Втородивизионният Добруджа накара осакатения Локомотив Пловдив, в чийто редици липсваха половин дузина футболисти, да се бори 120 минути, от които 100 с човек повече на терена, за да извоюва място в следващия кръг за Купата на България.

Срещата завърши при резултат 3:4 за смърфовете, които със сигурност не искаха да играят продължения, но домакините ги принудиха със сърцата игра и гол в последната минута на редовното време. Черно-белите, които в този мач играха с резервния си червено-черен екип, пък с лека ръка или по-скоро с лежерно поведение на терена рискуваха сериозно продължаването си напред в надпреварата.

Първата по-интересна ситуация се получи в 6-ата минута. Тогава Джовани изпълни пряк свободен удар на около 30 метра от вратата, но Христо Ковачев се справи и улови. Минута по-късно Шериф Осман навлезе в наказателното поле, а Мартин Паскалев успя да избие в корнер. След неговото изпълнение защитникът позволи на Димитър Пиргов да го надскочи и с глава в десния ъгъл да вкара за 1:0.

В 17-ата минута домакините останаха с човек по-малко. Светослав Николов удари с лакът в лицето Кристиян Пешов, поради което беше изгонен от главния рефер Михаел Павлов. Защитникът на “смърфовете” получи медицинска помощ и главата му беше превързана. Локомотив успя да изравни резултата в 41-ата минута. Тогава Лео Сена подаде към Бабакар Дион отляво. Фланговият нападател центрира остро в наказателното поле, където никой не успя да играе с топката, която се озова във вратата на Христо Ковачев за 1:1.

Втората част започна отличо за гостите. В 47-ата минута Джовани намери Дион отдляво. Белгиецът центрира в наказателното поле, където Пиргов изпусна Георги Каракашев, който с глава вкара за 1:2. В 53-ата минута Добруджа беше близо до изравнителен гол на два пъти. Емануил Манев шутира от границата на наказателното поле, а Хоркаш се справи и успя да избие. Топката се озова в Андриан Димитров, който опита удар в близкия ъгъл, но хърватският страж на гостите отново беше на висота. В 62-ата минута Ковачев спаси удар от близка дистанция на Димитър Илиев.

В 86-ата минута Локомотив пропусна да реши всичко в мача. Пиргов не успя да отиграе добре пас от дълбочина и с глава изведе Джовани, който потърси Георги Минчев в наказателното поле. Нападателят отправи удар над гредата. Минута по-късно “смърфовете” получиха право да изпълнят пряк свободен удар на около 20 метра от вратата. Димитър Илиев отправи удар, който срещна стената, а при добавката му след рикишет се стигна до корнер. След неговото изпълнение Каракашев потърси далечния ъгъл, но стреля в аут. В 89-ата минута Добруджа изравни. Александър Георгиев сбърка и не успя да изчисти добре топката, а вместо това я подари на Андриан Димитров. Нападателят овладя отдясно, навлезе навътре и потърси горния десен ъгъл, а след рикошет в Георгиев се получи страхотен гол.

Така се стигна до продължения. В 94-ата минута домакините бяха близо до трети гол. Манев центрира остро в наказателното поле, а на далечната греда Кристиан Пинеда пропусна страхотен шанс да накаже отбора, чиято собственост е. Венецуелецът отправи удар с глава, който премина много близо до гредата.

В 98-ата минута Добруджа се оказа с девет души на терена, а от това се възползва Бабакар Дион. Джовани напредна отляво и центрира в наказателното поле, където Стефан Митев и Ковачев не се разбраха, а Дион засече отблизо за 2:3. В 105-ата минута гредата спаси Локомотив. Домакините изпълниха корнер, а Пиргов отново се извиси над всички и отправи удар с глава, който срещна горната греда. В 110-тата минута Локо Пд получи право да изпълни дузпа и Георги Минчев имаше шанс да затвори мача в полза на пловдивчани. Деветката на смърфовете не сгреши и сложи точка на спора.
В последните 10 минути Томаш пусна на терена няколко юноши, които бе взел за този двубой, като по-този начин талантите на черно-белите опитаха от професионалния футбол. В 120-тата минута Добруджа намали резултата на 3:4, като Шериф Осман матира влезелия като смяна Кристиян Томов.

Добруджа: 25. Христо Ковачев, 26. Иван Иванов, 3. Димитър Пиргов, 18. Петко Цанков, 5. Ивайло Минчев, 77. Янчо Андреев /к/, 12. Емануил Манев, 8. Милен Гамаков, 15. Шериф Осман, 88. Светослав Николов, 31. Андриан Димитров.
Резерви: 1. Георги Аргилашки, 6. Кристиан Пинеда, 28. Здравко Серафимов, 11. Стефан Митев, 23. Преслав Славков

Локомотив Пловдив: 23. Динко Хоркаш, 16. Кристиян Пешов, 33. Георги Каракашев, 4. Мартин Паскалев, 71. Оливер Камдем, 99. Лео Сена, 22. Ивайло Иванов, 10. Джовани Маркес, 7. Бабакар Дион, 14. Димитър Илиев /к/, 9. Георги Минчев
Резерви: 81. Кристиан Томов, 18. Александър Георгиев, 15. Станимир Празов, 3. Веселин Празов, 13. Виан Станков, 19. Пламен Петров, 2. Иван Кръстев, 5. Ивилин Чехларски

27 КОМЕНТАРИ

  1. МЮМЮН РЕЗАКУФ УТ СТУЛЮПИНУУ, .....с клоакумутиф ф серсету:))

    АПАПИ, БАЧКЪЙТИ ЗДРАВУ, ЧИ ЗА МАЧА С ДОБРУДЖЪ НИ ТРЕБЕ ОШТИ БАКЪР И ВЕЛПАПЕ!!!……..НИ СНЕ СЪ РАСПЛАТИЛИ С НАШТИ ОРА ЗА ПУТКРЕПЪТА!!! ПУФ ПАФ:)))

  2. 4
    1

    Брях!Всички рязани помаци от родопската яка, Пордим, Меричлери и Кондофрей са налазили в темите за бъдещият шампион на страната. Ибрикчии, наближава мача ни с вас на Гомнежа. Заредихте ли се с достатъчно вазелин? Ако няма, идете на Сточна гара да ви намажат трътките с грес щото голямо ей.ане ще падне.

  3. 5
    7

    СУПЕР МАЧ! Браво шампиони !Да си жив купоносителю Крушарски! Целувам ти ръка….

    • 6
      2

      Целуни му кура, както целуваш моя. Правиш го добре.

  4. 6
    6

    Истински позор и унижение е за черно белите това съдийство, и те съдиите продължават да ги подпират срещу отбори от Б, В, С група. Гнусна работа за шепата фенове на отбора

    • 8
      4

      Гнусна за теб жълта завеслива мисирка

      • 4
        4

        Стиксчо Да ти еба майката циганска

  5. 6
    5

    Стоян канара призова стрямските юрдечки да забият петата до сливиците, дивия да го намажат с куромела и 6-те бахура мощно да се поемат без свян ва да гоейба.

  6. 5
    8

    НЕ ! НЕ Е ТОТО . ТОВА СИ Е КЮСТЕНДИЛСКА ОРИСИЯ🤣🤣🤣🤣😂😂🤣😂😂😂

  7. 8
    6

    Егати, съдийското отроче! И приберете тоя нещастник, капитана, пълен провал!

    • 6
      5

      Капитанът на Локомотив на сън да те бутнат го знаеш , но никой не знае капитана на ботевЪ

  8. 6
    6

    ДА ЖИВЕЯТ Money+ И ДА ИМ ЕБЪТ МАЙКАТА НА ЖЪЛТУРСКАТА СГАН!!

  9. 8
    6

    Съдийски аванти пак,после плачат. Циганска работа

  10. 6
    5

    И с 8 чувека да бяфа пак щяфми дъ ги биим
    Сади локуту на негу

  11. 6
    7

    Жал ми е за нашите жълти приятелки… за последните 4 5 години Локомотив постигна толкова колкото те нямат смелост и да си помечтаят дори … взимат ги разни измислени президенти да им се гаврят ! Говорете курви на Пеевски говорете докато сте тука да коментирате значи всичко е наред …. щом врага не спи и следи какво се случва в правилния път сме !

    • 4
      7

      Бъркат ли ти отзад жълтите ти приятелки. Комплекса е голям. Така са циганьорите от лайнута миризлив

      • 4
        4

        Бъркат ти Money+ и буферите в гъза на теб да ти еба майката умряла ! Сега и на Гомнежа ще ви бръкнем доста дълбоко в дивия , че ще ревете с години наред

      • 6
        3

        В никъв случай не ми бъркате никъде … просто съм чувал че за умрял или само хубаво или нищо …

        • 5
          5

          А и скоро на колежа идваме да ви бръкнем в гърлото с по една пишка … след мача очаквам да се съблечете взаимно с неграта и да се изчукате в ефир официално да покажете прдалските си наклонности … на нас сте ни ясни и преди и след мача ще има секс за вас

  12. ЮСУФФ УТ СТУЛЮПИНУУ С клоакомотиффф ф серсету!:)))
    6
    4

    ТО СЕ ЗНАЕ, КАТУ СЯКА ГУДИНА!!! ДУБРЕ, ЧИ СЪДИИТИ СА НАШИ КЮПЕЦИ!!! ДУСПИ, КАРТОНИ, АЛА БАЛА И СЕ КЛАСИРЪМИ!!! ПУФ ПАФ!:))))

  13. 12
    7

    Може публиката да ни са само 12 мангала, но не забравяйте тримата съдии – това е нашата сила!

    • 8
      10

      Резервния ви екип е вече зелен, остават ви още 95 години да изплащате купата ” дар” от Разград.А ти робе, си се загрижил за лидера в шампионата и първия отбор продължил за купата на България.

      Струмска слава са класа над Коматево, отпадате…

    • 10
      6

      НЕ ! НЕ Е ТОТО . ТОВА СИ Е КЮСТЕНДИЛСКА ОРИСИЯ

Коментарите са затворени