Ботев Пловдив записа убедителна победа с 4:1 над Берое в среща, в която се изправиха двата отбора на чужди инвеститори в родната Първа лига. Срещата започна само с двама българи на терена и 20 чужденци. Антоан Бароан отбелзаза хеттрик, като две от попаденията му бяха от дузпи, а между тях французинът вкара със страхотен изстрел от извън наказателното поле. Ивелин Попов пък показа, че е истински капитан, който мисли за съотборниците си. Още при първата дузпа Попов реши да се откаже да я бие и даде топката на Бароан, за да може централния нападател да натрупа самочувствие и да е по-полезен на канарчетата в следващите мачове. Също Попов направи и при вторият отсъден 11-метров наказателен удар, пък в края на мача показа класата си и сам реализира.

Както е известно, Ботев бе наказан с мач пред празни трибуни заради хвърлен предмет по наставника на ЦСКА – София Нестор Ел Маестро. В крайна сметка от БФС бяха благосклонни към Ботев и позволиха на феновете да напълнят частично „Колежа“. Срещата между двата тима бe ръководена от Ивелин Занев.

Мачът започна с много слаб и неточен удар на Сантиаго Годой. Ботев отговори секунди по-късно с далеч по-добър опит на Степонавичус, при който топката премина на сантиметри от гредата. В 18-ата минута Берое направи сериозен пропуск пред противниковата врата. Джорджи Говеа качи топката на главата на Вини Тирбулет, който беше изпуснат от обърканата защита на Ботев. Нападателят стреля с глава, но не успя да насочи удара си в очертанията на вратата.

В 22-рата минута Балоянис изпълни корнер. Той центрира добре в наказателното поле, където Степонавичус бе оставен непокрит. Литовецът стреля с глава, но насочи удара си право в ръцете на вратаря на Берое. Четири минути по-късно Тирублет отново направи фрапантен пропуск. Слаба намеса на Даниел Кайзер позволи на нападателят на стреля към вратата от метър разстояние до голлинията. Вместо това Тирбулет шутира право във вратаря.

В 33-ата минута Ботев получи правото да изпълни дузпа за нарушение на капитана Божидар Пенчев. Джеймс Ето’о подаде в наказателното поле, където Пенчев опита да изпревари Бароан, но вместо това подкоси нападателя и го събори. ВАР потвърди решението на главния съдия и така Бароан взе топката. Нападателят прати вратаря на гостите в грешния ъгъл и изведе “канарчетата” напред.

След попадението Ботев можеше да удвои преднината си, но първо Акере се забави и беше изпреварен от защитник миг преди да стреля към вратата, а след това и Бароан се размина с топката при центриране от корнер. В заключителните минути на първото полувреме, както и в добавените три минути Берое натисна Ботев в неговата половина. Гредата спаси “канарчетата” след хубав шут на Сантиаго Годой, при който Кайзер нямаше какво да направи, но имаше късмет.

Второто полувреме започна мечтано за Ботев. Пловдивчани удвоиха преднината си с прекрасен удар на Антоан Бароан от далечна дистанция. Той видя, че стражът на гостите Хуан Лунгарсо е излязъл леко напред и с прехвърлящ шут, в който имаше нужната сила, опъна мрежата на Берое.

В 63-ата минута Берое остана с човек по-малко заради червен картон на вратаря Хуан Лунгарсо. Стражът излезе, за да пресече подаване към Антоан Бароан, но игра с ръка пред наказателно поле. Първоначално съдията не видя добре ситуацията, но след намесата на ВАР той промени решението си и показа директер червен картон на стража.

От последвалия фаул Ботев стигна до втора дузпа в мача. Шутът на Реда Рабей се отби в ръката на Енцо Барето. Играчите на Берое обградиха главния съдия и му потърсиха сметка, което доведе до два жълти картона. И този път зад топката застана Антоан Бароан, който не сбърка.

В 74-ата минута Джани Тума проби по десния фланг, но стреля покрай вратата. С човека по-малко Берое все пак стигна до гола. Джани Тума беше намерен в наказателното поле и с безпощаден удар огъна ръцете на стража Даниел Кайзер.
Ивелин Попов сложи точка на спора с попадение в 87-ата минута, когато проби през центъра и с техничен удар порази резервния страж на гостите.

45 КОМЕНТАРИ

  1. 1
    5

    От години гледам футбол, но ПО-ИЗМИСЛЕНИ 2 дузпи и червен картон не съм виждал.

    • ПРАВЕЩ СИ РЕДОВЕН, ТЪНЪК, РАЗТОВАРВАЩ, ПАЛАВ, ВЕСЕЛ И НЕПРИНУДЕН ТАШАК С КЛОАКОМОТИФ:)49,12:)))

      СИЧКУТУ АПАП УТ ДЕПИСЕТУ МИСЛИМ ТЪЙ АБИ!!!:)))

  2. Не може за метер извън полето да гледаш вар. Педетасти шибани. И ще го виждаш педала да гледа. Що не викнахте и страничния да види и той.

    • Локото не купуват съдии.Да си жив Купоносителю Крушарски.

  3. Какво си разкъсал бе охлюв на умряло куче нож извадихте. Като за играете с някой друг по-късен отбор тогава ще говориш

    • С класен отбор- преди седмица с Лудогорец-нещо да кажеш за този мач МАНГАЛ КИРЛИВ???

    • Кажи вие с кой по класен отбор имате победи-КИРЛИВ МАНГАЛ!!!

  4. 6
    7

    ТРОЛОВЕТЕ СЛАГАТ МИНУСИ НА ВСЯКА ГРАДИВНА КРИТИКА! НА МЕН, ОБАЧЕ НЕ МИ ПУКА. ЩЕ ПРОДЪЛЖА ДОКАТО НЕ СТАНЕМ ОТБОР С КРАСИВА И РВЗУЛТАТНА ИГРА И ДОКАТО НЕ СЕ НАСТАНИМ ТРАЙНО В ЧЕЛНАТА ТРОЙКА НА КЛАСИРАНЕТО! ТОГАВА ЩЕ ДОЙДАТ И ЖЕЛАНИТЕ МИЛИОННИ ТРАНСФЕРИ ЗА ЗИНГАРЕВИЧ! ТОЙ, ОБАЧЕ Е С ДРЕБНАВО МИСЛЕНЕ И СЕ РАДВА НА ТРОХИ. НО КАТО СЕ СЪБЕРЕШ С БЕЗРОДНИК И БЕЗДАРНИК, ЩЕШ НЕ ЩЕШ И ТИ СТАВАШ ТАКЪВ! ЗИНГИ, ИЗРИТАЙ ИЗРУДА НА ЧАСА И ЩЕ ПЕЧЕЛИШ НЕ САМО ПАРИ, НО И ЛЮБОВ! ЦЯЛ ПЛОВДИВ ЩЕ ТЕ ЗАОБИЧА! СЕГА ВСИЧКИ ТЕ ПСУВАТ ОТ СУТРИН ДО ВЕЧЕР!

    • 1
      1

      АААЙ КЪНАРЕЙЙЙ УБИЧАНТА БРАТ

  5. 4
    8

    БРАВУС УА КЪНАРЙЕ БРАВУС НЕГЕРЕ БРАВУС БАЙ МАНГАЛЕ-КАПИТАНЕ КУ НИ БЕШИ ДАЛ ОЩИ 2 ДУСПИ БАЙ БАРОЛАН ЩЕШИ ПЕКТРИК ДА ФКАРА НА КЕРКЕНЕЗЪТ ПАМЕТНИК И НА ЗИНГАТА АЙЙЙЙ СЪДИИИЙ АЙ БФСЕЕЕЕЕЙ

    • 4
      4

      Червен картон няма питаите Камбуров вратаря той така играе извън наказателното поле и получава само жълт картон после Узунов като шеф на съдиите обесни че за игра с ръка на вратаря извън наказателното поле не се дава червен картон

  6. 5
    8

    – Вале, плати ли на съдията за двете дузпи и червения картон?!
    -Да, г-н Зинга. Платил съм и на Берое, за да не се напъват. Заблудихме бардака бултрас, че сме голям отбор.
    -Браво, Вале, сега спокойно работи по селекцията и дръж здраво Керкез. Ако не те слуша ще го сменя като предишните физкултурници.
    – Благодаря Ви Зинга, че ми вярвате и Аз съм Ботев…

  7. 9
    7

    ЧЕТА ВИ И ВИ СЕ ЧУДЯ: КОГА ЩЕ СВАЛИТЕ РОЗОВИТЕ ОЧИЛА? САМИЯТ КЕРКЕЗ ВИ КАЗА, ЧЕ ПЪРВОТО ПОЛУВРЕМЕ БЕ ТРАГИЧНО! АКО БЕРОЕ ИМАХА ДОБЪР ЦЕНТРАЛЕН НАПАДАТЕЛ РЕЗУЛТАТЪТ ОТИВАШЕ КЪМ 0:3. ПРОСТО ТЕ СА УМРЯЛО КУЧЕ В МОМЕНТА. ОТБОР НА 2 МЕСЕЦА. РАЗБИРА СЕ И СЪДИЯТА СЪЗДАДЕ БЛАГОПРИЯТНА АТМОСФЕРА ЗА НАС. ТАКА, ЧЕ НИЩО НОВО В БОТЕВ ОСВЕН 3 ТОЧКИ. НОВИТЕ ЦЕНТРАЛНИ ЗАЩИТНИЦИ СА ТРАГЕДИЯ. АКЕРЕ ЗАТЪВА. НАПАДАТЕЛИТЕ СА КУЦИ КОНЕ. РАБЕЙ И МИНКОВ НЕ СА ЗА А ГРУПА! ТОВА Е ИСТИНАТА. ДОБРЕ, ЧЕ НЕ ИГРАЕМ С 3 В ЗАЩИТА, КАКТО ИСКА ИЗРУДА. ТОГАВА ЩЕ ГУБИМ И ТАКИВА МАЧОВЕ.ИЗХОДЪТ: ЧИСТКА! ИЗРУДА ВЪН, ПОЛОВИНАТА ФУТБОЛИСТИ ВЪН, НОВА СЕЛЕКЦИЯ, НО НЕ КАТО КОНТЕ. ТОЗИ ТРАНСФЕР, КОЙТО Е УЖ НА НОВИЯ ДИРЕКТОР, МЕ ПЛАШИ. ЗАЩО? ЗАЩОТО Е ПАК НА ИЗРУДА. НЕ МОЖЕ ДРУГ ЧОВЕК ДА ПОДБЕРЕ КОНТЕ, КАМО ЛИ ТОЗИ ЧОВЕК С ВИЗИТКА! ЗИНГАРЕВИЧ Е ЯВНО ПЪЛЕН МАЛОУМНИК, ЩОМ НЕ ВИЖДА, ЧЕ ИЗРУДА НЕ Е НИКАКЪВ СПЕЦИАЛИСТ. НАДЯВАМ СЕ НА БОГ ДА ОПРАВИ БОТЕВ! ДАНО МЕ РАЗБИРАТЕ!

  8. 10

    Според циганската сгант от срутения стадион на Лаута ,когато в един мач се дадат 2 дузпи без значение,редовни или не ! То този мач е купен ! Ако дадат 3 дузпи в един мач,сигурно ще излезнат на протест

    • 2
      1

      Жълти мишки лапащи черни пишки по тихо не се хъбете

  9. 13
    1

    Не знам кой промени решението на бфс, но сме благодарни, феновете с карти успяхме отново да бъдем на стадиона и да подкрепим отбора, все пак футбола е за хората а не за празни стадиони…….

    • 2
      2

      Ами вие не казвате ли същото ? След всеки мач на Локо говорите за съдии и тото

  10. 15
    1

    Най-верните жълто-черни фенове – Стикс и неговата секта. Не пропускат мач на Ботев, коментират и помнят всеки детайл и всяко спорно положение. Хвала!!!

  11. 21
    2

    Били ни дали две дузпи… а нямаше ли такива? А червен картон нямаше ли? Заради тази злоба и завист накрая ще завършите 4-ти.

    Нали сте истински майни? Дръжте се като такива. Пловдивчани са айляк хора, широко скроени, не са като вас злобни, дребни душици.

    • 20
      1

      Щом не са за тотомотиф, значи е нямало дузпи. И червен картон няма. А при другите голове сигурно е имало засади… Баси простите и злобни бяло-черни пакистанци..

  12. 1
    22

    жулТУРЦИТЕ преди да пишат , че ние сме съдийски отбор и какво пишело на гърба на съдиите да вземат да се замислят малко в колко мача им помогнаха съдиите!

    • 17
      2

      Особено като ни отмениха чист гол срещу Пирин много ни помогнаха. Айде мълчете си сега и си гледайте отбора. Зимата като ви продадат двамата бразилци и вие ще на същото ниво като нас.

      • 3
        10

        А за гола срещу Етър , който трябваше да бъде отменен нищо не казваш?

        • Въобще не е вярно. Ръката е твърде рано в атаката и не може заради нея да се отмени, въпреки че очевидно има нарушение.

          Вземи прочети малко, какво може и какво не може ВАР и после заповядай пак.

      • 13
        1

        И като не ни дадоха ЧИСТА дузпа срещу разград, но пък удължиха мача докато вкарат гол…

        • 8
          1

          Това не е угодно да се помни. Противоречи на опорките. А ако бяхме били Лудогорец реално помагаме най-много на тях.

    • 4
      6

      Ами съдийски отбор сте, ФАКТ.

      • 4
        4

        Не виждам факта ама както и да е ! Чистя засада на Лудогорец с нас ама им зачетоха гола , срещу Етър 2 отменени гола ама явно не си гледал! Я сподели от началото на сезона колко свирени дузпи има за нас ? 2 ! А на вас само днес 2 дузпи ви дадоха ! Така, че тихо!!!

        • 6
          1

          Е, и? Има дузпа, свири се. Айде пръждосвай се от тук вместо да даваш акъл. Майка ти те вика.

    • А бе мангалска черно бяла проститутко,ходи си при мургавите събратя и не се занимавай с любимеца на пловдивчани

  13. 3
    14

    Локото не купуват съдии.Да си жив Купоносителю Крушарски.

    • 13
      1

      Да, не купуват. Те са си техни…

  14. 12
    3

    Грешката на Ето`о при гола на Берое леко помрачи радостта от победата, но се надявам Керкез да му обърне внимание защото не прави това за пръв път.
    Иначе се наблюдава много по-добра игра отколкото при Генчев.Явно Керкез си разбира от работата. Лошото е, че материала, с който му се налага да работи, не е добър.

    • 6
      3

      Ето’о не е бек, а дефанзивен полузащитник. Балоянис пък е крило. Просто няма бекове в този състав и за това защитата е лоша. Новият централен Конте също не впечатлява.

      За сметка на това Попето направо съживи отбора. За Керкез е добре да говорим след зимната подготовка.

        • 4
          2

          Вземи погледни, къде играе Ето’о при Генчев и преди това. Пред защитата, където днес игра испанецът. Това му е истинската позиция. Мъчат го да играе бек защото няма кой. Той е висок и бавен и не е подходящ за бек.

          • Пич ти не знам какъв фен си щом имаш такава къса памет. Това, че някои недоразумения го мъчат на различни позиции не променя факта, че Ето’о беше взет за бек. И това си е позицията, на която играе. И със сигурност му се получава по-добре, отколкото дефанзивен. С малко повече работа и сработване ще влезе в час.
            Относно Балоянис… Че той си е типичен атакуващ бек.
            А за Генчев няма какво да коментираме. Тотален некадърник, който се насра във всички отбори, в които е бил. И винаги след него потоп. В Лудогорец беше с готов отбор. В Локо София беше с готов отбор… При нас пък не знаеше кой на коя позиция да сложи или просто подливаше вода.
            Сега ще видиш как ще го разкарат и от Спартак още след Нова година!

  15. 2
    14

    ФК”Дузпа”,алооо Мъни+, Шиши се намеси…

    • 11
      1

      Бяло-черният помак газ пикае от злоба и яд. Браво, така ви искам.

        • Срещу Локуту ще ни ги дадат и 4 червени картона, за да млъкнете най-накрая.

Коментарите са затворени