Ботев Пловдив си осигури участието на 1/8-финалите в турнира за Купата на България след успех с 0:3 като гост на Струмска слава. Срещата се игра на много лош терен, който бе наводнен и разкалян от проливен дъжд, излял се над Радомир. Канарчетата излязоха на терена с голяма част от резервните си състезатели, а един от тях Секулич записа хеттрик.

В първите десетина минути нямаше чисти голови възможности, но Струмска слава бе по-агресивният отбор, като се опитваше да стои високо по терена. В 13-а минута Ботев организира първата си добра атака, като Мартин Секулич бе намерен в наказателното поле и нападателят не се поколеба да отправи удар в близкия ъгъл, като Драгомир Петков бе безпомощен, а резултатът бе открит.

В следващите минути темпото бе по-спокойно, като Ботев се опитваше да контролира двубоя, без да допуска сериозни опасности пред своята врата. В 39-а минута футболист на Струмска слава получи дълго подаване в противниковата половина, като Ван Хертъм бе извън позиция, а Стивън Кирилов достигна до топката и отправи удар, който обаче бе блокиран.

В последната минута на редовното време за първото полувреме играч на домакините остана на чиста позиция в наказателното поле и опита изстрел от близа дистанция, но не успя да уцели вратата, като топката премина на сантиметри от десния страничен стълб на Кайзер.

В 50-ата минута Стивън Кирилов опита труден удар с глава, който не намери очертанията на вратата на Даниел Кайзер. Петнайсетина минути по-късно Ботев имаше шанс да удвои резултата, но топката премина встрани от вратата на Драгомир Петков.

Двайсетина минути преди края на редовното време Струмска слава имаше чудесна възможност да изравни след директен изстрел от пряк свободен удар, но Кайзер внимаваше и успя да избие, без да се стигне до по-голяма опасност.

В ответната атака Ботев създаде добър голов шанс, а Емануел Уме бе на около метър от голлинията и трябваше да отбележи, но защитник на Струмска слава изби в последния момент. Впоследствие топката се озова в Ивелин Попов, но нейният удар прелетя над напречната греда.

В 73-а минута Стивън Кирилов си освободи пространство и шутира, но Кайзер отново бе на висота и спаси.

В 79-тата повявилия се като резерва Акере бе съборен в наказателното поле на домакините след типичен за него бърз пробив. Съдията отсъди дузпа, която Секулич реализира за 0:2.

5 минути преди края на редовното време хърватина оформи своя хеттрик след центриране на Минков. Уме опита да стреля, но стража парира, но само колкото Секулич да остане на опразнена врата и да бутне топката зад голинията. С това попадение Секулич изравни Антоан Бароан по показателя отбелязани голове – 7.

19 КОМЕНТАРИ

  1. 70 процента от коментарите са на Станислав Мърков Стикса.Пазача в училище в Тракия е самотен чикиджия.Плод на бултренско парти с дълбока путка.

  2. 3
    7

    АШКОЛСУН КЪНАРЙЕ КУПАТА Е НАША КАНАРАКБАР

    • 4
      10

      Истински ка(ту)нар!!

      • 4
        1

        Е Поне не са педали като в ЛѝОКОТО

        • Божо: жълтите са педалчета с епилирани крачета

          Припомними ми, Сульо, кои ск епилираха краката?

  3. 11
    2

    Цитат – “Аз, ако някога стане този стадион, ще се обеся на крана “.

    Най-излишният човек на планетата го е казал.

  4. 4
    13

    Преди този мач имало ли е бой над тарторите на бултрасите? Навсякъде пише, че хора на Зингаревич са ги били.

    Каква съдба , след десетки заплахи от тия бултрас, аз сладко вечерям, а те си броят синините и ги е страх да излезнат от вкъщи.

    Зингата като е видял как бултрасите бягат от кипърските рахити и е решил да направи БУЛТРАСИТЕ СВОИ ЖЕНИ. И ТЕ СА МУ ВЕЧЕ ЖЕНИ…

    • 7
      4

      Млък, курво… Имало ебане на лайнути ….

      • 3
        3

        Искам и мен да наебеш, Деляне.
        Влщбен съм в теб

      • 3
        4

        Андрей, зашощо пишеш пак с чужд ник?

    • Мани мани и са ги плякали разправят…

  5. 2
    4

    Хи-хи-хи -хииииххх! Щом Ботев е “отсранил” /Струмска слава/ – добре!
    Виж друго щеше да е ако ги беше отстранил, ама на… отсранил ги. Дано поне да отстрани и следващият който ще му се падне при жребия.

  6. 12
    1

    За купата – добре, очаквана победа. По-важно е да треснем говедата в неделя и да ги пратим в дълбока криза. Още по-важно е, всички фенове да се обединят в мощен фронт против БФС. Сини, жълти,червени, няма значение….Всички мощно “К*Р за БЕФЕСЕ” да ехти от стадионите в България, докато кликата на Перуката не се омете……

  7. ХА ХА Съдията беше купен Да си жив купоносителю Крушарски Целувам ти ръка

    • 5
      1

      На съдията ти му даде дупе, това му е парсата. А на дон Крушоне освен ръката да му целувш и хуя, че заминавате в миманса. Кран, въже – кога?

    • Ти му целуна,не помниш ли куродържителю,плешив.

Коментарите са затворени