Бившият футболист на Локомотив Пловдив Екундайо Джайеоба даде интервю за “Преди кръга” по DIEMA SPORT. Нигериецът е част от приказния сезона на “смърфовете” 2003/04, когато пловдивчани стават шампиони в Първа лига.

“Ние като деца играхме много игри, нещо обаче ме привлече към футбола и после няма мърдане. Бях във Велбъдж Кюстендил при Херо. Три мача ми даде, контроли и на третия мач останах да подпиша договор с Велбъдж”, сподели Екундайо.

“След това преминах в Пловдив, беше много приятно за мен. Да, Херо много вика. Всеки го знае това, нервен човек по време на мача, след това е друг човек. Президенът на отбора се държа приятно с нас, идваше в съблекалнята”, допълни футболистът.

След това той се върна към шампионския сезон с Локо Пловдив и емоциите около титлата.

“Наистина не мога да ви го обясня, трябва човек да го почувства. Никой не го очакваше в началото на сезона. Като спечелихме титлата беше сбъдната мечта. Имахме колектив при Херо, той много работи с отбора. При Ераносян бяхме още по-голям колектив, след мачовете се събирахме, ходехме на дискотеки и той там. Може би викахме цяла седмица, хубаво беше”

“Виждам сегашния Локомотив Пловдив, ако бъдат уверени, те ще станат шампиони. Преди футболът бе по-интересен и мъжки. Чужденците, които идват насам са добри. Ако не си агресивен като чужденец, който идва в България няма да успееш. Във Варна мачът ще е различен, не като този с ЦСКА. Аз съм за Локомотив Пловдив, респект за отбора и феновете, много ви обичам”, завърши Екундайо Джайеоба.

12 КОМЕНТАРИ

  1. 2
    1

    ша стани на кукоо ляту. няма го най-големия мафиот Жоро Илиев да изсипи двайси мильона леа за титла

  2. 1
    2

    ТОС НОГУ НА ИБ@ ОЩИ МЪ БУЛИ ГЪЗ@ АЙЙЙ КЪНАРЕЙЙЙЙ

  3. 2
    1

    Дайьо, недей така, че Фекала (Андрей Спасов) си тури въжето. На ръба е…

  4. 2
    2

    Къв любимец ,с 5 човека фенска маса , черногледи ли сте луди ли сте ,болни цигански мозаци . РГл

  5. 4
    3

    Снощи Лудогорец загуби с 1:7 при визитата си на датска земя. Това е най-голямото поражение на тима на европейската сцена.

    Загуба със същия резултат в Европа е регистрирал още и Локомотив Пловдив. Това се случва през 1992 година, когато “черно-белите” са сразени с 1:7 от Оксер. Забележете: 1:7 , а не 7:1.
    Какво повече от това?!

    • 6
      1

      Аве, гомньо пъпчив, мачът в Пловдив свърши 2:2, а в Оксер свърши 7;1.
      Какво повече да говорим за поредния нещастник зад клавиатурата с килийно образование и мозък, колкото орехче?

      • 1
        1

        Ами нормално за Андрей Спасов, който доскоро пишеше с псевдоним Фекала в собствения си сайт.
        Момчето е селянче от доносническо комунистическо семейство и наистина мозъка му е като орехче…

  6. 6
    4

    И ДЕЦАТА ЗНАЯТ ЧЕ ВЕЛБЪЖД КЮСТЕНДИЛ СТАНА ШАМПИОН . ЗНАЧИ ТРЯБВА ПОНЕ НАКОВ ДА СЕ ВЪРНЕ И ПАК ДА СИ ВЗЕМЕ ТИТЛАТА НА СЕЛО .

    • 6
      2

      Крадец на никове, явно си от клуб 500, отвори който поискаш сайт и виж кой е шампион 2004.Явно си неграмотен. Навсякъде пише Локомотив Пловдив, известен повече като Пловдивския любимец…

      • 1
        4

        🤣😂🤣😂🤣🤣🤣🤣🤣🤣😂🤣🤣🤣😂🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣😂🤣🤣😂😂🤣🤣😂🤣🤣🤣😂😂😂🤣🤣🤣🤣🤣🤣😂😂🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣😂😂
        Собственикът на Велбъжд Георги Илиев закупува „Локомотив” (Пловдив). На 23 юли се провежда Общо събрание на акционерите на двете дружества, на което се взема решение за заличаване регистрацията на „Локомотив” и за преименуването на „Велбъжд” в „Локомотив 1936”. Кюстендилският отбор поема всички пасиви и активи на пловдивския, а клубът с новото регистрирано име заема мястото на „Велбъжд” в „А” РФГ. Седалището на клуба е преместено от Кюстендил в Пловдив. Президент на клуба е Георги Илиев, изпълнителен директор – Емил Наков, гръбнакът на отбора са футболисти, които играха на терените в Кюстендил.

        • 3
          1

          БотевЪ Металик Сопот 2010 да мълчат хаха глупаци

  7. 9
    6

    И децата знаят, че Пловдивския любимец може да стане шампион. Ние сме Локомотив Пловдив…

Коментарите са затворени