Ботев Пловдив публикува тази вечер обширна позоция за случилото се през последните дни. От жълто-черния клуб категоризираха действията на Илиян Филипов като умишлени и злонамерени. Освен от от клуба намекнаха за зависимости сред фенски организации, свързани с Ботев Пд. От ПФК Ботев Пд също така обявяват и че ще дадат пресконференция, за да изчистят всички детайли по събитията в последните дни.

“Уважаеми Ботевисти,

В навечерието на изключително важните срещи, които предстоят на нашия представителен мъжки отбор, клубът ни е подложен на безпрецедентна атака, имаща за цел да наруши нормалното му функциониране, както и да нагнети атмосферата сред футболната общественост, подкрепяща ПФК „Ботев“.

Обръщаме се към всички вас, за да дадем яснота на случващото се около клуба в последните дни, разяснявайки хронологично събитията, довели ни до решението да ви запознаем публично с нашите тревоги.

На 19.10.2023 година фирмата изпълнител на строително-монтажните дейности на стадион „Христо Ботев“, еднолично и без предизвестие, реши да демонтира закупените от мажоритарния собственик на клуба пропускателни устройства (турникети), като изтъкнатият по-късно аргумент бе забавено плащане от страна на ПФК „Ботев“ към нея.

(Както вече бяхте уведомени от ръководството на клуба в предходните дни, поради логистични причини действително имаше забавяне в плащанията към редица наши партньори и контрагенти. Същите проявиха разбиране, за което отново използваме възможността да им благодарим.)

На същата дата, когато изпълнителят на строително-монтажните дейности на стадион „Христо Ботев“ решава да демонтира пропускателните устройства, той ангажира за тази цел фирма подизпълнител, а именно „Динамик Електрик Груп“ ООД, която започва демонтажа на турникетите.

След пристигането на охранителна фирма и полиция на стадион „Христо Ботев“, управителят на фирмата подизпълнител е отведен от служителите на реда, за да даде показания какво се случва на спортното съоръжение, собственост на Община Пловдив, което ПФК „Ботев“ ползва с договор за наем.

При последвалите обяснения става ясно, че „Динамик Електрик Груп“ ООД е изпратена на стадион „Христо Ботев“, за да отстрани неизправности при монтажа!?

На 20 октомври ръководството на ПФК „Ботев“ публично обяви, че дължимата сума за монтаж на пропускателните устройства от 37778,60 лв е преведена на изпълнителя, изразявайки надеждата си, че същите ще бъдат монтирани обратно на предвидените за целта места до домакинската среща на отбора срещу „Локомотив“ София.

Вместо този напълно нормален ход на събитията, каквито бяха нашите очаквания, на 23 октомври в клубните канцеларии пристигна Протокол за извършени СМР (строително-монтажни дейности) от изпълнителя, чрез който същият изисква да му се заплатят както поръчания лично от него демонтаж на турникетите, създал излишно напрежение в навечерието на срещата със съименниците ни от Враца, така и новия монтаж на устройствата на предходните им места.

Недоумение буди и фактът, че в изпратената фактура крайният срок за плащане е 24.10.2023 година, а до този момент изпълнителят дори не е започнал работа по монтиране устройствата на предишното им място.

Уважаеми Ботевисти,

За нас няма съмнение, че всички тези действия са умишлени и злонамерени. В момент, в който в клуба започна да се работи професионално, като паралелно с това се наблюдава видимо подобряване в играта и резултатите на представителния ни мъжки отбор, подобни постъпки нямат друго разумно обяснение.

По този повод ръководството на ПФК „Ботев“ взе решение да даде извънредна пресконференция, на която детайлно ще информира футболната общественост за случващото се. Датата и часът на същата ще бъдат оповестени допълнително.

И докато действията на собственика на фирмата изпълнител на строително-монтажните дейности на стадион „Христо Ботев“ не ни изненадват, знаейки неприкритата му неприязън към ръководството на клуба, то мълчанието на всички организирани структури на привържениците на ПФК „Ботев“ буди тревога.

В общественото пространство циркулират слухове за мълчание, породено от зависимости, в които ние категорично отказваме да повярваме. Убедени сме, че успехите и просперитетът на ПФК „Ботев“ стоят над всичко за всички.

Истински вярваме, че безрезервната подкрепа на Ботевистите не може да бъде разменна монета и призоваваме всеки един от вас да защити любимия ни клуб от всички, които се опитват да му попречат да се развива.

С уважение,

Ръководството на ПФК „Ботев“”

39 КОМЕНТАРИ

  1. ДА ЗАЩЕТИМ БАЙ ПЛЕЙНЪТ ОТ РУСКИЯ ПИЯНГУР АЙЙЙ КЪНЕРЙЕЕЕЕЙ ДРЪШ СА ИЛЯНЕ ТРЪГНАФМИ ДА УПАЗИМ КУЛЕЖЪТ НОСИМ И МАСТИКОС

  2. Анонимните дарения към бултрас от над 17 000 лева за Дербито купуват мълчанието им! Ще има за ядене ,пиене, жени и гюбеци.

  3. 3
    1

    Всичко е толкова прозрачно,че чак свети! Истината е , че клуб 500 взимат пари и от Цингата и от Плейна! Най-големия цирей е клуб 500! Жълтокожи,само от вас зависи да се оттървете от тях и да прочистите феновете!

    • Клуб 500 отдавна е в миналото.Сега е клуб 5000 ,10000,20000.Справка в списъкът Молива!

  4. КОГА ЩЕ СЕ ПУБЛИКУВА В МЕДИИТЕ “СПИСЪКЪТ МОЛИВА”ЗА ДА СЕ ВИДИ СРЕЩУ КАКВО ЗАПЛАЩАНЕ НЯКОИ ФЕНОВЕ ТАКА СИЛНО ОБИЧАТ БОТЕВЪ?!И ДА ПОПИТАМ КАК ТАКА СТРОИТЕЛЯТ СТРОИ ВИП ПОМЕЩЕНИЯ ИЗВЪН ПРОЕКТА НА ОБЩИНСКИ ОБЕКТ И КЛУБА ПРИБИРА ПО ОКОЛО 50 ХИЛЯДИ НА СЕЗОН ОТ ЕДНО ТАКОВА ВИП ПОМЕЩЕНИЕ?!НЯКОЙ ЮРИСТ АКО МОЖЕ ДА ОБЯСНИ НА НАС ОТ ПРОСТОЛЮДИЕТО?!

  5. Някой иска да овладее “Ботев”! За да го направи шампион и участник в Шампионска лига? Не, разбира се! За да използва стадиона, но не терена и трибуните, а това което е под трибуните. Чрез отбора, към онова което ще носи печалби, но не за отбора, а за алчните “лапачи”, които и в кенефа на влизат преди да са калкулирали келипир. Как си го представяте Филипов да плаща от джоба си за краен резултат, в който той няма да има далавера. На този фон, буди недоумение декларацията на платените фенове, които не “взимали страна в търговски спорове”? Чувай, уйо! Къде беше великия ПИМК и още по-великия “ботевист” Филипов докато бяхме в Коматево. Замириса на пари покрай строежа и цъфна големия “ботевист”, който за “Ботев” е готов на всичко! Да, ама строежа е до време и тогава … тогава идва експлоатацията на стадиона, следващата причина да е голям ботевист! Вие, как си го представяте този “анцунг” до Домусчиев, Ганчев или Чичо Венци? Този може да седне на маса само до другия “Анцунг” – босът на Крумовград. Единия българин, другия турчин, обединени от едно – без ДПС са нищо!

  6. 2
    3

    ЯВНО Е, ЧЕ СЪС ЗИНГАРЕВИЧ НАЧЕЛО БОТЕВ НЯМА ДОБРО БЪДЕЩЕ. И АКО ТОВА Е ПЪРВАТА АТАКА ПО НЕГОВОТО ОТСТРАНЯВАНЕ, АЗ ПРИВЕТСТВАМ ТОВА! ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ, ЧЕ ИЗБОРИТЕ СКОРО ЩЕ ОТМИНАТ И ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ИГРАЧИ МОГАТ ДА СЕ НАМЕСЯТ В ПРОГОНВАНЕТО МУ. ВСЪЩНОСТ, ТОВА Е НАЙ СИГУРНИЯ НАЧИН ЗА ОСВОБОЖДАВАНЕТО НА БОТЕВ ОТ НАГЛОТО РОБСТВО, КОЕТО НАЛОЖИ ЗИНГАРЕВИЧ. ДА ИЗЧОЛЗВАШ БОТЕВ ЗА ОБИГРАВАНЕТО НА АФРИКАНЦИ Е ГАВРА НЕ САМО С НАШИЯ ПАТРОН, НО И С БЪЛГАРСКИЯ ФУТБОЛ. ДА НЕ ГОВОРИМ, ЧЕ СЕ ПОЗОРИ И ИМЕТО НА НАШИЯ ДРЕВЕН ГРАД. ЗИНГАРЕВИЧ СЕ Е САМОЗАБРАВИЛ И ТРЯБВА ДА СИ ПОЛУЧИ ЗАСЛУЖЕНОТО. БОТЕВ ЗАСЛУЖАВА ПИ ДОБРА СЪДБА И С БОЖИЯТА ПОМОЩ ЩЕ Я ИМА! ВСИЧКИ БОТЕВИСТИ Я ОЧАКВАМЕ С НЕТЪРПЕНИЕ! НАПРЕД КАНАРИ!

    • 3
      1

      Има известна истина в това което си написал, но да смениш Зингаревич с Филипов, това е най-сигурния начин да затриеш “Ботев”.

      • 1
        1

        КЪДЕ ПРОЧЕТЕ, ЧЕ ИСКАМ ФИЛИПОВ ЗА СОБСТВЕНИК? ДОКОЛКОТО ЗНАМ И ТОЙ НЕ ИСКА ДА Е СОБСТВЕНИК. НАДЯВАМ СЕ, ЧЕ ЩЕ СЕ НАМЕРИ СПОНСОР ПО ПОДОБИЕ НА ЛЕВСКИ.

  7. 1
    1

    А дали не е лошо да се поясни, че фирмата Динамик Електрик Груп ООД се управлява от зам-кмета по Строителство в Община Пловдив, Пламен Райчев. Чрез подставени лица, разбира се.

  8. 4
    1

    ОКАЗВА СЕ, ЧЕ Е ПРАКТИКА ЗИНГАРЕВИЧ ДА НЕ СЕ ИЗДЪЛЖАВА. НИТО БАЛТАЗАР, НИТО ГЕНЧЕВ СА СИ ПОЛУЧИЛИ НЕУСТОЙКИТЕ ПО ДОГОВОРИТЕ. КАКВО ДА КАЖЕМ ЗА ОБЕЩАНИЯТА НА ЗИНГАРЕВИЧ И ВАЛЕНТИЧ ЗА СВЕТЛО БЪДЕЩЕ, ЗА ШАМПИОНСКИ ОТБОР, ЗА УЧАСТИЯ В ЕВРОТУРНИРИТЕ? И КОГАТО НЯКОЙ СЕ ОПЪВА И ДЕЙСТВА ЗА ДА СИ ВЗЕМЕ ВЛОЖЕНИТЕ ПАРИ, ГО ИЗКАРВАТ, ЧЕ СЪБОТИРА ОТБОРА! СЕГА Е МОМЕНТА ДА ПОПИТАМЕ: НА ТОВА ОТБОР ЛИ МУ КАЗВАТЕ. СБИРЩИНА ОТ ПЕНСИОНЕРИ, ЖИТНИ БЕГАЧИ И АФРИКАНСКИ АДЖАМИИ, КОИТО ПАДАТ НАРЕД НАРИЧАТЕ ОТБОР!? САМИЯТ ЗИНГАРЕВИЧ КАЗА, ЧЕ БОТЕВ ЗА НЕГО Е БИЗНЕС, МЯСТО В КОЕТО ЩЕ ОБИГРАВА СПЪНАТИ ЧЕРНИ КОНЕ И ИЗОБЩО НЯМА НАМЕРЕНИЕ ДА ГРАДИ СИЛЕН ОТБОР! СЕГА РЕВНАЛ, ЗАЩОТО НЯКОЙ ТРЪГНАЛ ДА СИ ВЗЕМА ДЪЛЖИМОТО. ЗИНГАРЕВИЧ, РАДВАЙ СЕ ЧЕ ИДВАТ ИЗБОРИ, ИНАЧЕ ДОСЕГА ОТДАВНА ДА СИ СИ ТРЪГНАЛ. ОТИВАЙ СИ В АРМЕНСКИЯ ОТБОР, ВЗЕМАЙ СИ БАБЕРЕЦИТЕ И ОСТАВИ БОТЕВ! ЗА НАС ТОЙ Е СВЕТИНЯ! ЧАО!

    • 2
      1

      “Пенсионери” – ако в момента в БГ, ми покажеш футболист българин, български гражданин, играещ в БГ първенство по-добър от Спас Делев, Тодор Неделев, Галин Иванов, Димитър Илиев, Ивелин Попов и изобщо някой под 32 години ще ти уважа думите. Но така или иначе, ще ти кажа – ДПС бизнесмена Илиян Филипов няма място в “Ботев”!

      • Ивелин Попов, ако беше много добър, Левски нямаше да го изпуснат! А двамата централни защитници какви са? И защо пак търсят централни защитници? И къде прочете, че искам Филипов за собственик?

        • Не преиначавай думите ми. Ако, разчиташе на българи, Левски нямаше да натурализират бразилци

  9. 1
    2

    ВЪН РУСКИТЕ КУРВИ И ПЛАТЕНИТЕ ФЕНОВИИ ПУТКИ

  10. 6
    2

    Тоя пич Филипов не ме кефи нещо, някви мръсни игри се играят.

    • 5
      1

      Алчно копеле, обслужващи чужди интереси;

  11. 3
    6

    Пичаги бат Стоян канара каза утре всички стрямски юрдаци с кирки и лопати да защитим бат Пимко и добави само косъм да падне от глъвътъ му кръв жа са лей ва да гоейба.

      • За да има баланс във вселената, пасивния гей Стинкс е активен в темите за Ботев.

  12. 6
    4

    Илиане, тази козирка и тя не е платена. И анекс нямаш дори. 12 милиона(по твои приказки) си дал. За 40000 ли се циганиш?
    Тези 8000 щети на общински имот ще ги сънуваш

    • 1
      2

      А блядовете да си правят каквото си искат

  13. 4
    8

    Какво разбрах аз: От злонамерените действия на фирмата изпълнител на строително-монтажните дейности на стадион „Христо Ботев“, цялата атмосфера около отбора е отровена! Синхронът който досега действаше перфектно във Фк Ботев Пловдив е нарушен. На този фон една загуба от градският съперник на собственият ни стадион би била напълно логична?! Мерки ще се вземат след дербито защото сега просто няма време.
    Обещаваме качествена зимна селекция и светло бъдеще!

    • 7
      9

      Голяма атака за 8000 лева!!Зингата си търси повод да си бие камшика!!

  14. 6
    2

    Извинявам се но това не е ли подбудителство на насилие и неподчинение?!

    Опит за извиване на ръце с помощта на шайка наркомани наричащи себе си ФЕНОВЕ?!

  15. 13
    2

    Интересно ми е ,а и не само на мен!
    Кой е анонимният дал 10 хил. лв. ?
    Кой е анонимният дал 7777 хил. лв. ?
    А тези , които ги получават как ги оползотворяват?

    • 2
      5

      Ще накъсат мача и ще саботират клуба. После ще кажат че черните за нищо не стават.

  16. 14
    3

    Илияне,колко пъти застава до Зингаревич и казваше,че ще му помагаш.Откъде тази злоба изведнъж.

  17. 10
    2

    А неотдавна, легенда стара
    На цялата страна в ефир разказа.
    С голяма гордост, без капка драма,
    Че сте мангали – дейба ваш’та мама!

    • 1
      7

      Абе комплексар нали вашето дерби не беше с Локомотив ? Хахаха песни мислите , някви си 20к за хореография 😂😂😂 как ви тресе комплекса не е истина 😂😂😂 продължавайте в същия дух селтаци

      • Братчед, ние 20к от велпапе, бакър и алумин ще ги съберем за 2-3 дни!

    • 8
      1

      Вие, как си го представяте, бе? Двама дрисльовци правят фирма, майката на единия става главен счетоводител и за 20 години, сме номер едно в транспорта? А, когато Зико става кмет, ставаме и номер едно в строителството? Да не говорим, че последния се изпокара с цялото ГЕРБ заради тях и на практика прекратява с политиката! Май, наистина всичко е ДПС!

      • Приятел, нали знаеш? На всяко прасе ми идва Коледата! Така и с ляката.

  18. 12
    4

    Господин ПИМК прави си стадиона и стига се меси,да беше взел клуба преди да докараш Руснака.

  19. 13
    4

    Илияне,стига си правил интриги в клуба.Ти го докара тоя Руснак сега ще го търпиш.Какво стана не можахте да разделите някакви пари ли.Оправяй стадиона за каквото са те наели.

      • 3
        5

        Как ,кога обещанието беше три години шампиони.Сега сме на 11 място.Илиян е виновен.

Коментарите са затворени