Днес, 24 октомври, се проведе Общото събрание на акционерите на ПФК Ботев АД. В дневния ред беше въпросът за увеличаване на капитала на клуба.

Това решение бе взето единодушно от всички участници в общото събрание. Увеличението на капитала ще позволи на клуба да изплати всички заеми към мажоритарния собственик, натрупани през 2022 г. и превърнати в капитал.

Преди няколко дни PlovdivDerby.com инфомрира своите читатели именно за това.

Единственото, което все още остава непотвърдено и несъобщено е сумата, която е преобразувана от дълг в акции. Припомняме ви, че по наша непотвърдена и неофициална информация става въпрос за около 10 000 000 лева.

Ето какво заявиха представителите на двата акционера:

Антон Зингаревич: “Всички наши действия са насочени към устойчиво развитие и стабилно финансиране на клуба. Както казах по-рано, клубът няма да има дългове и тази стъпка е с цел да изпълня думата си. Всички направени от мен инвестиции ще останат в клуба и ще бъдат използвани за развитието на Ботев.”

Борис Гиздаков: “Сдружение на ПФК Ботев беше и си остава надежден партньор на мажоритарния собственик в интерес на нашия любим клуб. Удовлетворени сме, че г-н Зингаревич изпълнява задълженията си, насочени към устойчивото развитие на клуба и напълно подкрепяме курса на Ботев към здраво финансово състояние.”

29 КОМЕНТАРИ

  1. 5
    3

    Отбора на Пловдив пак ще надупчи циганския гъз на смръдлювците от Лайнутя!Не е лесно да си сополив гнусен циганин с разбран гъз!Но това е съдбата на ибрикчиите от Доко-пловдив

  2. 5
    1

    идват два мача с жепейци….
    две победи!!!!!!!!!
    момчета и момичета !!!!!!!!!!
    Учете песента с която Ботев винаги посрещаме неандерталците, на 3.11 да я запеем всички:
    ….а не отдавна, легенда старааааа
    на цялата страна в ефир разказааааа
    с голяма гордост, без капка драмаааааа
    че сте мангали – дейба ваш’та мамааааа!!!!!!!!!!!!!!!

    • 1
      5

      Хахаха густооооо как ви тресе комплекса 😂😂😂 густооо само така ви искаме за мача, който уж не ви е дерби , а чак нови песни мислите 😂😂😂😂 но след 15.05 и 6:0 какво да очаква човек 😂😂😂😂

      • каква нова песен бе мангал!???? с тази песен сме ви посрещали още преди 15-20 години

      • Може да очаква да го набута на ма.ка ти в циганската уста!

    • 1
      2

      А след мача ще пееш друга песен,позната ви до болка,след поредното унижение,
      ВСИЧКИ ВЪН.
      Ха-ха-ха,цирка няма край.

  3. 8
    6

    Зингаревич пак го навря на тъпия Пинко защо като е ,,голям””ботевист не взе отбора преди три години и май месец (аз съм твърдо зад Зингаревич) а после? Или ти ще даваш парите аз ще ги харча и като не стана мръсотия помия схеми с посредственото треньорче Генчев кражба на играчи от селекцията с Молива за Крумовград.Ако на някой не му е ясно загубите от говедата и Крумовград ги дължим на Пимко и Генчев и още много помия като целта не е отбора и да дава пари а търговските площи на стадиона.

  4. 2
    4

    Собственикът на Фенербахче е сред най-богатите хора в Турция, с лично състояние от над 200 милиарда долара

    • 1
      5

      Колко е хубаво да се радваш, че турци ви купуват 😂😂😂 жълТУРСКА работа, а се смяхте за Левент 😂😂😂

  5. 3
    3

    Фенери и Канари ръка за ръка Юруш
    мой Канарбахче

  6. 7
    2

    Зингаревич води преговори за продажбата на Ботев Пловдив на собственика на Фенербахче

    • НАЙ-УБИЧАНИЯ УТБОР ОТ РОМИТЕ В БЪЛГАРИЯ- КЛОАКОМОТИФФ😉😃😂😂😂

      А НАШТИ АПАПИ УТ АНАДОЛА ША НЪ КУПЪТ ЛИ?? МЛОГУ ША СЪ РАДВЪМИ АКУ ЗЕКИ БЕЙ И ЛИВЕНТ АГА СА ВЪРНЪТ ПРИ НАЗИ И НЪ ЗЕМЪТ Ф УБЯТИЯТА СИ!!! ТЕ СЪ НАШТИ ОРА!! СЪДЕ КЛОАКУМУТИФФ!!! ПУФ ПАФ!:)))

  7. Пеевски и Пимк ,ако искахте Ботев , защо не го взехте , когато Самуилов ни заряза .

    • 3
      5

      Пеевски няма нищо общо. Това аи е схема на илийянчо ляката и измислена о ачу сълзата. Те просто използват името на дебелян, ако някой глупак им повярва. Целта е да вземат на готово построения стадион , който стана благодарение на феновете и ББ. В момента се прави най-голямото престъпление спрямо Ботев, като се вкарват гадни интриги и сънитажи. Жалко че тези уж “големи” ботевисти, които отскоро заобичайа Ботев , не осъзнават злината, която причиняват!!!

  8. 5
    3

    Нека някой юрист да обясни как се преобразуват 10 млн дългове в акции?! Значи клубът може да натрупа и 100 млн дълг и всичко е точно като се преобразуват в акции?!

    • 10

      Стига кредиторите да са съгласни да имат акции, да.

      Давам ти 20 лв. Ти вместо да ми ги връщаш, ми казваш ето ти тази хартия, на която пише, че когато аз печеля, и ти печелиш. Ако аз се съглася, е ок. Не всеки би се съгласил.

      Обратно, може аз да ти кажа, да не ми връщаш парите, вместо това да се задължиш да ме направищ чзст от успешното си развитие — да печеля, когато ти печелиш. Ти също може да си съгласен, или не: може да предпочиташ да ми дадеш 20 лв обратно, вместо винаги в бъдеще да имам дума в развитието ти или да печеля от твоите печалби.

    • 4
      1

      Тук става въпрос за дълговете към него.В много случаи-Крушарски, Божков и т.н. финансирането на клуба става под формата на заеми от негови фирми към клуба. В случай че “благодетеля” напусне с лошо той е в правото си да си иска парите и клуба увисва.
      В случая със Зингаревич тея дългове се преобразуват в акции и колкото по-успешен е клуба, толкова цената на тея акции се повишава. Нещо като дългосрочна инвестиция.

      Поне така ги виждам аз нещата.

  9. МЮМЮН РЕЗАКУФ УТ СТУЛЮПИНУУ, .....с клоакумутиф ф серсету:))
    7
    5

    БАКЪР, ВЕЛПАПЕ, ДЖАМ И АЛЮМИН!!! ПУФ ПАФ!:)))) БИГОМ ПУ КАЗАНИТИ, ХАИРСЪЗИ С ХАИРСЪЗИ!!!НЕМА БАХУРИ В СМЕТКЪТА!!! ВИДЯФТИ ЛИ КАК МЪРУЛИТИ НЪ ИБАФЪ КЪТ НЕМА КЮМЮР Ф ХАЗНАТА!!! ПУФ ПАФ:))))

  10. 5
    14

    Жълти селяци ще бъдете мои роби во всеки веков. Навсегда!

  11. 17
    5

    Със този треньор и няколко нови зимни попълнения нещата ще се променят.Генчев обърка всичко този сезон всеки мач различни състави,Бароа извън групата.Сега със 2 победи над Локумутивите и зсичко ще се промени.Аййй Канари

    • 6
      3

      Зимата добре, но е хубаво да уточниш коя година?Да не стане пак да дадем под наем половината отбор.Учудваме, как му вярвате или просто свикнахте с посредствеността.А за Генчев беше ясно ,че цялото ръководство го бойкотира.

      • 4
        2

        С коя посредственост приятел? Колко титли спечелихме след Василев та сега сме зле?
        Бахти все едно всяка година играехме Шампионска лига преди Зингаревич.

          • 3
            1

            Е при тоя взехме бронзови медали, ай стига с тея драми бахти, ше се оправят нещата.

  12. 14
    21

    А ЦЕЛУНА ЛИ МУ ГЪЗА? ТОВА ПРИЛИЧА ЛИ НА БОТЕВ? СТАНАХМЕ ЗА СМЯХ. БИЯТ НИ ГИГАНТ, КРУМОВГРАД И КОЙ НИ ХВАНЕ!

Коментарите са затворени