Ботев Пловдив разгроми Локомотив София с 6:0 на Колежа за най-убедителната си победа от началото на сезона. Изключително силен мач направиха Акере и Бароан. Двамата вкараха по 2 попадения и записаха общо 3 асистенции – 1 от нигериеца и 2 от французина. Паметна срещата бе и за Ивелин Попов, който днес празнува своя 36-и рожден ден и записа мач номер 600 в кариерата си, като 90 от срещите му са за националния отбор. Капитанът на канарчетата също се разписа от дузпа.

Бароан вече е най-резултатния чужденец играл в редиците на канарчетата с 26 гола!

Така числото 6 днес се превърна в магическо за Ботев Пд. 6 гола за канарчетата, 36-и рожден ден за Попето, както мач номер 600 в кариерата му и 26 гола за Бароан в кариерата му.

Първият точен удар в срещата дойде след само 65 секунди игра. Тогава Бароан стреля от малък ъгъл, но право в ръцете на Гайе. Малко по-късно Акере също имаше възможност, като опита атрактивен шут с външен фалц, който обаче се оказа неточен.
В 5-ата минута обаче Бароан беше точен за 1:0. Защитата на гостите действа много разконцентрирано и позволи на Самуел Акере да влезе в наказателното поле. Въпреки че имаха възможността да изчистят топката в предни позиции, бранителите на Локомотив позволиха тя да достигне до Бароан, който не сбърка. “Канарчетата” не се задоволиха само с този гол в началните минути на мача и бързо стигнаха до второ попадение. То бе дело на Самуел Акере. Лука Иванов върна много слабо топката назад и пасът беше пресечен от Бароан. Той напредна по десния фланг, след което центрира по земя към наказателното поле. Там Акере с едно докосване отклони топката в мрежата.

В 18-ата минута на срещата феновете, дошли на “Колежа”, започнаха да скандират срещу БФС с призив за оставка. В 31-вата минута Ботев организира поредната си добра атака на скорост. Самуел Акере изведе набралия скорост Антоан Бароан, но французинът шутира покрай вратата. Секунди по-рано нападателят отново имаше шанс да отбележи своя втори гол в мача, но този път защитник блокира неговия опит. В 37-ата минута Антони Иванов разочарова с опита си за изстрел от далечна дистанция. Две минути по-късно стражът на гостите Бубакар Гайе улови топката след шут на Джеймс Ето’о. Към края на второто полувреме Локомотив заигра по-силно. Четири минути преди неговия край Красимир Станоев стреля високо над вратата. За съжаление на гостите, Ботев получи правото да изпълни дузпа за нарушение на Ивайло Найденов срещу Антоан Конте. Бранителят изрита крилото в опита си да изчисти топката.

Зад топката застана капитанът Ивелин Попов, който ознаменува своя рожден ден с гол. Ударът на Попето беше безпощаден и насочен точно под горната греда.

Второто полувреме започна силно за “канарчетата” и бързо резултатът можеше да стане 4:0. Атанас Чернев завърши атака за домакините като типичен защитник, стреляйки високо над вратата от удобна позиция. В 52-рата минута Уме Емануел прати удара си право в ръцете на Бубакар Гайе. Защитата на Локомотив беше наказана на четвърти път в 57-ата минута. Действията на гостите в отбрана бяха изключително разсеяни и позволиха на Антоан Бароан да подаде към Уме Емануел в коридор, а последния да разстреля Гайе с мощен шут под горната греда.

В 62-рата минута феновете отново започнаха да скандират заедно “Оставка” по адрес на БФС. Четири минути по-късно Ботев показа, че ще търси още попадения и реализира пето такова. “Канарчетата” организираха скоростна контраатака, при която Конте отне топката, спечели няколко метра и подаде към набралия скорост Самуел Акере. Той от своя страна подаде в предни позиции към Бароан, а нападателят не сбърка, превръщайки се в чужденеца с най-много попадения в историята на Ботев.

Ботев писа шестицата на Локомотив София в 78-ата минута. Халфът Ивелин Попов отклони елегантно към непокрития Самуел Акере и той се поздрави с втори гол в мача.

Няколко пъти по време на срещата публиката на домакините скандираше срещу настоящото ръководство на БФС, а агитката на гостите се отчете с много оригинален транспарант.

42 КОМЕНТАРИ

  1. Следващият мач е Пловдивският Гранд “Ботев” Пловдив срещу отбора на малцинствата “Локомотив”+ Мъни +……

  2. 2
    7

    Дано тази победа да е плод на увеличилата се голова мощ на отбора и в дербито да има подобен убедителен резултат.Няма как да не се забележи обаче,че софийските буфери в разстояние на 6-7 месеца,за трети път падат с резултат 0:6.Което е странно за отбор с уж добро реноме в българския футбол и който не е от тотално най-слабите тимове в групата.Най-вероятно техния президент си върти някакви негови игри и далавери с които да си докарва кинти.

    03.03.2023 BUL D1 Lokomotiv Sofia 0-6 CSKA 1948 Sofia
    30.07.2023 BUL D1 Levski Sofia 6-0 Lokomotiv Sofia
    26.10.2023 BUL D1 Botev Plovdiv 6-0 Lokomotiv Sofia

    • 1
      6

      УФФФФ СТИГА УА БРАТ ЧИ КАТ ГИ ВИДЯ ТЙЕС ШИСТИЦИ МЪ ЗАБУЛЯ ГЪЗЪТ

  3. ЦИГАНИ МРЕТЕ В ЗЛОБА И НИЩЕТА.

  4. Бравус ва Юрдеци напълнихтими душата със тас игра сме във тройката!!!!!!!!

  5. ЮСУФФ УТ СТУЛЮПИНУУ С клоакомотиффф ф серсету!:)))
    4
    1

    БРАВУС НА СЪДИАТА!!!!! НАШТА ДУСПЪ НИ БЕШИ ПУДОБНА, ЗАТВА Я ДАДУХА, А ТЯФНАТА Е МЕНТЕ!:))))))))))))))))))))))))

  6. 13
    1

    Каквото да прави Ботев, да се готви за битка, но не толкова с навлеците от Кюстендил, а с Мъни+! Дузпата в Бистрица е невероятна илюстрация! Който има глава да мисли и да се готви!

    • 11
      1

      Е ние ако им шибнем 5 шайби съдията зор ше види да измисли повече от три дузпи 🙂

      • ШАБАН УТ СТУЛЮПИНУУ С клоакомотиффф ф серсету!:)))

        ТИ НИ СЪ ПРИТИСНЯВЪЙ! ПУМУШТА МОЖЕ ДА Е Ф УБРАТНИ ФАЛУВЕ, УБРАТНИ ТЪЧОВЕ, ЦЪРВЕНИ КАРТОНИ И СЯКВИ ДРУГИ ПРИЙОМИ!!! НИКУГАШ НЯМА ДА НА ИЗОСТАВЯТ!!!! ЗАТВА СБИРЪМИ ВЕЛПАПЕ, БАКЪР И АЛЮМИН!!! КИХЪМИ И ГУТОВУ! ПУФ ПАФ, СЪДЕ КЛОАКОМУТИФФФ!:))))))

  7. ЮСУФФ УТ СТУЛЮПИНУУ С клоакомотиффф ф серсету!:)))
    6
    1

    МЛОГУ КОФТИ АПАПИ!!! АКУ НИ Е НАШИА РЕФЕР ТИА ША НЪ ЯБЪТ ПАК! НАШТИ ХРАБРИ СТУЛЮПИНЦИ САМУ РЪГЪТ, БЛЪСКЪТ, КЮСКЪТ И СИМУЛИРЪТ!!! СЪДЕ КЛОАКУМУТИФ И ДА СЪ НАДЯВЪМИ ФТОРУТУ ПУЛУВРЕМИ, ША НИ ПУСНЪТ ОШТИ ИДНА ДУСПИЧКА!……….ПУНЕ! ПУФ ПАФ:))))))))))))))))))))))))

  8. 5
    18

    Пичаги бат Стоян канара днес прави лютеница в Стряма ама пита 18 000 или 18 500 юрдака бяйми на мача ва да гоейба.

    • 16
      3

      Циганин, не се обяснявай, Ами мажи лилавата дупара с вазелин, грес квото намериш, че на 03 11 ще сереш като самосвал, дейба скобелевата ти майка

      • 4
        18

        Ава мангал-каруцарю ти от опит ли га знайш кък са мажи дупарата ва то от тия 6-те бахура куромела не остана ва карапитек.

  9. 4
    17

    АЙЙЙЙ КЪНАРЙЕЙЙЙ УТ КОЙ УДБОР СИ УАА ОТ БОТЯФЪ ПЛОЙДЯФ УААА САМУ ТАС ШИСТИЦА МА ЗАБУЛЯ ГЪЗЪТ

    • 14
      1

      Смърфчо Юрдека, на 03.11 ще ти шият гъза с 1000 шева в Спешното, гламав амсалак

  10. 17
    3

    Загряхме за Локуту!!!!Сега е момента да им върнем и за Купата и за всичко друго!!!Ай канари!!!

    • 4
      19

      Ой душичка,.каква ви била.мъката, сам, че нито петата нито 6те бахура имат връщане. Запомнете го това папагали.

      • Нашата чест се нарича вярност.С Ботев завинаги.
        12
        3

        СтНиславе млъкни

    • 3
      12

      Стоян канара каза, ей пичаги незнам какво жа връщаме ама по добре да намажем дивия с куромелата, че знай ли са не са ли знай ва да гоейба.

  11. 21
    2

    Абе какво става в Столипиново, земетресение ли има, масово самоубийство ли? Хвърчат линейка след линейка нататък… И много пожарни, баси…

  12. 15
    4

    И следващия мач на Ботев ще е тото. От сега залагайте над 3.5 гола за домакина.

    • 16
      1

      Да, точно. Да ги предупредим още отсега да няма после “ма вие що не казахте че така лошо ше ни плякате”. Хохо

      • 11
        1

        Ама ние си знаем, че ще е Тото. И довечера мача с числата ще е Тото, баси.

    • 10
      2

      Да и тоя мач беше тото .1 вия гол 2 рия 4 тия 5 тия и 6 стия бяха чисти засади .Никаква дузпа нямаше за третия хол нали манго джери дейба ващта мама циганска

    • 7
      1

      Над 6,5 гола за отбора, който ВИНАГИ е домакин в Пловдив!

  13. 11
    2

    Един мангал, ама мирише като за сто: 14:37, 14:38, 14:39, 14:40… Пиши манго, до другия кръг пиши!

    • 10

      УЕФА:”Да гледахме го! МиришИ ти скумрията космата ма ферхунде!”

  14. 1
    16

    Много хубаво тото стана. Хареса им на цяла България. Захлебиха.

  15. 4
    15

    За тези шестици незнам, ама 6 бахура се помнят цял живот

    • 17
      1

      Хайде цялата секта дойде да обяснява, че мача бил тото. Напълно очаквано от незначителни хора без живот.

      Завистта и злобата никога не спят.

  16. 30
    2

    Почвам да си мисля пичове че онова лайно Генчев наистина нарочно е саботирал отбора.
    Тоя Ботев няма нищо общо с оня, наште в момента са супер за гледане-бързина, няма дъвчене на топката, няма дробене, 2-3 паса и гол.
    Тва да имаш Бароан и да не го пускаш е престъпление, ебати полезния играч е тва-вкарва, увлича защитници, дава пасове.
    Акере и Уме-идеални, Балоянис ми харесва много, Попето е супер класа.

    Айде сега да изпраскаме едно хубавко и столипинските кюмюрджийчета и всичко ше е шес. Най-хубавото е че няма да има лилави амеби и стадиона ше си остане чист и свободен от срамни въшки.

    • 6
      16

      Хахахах комплексар, само ти ли не видя че този мач беше тото.

      • 13
        1

        Това ли е новата мантра? Други кръг и вие ли ще ни продадете мача?

      • 10
        1

        Следващия пак ше е така, имай вяра. Заложи на точен 3-0. После да почерпиш.

  17. 18
    1

    Хубава загрявка за дербито стана! Надявам се, че на сектата Свидетелите на Стикс им е харесал мача. Сигурен съм, че са го гледали.

      • 10
        1

        Сигурен бях, че си го гледал сектант. 🙂 🙂 🙂

      • 11

        Миришеш ти, и другите буфери. Защото сте цигани.

    • Мирише на майка ти циганската пу.ка!БОКЛУК кюстендилски

Коментарите са затворени