ракети, една от които удари човек, който беше откаран с линейка в болница.

Обстрелът на сектора за гости, където имаше десетки жени и деца, показа няколко изключително опасни и будещи недоумение неща. Няма да се спираме на културата и адекватността на част от домакинските привърженици, защото тези грозни и опасни прояви не са прецедент.

За сметка на това искаме да изразим силното си разочарование от организацията на срещата и последвалите действия на полицията, която остави хулиганските деяния да продължат дълго време без никаква намеса.

Защо и как органите на реда допуснаха на стадиона да бъде внесен цял арсенал? Нали на входовете на спортното съоръжение би следвало да се извършва щателна проверка?

В случай, че полицията си е свършила добросъвестно работата преди началото на футболната среща, недопускайки внасянето на въпросните ракети, то тогава отправяме нашето питане към ръководството на ПФК „Левски“ София – как въпросните ракети са достигнали до тези, които ги изстрелваха по нашите привърженици и ще вземат ли отношение колегите ни към случилото се?

Уважаеми привърженици на футболната игра,днес футболният празник, който създадоха отборите на „Ботев“ и „Левски“, можеше да завърши с трагичен инцидент.

Ръководството на „Ботев“ осъжда криминалните прояви на шепа самозабравили се „привърженици“ на „Левски“, като оставаме в очакване на публичен отговор на нашите въпроси както от органите на реда, така и от ръководството на домакините.

С уважение,

Ръководството на ПФК „Ботев“

27 КОМЕНТАРИ

  1. 2
    8

    И НЪ БИХА И НЪ ИБ@ХА И С РАКЕТИ НЪ ПЛЮЩЯХА

  2. 3
    7

    Стоян канара каза, пука ми на грездея аз си ходя на мач с каска ва да сейба.

  3. 1
    10

    Когато жълтите индивиди изстреляха 12 ракети по жени и деца на Лаута се смееха. Една ракета падна до невръстните деца, които аз доведох и пак смях от индианците.

    Сега защо ревете , а не се смеете, Левскарите не са направили нищо по различно от жълтите.

    • 3
      2

      НЕ МИ КРАДИ НИКА! Мама ти дейба!
      НА ЛАУТА НИКОЙ НЕ СИ ПОЗВОЛЯВА ТАКИВА РАБОТА !11Там бди ЛАУТА АРМИ, А ТИ СИ ПЕДАЛ И ОТРЕПКА !Само локо!

      • Олигофрен,тва ли успя да измисли,кривата ти глава,с пилешки мозък.Колкото и да си ги пишеш,по-добре гледай твоя си отбор,новините около него…то на вас все жълтите са ви в главите…И няма и ден, два,…и хоп- някъде из града…-буферите промотират…любимите си ,КуРвЕнСкИ номера!!! А Ти си изтръпнал форумен гангстер…малолетен гризач.

  4. 10
    1

    Въпрос с повишена трудност! КОИ КАЗА ТОВА?
    Цитат – “Аз, ако някога стане този стадион, ще се обеся на крана.”

    Най-излишният човек на планетата Земя.ПОЗНАВАТЕ ли ТОЗИ ПЛЪХ?????

  5. 5
    3

    Иван Велчев до очевидеца ,свалям колана и ва почвам ,пак ще бягате по пистата на лаута ,но си купете шпайкови тоя път ,че настигнали някой ще го ЕБА

    • 2
      3

      Иван Велчев го остай … тука за вас говорят …

      • 2
        3

        Обаче вие сте насрани… като говориш за Велчев и кой как тичал на лаута… я вземи кажи вие как палите подметките след всяка случайна среща … иди му напрай един минет на Кюстендилеца па можи и да ти помогне Мишо!

  6. 11

    Без публика 10 мача, другия път да вкарват още ракети

    • Надай се ….. Наказанието ще е за треньора на “Ботев” заради думите му за спящите съдии…

  7. 3
    10

    А после снимахте ли се на стадиона им големите бултрасчета?! Чета в коментарите отново по темата,че ако не били те най-битата публика в България,че Локото нямали още да имат стадион всичко на техен Гръб сме постигнали! Така да уточня за неразбралите! Вие сте нашите курви ясно е из цяла футболна България … нормално е да се грижите за нашите удобства ! Кое е толкова чудно не разбирам! Някои от вас свикнаха с този факт вземете пример! И така след като сте някаква галактическа класа по футбол и фенска маса предполагам,че нямате против да се срещнем някъде на безопасно местенце и да ви охладим курвенските страсти … и по-бързо вземете решение докато сте превъзбудени от няколкото малко по-живи мача които изиграха черните облечени в бананови костюми! Дада точно тея където преди месец се събличахте заедно и се целувахте явно размяната на езици е довело до резултат! Но да се върнем в реалността…сега след като последва спад в играта отново онези 10 15 20 30 хиляди ще останат едва 2 3 хиляди…. та вземете решение Кога и Къде ?

    • 1. Намали дрогара и енергийните напитки.

      2. Намери истински смисъл на живота си.

    • Анонимен дебил,едно е сигурно,че си син на курва!!!Как може да има такива безмозъчни индивиди?

      • 2
        2

        И аз това се чудя. Как е възможно да има такива безмозъчни и безсмислени хора като теб? Думата курва ли ти е любима? На нея ли ще учиш някой ден детето си?

        Обществото и планетата нямат никаква полза от жалкото ти съществуване.

      • Бе щом му се връзвате и отговаряте не сте по-умни от него нито пък от Стикса … ако си по-голям от такива подминаваш без капка интерес… но повечето мишоци се разпознавате в техните думи и палите фитила?

  8. НАЙ-УБИЧАНИЯ УТБОР ОТ РОМИТЕ В БЪЛГАРИЯ- КЛОАКОМОТИФФ😉😃😂😂😂
    6
    2

    Братя буферляци, бургуджии, кошничари,турлукчии, демирджии, вретенари, гребенари, калайджии, калдараши, копанари, артъкпъртъци и сичкия катун!!! ИНТРИГАНТИ! ИБРИКЧИИ!!! ГЕЙОВЕ!! АБИТА! КЛОАКОМОТИФЦИ!!!!!
    НАПРЕШ!!! ЗА НАШИА ЦЪРНУ БЯЛ ВАГОН!!! С УМРУК И КЛОАКОМОТИФСКУ СЕРСЕ ЗА НАШИА ТИМ, ПУДКРЕПЯН УТ СЯЛУТУ РОМСКУ КАТУН У НАС!!!! СЪДЕ КЛОАКОМОТИФФ!!
    ПУФ ПАФ!:))))))))))))))))))))))

  9. 4
    8

    Значи,жалък жълт плазмодий,отиваш при вашите малоумни фенове от клуба на спринтьорите и питаш ,как така внесоха цял арсенал ракети на Лаута,как реагираха полицаите и т.н.! Така че не се прави на ощипана мома!

    • 3
      6

      НА ЛАУТА НИКОЙ НЕ СИ ПОЗВОЛЯВА ТАКИВА РАБОТА Там бди ЛАУТА АРМИ А ТИ СИ ПЕДАЛ И ОТРЕПКА Само локо

  10. 2
    2

    Тези педалск2 номера са ги правили и фенове на Ботев, както и на Локо, чорбата и тн… Ако има закони, никой няма да посмее..

  11. 13
    1

    Най-долното племе, това е племето на българския полицай! Съзнателно отглеждано безмозъчно същество в услуга на властта, винаги против нормалния човек и в непрестанен съюз с бандюгите в държавата. Вижте им мутрите, остригани те коси, колите които карат, жените които са с тях! Полицаи и бандити – братя по оръжие! Отврат!

  12. 19

    Това се случва на всеки мач,който съм бил на герена,полицията чака някой да бъде убит ли,колко е просто една мрежа да се сложи към тяхния сектор,говедата явно акъл няма да им дойде,иначе викат на всяка публика която дойде там-умрете селяни,по големи селяни и наркомани няма,а полицията не взима мерки.

  13. 7
    19

    Глупаци, а на Лаута когато стреляхте с ракети и паднаха при децата нищо не писахте ! Да ви еба майката жълТУРСКА долна

    • 4
      2

      Педал На Лаута никой не си позволява такива неща МАМКАТИ

Коментарите са затворени