Собственикът на Ботев Пловдив Антон Зингаревич ще преобразува нови няколко милиона лева, които е дал на клуба като заеми през последната каледарна година, в акции. По този начин задължението на клуба към него ще се преобразува в ценни книжа, като уставния капитал на акционерното дружество ще бъде вдигнат.

Това няма да се случи за първи път при канарчетата. През август месец миналата годината Ботев Пд вдигна уставния капитал, от 100 000 лева на 6 161 000, като тогава 6 000 000 милиона лева инвестирани от Зингаревич бяха преобразувани в акции, а 61 000 от Сдружението също. Така бизнесменът се оказа с акции на стойност 6 099 000 лева, а Сдружението с книжа на стойност 62 000 лева, или 1 % от клуба.

За момента няма официална информация с колко милиона ще бъде вдигнат уставния капитал на дружеството и ще има ли промяна на притежаваните проценти от двата акционера. Неофициално се твърди, че сумата е около 10 000 000 лева. Акционерното събрание, на което ще бъде взето решението за вдигането на капитала е във вторник /24 октомври/, научи PlovdivDerby.com.

 

19 КОМЕНТАРИ

  1. Христо Янев след загубата от пловдивските им адаши: "Ако някои неща продължават така, си тръгвам?"

    Другият мач във фокуса на копоите в залозите от Спортрадар, за жалост е ботевисткото дерби между Ботев (Враца) и Ботев (Пловдив), завършило при резултат 3:5.
    Отборът на врачани бе глобен миналато първенство след три доклада получени от УЕФА (изготвяни от Спортрадар) за сериозни съмнения за уговорени резултати в срещите Ботев Пловдив – Ботев Враца (6:0), ЦСКА-София – Ботев Враца (5:1) и Пирин Благоевград – Ботев Враца (2:0).
    След съботната загуба от Ботев Пловдив (3:5) треньорът на тима от града под Околчица Христо Янев заплаши, че ще си тръгне, ако някои неща продължават така.
    Интересното е, че Христо Янев бе треньор и на Пирин Благоевград в мача у дома срещу Ботев Пловдив миналия сезон. Тогава гостите спечелиха с 4:2 след 3 попадения на Бароан и автогол на Дюлгеров. Янев също каза, че ако някои неща продължават така, ще си тръгне и скоро го направи.
    Явно нещата в тима от Враца не са много читави, щом даже Янис Карабельов им вкара гол в събота.
    И все пак, какво искаше да каже треньорът на Ботев (Враца) Христо Янев след загубата от пловдивските им адаши: “Ако някои неща продължават така, си тръгвам?”

    УЕФА?!

  2. 5
    2

    Зингаревич, хайде обясни ни тая ДПС мастия до кога ще се мотае около отбора? Стадиона му го плаща Общината, Вие си плащате другите неща, какво търси тоя боклук?

    • 4
      1

      Да, правилно ме разбра. Бившия приятел, ДПС курвата, на която Здравко здраво напълни гушата!

  3. 3
    4

    ГНУСНИ КЮСТЕНДИЛСКИ МАСТИИ ! ,😂🤣🤣😂🤣😂😂🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣ЩЕ СИ УМРЕТЕ В ТЕМИТЕ ЗА ВЕЛИКИЯ БОТЕВ !! ДОРИ СЛЕД 40-то ЩЕ СЕ ВЪРТИТЕ В СМРАДЛИВИЯ ВИ ГРОБ КОГАТО СЕ ПРОИЗНЕСЕ ИМЕТО СВЕЩЕНО!!
    САМО ТАКА ВИ ИСКАМ . АМЕБИ ЖАЛКИ!

  4. 6
    2

    Стойчо Генов (Бахура) и Стикса (Шпека) търсят Питъта в циганските си гъзове.
    Бахурите, шпековете и петите ще ви влизат всеки кръг, мама ви гаджалска!

  5. 6
    10

    Да, Зинга прави всичко , за да не могат да се отърват лесно от него . Големият капитал гарантира , че ще може още дълго, да се гаври с жълтите безпрепятствено, без никой да може да го смени на разумна цена. Пред феновете е оставил две възможности , да търпят робски , както са свикнали или да скъсат с него и да намерят нов Металик Сопот и да почнат пак от В група , с опцията да се разцепят както чорбарите. Безкрайна мъка се очертава , Христола ще изглежда като благодетел , а сагата с него като дребен инцидент.

  6. 12
    5

    ГНУСНИ КЮСТЕНДИЛСКИ ТОТО АМЕБИ ! ЩЕ ПУКНЕТЕ В ТЕМИТЕ ЗА ПЛОВДИВ ХАХАХАХАХХХАХХААХАХХАХАХАХАХА
    МАМАТА ВИ ЖАЛКА КОМПЛЕКСИРАНА !
    ТАКА ВИ ИСКАМ ИЗМЕТ

  7. 8
    11

    До простия жълтур,вървящ към прогрес. Задай си въпроса,чия собственост ще са акциите! И още един въпрос си задай: какво притежава клуба насреща на акциите! Но това ви е съдбата СОС:Селянина си Остава Селянин!

    • 10
      3

      Ти си изумително прост , не щото си тъп а щото си тъп и си мислеш, че си умен

      • 8
        6

        Пак питам: какво притежава фк помак -ахмак на стойност 16000000 лв. Щото ако са само акции без покритие фремад амагер свети на хоризонта!!! Ха ха тъп аграр,така е като по цял ден лющиш козите и си вадиш топчета от носа!

    • 5
      7

      До анонимния буфер: всички големи футболни отбори се управляват чрез акции и са естествено на фирми, конгломерати, консорциуми… А, зад тях седят хора! Палячо. Какво да ти се обяснява. Нека вашия тим- семплото отборче си седи на стойност 2 лева. То и толкова си струва. Да ти припомня, че 18 години бяхте в Б група… При това с ероносянци, боневци…и тем подобни ваши велики играчи, които тогава си признаваха: “хората които ни подкрепят не са от най-умните , те живеят в Столипеново и Аджасана, цигани са, но ние все пак играем в Б група”

      • 5
        6

        Трагедията ти е,че дори не осъзнаваш колко си прост фатмак,или син на фатмак т.н. Сам казваш консорциуми,конгломерати А не ЕТ “Зингаревич”. Айде ся почеши си празната кратуна!

      • Селски, големите отбори генерират голям оборот.
        А вие сте едно обикновено селско тото отборче на ДПС около което се навъртат всички мошеници в региона…

  8. аз съм Стикса мерезлиф цегански клоакомотивец
    6
    4

    Ядах вчера два бахора от Бирое и ма боли гАза

  9. 5
    4

    Така правят големите отбори. Акции! Но, тук има един проблем… Че са лично… а не към ООД… Малко са хлъзгави там нещата… И въпреки това, вървим към прогрес! Естествено, че капитала на Ботев трябва да голям!

  10. 8
    6

    Жълти роби аз съм вашия господар! Ще ми плащате цял живот.

  11. 8
    9

    Г-н Зингаревич, колко – Ъ- да добавим за любимия отбор…

    • Идиот… Как може да говориш с такава жлъч за починал човек… Майка ти долна, нещастна… Ти заслужаваш гавра… Кажи къде да се видим, шматко… Обещавам ти бой и ебане …

Коментарите са затворени