Ботев Пловдив загуби с 0:1 гостуването си на Черно море във Варна тази вечер. Канарчетата бяха в доста променен състав заради многото контузени играчи.Извън състава останаха Хидайет Ханкич, Антоан Бароан и Реда Рабей които са с вирусно заболяване. Контузени продължават да бъдат Джаспър ван Хертъм, Мохамед Брахими и Дилан Мертенс.

 Срещата започна със страхотен изстрел на Александър Василев от “моряците”, след който топката разтресе горната греда зад вратаря на гостите Даниел Кайзер. Това се случи още в 13-ата секунда на мача. В осмата минута Черно море пропусна нов гол. Мазир Сула стреля отдясно, стражът на “канарчетата” изби топката с крак, а веднага след това Александър Василев я прати покрай целта. В 19-ата минута добрата игра на “моряците” на Илиан Илиев им донесе дивидент – грешка на Антоан Конте беше последвана от “дрямка” в центъра на отбраната на Ботев и Атанас Илиев опъна мрежата с мощен удар – 1:0 за домакините!

В 32-ата минута ботевистите достигнаха до първа опасност пред рамката на Иван Дюлгеров. Лошо изчистване след корнер позволи на Йонас Там да се озове на стрелкова позиция в наказателното поле на “моряците”. Естонският национал обаче стреля неточно и топката излезе в аут. След 120 секунди Едгар Пачеко шутира опасно по диагонала, но Даниел Кайзер спаси.

Втората част започна като първата – с голова възможност пред рамката на Ботев (Пловдив). Пабло Гарсия шутира силно от границата на наказателното поле, фронтално срещу вратата на “жълто-черните”, но Даниел Кайзер изби топката. В 54-ата минута Васил Панайотов можеше да засече топката в мрежата отблизо, но капитанът на Морето не сполучи. Последваха по-спокойни минути, докато в 75-ата минута Атанас Илиев пробва рефлекса на вратаря на “канарчетата” с чудесно воле с левия крак, дошло след центриране на Мазир Сула. Полякът под рамката обаче бе на своя пост и успя да спаси.

Стартовите състави:

Черно море: 25. Иван Дюлгеров, 3. Живко Атанасов, 28. Влатко Дробаров, 6. Виктор Попов, 2. Цветомир Панов, 71. Васил Панайотов, 5. Пабло Гарсия, 19. Александър Василев, 23. Едгар Пачеко, 8. Мазир Сула, 9. Атанас Илиев.

Ботев (Пловдив): 92. Даниел Кайзер, 5. Йонас Там, 9. Мартин Секулич, 10. Ивелин Попов, 15. Джеймс Ето’о, 16. Самюел Акере, 19. Антоан Конте, 20. Антонио Перера, 21. Точукву Нади, 38. Константинос Балоянис, 88. Красиан Колев.

35 КОМЕНТАРИ

  1. 3
    1

    Ботев Пд не успя да вземе нищо от стадион Тича!
    Всъщност успя! Взе си поука която ще има предвид в следващият мач…,че и по следващият и по-следващият и т.н. до пълната победа над здравия разум.

  2. 4
    3

    Защо тоалетните на Източен 10 са химически? Нали това е най- модерния стадион, А!?

    Стадионът е хубав, колкото Маестрото е ударен от маслина…

    • 3
      2

      Ти нормален ли си бе? Къде са те третирали с химически препарати?

      • 3
        3

        Казаха го журналистите от “Пред стадиона” и те ли не са нормални??? Факт, на Източен 10 има химически тоалетни…

  3. 3
    3

    Що, бе? Аз пък си мисля, че взехме от трите най-дългото!

  4. 2
    3

    На този терен толкова, имах чувството,че се играе на квартално игрище,малко и никакво

    • 2
      4

      Добре, г-н Валентич, поредното оправдание на човека в сянка, управляващ Ботев…

  5. 6
    7

    Няма да им стане играта на Пимк и Пеевски да вземат Ботев Пловдив , предпочитам Зингаревич да ни продаде на китайски инвеститори

  6. 8
    7

    Снощи викам абе чакай да ги видя тия нашите сладури, ама те ич била ги няма, бе… Те не могат да изнесат топката, ако успеят да я изритат до центъра не могат да я спрат, ако случайно я спрат с единия крак вземат че се спънат в нея с другия… Тоя отбор може да разчита само на късмет, ама какъв късмет, като при гола се видя, че няма кой да научи защитата да се оглеждат и да стоят в една линия,..

  7. 5
    6

    Стоян канара е доволен от мача и каза,че много хубава и вкусна лютеница е направил до като е гледал ва да гоейба.

  8. 14
    8

    ТОЗИ ОТБОР С ТОЗИ ПАРАВАН ПРЕДИЗВИКВАТ СМЯХ И СЪЖАЛЕНИЕ! ЕВРЕИНЪТ НЕ ЗНАЕ КАКВО Е БОТЕВ. ЗА СУЖАЛЕНИЕ БОЛШИНСТВОТО МЛАДИ ФЕНОВЕ, КАТО ОНЗИ ГЛУПАК ВАНДЕР, НЕ МОГАТ ДА РАЗБЕРАТ ОТ КЪДЕ ДУХА ВЯТЪРА И ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ПОДКРЕПЯТ МЪРШАТА ЗИНГАРЕВИЧ. В ТОЗИ ОТБОР НЯМА ЕДИН ФУТБОЛИСТ НА НИВО А ГРУПА! ВСИЧКИ ПРОМЕНИ СА МИМИКРИЯ. ОТ НОВИТЕ ШЕФОВЕ НЯМА ЕДИН ДОСТОЕН ЧОВЕК, КОЙТО ДА ХВЪРЛИ ОСТАВКА И ДА КАЖЕ ИСТИНАТА, КОЯТО КАЗА ХЕРО, А ИМЕННО, ЧЕ ОТБОРА СЕ УПРАВЛЯВА ОТ ИЗРУДА! ЗИНГАРЕВИЧ Е ПОДВЛАСТЕН НА ТОЗИ МИШОК И ПРАВИ ГЛУПОСТ, СЛЕД ГЛУПОСТ! ДА ИМАШ ПРЕКРАСНА БАЗА, ПРЕКРАСЕН СТАДИОН, ДА ДАВАШ ПАРИ И ВСИЧКО ТОВА ДА СЕ СЪСИПВА ОТ ЕДИН БЕЗДАРНИК И БЕЗРОДНИК Е КОЩУНСТВО! НИКЪДЕ ГО НЯМА ТОВА! ЗА КОЙ ЛИ ПЪТ КАЗВАМ ИЗХОДА: ВЪН ИЗРУДА И ЗИНГАРЕВИЧ! БОЙКОТ НА МАЧОВЕТЕ! ДА ГИ ВЗЕМА ВСИЧКИ ЧЕРНИЛКИ И ДА ГИ НОСИ В АРМЕНИЯ! И ДА НЕ СЕ ВРЪЩА! ОТ 60 Г. ГЛЕДАМ БОТЕВ, НО ТАКОВА НЕЩО НЕ Е БИЛО!

    • 7
      5

      Няма да им стане играта на Пимк и Пеевски да вземат Ботев Пловдив , предпочитам Зингаревич да ни продаде на китайски инвеститори

      • КЪДЕ ВИДЯ, ЧЕ ЛОБИРАМ ЗА ТЕЗИ, КОИТО СИ СПОМЕНАЛ? ПЪРВО ИСКАМ ИЗРУДА ДА ИЗЧЕЗНЕ ОТ БОТЕВ, ОТ ПЛОВДИВ И БЪЛГАРИЯ! АКО И ТОГАВА НЕЩАТА НЕ ПОМРЪДНАТ, БИХ ИСКАЛ И ЗИНГАРЕВИЧ ДА СЕ ОМЕТЕ. А КОЙ ЩЕ ВЗЕМЕ БОТЕВ СЛЕД ТОВА, ЩЕ ВИДИМ КАТО МУ ДОЙДЕ ВРЕМЕТО. НАЯСНО СЪМ, ЧЕ МНОГО БОТЕВИСТИ НЕ ЖЕЛАЯТ ГОРЕСПОМЕНАТИТЕ СУБЕКТИ. АЗ НЕ ГИ ПОЗНАВАМ И НЯМАМ МНЕНИЕ, АКО ТОВА ТЕ ИНТЕРЕСУВА. ЖЕЛАЯ ОТБОРА ДА БЪДЕ ВИНАГИ В ЧЕЛНАТА ТРОЙКА! И НАЙ ВАЖНО – ДА ГЛЕДАМЕ ЗРЕЛИЩЕН ФУТБОЛ!

  9. 10
    3

    Без бразилци добър отбор не става. Евреинът руснак да се замисли. Левски взимат безплатно 3-ма от 3-та дивизия на Бразилия и се съживяват, в Локомотив бразилците правят нещата… при нас последният добър играч беше Маркиньос.

    • 5
      6

      Ани аз, бе средновековен индианец?!

  10. 5
    6

    Убав утбор, убуу играй! в събота шурето жъ оди в Пловдив с колата, жъ ма докара до Колежа без пари, да го сефтосам и аз.

  11. 16
    2

    Трагична игра за пореден път! Повече от три точни паса не можах да видя днес. Вижда се как отбора на Ч.М. пресира с по 3-4 играча веднага щом загуби топката и играят с много желание и себераздаване. Това и прави разликата. Аз НЕ искам да виждам в Ботев повече обиграване на африканци и толкова посредствен отбор!!!

  12. 10
    6

    А, бе Керкез ли си, керкенез ли си, много бързо влезе в обувките на Валентич. Излизаш за 0:0 и още в първата минута, новия абанос прави грешка за гол, поради тъпънарската заповед да се държи топката. Разминахме се с греда. При гола, пак същия майстор, се опитва да спре топката вместо да я изрита, защото трябва да я задържи. И от там да края противниковата врата не съществува? Не! Това не е моя отбор!

  13. 8
    7

    Извинявам се, че н@ебах бултрасите в дупарите…

  14. 7
    1

    Трябва да има санкции… 1000 евро глоба. Да видим другия мач как ще играят..

    • 6
      7

      Заплатите в ботевЪ са трети по големина в групата. С 1000 евро не можеш да ги уплашиш. Просто се примирете, че съдбата ви е ПОЗОРЪТ…

  15. 10
    8

    Боксовата круша на групата без точен удар към вратата на Ч. море. ботевЪ с 9 точки, а Пловдивския любимец с 9 ПОБЕДИ, това е разликата между “Уродливото дете” на Пловдив и Локомотив Пловдив…

  16. 10
    4

    Тия ли ще подкрепяте? Спрете да се излагате. За тия само празен стадион.

  17. 4
    5

    МИТКО КОМАНДОСА Е ВИНОВЕН НО НИЩО СВИКНАЛИ СМЕ СЕГА Е ВРЕМЕ ЗА КАКА РАДКА ЖЪЛТАТА ПИРАТКА И…. ОП СА… ОП СА

  18. 7
    5

    Нямаме нормален нападател. Няма кой да вкарва в този отбор. Вземете силен нападател и всичко ще се оправи

Коментарите са затворени