Капитанът и лидер на Локомотив Пловдив Димитър Илиев даде обширно интервю за предстоящото градско дерби срещу Ботев. Двубоят от 16-ия кръг на Първа лига е в петък (3 ноември) от 19,30 часа на стадион “Христо Ботев”.

“Седмицата преди мача целия град е в очакваме. По улицата винаги ни пожелават успех и вече сме свикнали на това сладко напрежение. Като футболист израстнал в една от двете школи знам за какво става въпрос. Това е най-специалният мач. Носил съм лентата и като по-млад и сега като опитен футболист. Има лека носталгия след толкова дербита, че скоро идва края а кариерата ми и искам да се насладя на тези последни мачове с Ботев”, заяви в предаването “Домът на футбола” по Диема спорт Футболист №1 на България за 2019 и 2020 година.

Капитанът на “смърфовете” разказа и за най-любимите си спомени от битката за Пловдив.

Два са мачовете, които ще помня вечно. Финалът за Купата и когато спечелихме с 6:0. Най-силното ми представяне мисля, че беше при победаат с 3:0 през 2009 г.

Играл съм и в дербито между Левски и ЦСКА, но когато си от Пловдив това е най-важната среща в кариерата. Всяко малко момче си мечтае да е на нашето място. Напрежение, очакване, но това са едни от най-приятните чувства, допълни Димитър Илиев.

Той издаде и кой ще бъде решаващият фактор този път.

“Важно е да си спокоен и концентриран. Аз лично се абстрахирам от това, което се случва на трибуните. Ботев имат добри играчи, бележат много голове. В такива мачове обаче няма значение моментната форма. Трябва да си спокен и мотивиран, за да се поздравиш с успех”.

За финал Илиев заяви, че победителят в петък ще е черно-бял.

8 КОМЕНТАРИ

  1. 1
    1

    АПАПИ, НИ СИ ГУБЕТИ ВРЕМИТУ Ф НУВИНИТИ НА ВЕЛИКИЯ БОТЕВ ПЛОВДИВ!!! БИГОМ ПУ КАЗАНИТИ, ЧИ ТРЕБЪТ МАНГИ ЗА ВОТА Ф НИДЕЛЯ!!! ДА ПУДКРИПИМ ДЕПЕСЕТУ И САНДЪКА НА ИЗБУРИТИ!!! ПОВИЧИ БАКЪР И ДЖАМ ЗА ДЕЛУТУ И ЗА КЛОАКУМУТИФФ!!! ПУФ ПАФ!!:))) СЪДЕ КЛОАКОМОТИФ И САНДЪКА!!! НАПРЕШ АПАПИ!!!:))))))))))))

    • Аз пък помня как се изпиках на новата трибуна на стадион Локомотив при откриванета. Тогава много ни задържаха ,тоалетните не работеха и я преписах за кадем ,Наздраве!

  2. 1
    1

    Някой можели да ми каже ,когато се играеше мъжки футбол до 1993 локомотив от създаването колко години има в Б група

  3. 3
    2

    На Стоян канара не му пука, има още 6 варела с куромела да маже дивия от петата и 6-те бахура ва да гоейба.

  4. 2
    2

    Моите пък са с гола от Джумаята, Балтаново табло и Морини.

    • 3
      2

      Добре ти печелиш награда … петък идваме да покръстим и новия жълт обор … наградата е че ти можеш да избереш името ? Храм на обречените мисля че ще ви подхожда ?

  5. Асоциация на ходжите от родопската яка - необрязани /АХРЯН/
    3
    2

    Той и тошУ белоземски ще ги помни цяр живот

Коментарите са затворени