Един от ветераните на Ботев Николай Домакинов разкри пред BgDerby.com пикантни подробности, около случващото се в школата на Ботев Пловдив.

Треньорът на третодивизионния  Секирово Раковски нападна остро ръководената от Трифон Пачев академия на “канарчетата”.

“Боли ме от това, което виждам в ДЮШ на любимия ми Ботев Пловдив. Плаче ми се, и го казвам с ръка на сърцето. Вътре всичко е катастрофа.”

Цялото изказване на Домакинов можете да прочетете ТУК>>>

26 КОМЕНТАРИ

  1. 4
    5

    НАЩА ШКОЛА Е ВЪФ АФРИКА УА ЛЕШПЕР НЕ МОЙ ДА ПЛЮВАШ ПО ТРИФУН ЛИГЕНДАТА УА

  2. 10
    2

    А имаше един момент преди 5 години, когато школата на Ботев беше най-силната в страната. Силни и добре играещи отбори, млади и амбициозни треньори които напуснаха школата по една или друга причина и сега се развиват в други отбори. Колкото до Домакинов той още е никой в треньорството за да дава оценка кой кой, първо трябва да осъзнае той кое, че такива като него в момента има доста в школата на Ботев..

    • 2
      1

      Точно така си беше.
      И след това започна разпада който продължава и до днес…

  3. 7
    2

    Всички коментиращи тук,които са на мнение,че Трифон Пачев -този циганин от село Паничери е легенда на клуба, да си забият по един фишек в дивия и…… Пълна спекулация и незнание за значението и съдържанието на тази дума! По вашата логика и общия работник Васко Стълба е легенда! Не принизявайте така терминологията!!!

  4. 5
    4

    Поредната ежедневна новина за неработещата жълто-черна школа:
    Ботев U10 е шампион на Gold Cup Kranevo 2023!
    И това е само от днес, прочетох я, защото е в новините, а ако тръгна да се ровя по-назад колко още малки жълто-черни шампиони ще намеря. А, сетих се за още една новина, как най-големият талант в БГ при юношите, едно момче от Габрово, заради което Овчата глава се изяде от яд, дойде в Ботев. И защо избра Ботев пред останалите, сигурно защото сме много зле?!

    • 3
      2

      Г-н VANDER не искам да споря защото всеки има право на мнение.
      Вашето високо мнение за работата на директор Пачев и възхищение от способностите на всеизвестният футболен капацитет Вуцов определено ще събуди интереса на психиатрите и ще провокира фармацевтичните компании да направят нови и по-надеждни лекарства !
      А дано , защото понякога и медицината е безсилна…
      Щом оценявате работата на школата за отлична моля избройте качествените футболисти които школата е произвела през последните години .
      Ако не отговорите ще приема мълчанието Ви за знак , че все още ги броите…

      • Новина един ден по-късно, пак за школата:
        “Цели шест футболисти на Ботев (Пловдив) ще вземат участие в лагер-сбор на юношеския национален отбор на България до 15-годишна възраст.
        Това са “канарчетата”: Ивайло Ганчев, Габриел Керезов, Даниел Чаушев, Петър Байраков, Деан Несторов и Васил Иванов”
        Подобни новини всеки ден. Мисля, че когато фактите говорят, коментарите са излишни. Какъв е Пачев въобще не ме интересува, някога Пената беше най-простият и все още никой не може да постигне успехите му.
        Имаме не малко таланти отишли в мъжкия футбол: Никола Илиев, Станислав Шопов, Димитър Тонев, Атанас Чернев, Бисер Бонев, Стефан Смъркалев, ето ти половин отбор с таланти, а защо не са наложени в Ботев е съвсем друг проблем, не на школата. Проблем впрочем на целия български футбол и затова националният отбор копае дъното.

  5. 7
    2

    Разбира се, че за сегашното трагично състояние в което се намира школата не е виновен само Пачев ! Но той е основният виновник ! Без собствена работеща школа нито един отбор не може да върви нагоре. Не може само и постоянно да се купуват чужди футболисти. Това “натоварва” клуба. Идват “ментета” , от 20 един става , разтрогват , плащат се неустойки, комисионни и т.н. Ако школата работи тя произвежда футболисти който обичат клуба и играят със сърце!
    Какво има школата в момента:
    Некомпетентен и ориентиран към лични финансови облаги директор – 1 брой.
    Странен и неразбиращ футболната игра чуждестранен методист – 1 брой
    Селекционери които виждат само пълни чаши и “финикийски знаци” – 2 броя.
    Послушни , некадърни и незаслужаващи място в школата треньори – няколко броя ( има и заслужаващи уважение треньори, но са твърде малко за да върви напред школата).
    Поразиите които Пачев и екипа му сътвориха ще тежат още доста време, защото един качествен футболист се изгражда с години а от години в школата нищо не се прави.
    А сега на всичко отгоре и един методист се е взел на сериозно.
    Изходът е пълна промяна, защото ако школата не се възроди това рано или късно ще повлече надолу целият клуб…

    • 2
      7

      Ами дай да те сложим теб и да възродиш школата, щом казваш, че другите са некомпетентни, значи ти трябва да си компетентен, гусин професоре!

    • 2
      5

      Все повече се убеждавам, Истината е лично засегнат, говори наизуст и неверни неща! Да кажеш за един богат човек като Пачев, че търсил лични финансови облаги е меко казано несериозно и говори за непознаване на нещата! Защо първо не се поинтересуваш какви имоти притежава Пачев? Кога Ботев е имал дублиращ отбор даващ шанс за изява на своите юноши, даже предишните години бяха и с професионални договори! Колко години се даваше шанс на юноши като Митко Тонев, Работов, Чернев, как пък един не хвана този шанс! Аз също съжалявам, че няма качествени юноши в първия отбор, съжалявам, че не взехме върналите се от чужбина Шопов и Кристиян Димитров, че не успяхме и с Коко Илиев, ти не предлагаш нищо конструктивно, а само плювки без решение!

      • 4
        2

        Г-н Поп или дядо Попе а може и да си Пачев или приближен до него и богатството му , кой знае ?
        Не ме интересува, както и самият Пачев така и смешното ти и безсмислено предложение да му проверявам имотите.
        Тук стана махленска говорилня , затова пиша няколко изречения и приключвам по темата:
        Не съм лично засегнат , но ме боли като гледам “куци” тъмнокожи в първия отбор а школата не може от години да “извади” един футболист. Това щеше да ми е мнението и ако директора се казваше Петров, Иванов или който и да е.
        В случая е Пачев и по негово време школата е трагична отвсякъде.
        1.Избягаха почти всички качествени треньори.
        2. Избягаха много качествени юноши.
        3. Школата си създаде лошо име през този период.
        4. Има треньори – търтеи които имитират дейност.
        5. И селекционерите са такива.
        6. Школата не произвежда футболисти и това е безпристрастната оценка а не думи наизуст.
        И това се вижда вече от много хора и не може директора все да се спотайва все едно всичко е наред.
        За да си доволен от сегашното състояние на школата трябва да си или част от кликата на Пачев или злорадстващ фен на “Локомотив” Пловдив.
        Пачев има нулев принос за дублиращият отбор , но има голям принос за други неща!
        И щом си толкова близък, че му знаеш имотите на бай Трифон когато се видите утре го попитай: След като е толкова богат защо не си гледа живота а продължава да си стои там където не му е мястото?
        От любов към клуба ли го прави?
        Предай му , че тази “любов” съсипа школата…
        Ето нещо конструктивно : богатият Пачев да си ходи при имотите и да освободи школата от присъствието си.
        Да дойде някой беден , но имаш енергия и визия за развитие на школата.

  6. В последната една година доста нови треньори бяха взети,защо не си кандидатствал ???

  7. 2
    4

    Как жа я катастрофа ва, я вижте на Стоян канара изтърсака какъв бастун стана ва да гоейба.

    • Няма да има юноши никога,не само в Ботевъ.Сегашните юноши имат няколко мисли в главата и всичко се върти около тях.Коли,пари,жени и барове.Като дойдат от по малки школи в по големи и рязко си повярват и тате и мама му вдигнат малко рейтинга и хоп насира се.Толкова е дълга тази тема,че чак ми се сере.И никой да не е виновен замислете се за горното,хора няма ги децата от едно време.70% се изграждаха в уличния футбол и после само се дошлайфаха тези диаманти.Фен съм на ЦСКА,но съм пряк наблюдател и малко повече по юношите мачове в Пловдив.Всичко е бумбар.Ако има читаво дете с което трябва да се работи и даде шанс,веднага идва някой знаеш ли кой съм аз.След което това дете бяга после пак и накрая спира с тая порочна практика.Това е!

  8. 4
    1

    А и да добавя във връзка с ботевизма-бих поканил на работа в школата един локомотивец(Златински), въпреки че той няма да дойде, но го казвам с мисълта че е добър треньор и не е ботевист.

  9. 4
    2

    Домакинов, я сега кажи колко години си работил в детско – юношеския футбол, че даваш оценки на школата?Извън табелата на Пловдивски окръг колко отбора те поканиха на работа? Няма значение дали си ботевист или не, важното е да си добър треньор. Съгласен съм с теб че в момента школата не върви и затова не само Пачев е виновен. Знаеш ли от 2 години кой прави селекция на треньори в школата и кой определя тренировъчните сесии? Или сега лесното е да се напада Пачев. И като си толкова голям специалист(недооценен) и даваш оценки, кажи как да се оправят нещата в школата? Само Боби Димитров тук говори за школата с факти за един човек който седи в сянката на Пачев и се спотайва.

  10. 7
    1

    Брей, Големи ботевисти /Апостолов и Андонов/ цял живот все за “Ботев” мислиха и все другаде играеха. Защо не играха за “Ботев”? Защото парата прави борбата! И сега, хайде да дойдем в школата, защото тук май плащат заплати. Онова враме от края на 70-те години и онези славни 80, в които “Ботев” всяка година изваждаше по един отбор “юноши старша възраст” напълно готов за А група, никога няма да се върне! И от тридесет години само едно повтаряме: Школата, та школата! Онова време, дисциплина и отговорност у младите, не само никога няма да се върне, а ще става и по зле.

  11. 2
    9

    Пълни аматьори се опитват да коментира непонятни за тях неща! Всички големи отбори събират деца от цялата страна! Работата на школата е да ги възпита и да разберат какво е Ботев! Начело на школата е легенда- нали това искате да е вътрешен човек, ветеран, легенда, да милее за отбора! Ако е външен, защо е външен, ако е легенда- защо е легенда- сбъркана работа е това фенството! Затова тези изказвания не са на фенове, а на родители на некадърни деца, лично засегнати и плюещи по всичко, което се движи в школата!

    • 10

      Сега,ПРОФЕСИЯ ЛЕГЕНДА НЯМА!!!Добре работеща школа всяка година подава млади футболисти към мъжкия отбор и се представя на високо ниво в първенствата на юношите! Това в любимия ни “Ботев”Плодив го няма.

      • 1
        5

        Да попитам тогава, защо бяхме против Христола- юношите станаха шампиони, почти всички влезнаха в мъжкия отбор, а ни е недоволни!

    • Д-р Кехайов имайте уважение към истинските легенди на клуба и не ги принизявайте с Вашето сравнение толкова много, защото те заслужават уважение!
      Не знам Вие колко сте доктор, но Пачев не е легенда на “Ботев” !
      Други са легендите !
      Ако той беше легенда щеше да го боли за трагичното състояние на школата, да признае , че не може и да се оттегли като остави някой компетентен да застане начело…

  12. 11

    Вижте сега,че Пачев и сие трябва да бъдат елегантно освободени/без скандали,’защото те няма никога да си отидат сами,а ще се натискат до последно/няма спор!В случая с въпросния Домакинов става въпрос за конфликт на лични интереси. Категорично- нов шеф на школата и нови треньори!!!

  13. 3
    5

    Нека не има цензура в новините, няма катастрофа в школата, ШКОЛАТА В КОМАТЕВО Е МЪРТВА!!!

    И си правя график, празнувам на всяка десета новина за ботевЪ! Тия бултра$$$ ще ни уморят от празненства. Никога не е имало такъв цирк!

    п.с Запазвам си правото да празнувам на всяка 20-та новина за ботевЪ, защото тия копаят тунел на падението от единия до другия край на света, вдигат си нивото на цирка всеки ден…

  14. 4
    2

    Има и друго ! Събират се деца от кол и въже извън Пловдив без да знаят какво е идеята Ботев ! Имам доста приятели фенове на които децата им напусната Ботев, защото се лансират така наречените пришълци!

    • 4
      4

      Не само че се махат ,ама отиват в Локомотив, слагат черно белия екип,почват да пеят песни и целуват тяхната емблема. С един приятел се скарахме ,още не си говорим защото му казах че това е морално престъпление!

      • 2
        6

        Това е прераждане! Школата на ботевЪ ражда мъртъвци, нищо не е изкарала за ботевЪ. А в Локомотив се раждат истински мъже за големия футбол…

Коментарите са затворени